Ο Γιούνκερ ξεφτιλίζει τον ανθέλληνα Βέμπερ. Μέσα στην έδρα του μάλιστα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως «Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού καταπατήθηκε τότε από ορισμένους της γερμανικής πολιτικής και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Όπως ότι οι Έλληνες ήταν όλοι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι. Αυτό επιβάρυνε σοβαρά τις σχέσεις με διάφορους Έλληνες ηγέτες».

Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα σε μια χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ εάν δεν είναι κατάλληλη, παρατηρεί ο δημοσιογράφος. 

«Το ευρώ είναι το κοινό μας νόμισμα και αυτό είναι αμετάκλητο. Μια νομισματική ένωση πρέπει να είναι πιο σταθερή από έναν γάμο, αλλιώς κανείς δεν θα την πιστέψει. Γι ‘αυτό, πριν από την ένταξη στο ευρώ, πρέπει να εξετάσουμε πολύ πιο προσεκτικά από ό, τι κάναμε στο παρελθόν» ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πρόσθεσε:

«Βλέποντας τα πράγματα από σημερινή σκοπιά, είναι αλήθεια ότι Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωζώνης παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία. Το καταλογίζω μέχρι σήμερα στον εαυτό μου: ως υπουργός Οικονομικών ανήκα σε εκείνους οι οποίοι δεν ήθελαν να ελέγχονται οι εθνικές στατιστικές Αρχές από ανεξάρτητες ευρωπαϊκές, γι αυτό και το αλλάξαμε: Σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, η «Eurostat», μπορεί να ερευνήσει τα βιβλία κάθε χώρας μέλους ενδελεχώς. Η Ευρώπη είναι λοιπόν σε θέση να μάθει από τα λάθη της» επισήμανε. 

Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε της είσοδο της Ελλάδας στην μνημονιακή περίοδο.

«Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία, είτε δεν ήξερε πόσο βαθύ ήταν το πρόβλημα στην Ελλάδα – είτε ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε. Ήταν δύσκολο για εκείνον να προβεί σε αυτή την ανακοίνωση» είπε. 

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s