Τηλεφωνική επικοινωνία Γκουαϊδό – Μητσοτάκη: Τον κάλεσε στη Βενεζουέλα

Τηλεφωνική επικοινωνία Γκουαϊδό – Μητσοτάκη: Τον κάλεσε στη Βενεζουέλα

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, δέχθηκε επικρίσεις τις αποκαλύψεις ότι αντιπρόσωποί του καταχράστηκαν κεφάλαια που αποτελούσαν μέρος της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, δέχθηκε επικρίσεις μετά τις καταγγελίες ότι αντιπρόσωποί του καταχράστηκαν κεφάλαια που αποτελούσαν μέρος της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας και προορίζονταν για την κάλυψη του κόστους διαμονής στρατιωτικών από τη χώρα που έχουν αυτομολήσει στην Κολομβία.

Η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε λίγες μέρες μετά την αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του, στη συνέχεια τον ευχαρίστησε για την αναγνώριση του από την Ελλάδα ως μεταβατικό πρόεδρο.

Παράλληλα τον προσκάλεσε στη Βενεζουέλα, υπό την προϋπόθεση να ομολαποιηθεί η κατάσταση στη χώρα. Παράλληλα ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του.

Η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε λίγες μέρες μετά την αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας Ο μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του, στη συνέχεια τον ευχαρίστησε για την αναγνώριση του από την Ελλάδα ως μεταβατικό πρόεδρο. Παράλληλα τον προσκάλεσε στη Βενεζουέλα, υπό την προϋπόθεση να ομολαποιηθεί η κατάσταση στη χώρα. Παράλληλα ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του.

 

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s