Έφη Αχτσιόγλου: Να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της κοινωνικής ανάταξης. @E_Achtsioglou

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα βοηθήσει να επεκταθούν και να εμβαθυνθούν οι κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις, που είχαμε τα τελευταία χρόνια, και να προχωρήσουμε σε ένα επόμενο βήμα κοινωνικής ανάταξης», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο The Caller. gr

Ο ρόλος του κοινωνικού κράτους, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου είναι «να διασφαλίσει ότι όλοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος και καταβολών, θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών και αυτό είναι που απορρίπτει ο κ. Μητσοτάκης με πολύ καθαρό τρόπο».

Η ΝΔ, όπως επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου, «μιλάει καθαρά για μείωση δαπανών. Το ερώτημα είναι ποιες δαπάνες προτίθεται να μειώσει εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση; Οι κρατικές δαπάνες είναι πολύ συγκεκριμένες: μισθοί, συντάξεις και πέντε μεγάλα κοινωνικά επιδόματα. Τι θα μειώσει; Ο ελληνικός λαός πρέπει να το ξέρει αυτό πριν ψηφίσει στις 7 Ιουλίου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, προσπάθησε να στήσει ένα κοινωνικό κράτος που δεν υπήρχε στον τόπο ούτε την περίοδο της ανάπτυξης. «Παραλάβαμε τον προϋπολογισμό της κοινωνικής αλληλεγγύης στα 700 εκατομμύρια και αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 3 δισ. ευρώ. Μέσα σε χρόνια και μνημονιακής πειθάρχησης τετραπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό της κοινωνικής αλληλεγγύης», σημείωσε. Τόνισε, επίσης, ότι θεσπίστηκαν το ΚΕΑ και το στεγαστικό επίδομα, έγιναν στοχευμένες πολιτικές για το παιδί, με οικογενειακά επιδόματα ορθολογικά και οργανωμένα για όλες τις οικογένειες, με τα σχολικά γεύματα, με βρεφονηπιακούς σταθμούς ώστε να στηριχτούν οι εργαζόμενες και οι άνεργες μητέρες.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των προσλήψεων στο Δημόσιο, υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης λέει πολύ καθαρά 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις. Εμείς λέμε 1 πρόσληψη για 1 αποχώρηση. Αυτό που εφαρμόζουμε και σήμερα. Το 2019 είχαμε 9.000 αποχωρήσεις. Τούτο σημαίνει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε 9.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού κλπ, εκτός των 4.500 της Ειδικής Αγωγής που το διαπραγματευτήκαμε και καταφέραμε να βγει έξω από το γενικό σύνολο. Αν ίσχυε ο κανόνας του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε 9.000 προσλήψεις. Το 1 προς 5 είναι 1.500-1.800, ενώ η ΝΔ έχει ήδη δεσμευτεί για 1.300 προσλήψεις αστυνομικών, δηλαδή σημαίνει ότι εξανεμίζεται η δυνατότητα προσλήψεων».

Για το φορολογικό πρόγραμμα της ΝΔ δήλωσε ότι «το σχέδιο των λεγόμενων φοροελαφρύνσεων της ΝΔ είναι ένα σχέδιο χωρίς αντίκρισμα, με αναφορά στο αν θα συμφωνήσουν οι εταίροι κάποια στιγμή στο μέλλον και παραπομπή σε βάθος τετραετίας, ενώ για τη λιτότητα στο κοινωνικό κράτος είναι ισχυρές οι διαβεβαιώσεις. Επίσης, οι φοροελαφρύνσεις του κ. Μητσοτάκη, ακριβώς επειδή είναι οριζόντιες, τελικά ευνοούν περισσότερο τα ανώτατα εισοδηματικά κλιμάκια». Στον αντίποδα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει «στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που ακουμπούν κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα», τόνισε.

Τέλος, για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί αυτοδυναμίας της ΝΔ ή περιπετειών για τη χώρα, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «εκβιάζει τον κόσμο, λέει στον ελληνικό λαό ότι «κοιτάξτε να δείτε, θα μπείτε σε περιπέτειες αν δεν με ψηφίσετε», αυτό είναι μια εκβιαστική παρέμβαση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η λαϊκή βούληση πρέπει να εκφραστεί καθαρά και είναι ο κυρίαρχος λαός αυτός που θα πει τι κάνουμε την επόμενη μέρα. Δεν θα το προεξοφλήσει ο κ. Μητσοτάκης, ούτε μπορεί να προεξοφλήσει τη βούληση του ελληνικού λαού, ούτε πρέπει με τέτοιους τρόπους να προσπαθεί να τον χειραγωγήσει. Δεν νομίζω ότι χειραγωγείται».

Έφη Αχτσιόγλου: Να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της κοινωνικής ανάταξης. @E_Achtsioglou

7 σκέψεις σχετικά με το “Έφη Αχτσιόγλου: Να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της κοινωνικής ανάταξης. @E_Achtsioglou”

 1. Πολύ αργά το θυμήθηκες ρε κυρά μου, σε έβαλαν και υπουργό εργασίας, έχεις δουλέψει κυρά μου ποτέ σε φάμπρικα να δεις την γλύκα. Την εργασιακή ζούγκλα της ΔΕΞΙΑΣ συνέχισες, που είναι οι νόμοι σου σαν αριστερή για την προστασία του εργάτη, δεν θα στοίχιζαν και τίποτα, που είναι, απροστάτευτο τον άφησες στα δόντια του εργοδότη που εκτός των άλλων-ανεξέλεγκτα ωράρια χωρίς πληρωμή υπερωριών, τετράωρα που γίνονται 6ώρα, μη εξόφληση δεδουλευμένων , μόνο όλο έναντι, του έχει καταρακώσει το ηθικό και εξευτελίζει την προσωπικότητά του. Που να αποτανθεί ο εργάτης, ακόμα και τα γραφεία των ΕΠΙΘΕΩΡΉΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τα εξαφανίσατε, αντί να τα ενισχύσετε και με νέους νόμους να τους δώσετε δικαιδοσίες για την ουσιαστική προστασία του. Θα εισπράξεις το κατάλληλο αντίτιμο στις επερχόμενες εκλογές και μετά κάτσε και κάνε αναλύσεις μπουρδολογίας όπως κάνατε και στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Να ξέρεις ο εργαζόμενος λαός και ο συνταξιούχος θα σου χρεώσει την επάνοδο της ΔΕΞΙΑΣ και δή του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και η ιστορία θα το γράψει. Οι δε τύψεις σας θα σας οδηγήσουν σε διάσπαση, όλων των συνιστωσών σας, θα επιστρέψετε στο 3%, να το θυμηθείς.

  Μου αρέσει!

 2. Aπο ΑΡΙΣΤΕΡΑ το ΣΥΡΙΖΑ έγινε Κεντροαριστερά τώρα μήπως διασωθεί ?
  Με δεξιούς καραμπινάτους που προσχωρήσαν στον ΣΥΡΙΖΑ θα λένε ότι είναι Κεντροαριστερά?
  Ο Πνιγμένος απ τα μαλλιά του πιάνεται .
  Για την παρτίδα ρε γαμωτό όλα.
  Ιδεολογικό υπόβαθρο πλέον κάτω του μηδενός.
  Το σημιτεικο προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ .
  Μια ματιά θα σε πείσει. Ευτυχειτε.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s