Δημοκρατία Κέκληται -3ο επεισόδιο


Το τρίτο επεισόδιο της σειράς «Δημοκρατία Κέκληται», στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Η σειρά παρουσιάζει -για πρώτη φορά στην Ελληνική Τηλεόραση- ολοκληρωμένη την πολιτική, συνταγματική και κοινο­βουλευτική ιστορία της χώρας.

Υπεύθυνος για την επιμέλεια της ιστορικής καταγραφής των γε­γονότων, την αρχειακή έρευνα, την οργάνωση, τον συντονισμό και την παρουσίαση της σειράς είναι ο δημοσιογράφος Τάκης Κάμπρας.

Δημοκρατία Κέκληται (Εισαγωγικό)

Δημοκρατία Κέκληται -2ο επεισόδιο

Στο τρίτο επεισόδιο, ταξιδεύουμε στην Αίγινα, προσωρινή πρωτεύουσα του ελεύθερου Ελλη­νικού κράτους, όπου ορκίστηκε ο Καποδίστριας πρώτος Κυβερνήτης ασκώντας από εκεί την εξουσία από τον Ιανουάριο του 1828 έως τον Οκτώβριο του 1829.

Στο Ναύπλιο, επίσημη πρω­τεύουσα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους λειτούργησε το «Βουλευτικό» από τις 21 Σεπτεμ­βρίου 1825 έως και την άνοιξη του 1826, όπου στεγάστηκε η Βουλή του επαναστατημένου έθνους. Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, δολοφο­νήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, στις 25 Ιανουαρίου 1833 ο Όθωνας, μόλις 18 χρόνων, αποβι­βάστηκε με τη βρετανική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη» ενώ το 1834 διεξήχθη η δίκη των Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Δημητρίου Πλαπούτα.

Hellenic Parliament TV

7 σκέψεις σχετικά με το “Δημοκρατία Κέκληται -3ο επεισόδιο”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s