Siemens: Απαλλαγή κατηγορουμένων για δωροδοκία – Απαλλαγή και για τον Θεόδωρο Τσουκάτο – Τελικά μόνο ο Γιάννης Αγιάννης δεν απαλλάσσεται στην Ελλάδα

Απαλλαγή για την κατηγορία της δωροδοκίας λόγω της εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη για την υπόθεση της Siemens, ζητώντας την ενοχή για 22 από τους 54 κατηγορούμενους μόνον για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η Εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά η οποία αγόρευσε και πάλι στη δίκη της Siemens, λόγω της εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα, στηλίτευσε τις νέες ρυθμίσεις που μετέβαλαν σε πλημμέλημα την ενεργητική δωροδοκία οδηγώντας σε απαλλαγή τους υπευθύνους της γερμανικής εταιρίας και λοιπούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ενώ παράλληλα πρότεινε την απαλλαγή του Θεόδωρου Τσουκάτου, καθώς όπως υποστήριξε, δεν αποδείχθηκε η σε βάρος του κατηγορία.

Κατά την εισαγγελέα, με τον νέο Ποινικό Κώδικα οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΟΤΕ δεν ανήκουν στον δημόσιο τομέα πλέον, αλλά στον ιδιωτικό και ως εκ τούτου αλλάζει γι αυτούς το ποινικό πλαίσιο της παραγραφής.

Ομως κατά την κρίση της Εισαγγελέως, «η συμπεριφορά τους είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα είναι αξιόποινες», ωστόσο η κατηγορία της δωροδοκίας έχει υποπέσει – ακόμα και για τον ιδιωτικό τομέα- σε παραγραφή.

Για 22 εκ των κατηγορουμένων ωστόσο η κ. Σκεπαρνιά ζήτησε την ενοχή τους για το αδικήμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα. Μεταξύ αυτών οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, χρήστος Καραβέλλας, Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης,  τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλωντ Οσβαλντ και άλλοι.

Για τον Θεόδωρο Τσουκάτο, η εισαγγελέας υποστήριξε, ότι δεν αποδείχθηκε οτι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/409047/siemens-apallagi-katigoroumenon-gia-dorodokia-logo-neou-poinikou-kodika-/#ixzz5tkL1ncMq
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

2 σκέψεις σχετικά με το “Siemens: Απαλλαγή κατηγορουμένων για δωροδοκία – Απαλλαγή και για τον Θεόδωρο Τσουκάτο – Τελικά μόνο ο Γιάννης Αγιάννης δεν απαλλάσσεται στην Ελλάδα”

  1. Συγνώμη, ο Τσουκάτος δηλαδή δε διακίνησε μαύρο χρήμα? Έχει σημασία ποιος ήταν ο αποδέκτης στο τέλος τέλος?Ντροπή στην ελληνική δικαιοσύνη. Εσείς είστε η πραγματική αιτία της χρεοκοπίας της χώρας

    Μου αρέσει!

  2. «Η Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ για τη Δωροδοκία (OECD Working Group on Bribery) «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα στον τομέα της Δικαιοσύνης και σε ανακοίνωση του Οργανισμού επισημαίνεται ότι μπορεί να την οδηγήσουν σε παραβίαση της Συνθήκης του ΟΟΣΑ κατά της Δωροδοκίας.»

    Τέτοιο πλυντήριο δε διανοήθηκε να φτιάξει ποτέ κανείς! Ο Σύριζας ξέπλυνε τους πάντες για να παραδώσει μία ολόκληρη τετραετία στο Μητσοτάκη. Ακόμα και μπαμπούλα της απλής αναλογικής του έκανε και εκλογές ΠτΔ κατάργησε και Βόρεια Μακεδονία του πέρασε για να μη χρειαστεί ο Κυριάκος να κάνει εκλογές μέχρι το 2023.
    Αυτό το συστηματάκι μνημονιακής κοπής, που πλαισιώνεται από αντιπολιτευτικές μπαρούφες και διάφορους παλαιολιθικούς, να προσέξουμε μην το χάσουμε…

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s