Τα hoax του ΔΝΤ δεν τα βλέπουν τα καρακόλια των νταβατζήδων και τον οικονομικών δολοφόνων

Το olympia.gr από την πρώτη μέρα του μνημονίου, με αριθμούς και σελίδα – σελίδα αποκάλυπταν την μεθοδευμένη καταστροφή της πατρίδα μας για να σωθούν οι Τράπεζες, οι νταβατζήδες, οι καναλάρχες που έπαιρναν δάνεια «αέρα» και τα χρεοκοπημένα κόμματα τουςHOAX

 

ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΑΡΓΑ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ :

Μέχρι και το ΔΝΤ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Αυτό που οι ΣαμαροΒενιζέλοι και ο Μητσοτάκης επιμένουν να θεωρούν ευλογία για τον τόπο!

2 σκέψεις σχετικά με το “Τα hoax του ΔΝΤ δεν τα βλέπουν τα καρακόλια των νταβατζήδων και τον οικονομικών δολοφόνων”

 1. Που να δεις άλλα Hoax.

  Οι προσωπικές διαφορές και ενημερωτικά σημειώματα που κρύβουν στις συντάξεις Αποστράτων-Δημοσίου

  ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ 1,5 ΕΚΑΤ. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΣΤΑ… ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΦΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 487 ΕΥΡΩ!

  Μετεκλογικό σοκ φέρνουν τα τελικά ποσά συντάξεων που έχουν επανυπολογιστεί για 2 εκατ. συνταξιούχους και για περίπου 1,5 εκατ. εξ αυτών προκύπτουν μειώσεις έως και 487 ευρώ μέσω της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς που τους καταβάλλεται.

  Το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα ενημερωτικά σημειώματα – ντοκουμέντα συνταξιούχων από 1/1/2019 και δημοσιοποιεί με έγγραφα τα νέα ποσά μικτών συντάξεων μετά τον επανυπολογισμό τους, καθώς και τις προσωπικές διαφορές των συντάξεων.

  Επίσης, μέσα από επισταμένη και επίμονη έρευνα στις υπηρεσίες που έχουν τον επανυπολογισμό συντάξεων αλλά κατ’ εντολήν του υπουργείου Εργασίας δεν αναρτούν τα νέα σημειώματα, αποκαλύπτει σε πίνακες τα παλιά και νέα ποσά συντάξεων με τις προσωπικές διαφορές για συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, βάσει πραγματικών στοιχείων.

  Τα σημειώματα με τις επανυπολογισμένες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου θα έπρεπε να είχαν ήδη ανακτηθεί από τις 15/1/2019, αλλά η κυβέρνηση τα κρύβει για να αποφύγει τις αντιδράσεις συνταξιούχων, οι οποίοι γνωρίζουν πλέον ότι αυτό που τους καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά δεν είναι σύνταξη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπεί ή να κουρευτεί, παρότι προβλέφθηκε ότι θα πληρώνεται έως και το 2022 και από εκεί και μετά θα συμψηφίζονται με τις όποιες αυξήσεις δίδονται.

  Στην ιδανική περίπτωση, δηλαδή, οι παλαιοί συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αυξήσεις από το 2023 και μετά, μέχρι να ισοφαριστούν με τις προσωπικές διαφορές, ενώ στην περίπτωση ανάγκης μέτρων, λόγω δημοσιονομικού εκτροχιασμού από τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης, είναι πιθανό να επανεξεταστούν. Η μεγαλύτερη, δε, απειλή για τις προσωπικές διαφορές είναι αυτή που έχουν διατυπώσει στην έκθεσή τους για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση του Μαρτίου του 2019 οι φίλοι δανειστές της κυβέρνησης, καθώς λένε ότι θα πρέπει να προβλεφθούν ισοδύναμα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κόστος των αναδρομικών που οφείλονται στους συνταξιούχους. Και σημειώνουν στην έκθεσή τους ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι από το «ίδιο πεδίο», δηλαδή από το σκέλος των συντάξεων. Για τους λόγους αυτούς, το υπουργείο Εργασίας έχει κλειδώσει παρανόμως τα νέα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων από 1/1/2019 γιατί θα δουν πόσο τους έκοψε ο νόμος Κατρούγκαλου μέσω της προσωπικής διαφοράς.

  ΔΗΜΟΣΙΟ: ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 303 ΕΥΡΩ

  Στοιχεία από την τελική λίστα των συντάξεων με τις προσωπικές διαφορές αποκαλύπτει σήμερα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις».

  Αφορούν συνταξιούχους Δημοσίου, απόστρατους και συνταξιούχους ΔΕΗ και είναι ένα μέρος από τις εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις που έχουν καταχωριστεί στο μητρώο πληρωμών της ΗΔΙΚΑ με τα νέα ποσά, δηλαδή της σύνταξης και της προσωπικής διαφοράς που ισχύουν από 1/1/2019.

  Σύμφωνα με τον πίνακα που αποκαλύπτουμε, βάσει πραγματικών στοιχείων δικαιούχων:

  • Συνταξιούχος Δημοσίου στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) με 40 έτη είχε έως τον Δεκέμβριο 2018 σύνταξη μαζί με επιδόματα συζύγου και εξομάλυνσης στο ποσό των 1.228 ευρώ πριν από το φόρο. Με τον επανυπολογισμό που έγινε από 1/1/2019 παίρνει 680 ευρώ ανταποδοτική σύνταξη, 384 ευρώ εθνική, δηλαδή 1.064 ευρώ και μετά το 6% για ασθένεια πέφτει στα 1.000 ευρώ πριν από το φόρο. Η μείωση από τα 1.228 ευρώ προ φόρου του Δεκεμβρίου και τα 1.000 ευρώ προ φόρου του 2019 είναι 228 ευρώ και οφείλεται στο νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016). Αυτά τα 228 ευρώ της μείωσης τα κρατάει προσωρινά ο συνταξιούχος ως προσωπική διαφορά και δεν έχει περικοπή.

  • Συνταξιούχος Δημοσίου στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) με 34,6 έτη είχε έως τον Δεκέμβριο 2018 σύνταξη μαζί με επιδόματα συζύγου και εξομάλυνσης στο ποσό των 1.095 ευρώ πριν από το φόρο. Με τον επανυπολογισμό από 1/1/2019 παίρνει 519 ευρώ ανταποδοτική σύνταξη και 384 ευρώ εθνική, δηλαδή 849 ευρώ πριν από το φόρο. Η μείωση από τα 1.095 ευρώ του Δεκεμβρίου είναι 246 ευρώ και τα κρατάει προσωρινά ως προσωπική διαφορά.

  • Συνταξιούχος Δημοσίου στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) που έχει επίσης 34,6 έτη έπαιρνε έως τον Δεκέμβριο 2018 σύνταξη μαζί με επιδόματα συζύγου και εξομάλυνσης στο ποσό των 1.146 ευρώ πριν από το φόρο. Με τον επανυπολογισμό από 1/1/2019 παίρνει 513 ευρώ ανταποδοτική σύνταξη και 384 ευρώ εθνική, δηλαδή 843 ευρώ πριν από το φόρο. Η μείωση από τα 1.146 ευρώ του Δεκεμβρίου είναι 303 ευρώ και τα κρατάει προσωρινά ως προσωπική διαφορά.

  ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

  1. Με επιδόματα (εξομάλυνσης και συζύγου ή και τέκνων, κατά περίπτωση) μετά την εισφορά ασθένειας 6% και πριν από το φόρο.
  2. Χωρίς επιδόματα, με 6% εισφορά για ασθένεια και πριν από το φόρο.
  3. Στην προσωπική διαφορά συμπεριλαμβάνονται και τα επιδόματα συζύγου, για όλα τα Ταμεία και επιπλέον του επιδόματος εξομάλυνσης για το Δημόσιο, που αφαιρέθηκαν από τις επανυπολογισμένες συντάξεις.

  ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

  Το μεγάλο κόλπο που εφηύρε η κυβέρνηση για να μην εμφανίσει τις νέες μειώσεις στις συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου είναι η λεγόμενη προσωπική διαφορά. Το ποσό αυτό είναι η μείωση που προκαλεί ο επανυπολογισμός των παλιών συντάξεων για περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχους, από το σύνολο των 2,1 εκατ. που έχουν επανυπολογισμό σύνταξης. Το τρικ της προσωπικής διαφοράς είναι απλό: Η παλιά σύνταξη έως το 2018 υπολογίζεται με βάση τους συντελεστές του νόμου 4387/2016 που ισχύουν για τους νέους συνταξιούχους και γίνεται εθνική και ανταποδοτική. Το άθροισμα των δύο συντάξεων, δηλαδή ανταποδοτικής και εθνικής, είναι το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού με το νόμο Κατρούγκαλου και η νέα σύνταξη που θα δουν στα ενημερωτικά τους σημειώματα -όταν αναρτηθούν- όλοι οι συνταξιούχοι.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Αν η νέα σύνταξη (ανταποδοτική συν εθνική) είναι μικρότερη από την παλιά, τότε δίνεται συμπλήρωμα που λέγεται προσωπική διαφορά ώστε να μη φανεί στην τσέπη των συνταξιούχων η μείωση του επανυπολογισμού.

  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Συνταξιούχος είχε έως το 2018 μικτή σύνταξη 1.600 ευρώ, ενώ μετά τις μειώσεις και πριν από το φόρο η σύνταξη ήταν 1.100 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό του 2019, παίρνει 500 ευρώ ανταποδοτική και 384 ευρώ εθνική σύνταξη, δηλαδή 884 ευρώ νέα σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου πριν από το φόρο.

  ΙΔΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥ 2019 ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

  Ντοκουμέντο 1 (Απόστρατος)

  α) Τον Δεκέμβριο 2018, η σύνταξη είναι 2.155,37 ευρώ μικτά και 1.020,64 ευρώ καθαρό πληρωτέο.

  β) Τον Ιανουάριο 2019, η σύνταξη με επανυπολογισμό βγαίνει στα 1.554,72 ευρώ μικτά, εκ των οποίων η ανταποδοτική 1.037,94 ευρώ, η εθνική 384 ευρώ και η προσωπική διαφορά 132,78 ευρώ. Το τελικό πληρωτέο είναι ίδιο στα 1.020,64 ευρώ λόγω προσωπικής διαφοράς.

  ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

  Ντοκουμέντο 2 (Συνταξιούχος Π.Ε. με 35 έτη)

  α) Τον Δεκέμβριο 2018, η σύνταξη είναι 1.579,35 ευρώ μικτά και 969,91 ευρώ καθαρό πληρωτέο.

  β) Τον Ιανουάριο 2019, η σύνταξη με επανυπολογισμό βγαίνει στα 1.309,83 ευρώ μικτά, εκ των οποίων η ανταποδοτική 692,74 ευρώ, η εθνική 384 ευρώ και η προσωπική διαφορά 233,09 ευρώ. Το τελικό πληρωτέο είναι ίδιο στα 969,91 ευρώ λόγω προσωπικής διαφοράς.

  ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s