Εθνικός Στρατός της Λιβύης: «Η Τουρκία μετέφερε με καράβι τζιχαντιστές στη Λιβύη»

Μάιος 22, 2019. 22:19

Ο συνταγματάρχης Αμπού Μπακρ αλ Μπαντρί, υπεύθυνος των ναυτικών επιχειρήσεων στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης -που βρίσκεται υπό τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ισχυρίστηκε ότι το τουρκικό πλοίο ‘Amazon’ που ελλιμενίστηκε πριν από μερικές ημέρες στο λιμάνι της Τρίπολης, μετέφερε μεγάλο αριθμό τρομοκρατών, καθώς και μισθοφόρους του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), όπως δημοσίευσε την Τρίτη η ειδησεογραφική ιστοσελίδα ‘Χάουαρ’ -(ANHA-Hawar News Agency).

Ο αλ Μπαντρί δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων είχε σκοπό να αποκρύψει το πραγματικό φορτίο, δηλαδή τους τρομοκράτες.

Το πλοίο ‘Amazon’ το οποίο απέπλευσε από το τουρκικό λιμάνι της Σαμψούντας, φόρτωσε τρομοκράτες, όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ανακοίνωσε ότι έχει επιβάλει ναυτικό εμπάργκο στα λιμάνια της δυτικής Λιβύης από το βράδυ της Κυριακής, μια κίνηση που αποσκοπεί στην αποτροπή της άφιξης όπλων και στρατιωτικών προμηθειών στις ένοπλες ισλαμιστικές δυνάμεις της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Συγχρόνως, ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ απείλησε ότι θα επιτεθεί σε οποιαδήποτε τουρκικό πλοίο το οποίο μεταφέρει όπλα στις κυβερνητικές δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζονται από τρομοκράτες.

Πηγή: https://www.echedoros-a.gr/2019/05/blog-post_43.html

 

infiltr8or

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s