Οι διατροφικές συνήθειες του πλανήτη σε 10 χρόνια -Έκθεση ΟΗΕ

Περισσότερες φακές, κουκιά και ξερά φασόλια: σε δέκα χρόνια, ο πλανήτης αναμένεται να καταναλώνει περισσότερα όσπρια, πηγή πρωτεϊνών, κάτι, ωστόσο, που δεν θα αναχαιτίσει την κατανάλωση κρέατος, λένε ειδικοί του FAO και του ΟΟΣΑ.

Μέχρι το 2028, η κατανάλωση οσπρίων, ριζών και βολβών αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,9% τον χρόνο παγκοσμίως, σύμφωνα με την έκθεση «αγροτικές προοπτικές» για την περίοδο 2019-2028 που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα (FAO) και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Πρόκειται για την πιο μεγάλη αύξηση στα διατροφικά προϊόντα βάσης: όσον αφορά τα δημητριακά, η παγκόσμια κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,2% τον χρόνο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, τα ζωικά προϊόντα, τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα κατά 1,7%, η ζάχαρη και τα φυτικά έλαια κατά 1,8%.

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης «πως στη διάρκεια των επόμενων δέκα χρόνων, η ζήτηση αγροτικών προϊόντων θα εξαρτηθεί κυρίως από τις ανάγκες (…) ενός αυξανόμενου και πιο εύπορου πληθυσμού».

Έτσι στην Ασία, όπου το εισόδημα ανά κάτοικο αναμένεται να αυξηθεί πολύ έως το 2028,η κατανάλωση κρέατος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 5 κιλά το έτος ανά κάτοικο στην Κίνα και κατά 4 κιλά στη Νοτιοανατολική Ασία, σημειώνουν οι ειδικοί.
http://www.fao.org/news/story/en/item/1200877/icode/

aftodioikisi

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s