Αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ελάφρυνσης ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους

372097BA-3C5A-4D01-A31B-06E4CC58EF85.jpegΑν αποδοκιμάσει τα μέτρα ελάφρυνσης ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους: το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας νωρίτερα, σήμερα, στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, και στους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο και Μάριον Μιχαλιδάκη, με την ταυτόχρονη επισήμανση σε άλλο σημείο της συνέντευξης, «ψήφος στη ΝΔ είναι ταυτόχρονα ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Βέμπερ και ταυτόχρονα ακύρωσης της νέας οικονομικής πολιτικής και των μέτρων ελάφρυνσης που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση».

Ερωτηθείς ο κ. Τσίπρας για το εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι σημαντικό για την επόμενη μέρα ο κ. Τσίπρας απάντησε αναλυτικά: «Την Κυριακή δεν θα ψηφίσουμε για κυβέρνηση αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος» και πρόσθεσε: «Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και οι ευρωπαϊκές εκλογές διεξάγονται λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές, και ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, και ενώ εμείς έχουμε καταθέσει ένα σχέδιο που για πρώτη φορά μετά από χρόνια σκληρής λιτότητας δίνει μια ελπίδα, την Κυριακή ο κόσμος ψηφίζει τις πολιτικές με τις οποίες θα κυβερνηθεί ο τόπος τα επόμενα χρόνια».

«Εγώ -συνέχισε- δεν μπορώ να πω στον ελληνικό λαό ότι δεν τρέχει τίποτε, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα. Ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτά τα μέτρα. Εάν την πάρω, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορέσω να τα εφαρμόσω. Αν αποδοκιμασθούν, όλα είναι ανοιχτά. Το πολιτικό σχέδιο το οποίο παρουσιάσαμε, εάν έχει την έγκριση του ελληνικού λαού, αυτό σημαίνει δύναμη για την επόμενη μέρα, όχι μόνο για να μην το αμφισβητήσει κανένας Βέμπερ, Ρέγκλινγκ, τραπεζίτης κεντρικός ή μη κεντρικός, αλλά σημαίνει, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ή στήριξης της ΝΔ, που θέλει να ακυρώσει αυτά τα μέτρα, οδηγεί σε μια συζήτηση που δεν ξέρω πού θα καταλήξει, μπαίνουμε σε μια περιπέτεια, αλλά η τελική κατάληξη είναι οι εθνικές κάλπες, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το τέλος της τετραετίας».

«Ο κ. Βέμπερ», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «δεν είναι απλά ένας συντηρητικός πολιτικός. Είναι ένας οπαδός του κ. Σόιμπλε, εκφράζει την πιο ακραία συντηρητική άποψη στον κυβερνητικό συνασπισμό της Βαυαρίας. Είναι μια επιλογή απειλητική τόσο για την συνοχή της Ευρώπης όσο και για την Ελλάδα. Δεν μπορεί να εκπροσωπήσει την ενότητα της Ευρώπης και ειδικά για την Ελλάδα πιστεύω πως θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Μού προξενεί εντύπωση ότι ο κ. Μητσοτάκης τον «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή κάτι που δεν έπραξαν όλοι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Εάν εκλεγεί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέτρα που ανακοινώσαμε θα προσπαθήσει να τα μπλοκάρει και να επιβάλει ξανά πολιτικές σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας, και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο.

Αν τη Δευτέρα επανεπιβεβαιωθεί στην κάλπη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη πολιτική δύναμη και η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, θα έχω πολύ μεγαλύτερο πολιτικό εκτόπισμα ώστε στο Συμβούλιο Κορυφής -το οποίο προτείνει στο Ευρωκοινοβούλιο την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Κομισιόν- να πω, μαζί με άλλους φυσικά, «ως εδώ». Δεν μπορεί να έχουμε πρόεδρο της Κομισιόν έναν πολιτικό που κοιτά μονάχα τις χώρες του Βορρά».

«Εμείς δεν λειτουργούμε με τη λογική της πρόσκαιρης επικοινωνίας»

«Τα θετικά μέτρα που εφαρμόζουμε ήταν το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας στρατηγικής που απέδωσε. Ήταν το αποτέλεσμα του σχεδίου μας για την ανάκαμψη της οικονομίας. Θέλουμε αυτήν την ευημερία των αριθμών να την νιώσουν στη ζωή τους και οι καθημερινοί άνθρωποι που έβαλαν πλάτη για να βγούμε από την κρίση». Και, «εμείς δεν λειτουργούμε με τη λογική της πρόσκαιρης επικοινωνίας, τα μέτρα τα δουλεύαμε εδώ και καιρό» είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης ότι τάζει τα πάντα στο «παρά πέντε» της προεκλογικής αναμέτρησης. Επίσης θύμισε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε την 13η σύνταξη λαϊκισμό και πράγμα ανέφικτο, μία εβδομάδα πριν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι τα μέτρα δίνονται μέσα σε απόλυτη δημοσιονομική ασφάλεια για το 2019, μετά και τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat και τόνισε ότι τα μόνιμα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την διετία, θα επιδράσουν θετικά στην οικονομία. «Η οικονομία μπαίνει σε έναν ενάρετο κύκλο. Ό,τι δημιουργικός χώρος δημιουργηθεί θα αξιοποιηθεί για να επουλώσει τις πληγές αυτών που υπέφεραν μέσα στην κρίση. Δεν θα πάει για να δώσει δωράκια σε εκείνους που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό», σημείωσε ο πρωθυπουργος.

Θα καλύψουμε τις απώλειες του ΕΚΑΣ, μέσα από την αύξηση της εθνικής σύνταξης

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν ένα μέτρο το οποίο, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποδεχθεί μετά από ένα «δύσκολο συμβιβασμό». «Ήταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης που είχαν κάνει οι προηγούμενοι, ήταν στο mail Χαρδούβελη, και με βάση τους συσχετισμούς εκείνης της περιόδου ήταν αδύνατο να καταφέρουμε να το διατηρήσουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξήγησε στη συνέχεια: «Προσπαθήσαμε να καλύψουμε αυτήν την απώλεια μέσα από μια νέα δομή. Μέσα από την αύξηση της εθνικής σύνταξης. Φροντίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, την απώλεια την οποία υπέστησαν αυτές οι κοινωνικές ομάδες, να την καλύψουμε με πολλούς τρόπους. Με το κοινωνικό μέρισμα που δώσαμε το 2016, το 2017 και το 2018. Επίσης, μέσα από την επιστροφή της εισφοράς υγείας η οποία είχε παράνομα παρακρατηθεί, ύψους των παρανόμως παρακρατηθέντων 305 εκατ. ευρώ, το 2017, επιπλέον του κοινωνικού μερίσματος.

Δώσαμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν δωρεάν φάρμακα. Με την 13η σύνταξη δώσαμε 830 εκατ. ευρώ καθαρά. Αυτά είχε τη δυνατότητα να δώσει η ελληνική οικονομία», με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει, «δεν τα δώσαμε οριζόντια αλλά με αντίστροφη κατανομή. Όσοι έχουν συντάξεις έως 500 ευρώ καθαρά θα πάρουν όλη τη σύνταξη και αναλογικά οι υπόλοιποι ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, όσοι λοιπόν ήταν στις κατηγορίες που λάμβαναν το ΕΚΑΣ, θα λάβουν το 100% της σύνταξης».

Ο τρίτος δρόμος της διαρκούς πάλης

«Οι προκάτοχοί μου είχαν την δυνατότητα να μοιράζουν χρήματα δεξιά και αριστερά. Εγώ βρέθηκα σε αυτήν την θέση την πιο δύσκολη στιγμή της ελληνικής ιστορίας και έπρεπε να μοιράζω βάρη με δικαιοσύνη, και όχι ελαφρύνσεις. Μας κατηγορούν εκείνοι που έφθασαν τα ελλείμματα σε δυσθεώρητα ποσοστά. Αυτοί μας χρεοκόπησαν. Μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας και όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε πολύ σκληρά για να βγάλουμε τη χώρα από τη χαράδρα της χρεοκοπίας.

Η Ελλάδα το 2009, είχε ανεργία γύρω στο 9% και δημόσιο χρέος 120% του ΑΕΠ. Μέσα σε τρία χρόνια η ανεργία πήγε στο 29% και στο 60% για τους νέους, και το χρέος της χώρας σκαρφάλωσε στο 184%. Παραλάβαμε άδεια ταμεία και διαρκή απειλή ότι εάν προχωρήσετε σε ένα διαφορετικό σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και θα βγείτε από το ευρώ».

Όμως, «είμαι υπερήφανος όχι μόνο γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια και δημιουργήσαμε πλεονάσματα εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν, αλλά γιατί μέσα σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας αποδείξαμε ότι γίνεται και αλλιώς. Δεν υπάρχει μόνο ο δρόμος της απόλυτης υποταγής που έλεγαν οι προηγούμενοι ή της απόλυτης ρήξης και της οικονομικής καταστροφής που κάποιοι μας πρότειναν, αλλά και ένας τρίτος δρόμος μιας διαρκούς πάλης και κερδίσαμε πολλά μέσα σε συνθήκες μνημονίου. Κερδίσαμε δυόμιση εκατομμύρια ανασφάλιστοι να έχουν περίθαλψη. Οι δαπάνες πρόνοιας από 700 εκατ. ευρώ να είναι σήμερα τρία δισ. ευρώ και 600.000 συμπολίτες μας που έχουν το κατώτερο εισόδημα να λαμβάνουν επίδομα αλληλεγγύης. Να δίνουμε σε 240.000 νοικοκυριά επίδομα ενοικίου. Πετύχαμε μείωση της ανεργίας».

Μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% μεσοσταθμικά

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει μείωση 10% μεσοσταθμικά μέσα στο 2019, και άλλα 20% μέσα στο 2020, δηλαδή αθροιστικά μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά 30%.

«Αυτό το 30% δεν θέλουμε να είναι οριζόντιο και αυτή είναι μια μεγάλη ιδεολογική διαφορά που έχουμε με τη ΝΔ. Από το 2020 η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι 50% για τις χαμηλής αξίας ιδιοκτησίες αλλά γι’ αυτόν ο οποίος έχει βίλα στο Καβούρι στην Εκάλη, στην Βουλιαγμένη, θα είναι 10%».

Εμείς καταργήσαμε το μέτρο της περικοπής των συντάξεων

Ερωτηθείς για το πότε η κυβέρνηση θα φέρει το θέμα της κατάργησης του αφορολόγητου ο πρωθυπουργός απάντησε: «Είναι δική μας επιλογή το πότε θα φέρουμε τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή να ψηφίσει και αυτό το μέτρο. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρούσε ως δεδομένο ότι θα πάρουμε πίσω τη μείωση των συντάξεων που μας επέβαλε το ΔΝΤ. Εμείς το καταργήσαμε ακριβώς επειδή αποδείξαμε ότι η ελληνική οικονομία έχει τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Στην ΔΕΘ, είπε ότι θα βάλει φορολογικό συντελεστή 9% από το πρώτο ευρώ, όταν εμείς λέμε αφορολόγητο στα 9.500 ευρώ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, για τους αγρότες ή αυτούς που έχουμε χαμηλά εισοδήματα;» Τελικώς, συγκρούονται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια, συμπέρανε ο πρωθυπουργός.

Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του Κυρ. Μητσοτάκη θα μας οδηγήσει πολλά χρόνια πίσω

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τις θέσεις που εξέφρασε για την επταήμερη εργασία και τον κοινωνικό ρόλο των γυναικών.

«Το επιτελείο Μητσοτάκη υποβιβάζει τον πρόεδρο της ΝΔ, ισχυριζόμενο ότι εννοούσε 7ήμερη λειτουργία και όχι 7ήμερη εργασία» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επταήμερη εργασία δεν έκανε λάθος. Δεν ήθελε να πει επταήμερη λειτουργία. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης που έχει διατελέσει υπουργός και σήμερα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η επταήμερη λειτουργία ισχύει από τη δεκαετία του ’50; Δεν είναι καινοτομία αυτό. Έχει αυτή την άποψη και δεν την έχει πρώτος ο κ. Μητσοτάκης. Είναι η άποψη που υπάρχει στον ΣΕΒ σε κάποιους ακραίους νεοφιλελεύθερους, και την έχει και το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών στο οποίο απηύθυνε χαιρετισμό σε μια εκδήλωση. Ο κ. Μητσοτάκης, ασπάζεται ένα μείγμα μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία εάν εφαρμοσθεί στη χώρα, θα μας οδηγήσει πολλά χρόνια πίσω».

Ταυτοχρόνως τον κατηγόρησε για συντηρητικά στερεότυπα όσον αφορά το ρόλο της γυναίκας. «Θέλει τη γυναίκα να είναι στο σπίτι, να κάνει τις δουλειές και με το άλλο χέρι να είναι στον υπολογιστή για να δουλεύει ταυτόχρονα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για εργασία της γυναίκας στο σπίτι. Γιατί της γυναίκας, και όχι του άνδρα;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει σε βάθος στην ελληνική κοινωνία, διότι ο χώρος που πολιτικά καλύπτει η ΝΔ είναι και ο επονομαζόμενος φιλελεύθερος χώρος, -όχι νεοφιλελεύθερος- και γι’ αυτόν το χώρο αυτές οι απόψεις είναι μεγάλη οπισθοδρόμηση».

Απρόβλεπτος γείτονας η Τουρκία, ο κ. Ερντογάν θα αναγκασθεί να προσέλθει στο διάλογο

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ο κίνδυνος αυτός είναι διαρκής, και έκανε λόγο για έναν απρόβλεπτο γείτονα, που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Ταυτοχρόνως ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για εσωτερικές εντάσεις στην Τουρκία, που πολλές φορές εξωτερικεύονται, όπως είπε.

«Έχουμε λόγο να είμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα -τόνισε- επίσης να χτίζουμε συμμαχίες, μάλιστα στο σημείο αυτό υπογράμμισε την αξιοπιστία και την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης πως η Ελλάδα έχει ισχυρότερες συμμαχίες παρά ποτέ, θυμίζοντας ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής όλες οι χώρες της Ε.Ε. συμπαραστάθηκαν στην Κυπριακή Δημοκρατία και αναφέρθηκε ειδικότερα στις τριμερείς συμμαχίες που έχει συγκροτήσει η χώρα μας με χώρες της περιοχής. Καταφέραμε να χτίσουμε πλέγμα σταθερότητας, δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά, όταν όλοι οι υπόλοιποι θέλουμε να συνεννοηθούμε, μόνο η Τουρκία λέει, «δεν συζητώ» και κάνει κατά το δοκούν προκλητικές ενέργειες. Και εκτίμησε πως «η τακτική της Τουρκίας είναι αδιέξοδη και στο τέλος της ημέρας θα αναγκασθεί ο Πρόεδρος Ερντογάν να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου».

Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός για το εάν έχει επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο, είπε ότι η Ελλάδα έχει μια θέση σταθερή και αποφασιστική, χτίζει συμμαχίες που μπορούν να την στηρίξουν, ενώ ανέφερε επιπλέον: «Κρατάμε ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο με την γείτονα χώρα. Αν χρειαστεί αυτό θα γίνει. Αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί», ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι κάποιοι τον είχαν κατηγορήσει για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

«Όταν έχει κανείς έναν απρόβλεπτο γείτονα, είναι το καλύτερο να κάνεις, να έχεις ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Κ. Θεοδωρακάκος

16 σκέψεις σχετικά με το “Αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ελάφρυνσης ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους”

 1. Eχει το θράσος να απειλεί κιόλας ο Μαυρογιαλουρος που έχει μαζέψει όλα τα ξέφτια και ρετάλια του Σημίτη και τους ακροδεξιούς μήπως διασώσει την καρέκλα του ?
  Για την καρέκλα τα κάνει όλα που έχει το θράσος να απειλεί ότι δεν θα δώσει το κάτι τις από εκείνα που πολλά περισσότερα βούτηξε από τον κόσμο στα πλαίσια πάντα ότι θα έσκιζε τα μνημόνια .Πουλημένα τομάρια.
  Η Τιμωρία σου θα είναι τόσο μεγάλη όσο δεν την φαντάζεσαι.
  Στον πάτο θα σε στείλουμε εσένα και τους νταβατζηδες σου.
  Εκεί εκεί στην Δ εθνική.

  Αρέσει σε 2 άτομα

   1. @ΧΡΙΣΤ ΑΒΑΤΑΡ

    Άστα φίλε μου άκου τι έπαθα σήμερα .
    Πήγα να πάρω σώβρακα και κάλτσες σ ένα μαγαζί και τι μου λέει ο πωλητής ?
    -Επιτέλους να δώσουμε και κανένα αντρικό σώβρακο και κάλτσες γιατί περνανε αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αγοράζουν οι αναθεματισμένοι εδώ και 4 χρόνια κιλότες και καλτσόν.
    -Έλα ρε του είπα δεν σε πιστεύω τι είναι αυτά που λες ?
    Θα αστειεύεσαι προφανώς , μήπως δεν τους κάνεις κέφι και λες τέτοια πράγματα?

    -Δεν αστειεύομαι καθόλου κύριε , να σκεφτείς ότι κάποιος από αυτούς μου είπε στο αυτί εμπιστευτικά να μην μας ακούσει κανείς
    -Τι να κάνω κύριε πωλητή εφαρμόζομαι στα προαπαιτούμενα από το Μαξίμου.

    -Δηλαδή τι προαπαιτούμενα του είπε λέει ο πωλητής, μην με τρελαίνεις.
    -Οι εντολές κύριε πωλητή είναι κατ εντολή των δανειστών και των τραπεζιτών και έρχονται κατ ευθεία από τις Βρυξέλες και Μαξίμου με μυστικό κώδικα που έχουμε.

    -Πρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα να γίνει προοδευτική και για να γίνει αυτό πρέπει να το ρίξουμε στα καλτσόν και στις κιλότες, αυτό κάνουμε 4 χρόνια τώρα.
    Δεν Μας Αρέσει αυτό αλλά τι να κάναμε ? Οι εντολές είναι εντολές για αυτό στηρίζαμε την Κυβέρνηση 4 χρόνια , δεν μας άρεσε αλλά η πράξη μας ήταν Εθνικά αναγκαία για να σώσουμε την πατρίδα.

    -Συγχαρητήρια του είπε ο πωλητής αν είναι για την παρτίδα και εγώ μαζί σας.
    Στο τέλος ο πωλητής με ρώτησε μήπως και εσείς θέλετε να σώσετε την πατρίδα να σας δώσω καμιά κυλόττα έχουμε ωραία καλτσόν επίσης .
    Τον έστειλα στο διάολο τον άνθρωπο
    -Ρε συ του λέω τέτοια πατρίδα τι να την κάνω ? Στο διάολο εσύ και τα καλτσόν σου.

    Μου αρέσει!

 2. έφτασε αυτή η πουτάνα η ώρα που θα τραγουδάμε τα απαγορευμένα χωρίς οι γαμημένοι συριζανθέλ δοσίλογοι τα ΕΣ ΕΣ κόκκινα περιβραχιόνια να φυλακίζουν τον κόσμο !!!!
  όλη η Ελλάδα τραγουδά την Κυριακή !!!!!!!!
  Μακεδονία ξακουστή,
  του Αλεξάνδρου η χώρα,
  που έδιωξες τους βάρβαρους
  κι ελεύθερη είσαι τώρα.
  Ήσουν και θα ‘σαι ελληνική,
  Ελλήνων το καμάρι,
  κι εμείς θα σ’ αντικρίζουμε
  περήφανα και πάλι.
  Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
  να ζούνε σκλαβωμένοι,
  όλα και αν τα χάσουνε
  η λευτεριά τους μένει

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Οι Σκοπιανοί χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο καθώς βλέπουν
   τις πραγματικές θέσεις της ΝΔ όπως τις εκφράζουν οι προσωπικές
   επιλογές του Κούλη για την ευρωβουλή.
   Αν έκαναν υπομονή 1 χρόνο, με τον Κούλη πρωθυπουργό θα
   είχαν και ΤΥΠΙΚΑ εξασφαλίσει το ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που είχαν
   ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αφού τους το έδωσε ο ΣΑΜΑΡΑΣ το 1992 .
   Α ρε ζημιά που πάθανε !!!

   Μου αρέσει!

 3. Αυτοι που ελεγχουν για λογαρισμο του τσιριζα, την πουλημενη ολυμπια,
  πρεπει να καταλαβουν οτι ηρθε η ωρα του ΨΟΦΟΥ τους.

  Αντε λοιπον στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ με της ευχες μας

  Το ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΛΗΤΕΣ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Να φάτε 2 καζάνια φασολάδα και να πάρετε φόρα με την όπισθεν!
   Και μην ξεχάσετε , πολλά καλσόν για να αλλάζετε !
   Το πάρτι ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ , μόγγολα του Χίτλερ !!!

   Μου αρέσει!

 4. Ο/Η Ήρθε η ώρα που ζητούσες για τη Μακεδονία!!!!!!! Μαύρισε τα συριζαύγουλα τους χρυσαυγήτες λέει:

  Έφτασε η ώρα της Μακεδονίας μας .Μαυρίστε τα γαμημένα συριζαύγουλα τους προδότες της Μακεδονίας τους προδότες της Ελλάδας. Όλοι μαζί μια Μακεδονία..
  Μαζί να πάρουμε πίσω από τους ναζί ΕΣ ΕΣ συριζανθέλ την προδομένη Μακεδονία μας. Ξεταμπανιάστετους

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Οι Σκοπιανοί χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.
   Βλέπουν τις πραγματικές θέσεις της ΝΔ όπως τις
   εκφράζουν οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ του Κούλη
   για την ευρωβουλή και τραβάνε τα μαλλιά τους !
   Αν έκαναν υπομονή 1 χρόνο, με τον Κούλη
   πρωθυπουργό θα είχαν και ΤΥΠΙΚΑ εξασφαλίσει
   το ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το οποίο είχαν
   ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ εξασφαλίσει από το 1992 που τους
   το έδωσε ο ΣΑΜΑΡΑΣ.
   Α ρε ζημιά που πάθανε !
   Κλαίνε με μαύρο δάκρυ !

   Μου αρέσει!

 5. Ας μην ξεχνάμε ότι αύριο δεν ψηφίζουμε για Κυβέρνηση ψηφίζουμε ΜΟΝΟ για ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ και τοπικούς άρχοντες.
  Είναι χρήσιμο να εκλέξουμε τοπικούς άρχοντες με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους στον κάθε τόπο, ακόμα και αν τα δικά μας κομματικά-πολιτικά κριτήρια διαφέρουν από τα δικά του.

  Θέλουμε δημάρχους να πονανε ειλικρινά για τον τόπο τους.
  Να πονανε το κάθε χωριό την κάθε γειτονιά και τους ίδιους τους ανθρώπους.

  Το σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ ψηφίζουμε
  Κυβέρνηση. Τσιπρα η Μητσοτάκη ?

  Το σύστημα είναι ένοχο και καλά θα κάνει να το βουλώσει και ας έριχνε τα λεφτα για χαρτουρες διαφημιστικών Υποψήφιων για κανένα σχολειό η σε δωρεές πασχόντων ανθρώπων η έργα κοινής ωφέλειας.

  ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ .

  Θέλουμε μια ΕΥΡΩΠΗ αποκλειστικά για τους λαούς της, τουλάχιστον εγώ αυτό θέλω. Δεν γουστάρω ψευδεπίγραφα συνθήματα …… για την Ευρώπη των λαών.
  Δεν πιστεύω ότι θέλουμε μια Γερμανική Ευρώπη που ελέγχει με τις ντιρεκτίβες της Τι θα κάνω εγώ στην χώρα μου. Τι θα φυτεύω και τι θα τρώω.
  Αυτή η Σημερινή Ευρώπη έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο να μου υπαγορεύει πως θα κάνω σεξ με την γυναίκα μου η με την Γκόμενα μου. Αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή.

  Σκεφτείτε μόνο την ιστορία μας .
  Είναι η ΕΥΡΩΠΗ που πρέπει να γονατίζει στην Ελλάδα και όχι η ΕΛΛΑΔΑ στην ΕΥΡΩΠΗ.
  Η Ελλαδα είναι το κέντρο του κόσμου , δεν είμαι σωβινιστής αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
  Δεν μου αρέσουν τα πολλά μάτσα μουτσα με τις Μερκελες τους Μακρονς της Ευρώπης και του κόσμου.

  ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ.

  Κυριακή κοντή γιορτή.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s