Οργή στην Τουρκία: «Οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν Κούρδους στη χρήση UAV»


Ιούνιος 11, 2019. 08:36Οι τουρκικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών (PKK) στο βόρειο Ιράκ, κινητοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες.Περισσότερα από 23 χιλιάδες φορτηγά τα τελευταία 4 χρόνια με εκατοντάδες αεροσκάφη έχουν αποστείλει οι Αμερικανοί όπλα και πυρομαχικά στους Κούρδους και η πιο πρόσφατη αποστολή είναι αυτή της 9ης Ιουνίου, όπου παρέδωσαν όπλα με 27 φορτηγά, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και ‘μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα’- UAV (στα τουρκικά ‘İHA’), όπως γράφει η  τουρκική Γενί Σαφάκ


Αμερικανοί εμπειρογνώμονες εκπαιδεύουν τους Κούρδους αυτονομιστές στην περιοχή Χασέκε Άιν Ίσα (Haseke-Ayn İsa) στη χρήση αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.


Πηγές της Γενί Σαφάκ αναφέρουν ότι περισσότερα από 100  UAV παραδόθηκαν στους τρομοκράτες του PKK σε Συρία και Βόρειο Ιράκ. 


«Τις τελευταίες εβδομάδες, η τρομοκρατική οργάνωση  ανέφερε για  τη χρήση πάνω από 40 UAV που έχει στην κατοχή της, ενώ οι πηγές αναφέρουν ότι  12 ειδικά εκπαιδευμένοι έχουν πάει στην περιοχή τους για να  τους εκπαιδεύσουν», γράφει το δημοσίευμα.


Τα περισσότερα από τα UAV που στάλθηκαν στο PKK παραδόθηκαν στις συνοριακές πόλεις Άιν αλ Αράμπ, Άιν Ίσα, Τελ Αμπιάτ και Ρεσουλαΐν. Οι αποστολές έγιναν μετά  τις τουρκικές επιθέσεις στην επαρχία Χαρκούκ του βόρειου Ιράκ.


«Σύμφωνα με πληροφορίες το Καντίλ ( η οροσειρά που έχουν έδρα οι Κούρδοι αυτονομιστές) ζήτησε από τις ΗΠΑ μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για να προστατεύονται από τις τουρκικές επιθέσεις με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων  της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας», όπως σημειώνεται.


yenisafak.com


               

One thought on “Οργή στην Τουρκία: «Οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν Κούρδους στη χρήση UAV»”

  1. «Σφαλιάρα» Μόσχας σε Άγκυρα: «Τέρμα τα αστεία, μην υποστηρίζετε τους τζιχαντιστές» – «Θα δώσουμε όπλα στους Κούρδους»

    Η Ρωσία προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα παράσχει στρατιωτική στήριξη στις κουρδικές πολιτοφυλακές στο Βόρειο Xαλέπι, σε περίπτωση που η Άγκυρα συνεχίσει την προμήθεια όπλων και εξοπλισμού στους τρομοκράτες κατά του συριακού στρατού στην επαρχία Idlib.

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s