Μεγαλοαπατεώνες που πλούτισαν πάνω στο δημόσιο χρήμα αντί να επιστρέψουν τα κλεμμένα, προσλαμβάνουν εταιρείες δημοσίων σχέσεων και συμβαλλόμενους μεγαλοδημοσιογράφους για να τους ξεπλύνουν και να φύγουν με τα κλεμμένα. Παπαί Μαρδόνιε!

Η Ελλάδα δυστυχώς είναι στο έλεος της ανηθικότητας, της πλήρους κατάπτωσης αξιών και αρχών, ενώ όποιος αντιστέκεται και προσπαθεί να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον είτε βρίσκεται με μία σφαίρα στο πρόσωπο είτε γινεται αντικείμενο ειρωνείας, χλευασμού και συκοφαντίας από “δημοσιογράφους” – δολοφόνους χαρακτήρων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει με το σκάνδαλο μεγάλης πολυεθνικής και το σκάνδαλο συμμορίας ντόπιων απατεώνων, όπου περίεργα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σε Ελλάδα και εξωτερικό προσπαθούν να τους παρουσιάσουν ως “θύματα”.

Για την περίπτωση της πολυεθνικής, εκεί φαίνεται να έχει προσληφθεί πασίγνωστη εταιρεία δημοσίων σχέσεων στενού συγγενούς γνωστού πολιτικού και πρώην υπουργού, Ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει εμφανιζόμενος στα κανάλια να προσπαθεί να κουκουλώσει το μεγάλο σκάνδαλο.

Η άλλη περίπτωση με τους ντόπιους, είναι ακόμα πιο εξοργιστική και πολύπλοκη. Τα εκατομμύρια δημοσίου χρήματος που έκαναν φτερά σε εξωχωριους λογαριασμούς και ποτέ δεν επανακτήθηκαν από τις αρχές, φαίνεται ότι πληρώνουν αδρά ακόμα και διεθνείς οργανισμούς δημοσίων σχέσεων για να παρουσιάσουν τους θύτες ως θύματα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πλήρωναν δολοφόνους για να ξεφορτωθούν έντιμους λειτουργούς του Δημοσίου που αντιστεκόταν στα σχέδια τους.

Σε αυτό το σημείο ο καθένας θα πρέπει να διαλέξει πλευρά. Η πατρίδα σταυρώνεται από ανέντιμους, ανήθικους, άπληστους που δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος του εγκλήματος τους. Ο εχθρός είναι πανίσχυρος, αλλά δεν είναι ανίκητος. Απλά όσοι σταθούμε απέναντι θα έχουμε ως μοναδικό κίνητρο την σημαία. Απέναντι στους Μηδίσαντες, όπως τότε.

«Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους επ’ άνδρας ήγαγες μαχησόμενους ημέας, οί ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούνται, αλλά περί αρετής»
Ηρόδοτος 8, 26
480 π.Χ – Τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου – Αρτεμίσιο
Ο περσικός στόλος, με τρεις φορές περισσότερα πλοία, ναυμαχεί με τον ελληνικό στο Αρτεμίσιο. Σχεδόν ταυτόχρονα γίνεται η μάχη των Θερμοπυλών.
Ο Πέρσης στρατηγός Τριτανταίχμης μαθαίνει ότι οι Έλληνες αγωνίζονται στους ολυμπιακούς αγώνες με βραβείο ένα δάφνινο στεφάνι.
Και αναφωνεί:
«Αλίμονο, Μαρδόνιε, με ποιους άντρες μας έφερες να πολεμήσουμε; Με αυτούς που δεν αγωνίζονται για χρήματα, αλλά για την αρετή.»

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s