Μεγάλη διπλωματική νίκη των Παυλόπουλου – Τσίπρα οι πιέσεις στην Γερμανία για τις Γερμανικές οφειλές [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ρηματική διακίνωση που έστειλε Ελληνική κυβέρνηση πριν μερικούς μήνες, είχε αποτέλεσμα

Η μεγάλη δικαίωση του  Προκόπη Παυλόπουλου. Για πρώτη φορά οι Γερμανοί παραδέχονται ότι το θέμα των αποζημιώσεων πρέπει να πάει σε διεθνές δικαστήριο.

«Η θέση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας είναι εύλογη κατά το Διεθνές Δίκαιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεσμευτική» σύμφωνα με νέα γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Bundestag, η οποία εξεδόθη έπειτα από αίτημα του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και περιήλθε στη γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδησεων (dpa), σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung.

Η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπειρογνωμόνων» ενθαρρύνει την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ώστε να αρθεί η νομική αβεβαιότητα. Για να ξεκινήσει, όμως, μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να συμφωνήσει οικειοθελώς, διότι η αντιδικία ανάγεται σε 70 και πλέον χρόνια πριν. Η γερμανική Αριστερά (Die Linke) ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας: «Η εκτίμηση της “Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εμπειρογνωμόνων” αποδεικνύει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να απεκδυθεί πλέον την ιστορικής της ευθύνης», δήλωσε η βουλευτής της Χάικε Χένζελ στο dpa der Deutschen Presse-Agentur. «Η πολιτική της κυβέρνησης να διαγραφεί το αίτημα απέτυχε πλήρως μέχρι σήμερα, νομικά, πολιτικά αλλά πρωτίστως ηθικά», όπως είπε.

Πηγή: nzz / dpa

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μεγάλη διπλωματική νίκη των Παυλόπουλου – Τσίπρα οι πιέσεις στην Γερμανία για τις Γερμανικές οφειλές [ΒΙΝΤΕΟ]”

 1. Είστε τόσο σιχαμένοι όλοι σας. Και ολόκληρο το πουλημένο προδοτικό πολιτικό μας σύστημα που μιζάρεται χρόνια τώρα από τους Γερμανούς και εσείς οι δημοσιοκάφροι μας που μιζάρεστε από τους πολιτικούς μας.
  Και αυτά που γράφω θα τα αποδείξω:
  H πρώην κυβέρνησή μας θα βολευόταν με καμιά πενηνταριά δις μείωσης του δήθεν χρέους μας και …όλα καλά.
  Στις Γερμανικές αποζημιώσεις που δήθεν ζητάνε, έχουν συμπληρώσει και το κατοχικό δάνειο.
  Μόνο όμως από την Ελλάδα πήραν τότε οι Γερμανοί κατοχικό δάνειο.
  Ο ίδιος ο Χίτλερ το αναγνώρισε και ξεκίνησε και την αποπληρωμή του.

  Άκουσα μάλιστα ότι οι …γερμανοπροσκυνημένοι «υπολόγισαν» το κατοχικό αυτό δάνειο σε 10 δις.
  Έναν κρατικό προϋπολογισμό μας πήραν τότε οι Γερμανοί, συν όλα τα άλλα και είναι μόνο 10 δις;

  Ο οικονομολόγος κύριος Τζάνης Γκούσκος υπολόγισε πέρυσι το κατοχικό αυτό δάνειο, με στοιχεία και αποδείξεις, με τους τόκους τόσων χρόνων και σε σημερινά χρήματα, σε 416 δισεκατομμύρια Ευρώ!
  416 δις Ευρώ. Μεγαλύτερο και από το δήθεν χρέος μας.
  Το οποίο κατοχικό δάνειο είναι σίγουρο χρήμα, αφού πρόκειται για διακρατική συμφωνία αναγνωρισμένη από δυο κυρίαρχα κράτη.
  Και είναι άμεσα απαιτητό…
  Και μόνο το κατοχικό δάνειο πρέπει να καταβληθεί υποχρεωτικά, ως διακρατική συμφωνία επαναλαμβάνω. Πολεμικές αποζημιώσεις και πολεμικές επανορθώσεις είναι …προς συζήτηση.

  Αναφέρομαι στο δήθεν χρέος μας που το 65% του προέκυψε από τις χρηματοδοτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ. Περίπου 200 δις έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς (ξεκίνησε με τα 23 δις ως “κρατικές εγγυήσεις” ο Καραμανλής), για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας. Ας μην ξεχνάμε την Ισλανδία και το πόσο εύκολα ένα χρέος που πήγε στις τράπεζες δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια.
  Και αναφέρομαι σε δήθεν χρέος, αφού μέχρι και ο ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες. Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν.
  Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας. Και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε.

  Το ίδιο με τον Βαρουφάκη είπε και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Νταλέμα, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις.
  Ο Νταλέμα νόμιζε ότι ήταν …τόκοι, ενώ εμείς νομίζουμε ότι κάναμε …ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.
  Εάν όμως ήταν τόκοι θα έπρεπε να χρωστάμε …μερικά τρις.
  Επίσης, τις τράπεζες τις χρηματοδοτεί ανέκαθεν μόνο όποιος εκδίδει το χρήμα, επειδή ακριβώς εκδίδει το χρήμα (η Ελλάδα έχει Ευρώ που δεν το εκδίδει μόνη της, αλλά η ΕΚΤ).
  Και αυτά τα περισσότερα από 200 δις προστέθηκαν στο χρέος μας.

  Όλα τα ξεπουλήματα όμως, που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, μόλις αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία. Και τέτοιες δίκες δεν είναι μακροχρόνιες, όπως όλες οι σημαντικές δίκες στις μέρες μας, αλλά γίνονται άμεσα.
  Και δεν έχει σημασία εάν όλο μας το χρέος πήγε για ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών ή όχι, επειδή ακόμα και το χρήμα που το χρωστάμε αλλά δεν το δανειστήκαμε για τις τράπεζες μας το διαγράφουν και αυτό τα διεθνή δικαστήρια. ‘Οπως διέγραψαν στον Μεταξά τα …προπολεμικά χρέη, ο λαός έχει προτεραιότητα και όχι το χρήμα.
  Άσχετα εάν κάποιοι προδότες στη συνέχεια (Καραμανλής το 1962 και Παπανδρέου – Μητσοτάκης το 1964) τα αναγνώρισαν χωρίς λόγο και αιτία.

  Και αφού αναφέρθηκα σε πουλημένο προδοτικό πολιτικό μας σύστημα, που μιζάρεται χρόνια τώρα από τους Γερμανούς, θα το αποδείξω και αυτό:
  Ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε ενόρκως το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στην γερμανική Δικαιοσύση,
  ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της με την αναλογία 3/2/1.
  Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25% το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25% το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25% το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα. Κατατέθηκε ενόρκως στη γερμανική Δικαιοσύνη και δεν το ξέρει κανείς;
  Η Siemens Ελλάς δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα.
  Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που δίνουν και στα πολιτικά κόμματα και στους εισαγωγείς.

  Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της. Αφού πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά από ότι πωλεί αλλού.
  Όπως λοιπόν κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε στις άλλες δυτικές χώρες. Και αυτό το 25% υπάρχει η φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων αλλά και των εισαγωγέων.
  Άυτές τις μίζες όμως τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά.

  Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.
  Ωχ, μάλλον κατηγόρησα τα λαμόγια τους πολιτικούς μας😁.
  Όχι όμως εγώ, ο Kutschenreuter το έκανε😂.
  Θα κάνω και μια ερώτηση. Τα …αδιάβλητα ΜΜΕ μας, μας ενημέρωσαν για αυτό; 14 χρόνια πέρασαν…

  Αυτό που περιγράφω (η πολύ πιο ακριβή …αγορά) είχε μια …λογική κάποτε. Όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει.
  Είχε μια λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων.
  Και είχε μια λογική για τους Γερμανούς κατασκευαστές, για να πουλάνε περισσότερο στην Ελλάδα.
  Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.
  Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα. Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο.
  Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%.
  Άρα, ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα είναι διεφθαρμένο. Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί κρατάνε όλους τους πολιτικούς μας. Και αυτοί ακολουθούν τις εντολές της Μέρκελ και δήθεν φοβούνται ότι οι Γερμανοί θα …μας βγάλουν από το Ευρώ…

  Το Γερμανικό φορολογικό σύστημα κάποτε έδινε το δικαίωμα στο Γερμανό κατασκευαστή κάνοντας τη φορολογική του δήλωση να βάζει όλες τις μίζες που έδινε στο εξωτερικό, στα έξοδα της επιχείρησης.
  Μετά από ντόρο που έγινε, αναγκάστηκε η Γερμανία να καταργήσει αυτό το δικαίωμα του Γερμανού κατασκευαστή (πριν μερικά χρόνια).
  Υποτίθεται για να καταργήσει τις μίζες, έγινε όμως μόνο για τα μάτια του κόσμου.
  Η Γερμανική εφορία για …εξισορρόπηση, έδωσε το δικαίωμα στον Γερμανό κατασκευαστή να δηλώνει κάποιο ποσό στη φορολογική του δήλωση ως «έξοδα χωρίς αποδείξεις στην τάδε χώρα».
  Και αυτό έχει ίσως κάποια λογική, εάν το εφαρμόζουν στη … Ζιμπάμπουε ή γενικώς σε τριτοκοσμικές χώρες, δεν μπορεί όμως να το κάνουν στην Ελλάδα, σε χώρα της ΕΕ.
  Και επίσης, θα μπορούσε ο Γερμανός κατασκευαστής να έχει απλές αποδείξεις ακόμα και χειρόγραφες, οτιδήποτε.
  Δε γίνεται, δεν επιτρέπεται να δηλώνει ο Γερμανός κατασκευαστής στη φορολογική του δήλωση ότι έδωσε κάποιο χρήμα χωρίς τιμολόγια, χωρίς αποδείξεις, στην Ελλάδα και αυτά να προστίθενται στα έξοδα της επιχείρησης. Μόνο με μια δήλωσή του.
  Και μόνο από αυτό το γεγονός δεν είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά;
  Δε θα έπρεπε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να αντιδράσουν;
  Βέβαια δεν τους νοιάζει, μπορεί να μην το ξέρουν κιόλας, νοιάζει όμως εμένα, ενδιαφέρει τους Έλληνες.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s