Νηστίσιμη πάστα φλώρα


Η κλασική πάστα φλώρα είναι από τις πιο αγαπημένες και διαχρονικές γλυκές γεύσεις. Αυτή δε η νηστίσιμη εκδοχή της, σίγουρα θα σας … κατακτήσει απο την πρώτη μπουκιά!

Όταν η ονειρεμένη πάστα φλώρα είναι και σπιτική, δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Λίγο με τον καφέ, λίγο για τα παιδιά, λίγο όταν θέλεις γλυκάκι, δεν θα μείνει ψίχουλο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη νηστίσιμη πάστα φλώρα είναι:

½ φλ. ελαιόλαδο
⦁ 1 φλ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
⦁ 1 πορτοκάλι, ξύσμα
⦁ 3 κ.σ. κονιάκ
⦁ ¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
⦁ 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
⦁ 500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Επί το έργον:

Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης, την τοποθετούμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1, 5 εκ.

Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σε ταρτιέρα 25 εκ., ρίχνουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι και τη στρώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από την μαρμελάδα.

Ψήνουμε την πάστα φλώρα στο φούρνο, στη μεσαία σκάλα, για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε την πάστα φλώρα από το φούρνο, την αφήνουμε στην ταρτιέρα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο:dimitrisskarmoutsos.gr

dogma

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s