Πάνος Γεραμάνης -Ένας πιστός υπηρέτης της δημοσιογραφίας και του πνεύματος


Ο Πάνος Γεραμάνης (Βασιλικό Εύβοιας, Δεκέμβριος 1945 – Αγιά Πρέβεζας, 30 Απριλίου 2005) ήταν Έλληνας δημοσιογράφος, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, βιογράφος, συγγραφέας και ερευνητής της ιστορίας του σύγχρονου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Φωτογραφία από: rizospastis

Σε νεαρή ηλικία το 1964 άρχισε να εκδίδει την εφημερίδα Αγροτική Φωνή της Χαλκίδας, για να συνεργαστεί στη συνέχεια με πλήθος καθημερινών ή μη εντύπων αθλητικής (Άθενς Φούτμπολ, Αθλητικά Χρονικά, Ματιές στα Σπορ, Ομάδα, Πειραϊκά Σπορ, Φως των Σπορ) και ποικίλης ύλης (Απογευματινή, Ακρόπολις, Έθνος και Ελληνοσοβιετικά Χρονικά, Πρώτη, Κέρδος, Τα Νέα).

Τα επαγγελματικά και προσωπικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονταν στη μουσική, κυρίως στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού του περασμένου αιώνα, το ποδόσφαιρο και το ραδιόφωνο.

Απεβίωσε στην εξοχική του κατοικία το Μεγάλο Σάββατο του 2005, εξαιτίας καρδιακής ανακοπής και σε ηλικία 59 ετών. Η βιογραφία του εκδόθηκε το 2010 από τον πανεπιστημιακό καθηγητή Ιστορίας και συγγραφέα Βασίλη Καρδάση, με τη συμπερίληψη ηχητικού υλικού συνέντευξής του στην κρατική ραδιοφωνία.

Τη δεκαετία του 2010 ο φορέας επικουρικής ασφάλισης του δημοσιογραφικού κλάδου ΕΔΟΕΑΠ, θέσπισε το Έπαθλο Πάνος Γεραμάνης για απονομή στα πλαίσια των ετήσιων βραβεύσεων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σε μέλη του.

wikipedia

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s