ΔΕΗ – Αν λέει αλήθεια ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ, θα παρέμβει ο εισαγγελέας για την φήμες «κατάρρευσης» της μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρίας στο χρηματιστήριο για χειραγώγηση;

Σε τελείως αντίθετη εκτίμηση από τα περί κατάρρευσης, προχώρησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Θανάσης Μισδανίτης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Θέσεις περί δικτύων ηλεκτρισμού “στα όρια κατάρρευσης” είναι «τελείως ψευδείς, το δίκτυο είναι σε πολύ καλή κατάσταση», ανέφερε ο κ. Μισδανίτης, εκφράζοντας διαφορετική εκτίμηση από αυτήν της κατάρρευσης . «Οι διακοπές που παρατηρούνται δεν έχουν να κάνουν με την κατάσταση των δικτύων, αλλά με τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να αντιμετωπίζουμε τα alert των συστημάτων, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μία περίπτωση πυρκαγιάς», τόνισε.

Επισης, ανέφερε ότι δεν θέλει να κινδυνολογήσει κι ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του δικτύου, αλλά διευκρίνισε ότι το σύστημα πάσχει από γενικότερη παραμέληση.

3 thoughts on “ΔΕΗ – Αν λέει αλήθεια ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ, θα παρέμβει ο εισαγγελέας για την φήμες «κατάρρευσης» της μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρίας στο χρηματιστήριο για χειραγώγηση;”

 1. Η ΔΕΗ βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για την ίδια την επιβίωσή της, ενώ θα μπορούσε με την ανασυγκρότησή της και την αποτροπή των θανατηφόρων για τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας μέτρων του τρίτου μνημονίου, πράγματα που πρότεινε και σχεδίαζε ο Παν. Λαφαζάνης, τότε υπουργός Ενέργειας, η ΔΕΗ να είχε αποφύγει την επιδείνωση της θέσης της , που την έχει οδηγήσει σήμερα σε οριακό σημείο.

  Την ώρα που άνοιξη και ιδίως καλοκαίρι του 2015 και ενώ ο Παν. Λαφαζάνης ως υπουργός Ενέργειας απέρριπτε κάθε διαπραγμάτευση με την Τρόικα, πάνω στα δολοφονικά για τη ΔΕΗ σχέδια της και αρνείτο κάθε επαφή μαζί της, θεωρώντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει κάθε μνημονιακή πορεία και πολύ περισσότερο να μην αποδεχθεί τρίτο μνημόνιο, εκείνες τις ώρες, λοιπόν, το Μαξίμου είχε ορίσει διαπραγματευτές με την Τρόικα για τα ζητήματα της ΔΕΗ και της ενέργειας, εν αγνοία του Παν. Λαφαζάνη, αρμόδιου υπουργού, οι οποίοι διαπραγματεύοντο ερήμην του.

  Το καταστροφικό σχέδιο που ενεκρίθη τότε για τη ΔΕΗ στο παρασκήνιο και θεσμοθετήθηκε με το τρίτο μνημόνιο προέβλεπε κάτι πρωτοφανές: Την εκχώρηση (!!!) του 40% των πελατών της ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της, ώστε το ποσοστό της ΔΕΗ να πέσει από 90% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στο 50% (!!!), μέχρι το 2020 και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα για την ΔΕΗ. Προέβλεπε επίσης, την πώληση 4 βιώσιμων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, για να αποκτήσουν, τάχα, πρόσβαση και οι ιδιώτες σε “φθηνό” καύσιμο.

  Προέβλεπε ακόμα την πώληση με το λεγόμενο σχέδιο ΝΟΜΕ ικανών ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας κάτω του κόστους (!!!) από την ΔΕΗ στους ιδιώτες παρόχους και την επιδότηση μέσω (ΑΔΙ) αργούντων μονάδων φυσικού αερίου.

  Πέραν αυτών η ΔΕΗ επωμίζετο αποκλειστικά και όχι οι ιδιώτες, όλους τους πελάτες που φτωχοποιήθηκαν επί μνημονίων και επομένως συσσώρευε χρέη, ενώ την ίδια ώρα επωμίζετο σε σημαντικό βαθμό και το βάρος του κοινωνικού τιμολογίου.

  Όλα τούτα μαζί, στα οποία αν προστεθούν τα αρνητικά της κυβερνητικοκομματικής διαχείρισης, έφεραν την ΔΕΗ στο σημερινό χείλος της καταστροφής.

  ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ: ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

  Η Ν.Δ όχι μόνο δεν είχε φέρει την παραμικρή αντίρρηση στις καταστροφικές για τη ΔΕΗ αποφάσεις του τρίτου μνημονίου αλλά και τις είχε ψηφίσει με χέρια και πόδια. Συνυπεύθυνη, λοιπόν, η Ν.Δ της κατάρρευσης της ΔΕΗ, επιχειρεί σήμερα να της δώσει την χαριστική βολή και να την καταστήσει μία “ασήμαντη” εταιρεία του κλάδου, ενώ ο ελληνικός λαός θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα για την ύπαρξη της “μικρής ΔΕΗ” και την παράδοση του στρατηγικού κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

  Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ, δια του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, προωθεί το εξής σχέδιο:

  Πρώτον: Την πώληση σε πακέτο μαζί με τις λιγνιτικές και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ , ενός φυσικού και ενεργειακού πλούτου ανεκτίμητης άξιας, ο οποίος δεν μπορεί να αποτιμηθεί ούτε μπορεί ούτε πρέπει να πωληθεί.

  Δεύτερον: Την δραστική αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, πράγμα που θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τα νοικοκυριά, την ελληνική οικονομία και κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

  Τρίτον: Την τιτλοποίηση των χρεών προς τη ΔΕΗ , πράγμα που θα φέρει αντιμέτωπους τους πελάτες της όχι με ένα λογικό σχέδιο ρυθμίσεων στη βάση των δυνατοτήτων τους, έως και διαγραφής, με κρατική επιχορήγηση, μέρους ή όλων των οφειλών όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν , αλλά με τις άγριες και εκβιαστικές διαθέσεις των funds.

  Τέταρτον: Είναι πολύ αμφίβολο αν θα καταργηθούν οι δεσμεύσεις της ΔΕΗ για εκχώρηση πελατών που πληρώνουν κανονικά τα τιμολόγια, όπως πολύ αμφίβολη είναι η κατάργηση των εγκληματικά επιζήμιων για τη ΔΕΗ, ΝΟΜΕ.

  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ. Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

  Αυτές οι ώρες δεν είναι ώρες μοιρολατρίας για την ΔΕΗ, για τους εργαζόμενους της που πονάνε την επιχείρηση και δυστυχώς δεν είναι όλοι, για τους πολίτες και τα νοικοκυριά πελάτες της ΔΕΗ, για τους επαγγελματίες και τους αγρότες, για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν φτηνό ρεύμα και ασφάλεια κλπ.

  Αντίθετα όλοι αυτοί αντί να παρατηρούν ως θεατές την κατάρρευση, το ξεπούλημα και την διάλυση της ΔΕΗ και την επέλαση των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών, πρέπει να παρέμβουν γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.

  Σήμερα δεν υπάρχουν ισχυρές πολιτικές δυνάμεις με ριζοσπαστικό προσανατολισμό να αντιταχθούν στην διάλυση της ΔΕΗ. Δυστυχώς οι πολίτες φρόντισαν αυτές τις δυνάμεις να τις θέσουν στο περιθώριο και να βάλουν στο προσκήνιο τους δύο συνένοχους στο έγκλημα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις παραφυάδες τους ( ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 κλπ).

  Παρ’ όλα αυτά η μάχη δεν έχει χαθεί. Η μάχη είναι μπροστά και πρέπει να δοθεί με ένα πλατύ πολιτικοκοινωνικό μέτωπο χωρίς τους ξεπουλημένους και αυτούς που το παίζουν δίπορτο, τρίπορτο και είναι με όλους και με τίποτα.

  Like

 2. Σήμερα δεν υπάρχουν ισχυρές πολιτικές δυνάμεις με ριζοσπαστικό προσανατολισμό να αντιταχθούν στην διάλυση της ΔΕΗ. Δυστυχώς οι πολίτες φρόντισαν αυτές τις δυνάμεις να τις θέσουν στο περιθώριο και να βάλουν στο προσκήνιο τους δύο συνένοχους στο έγκλημα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις παραφυάδες τους ( ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 κλπ).

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s