Ναπολέων Βοναπάρτης -Ο Μέγας (βίντεο)


Ο Ναπολέων Βοναπάρτης (Napoléon Bonaparte, 15 Αυγούστου 1769 — 5 Μαΐου 1821) ήταν Γάλλος στρατηγός και Αυτοκράτορας της Γαλλίας (ως Ναπολέων Α’) επικληθείς Μέγας. Θεωρείται στρατηγική και κυβερνητική μεγαλοφυΐα, ιδρυτής Βασιλικής δυναστείας (Βασιλικού Οίκου), καταλύτης αλλά και θεμελιωτής ευρωπαϊκών Βασιλείων και Χωρών στα οποία και άφησε βαθιά χαραγμένη τη σφραγίδα της προσωπικότητάς του.

– Εξορία και θάνατος

Εξορίστηκε στο νησί Αγία Ελένη στον κόλπο της Γουινέας, όπου και παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του στις 5 Μαΐου του 1821 και ώρα 5:49μμ.

Ο Θοδωρής Κ. στο έργο του «Η Εξορία» αναφέρει χαρακτηριστικά, πως κατά την παραμονή του στον τόπο εξορίας, του ζητήθηκε να επιλέξει ένα φαγητό το οποίο και θα τρώει καθ’όλη τη διάρκεια της εξορίας του. Ο Ναπολέων εύστροφα επέλεξε ως μοναδικό φαγητό το αρνί, από το οποίο και καθημερινά επέλεγε διαφορετικό μέρος για τη διατροφή του, παίρνοντας έτσι ποικιλία θρεπτικών ουσιών.

Ο θάνατός του αποδίδεται μάλλον σε καρκίνο του στομάχου καθώς ήδη από την εποχή του Βατερλώ υπέφερε τακτικά από σοβαρούς στομαχικούς πόνους, με δευτερεύουσα αιτία το δηλητήριο που είχε πάρει κατά την απόπειρα αυτοκτονίας του μετά την παραίτησή του, του οποίου η επίδραση ήταν μακρόχρονη.

wikipedia

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ (1769-1821)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

.

.

.

.

Βίντεο από: papatsoutsanos

Μεγάλοι Κατακτητές – Ναπολέοντας

Η πολυσύνθετη πλευρά του μεγάλου στρατηλάτη από τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας έως την ένδοξη εποχή της διακυβέρνησης του. Αποδεικνύοντας στρατιωτικά και πολιτικά προσόντα, με ενεργό συμμετοχή στη Γαλλική Επανάσταση και νικηφόρες εκστρατείες, δικαιωματικά υπήρξε μια ιστορική μορφή.

.

.

.

.

Βίντεο από: spyros1805

Ναπολέων Βοναπάρτης (ελληνικοί υπότιτλοι)

Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του Ναπολέοντα.

.

.

.

.

Βίντεο από: Τάσος και Ειρήνη Ανθουλιά

Μεγάλα Πορτρέτα – Ναπολέων

Γεννημένος στις 15 Αυγούστου 1769 στην Κορσική, ο Ναπολέων πέτυχε, μέσω των στρατιωτικών του κατορθωμάτων και την ανελέητη ικανότητα του, να βγει από την αφάνεια και να γίνει ο Ναπολέων Α’ Αυτοκράτορας των Γάλλων. Είναι ταυτόχρονα και ιστορική φιγούρα, αλλά και θρύλος που πολλές φορές είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς.

Τα γεγονότα της ζωής του πυροδότησαν την φαντασία μεγάλων συγγραφέων, παραγωγών ταινιών και θεατρικών συγγραφέων, που το έργο τους συνέβαλε πολύ στην δημιουργία του Ναπολεόντιου μύθου.

.

.

.

.

Βίντεο από: spyros1805

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ναπολέων Βοναπάρτης -Ο Μέγας (βίντεο)”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s