Εκτός ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι – Θα φέρουν γελωτοποιούς όπως έκαναν τον μεσαίωνα στους Βασιλιάδες;

Εκτός ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι – Θα φέρουν γελωτοποιούς όπως έκαναν στο μεσαίωνα στους Βασιλιάδες;William_Merritt_Chase_Keying_up

7 thoughts on “Εκτός ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι – Θα φέρουν γελωτοποιούς όπως έκαναν τον μεσαίωνα στους Βασιλιάδες;”

 1. Πώς η κυβέρνηση Τσίπρα έβαλε βόμβα στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ – Η «αμαρτωλή» συμφωνία

  Μια σκανδαλώδη προεκλογική συνέννοηση -και όχι συμφωνία- μέσω της οποίας και με όχημα την ΕΡΤ η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να μοιράσει χρήματα σε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (ΠΑΕ), ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
  Το όργιο κακοδιαχείρισης που πλήττει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ φτάνει τα 66 εκατ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει εσωτερική έκθεση στελεχών της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
  Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους αγώνες στην ΕΡΤ που ανέρχονται σε 42,5 εκατ ευρώ και η προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα την τελευταία ημέρα της επίσημης λειτουργίας της στις 5 Ιουλίου να εγκλωβίσει τη νέα κυβέρνηση «εγκρίνοντας» για προεκλογικούς λόγους επιπλέον συμφωνίες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ενδεχομένως ΟΦΗ, ύψους 23,5 εκατ. ευρώ τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εγείρουν ερωτήματα.
  Πιο συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μυρσίνη Ζορμπά προχώρησαν σε ανακοινώσεις για την ανάληψη υποχρέωσης από τη δημόσια τηλεόραση να μοιράσει σε ποδοσφαιρικές ομάδες το δυσθεώρητο ποσό των 66 εκατ. ευρώ.
  Η εσωτερική έκθεση εκτιμά πως ενδεχομένως θα αναζητηθούν ευθύνες ειδικά για τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με αθλητικές ομάδες, κυρίως όμως με τα προσύμφωνα που έχουν γίνει για τις ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ειδικά για τον ΠΑΟΚ έχει άλλωστε γίνει γνωστό πως η συμφωνία αφορά τρία χρόνια και ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 24 εκατ. ευρώ, (8 εκατ. ευρώ ετησίως).
  Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έχει ζητήσει και αναθεώρηση του προϋπολογισμού της, τη δεύτερη εντός 2019.
  Από την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος, επιβεβαιώνεται η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί στην ΕΡΤ με τις συμβάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αθλητικών ομάδων, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 66 εκατ. ευρώ, αν συμπεριληφθούν και αυτές που η κυβέρνηση Τσίπρα ενέκρινε στις 5 Ιουλίου την ώρα μάλιστα που το συνολικό κόστος για αμοιβές προσωπικού ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ.
  Αν σε αυτά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα προστεθούν και τα 40 εκατ. ευρώ για τις ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες, ο προϋπολογισμός εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη.
  Σε κάθε περίπτωση από την έκθεση που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» προκύπτει πως η κυβέρνηση Τσίπρα την ώρα που ελάμβανε τις σχετικές αποφάσεις γνώριζε για την οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ.
  Η εκτίμηση είναι ότι η κυβέρνηση ενέκρινε τις συμβάσεις και τις γνωστοποίησε προκειμένου να «καλοπιάσει» ψηφοφόρους αποφεύγοντας όμως να τις υπογράψει. Παράλληλα, έριξε μεγάλο βάρος στις συμφωνίες για μετάδοση αγώνων δαπανώντας μεγάλα ποσά χωρίς να υπάρχουν ανάλογα έσοδα προκαλώντας ερωτήματα.
  Οι ίδιοι οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για «ηλίθιο» σκεπτικό και εγείρει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ποινικές και άλλες ευθύνες.

  https://www.mononews.gr/politics/pos-i-kivernisi-tsipra-evale-vomva-ston-proipologismo-tis-ert-i-amartoli-simfonia

  Like

 2. Καλυτέρα λουκέτο ούτε γελωτοποιούς ούτε
  δημοσιογράφους γελωτοποιούς πληρωμένους
  χαφιέδες. ΛΟΥΚΕΤΟ!!!!!
  Άντε να ξεβρομίζουμε σιγά σιγά

  Like

 3. Tωρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει νέο κόμμα .
  Αφού εξευτέλισαν την αριστερά kaι παρέδωσαν την Κυβέρνηση στον Μητσοτάκη θα κάνουν άλλο Κόμμα .
  Προοδευτική παράταξη και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις .

  Like

 4. To πρόβλημα είναι ότι ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ kαι τα επι τετραετία συνεταρακια του τα καυμενακια ασκουν τώρα κριτική σε πολιτικές και πρακτικές που το κόμμα των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ εφάρμοζε πριν από μερικές ημέρες ή για θέματα που δεν έχουν πολιτική σημασία και πετάνε την μπάλα στην εξέδρα.
  Ξέσπασε παραδείγματος χάριν σάλος για το γεγονός ότι η ΕΥΠ θα λογοδοτεί απευθείας στον πρωθυπουργό.
  Γιατί σε ποιον έπρεπε να λογοδοτεί η εθνική υπηρεσία πληροφοριών εκτός από τον εκλεγμένο αρχηγό της κυβέρνησης; Μήπως την φαντάζεστε και αυτή «ανεξάρτητη» σαν την «ανεξάρτητη» κεντρική τράπεζα που επέβαλε η αγαπημένη του ΣΥΡΙΖΑ Ευρωπαϊκή Ένωση – δηλαδή μια τράπεζα απόλυτα εξαρτημένη από ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα;

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s