Χατζηδάκης: Είναι έντιμο ότι θα έχουμε περιοριστική πολιτική – Όχι στις αυξήσεις μισθών με υπουργική απόφαση – Αχρείαστες οι προσλήψεις στην εκπαίδευση – #Neoliberals

EFAD3A3E-211C-4CC5-894B-89FDC52E2C75«Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι το μέσο για να επιτευχθεί σταθερότητα στη χώρα» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Υπογραμμίζει ότι «η αύξηση των μισθών δεν διατάσσεται, αλλά θα έρθει με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητές μας είναι να μειώσουμε: τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τον φόρο επιχειρήσεων από το 28% στο 20% -για να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση- και το εισαγωγικό φορολογικό κλιμάκιο στο 9% για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, ένα μέτρο που θα δώσει σημαντική ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες» σημειώνει και προσθέτει: «Ειδικά, σε σχέση με τους εργαζόμενους έχουμε σημειώσει ότι θέλουμε διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με τη μέση αύξηση των αποδοχών. Και προσθέτουμε και κάτι άλλο: οι αυξήσεις στους μισθούς δεν διατάσσονται. Έρχονται με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι εργαζόμενοι που το έχουν καταλάβει αυτό εμπιστεύονται στην πλειονότητά τους τη Νέα Δημοκρατία».

Σε σχετική ερώτηση για το Δημόσιο, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι «η ΝΔ μιλάει ξεκάθαρα για στοχοθεσία στις δημόσιες υπηρεσίες, για αξιολόγηση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων και για σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων» και επισημαίνει: «Είναι ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός δρόμος, τον οποίον είμαι βέβαιος ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων αγκαλιάζει».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι «η ΝΔ θα εφαρμόσει μια πολιτική ενότητας διεύρυνσης και αξιοκρατίας» και εξηγεί: «Θα απευθυνθούμε και πέραν του στενού κομματικού μας χώρου, για να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση ικανών Ελλήνων, που πιστεύουν στην Ευρώπη και την κοινή λογική»

Στο ΒLUE SKY και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν σαφής και μνημονιακός… Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. απέφυγε να δεσμευτεί τόσο για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 διορισμούς. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απευθύνει ευθέως το ερώτημα στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον ο αντιπρόεδρος δεν απάντησε κι αναμένει επιτέλους μια καθαρή απάντηση για τους διορισμούς στην εκπαίδευση.

4 thoughts on “Χατζηδάκης: Είναι έντιμο ότι θα έχουμε περιοριστική πολιτική – Όχι στις αυξήσεις μισθών με υπουργική απόφαση – Αχρείαστες οι προσλήψεις στην εκπαίδευση – #Neoliberals”

 1. Οι σοβαροί άνθρωποι δεν ξεσκίζονται στις προεκλογικές υποσχέσεις.

  Μόνο οι ντενεκέδες βγάζουν προγράμματα Θεσσαλονίκης και τα ξεχνούν την επομένη των εκλογών.

  Like

 2. Ο τύπος που σαν υπουργός ξεπούλησε ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και φόρτωσε τους εργαζόμενους αυτών των ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ στο ΙΚΑ τότε και χωρίς να μεταφέρει τα αποθεματικά των ΤΑΜΕΙΩΝ τους υποχρέωσε το ΙΚΑ και τους έβγαλε σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις από 40 ετών.

  Like

  1. Μπα, τι βλέπω: New look? Με ‘γειά, ωραίο είναι. Αλλάξατε look, να αλλάζατε και μυαλά…

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s