Πάνος Γεραμάνης -Ένας πιστός υπηρέτης της δημοσιογραφίας και του πνεύματος


Ο Πάνος Γεραμάνης (Βασιλικό Εύβοιας, Δεκέμβριος 1945 – Αγιά Πρέβεζας, 30 Απριλίου 2005) ήταν Έλληνας δημοσιογράφος, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, βιογράφος, συγγραφέας και ερευνητής της ιστορίας του σύγχρονου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Φωτογραφία από: rizospastis

Σε νεαρή ηλικία το 1964 άρχισε να εκδίδει την εφημερίδα Αγροτική Φωνή της Χαλκίδας, για να συνεργαστεί στη συνέχεια με πλήθος καθημερινών ή μη εντύπων αθλητικής (Άθενς Φούτμπολ, Αθλητικά Χρονικά, Ματιές στα Σπορ, Ομάδα, Πειραϊκά Σπορ, Φως των Σπορ) και ποικίλης ύλης (Απογευματινή, Ακρόπολις, Έθνος και Ελληνοσοβιετικά Χρονικά, Πρώτη, Κέρδος, Τα Νέα).

Τα επαγγελματικά και προσωπικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονταν στη μουσική, κυρίως στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού του περασμένου αιώνα, το ποδόσφαιρο και το ραδιόφωνο.

Απεβίωσε στην εξοχική του κατοικία το Μεγάλο Σάββατο του 2005, εξαιτίας καρδιακής ανακοπής και σε ηλικία 59 ετών. Η βιογραφία του εκδόθηκε το 2010 από τον πανεπιστημιακό καθηγητή Ιστορίας και συγγραφέα Βασίλη Καρδάση, με τη συμπερίληψη ηχητικού υλικού συνέντευξής του στην κρατική ραδιοφωνία.

Τη δεκαετία του 2010 ο φορέας επικουρικής ασφάλισης του δημοσιογραφικού κλάδου ΕΔΟΕΑΠ, θέσπισε το Έπαθλο Πάνος Γεραμάνης για απονομή στα πλαίσια των ετήσιων βραβεύσεων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σε μέλη του.

wikipedia

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s