Η αλβανική μαφία των ναρκέμπορων κατακτά τη Μεγάλη Βρετανία

Οι αλβανικές συμμορίες που κυριαρχούν στη διακίνηση των ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, στηρίζονται κυρίως σε παράνομους μετανάστες, που προέρχονται από αγροτικές περιοχές του βόρειου τμήματος της Αλβανίας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας από την  δημοσιογράφο Λιντίτα Τσέλα της Balkan Investigative Reporting Network BIRN.

Οι αλβανικές συμμορίες συνεχίζουν να απασχολούν τις βρετανικές αρχές, που ασκούν σημαντικό έλεγχο στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Αν και αυτές απηχούν έναν μικρό αριθμό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, εντούτοις ο αντίκτυπός τους, σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματούχους, είναι μεγάλος, λόγω του ότι έχουν σχέσεις με προμηθευτές κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

Τα μέλη αυτών των συμμοριών είναι ως επί το πλείστον από αγροτικές περιοχές της βόρειας Αλβανίας. Πηγαίνουν στη Βρετανία παράνομα πληρώνοντας μέχρι και £10.000.

Σύμφωνα με την έρευνα της Τσέλα, «η Μεγάλη Βρετανία παραμένει προορισμός για τους νέους Αλβανούς από το βορρά, λόγω του ότι έχουν δεσμούς και ανθρώπους τους εκεί».

Τα τελευταία χρόνια όπως γράφει η δημοσιογράφος, η Μεγάλη Βρετανία απέλασε περίπου 6.200 Αλβανούς, ο μεγαλύτερος αριθμός  από οποιαδήποτε άλλο κράτος και οι 6.200 που απελάθηκαν ήταν από τους τρεις βόρειους δήμους: Σκόδρα, Κούκες και Ντίπρα.

Η Τσέλα στην έρευνά της σημειώνει τις ανησυχίες των Βρετανών, ιδιαίτερα για την χαλαρότητα των αλβανικών αρχών σε σχέση με το πόθεν έσχες  των Αλβανών πολιτών που απέκτησαν ξαφνικά μεγάλη ακίνητη περιουσία και η οποία σαφώς προέρχεται από  εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο

One thought on “Η αλβανική μαφία των ναρκέμπορων κατακτά τη Μεγάλη Βρετανία”

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s