Προορισμός: Πλούτωνας

Ο Πλούτωνας από την αποστολή Νέοι Ορίζοντες στις 13 Ιουλίου 2015 σε πραγματικό χρώμα

Destination: Pluto – Beyond The Flyby
Το 2015 η NASA με το διαστημόπλοιο «Νέοι Ορίζοντες» έφτασε στον απίστευτο προορισμό ενός επικού ταξιδιού διάρκειας εννέα χρόνων στον τελευταίο, ανεξερεύνητο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος: τον Πλούτωνα.

Μια πτήση χωρίς προηγούμενο που ξεπέρασε απίστευτες δυσκολίες, διέσχισε 3 δισεκατομμύρια μίλια, πέρασε τον Δία και τις τροχιές του Κρόνου και του Ποσειδώνα. Η αποστολή στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για ιστορικό ορόσημο της γνωριμίας της ανθρωπότητας με το ηλιακό σύστημα.

Το New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) αναπτύχθηκε ως τμήμα του προγράμματος New Frontiers («Νέα Σύνορα») και εγκρίθηκε το 2001, μετά την ακύρωση των αποστολών Pluto Fast Flyby και Pluto Kuiper Express. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, η αποστολή εκτοξεύθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2006 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Εκτοξεύθηκε σε τροχιά διαφυγής από το Ηλιακό Σύστημα με ταχύτητα 16.26 km/s (58.536 km/h) σε σχέση με τη Γη, τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει επιτύχει ποτέ ανθρώπινη κατασκευή. Το Νέοι Ορίζοντες έφτασε στον Πλούτωνα στις 14 Ιουλίου 2015.

Σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ θα ζήσουμε τις πιο συναρπαστικές στιγμές της αποστολής, με αποκορύφωμα το δέος των επιστημόνων μπροστά στο νέο, ανεξερεύνητο πλανήτη.

.

.

.

CosmosEduThess Cosmos Education Thessaloniki

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s