Βρετανία: Το κόμμα Brexit του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ πρώτο σε δημοσκόπηση.

3A9F99AC-5B5F-4E3C-BAD0-811E789BD131Δημοσκόπηση που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα στη Βρετανία δίνει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό στο κόμμα του Brexit, του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, φέρνοντας το μάλιστα στην πρώτη θέση, ενόψει Ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov tο κόμμα του Φάρατζ συγκεντρώνει ποσοστό 27% στην πρόθεση ψήφου, ξεπερνώντας τους Εργατικούς (22%) και τους Συντηρητικούς (15%). Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 15-16 Απριλίου σε δείγμα 1855 Βρετανών.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, πριν από μία εβδομάδα το Brexit βρισκόταν στην τρίτη θέση, με ποσοστό 15%. Όμως εκείνη η δημοσκόπηση είχε γίνει πριν ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, όπως εξήγησε το YouGov στην ανακοίνωσή του. Από την περασμένη Παρασκευή το ποσοστό του σχεδόν διπλασιάστηκε.

Το κόμμα του Φάρατζ αυτοπροβάλλεται ως ο “σωτήρας του Brexit” και υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να ολοκληρώσει το “διαζύγιο” μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια περίοδο που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε δύο φορές την αναβολή του.

Λόγω της εντυπωσιακής ανόδου του κόμματος του Brexit, μέσα σε μία εβδομάδα έπεσε στο μισό, από το 14% στο 7%, το ποσοστό του ευρωφοβικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Ukip. Υπενθυμίζεται ότι το Ukip, του οποίου ο Φάρατζ ήταν ηγέτης, κέρδισε τις ευρωεκλογές του 2014 με ποσοστό 26%.

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s