olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Νηστίσιμα γλυκά: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φράουλες

Posted by IGOR on April 5, 2019


Πολλά λείπουν από το τραπέζι μας τη Σαρακοστή, αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ένα ευχάριστο διάλειμμα, απολαμβάνοντας ένα γλυκάκι; Νηστίσιμο πάντα!

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, στη φραουλένια του εκδοχή!

Υλικά

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι φράουλες λιωμένες
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγα φουντούκια για το σερβίρισμα
φράουλες για το σερβίρισμα
κανέλα σκόνη (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και ρίχνετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Ρίχνετε και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε το νερό και τον πολτό από τις φράουλες. Συνεχίζετε το ανακάτεμα σταθερά μέχρι ο χαλβάς σας να δέσει και να αρχίσει να ξεκολλάει ελαφρώς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρετε το χαλβά από τη φωτιά και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Στη συνέχεια τον απλώνετε σε μια ρηχή φόρμα και τον αφήνετε να ηρεμήσει και να κρυώσει λίγο ακόμα, τοποθετείτε μια πιατέλα από πάνω και προσεκτικά τον αναποδογυρίζετε για να ξεφορμαριστεί.

Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα, γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες και φουντούκια και σερβίρετε το χαλβά ζεστό ή και κρύο.

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα της επιλογής σας όπως ροδάκινα, μήλα, κλπ.

Ηλίας Μαμαλάκης
olivemagazine

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: