Περίεργα πλάσματα της φύσης (φωτογραφίες)

Το φεγγαρόψαρο Mola tecta

Αυτό το φεγγαρόψαρο πλάτους δύο μέτρων έκανε τους περαστικούς να σαστίσουν όταν εκβράστηκε στις ακτές της Καλιφόρνια το Φεβρουάριο. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος, το οποίο μόλις το 2017 περιγράφηκε για πρώτη φορά επίσημα από τους επιστήμονες.

– Το… «ακέφαλο τέρας κοτόπουλο»

Ναι, σωστά διαβάσατε. Πρόκειται για ένα ένα ολοθουροειδές, το οποίο ανοίκει στην ομοταξία θαλάσσιων εχινόδερμων. Η επιστημονική του ονομασία είναι Enypniastes eximia και βιντεοσκοπήθηκε για πρώτη φορά το 2018 στις ανατολικές ακτές της Ανταρκτικής.

– Ένα τεράστιο καλαμάρι

Αυτό το πλάσμα ήταν μάλλον η έμπνευση για μυθικά τέρατα των βυθών… Παρά το μέγεθός του οι ερευνητές κατάφεραν μόλις το 2004 να το φωτογραφήσουν. Μέχρι σήμερα δε γνωρίζει κανείς με σιγουριά ποιο είναι το μεγαλύτερο μέγεθος που μπορούν να φτάσουν – το ρεκόρ κατέχει ακόμη ένα καλαμάρι 13 μέτρων.

– Μύτη γουρουνιού και δόντια βαμπίρ

Το 2015 οι ερευνητές ανακάλυψαν στο νησί Sulawesi της Ινδονησίας το απεικονιζόμενο τρωκτικό. Μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο γιατί διαθέτει μεγάλη μύτη και απειλητικά δόντια, αφού κατά βάση τρέφεται με σκουλίκια και σκαραβαίους.

– Η μικροσκοπική πεταλούδα «Τραμπ»

Ο μικροσκοπικός σκόρος Neopalpa donaldtrumpi ανακαλύφθηκε το 2017 στη Νότια Καλιφόρνια. Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε εξ αρχής το πορτοκαλί κεφάλι του, το οποίο θύμισε το χτένισμα του αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ. Σε αυτό οφείλεται τελικά και η ονοματοδοσία του.

– Ένας σπάνιος φρύνος

Κανένα άλλο μέρος στη Γη δεν κρύβει τόσα παράξενα είδη, όσα ο βυθός της θάλασσας. Αυτό τον σπάνιο φρύνο ανακάλυψαν ερευνητές σε μία αποστολή τους το 2009 στην Αυστραλία. Είναι γνωστό – και ενδιαφέρον – λόγω της δυνατότητάς του να …φωτίζει και να προσελκύει έτσι τα άλλα ψάρια με σκοπό να τα καταβροχθίσει.

– Ένα λουλούδι που δε φωτοσυνθέτει

Ένα ταξίδι στη χλωρίδα της Ιαπωνίας για να δούμε ένα παράξενο λουλούδι που ανακαλύφθηκε το 2017: πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο είδος, το οποίο ανήκει στα ελάχιστα φυτά που δεν φωτοσυνθέτουν πλέον.

dw

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s