olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Θα γίνει σφαγή σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των ευρωεκλογών.

Posted by olympiada στο Μαρτίου 15, 2019

2C33C210-1E8A-4C66-A766-71FD99E657EDΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανακοινώσει ως τωρα βαριά ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο από τους οποίους ελάχιστοι θα εκλεγούν καθώς η Ελλάδα εκλεγεί συνολικά 21 ευρωβουλευτές και στις τελευταίες εκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκλέξει μαζί μόλις 11.

Οποιο κόμμα είναι πρώτο απλώς θα εκλέξει έναν ευρωβουλευτή παραπάνω από το άλλο. Και άντε να εκλέξουν μαζί και τα δυο, 3 με 4 παραπάνω ευρωβουλευτές λόγω κάποιων μικρών κομμάτων που αυτή τη φορά δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το 3% της εισόδου στην ευρωβουλή.

Εχουμε λοιπόν ένα συνωστισμό επωνύμων υποψηφίων και από τα δυο κόμματα όπου οι περισσότεροι δεν θα εκλεγούν και το βράδυ των ευρωεκλογών θα είναι με σκυμμένο το κεφάλι και θα νιώθουν ότι η ηγεσία του κόμματος τους, τους οδήγησε σε  ένα πανελλήνιο διασυρμό καθώς θα φέρουν για αρκετό καιρό το στίγμα της αποτυχίας τους να εκλεγούν.

Και τότε θα γίνει πραγματική κόλαση και στα δυο κόμματα.

7 Σχόλια to “Θα γίνει σφαγή σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των ευρωεκλογών.”

 1. aristerotsompanos gyftoskopainos said

  Η ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΘΡ@ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΤΣΥΡΙΖΑΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡ@Δ@ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ….ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΕΛΙΑ

  Μου αρέσει!

 2. Μαρκος said

  Τα “βαριά ονόματα” ενός ψηφοδελτίου

  Δυστυχώς, η λεβεντιά, η αξιοπρέπεια και το πολιτικό ανάστημα δεν κληρονομούνται.
  Εκείνο που με ενοχλεί, γιατί το θεωρώ πραγματική πολιτική τυμβωρυχία, είναι η χρησιμοποίηση από την ηγεσία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ιστορικών ονομάτων του κομμουνιστικού και αριστερού κινήματος. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του κομμουνιστή Ν. Πλουμπίδης και του ιστορικού ηγέτη και αγωνιστή του αγροτικού αριστερού κινήματος Κ. Νάση. Στόχος της ενέργειας αυτής φυσικά είναι να επενδυθεί με λαϊκότητα και αριστερό στίγμα το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική μιλάνε για «βαριά ονόματα» για ιστορικά ονόματα, τα παιδιά και τα εγγόνια όμως των ιστορικών ονομάτων έχουν την δική τους αυτόνομη προσωπική διαδρομή και κρίνονται για το δικό τους έργο του σήμερα και όχι για το όνομα του παππού και της γιαγιάς του χθες.
  Είναι, επομένως, ντροπή και αίσχος, η ιστορία, τα ιερά και τα όσια των αγώνων και των θυσιών του κόσμου της εργασίας και του ελληνικού λαού, να χρησιμοποιούνται για μια πιθανή επιπλέον καρέκλα στο ευρωκοινοβούλιο ενός κόμματος!
  Τι σχέση για παράδειγμα έχει ο σημερινός κύριος Δ. Πλουμπίδης, χωρίς καμιά τάση υποτίμησης για τις επιστημονικές του γνώσεις, με το κομμουνιστικό κίνημα του σήμερα; Σε ποιους αγώνες για την ελληνική εργατική τάξη πρωτοστάτησε; Πότε βγήκε στο δρόμο για να υπερασπιστεί την πρώτη κατοικία του μεροκαματιάρη από τα κοράκια των πλειστηριασμών προς όφελος των τραπεζιτών; Αλλά και ποιους αγώνες έκανε πριν το 2015 μέσα από την συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η Δεξιά και το σάπιο δικομματικό σύστημα των μνημονίων και του άγριου νεοφιλελευθερισμού και σήμερα βάζει το μυθικό όνομα του πατέρα του στην υπηρεσία στήριξης της δεξιάς πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ; Ποια είναι η θέση του παραδείγματος χάριν για την Συμφωνία των Πρεσπών , και την επιθετική επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, για το κυπριακό και για το δράμα του Παλαιστινέζικουλαού και για το γκριζάρισμα του μισού Αιγαίου από την Τουρκία; Ποιους αγώνες έκανε για την ειρήνη στην περιοχή μας και στον κόσμο; Πώς αντιλαμβάνεται την θέση της Ευρώπης και τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ την Κίνα και την Ρωσία; Εγώ που καλούμε να τον στηρίξω στις εκλογές τι ξέρω γι΄ αυτόν, εκτός από τον μύθο ενός ονόματος που είναι χαραγμένο στην καρδιά μου;
  Όσοι εκτελέστηκαν στον τοίχο της Καισαριανής και έχασαν την ζωή τους στις φυλακές και στις εξορίες για την κοινωνική δικαιοσύνη και τα δίκια της εργατιάς, δεν μπορούν να μπαίνουν εύκολα τα ονόματά τους στο πολιτικό παζάρι του αστικού μικροκομματισμού και του νεποτισμού ορισμένων που υπονομεύουν τα ιδανικά αλλά και τα συμφέροντα ενός ολόκληρου λαού.
  Το ιστορικό όνομα Πλουμπίδης, η Κουντουρά και τα πασοκογενή περιπλανώμενα πολιτικά ρετάλια πώς να το κάνουμε δεν πάνε μαζί. Η έννοια του αγώνα και της θυσίας, με τον καιροσκοπισμό και την πολιτική αγυρτεία δεν παντρεύονται .
  Το άλλο παράδειγμα λιγότερο πάντως προκλητικό είναι της κυρίας Νάση. Για όσους δεν την γνωρίζουν είναι εγγονή του παλιού αγροτιστή και ηγέτη του ΑΚΕ (Αγροτικού κόμματος Ελλάδας) Κώστα Νάση από την Ήπειρο. Ζει στην Ιταλία και ποτέ δεν είχε ανάμιξη στο κίνημα της Ελληνικής διασποράς. Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται σαν πρόεδρος των ομογενών στην Ιταλία σε μια ομοσπονδία ελληνικών κοινοτήτων – σφραγίδα διασπασμένη και δυστυχώς τελείως απομαζικοποιημένη, χωρίς καμιά δράση για την αντιμετώπιση των τόσων προβλημάτων που ταλανίζουν τους Έλληνες της διασποράς στην Ιταλία. Πρόεδρος μιας ομοσπονδίας, χειροκροτητή στα ταξίδια των διάφορων Κουίκ και του κάθε κυβερνητικού παράγοντα και παραγοντίσκου τύπου Τριανταφυλλίδη που δεν έχει καμιά σχέση με τις παλιές καλές εποχές του κινήματος του Ελληνισμού της διασποράς στην Ιταλία. Καμιά σχέση με τις πολιτικές οργανώσεις όλων των αποχρώσεων των Ελλήνων στην Ιταλία. Όσο για το αγροτικό κίνημα του παππού της, έστω και στην Ν. Ιταλία που ζει όπου και είναι αρκετά ισχυρό, δεν έκανε γνωστή καμιά συμμετοχή της! Καμία σχέση με την «via campesina» των Ιταλών Μ.Μ αγροτών. Για το ελληνικό αγροτικό κίνημα δεν το συζητάμε.
  Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά παραδείγματα βιτρίνα (υπάρχουν και άλλα) του ευρωψηφοδελτίου του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και το στίγμα της πολιτικής ηθικής και δημοκρατικής αντίληψης στην ελληνική πραγματικότητα του σήμερα και λέμε πραγματικότητα γιατί παρόμοιες καταστάσεις σίγουρα θα έχουμε και στην άλλη όχθη της Ν.Δτου νέου δικομματικού συστήματος που στήνεται. Ψηφοδέλτια, δηλαδή, κράχτες για να ψαρέψουν ψηφοφόρους!
  Δεν μπήκα και δεν θα μπω ποτέ σε προσωπικό πολιτικό κανιβαλισμό ενάντια σε κανέναν όσο «βαρύ όνομα» και να έχει. Όμως, ένας απλός άνθρωπος της Αριστεράς, ένας αγωνιστής του σήμερα και του χθες, δεν μπορεί να μην νιώθει θλίψη και μόνο θλίψη, που την δημιουργούν αυτές οι επιλογές, από αυτούς που τις σχεδιάζουν αλλά δυστυχώς και από αυτούς που τις αποδέχονται… Ειδικά από αυτούς! Δυστυχώς, η λεβεντιά η αξιοπρέπεια και το πολιτικό ανάστημα δεν κληρονομούνται
  Το τεράστιο έλλειμμα πραγματικής κοινωνικής δημοκρατικής αντιπροσώπευσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, φαίνεται και είναι τεράστιο. Δεν είναι τυχαία η άνοδος της Ακροδεξιάς των διάφορων Σαλβίνι στην Ιταλία και των διαφόρων εκτρωμάτων τύπου Λεπέν στην Γαλλία, του Ούρμπαν στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, και φυσικά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Όταν χτυπιέται πισώπλατα η Αριστερά και τα ινδάλματα της, είναι φυσικό να φουντώνει η άκρα Δεξιά και ο φασισμός!
  Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτά τα τερτίπια αυτά τα φτιασιδώματα και οι κουτοπονηριές σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματά της κοινωνίας και θα πρέπει να τα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.
  Ισκρα
  Άντε γεια .

  Μου αρέσει!

 3. Μανώλης said

  άλλη μία χαζομάρα ανάρτηση.

  Μου αρέσει!

 4. Μαρκος …… «Δεν είναι τυχαία η άνοδος της Ακροδεξιάς των διάφορων Σαλβίνι στην Ιταλία και των διαφόρων εκτρωμάτων τύπου Λεπέν στην Γαλλία, του Ούρμπαν στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, και φυσικά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. »

  Aπο αυτο το κομματι μονο που εγραψες, δειχνεις ξεκαθαρα οτι εισαι ενας ρομαντικος κουμουνιστης παλαιας κοπης.. Θα σου πω κατι,,, Ο κουμουνισμος απετυχε διοτι ΔΕΝ ταιριαζει με την ΦΥΣΗ του ανθρωπου,

  Απο την αλλη μερια ο ακρατος καπιταλισμος που υπαρχη , ειναι καθαρα εγκληματικος..

  Περι δημοκρατιας ας μην μιλαμε, γενικα εχει καταντησει ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

  Η νεα ταξη, βαθεια χρονικα προγραμματισμενη, Με ολα τα σημερινα επακολουθα της, ……..

  Φερνει Σαλβινι, Λεπεν, Ορμπαν. Χ.Α. Και οχι μονο αυτους, αλλα Τραμπ , Βραζιλια : Αυστρια…..

  Τωρα κατα ποσον ειναι …΅ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ΅ Θα το δουμε…

  Θα χρειαστει να καταλαβης οτι αυτο ειναι το ΜΕΛΛΟΝ.

  Μου αρέσει!

  • Μαρκος said

   @Ανεμος
   Γεια σου καλημέρα.
   Σχολίασες ένα σχόλιο που είχα γράψει ως εξής.
   Μαρκος …… “Δεν είναι τυχαία η άνοδος της Ακροδεξιάς των διάφορων Σαλβίνι στην Ιταλία και των διαφόρων εκτρωμάτων τύπου Λεπέν στην Γαλλία, του Ούρμπαν στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, και φυσικά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. ”
   Aπο αυτό το κομμάτι μόνο που έγραψες, δείχνεις ξεκάθαρα οτι είσαι ένας ρομαντικός κουμουνιστης παλαιάς κοπής.. Θα σου πω κάτι,,, Ο κουμμουνισμός απέτυχε διότι ΔΕΝ ταιριάζει με την ΦΥΣΗ του ανθρώπου,
   Φίλε μου δεν γνώριζα έως τώρα το να διαφωνεί κανείς με την Λεπέν τον Ουρμπαν και την Χρυσή Αυγή μπορεί να χαρακτηρίζεται σαν κουμουνιστής ρομαντικός ας πούμε.
   Ο κουμμουνισμός απέτυχε διότι δεν ταιριάζει με την φύση του ανθρώπου..
   -Με την Λεπέν τον Ουρμπαν και την χρυσή Αυγή μπορεί να διαφωνούν πάρα πολλοί διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων και θέσεων , αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι κουμουνιστές .
   Αν όλοι οι διαφωνούντες με τους πιο πάνω χαρακτηρίζονται σαν κομουνιστές τότε μπορούμε μα πούμε ότι ο καπιταλισμός έχασε ήδη το παιγνίδι .
   Πάντως ότι βρίσκεται σε μεγάλη κρίση είναι γεγονός.
   Ας μην κάνουμε ανάλυση πολιτικών συστημάτων τώρα για Καπιταλισμό Μαρξισμό σοσιαλισμό και κουμμουνισμό .
   Δεν νομίζω ότι ευσταθούν αυτά που λες.
   Πάντως για τον Τραμπ που γράφεις είναι περίεργο να παίρνει ένας άλλος περισσότερες ψήφους αριθμητικά και να βγαίνει άλλος σαν Πρόεδρος..
   Αυτό συνέβη και με τον Τραμπ . Η Κλιντον πήρε αριθμητικά πολλούς περισσότερους ψήφους από τον τραμπ αλλά δεν πήρε περισσότερους εκλέκτορες.
   Αριθμητικά όμως σε ψήφους πρώτη ήρθε η Κλιταινα με 2.000.000 ψήφους περισσότερους από τον Τραμπ . Μπορείς να το ψάξεις .
   https://www.naftemporiki.gr/story/1175136/i-klinton-sugkentrose-2-ekatommuria-psifous-perissoteres-apo-ton-tramp

   Το ……..σύστημα είναι έτσι… το είχε πει και ο Καζαντζίδης το σύστημα είναι ένοχο.

   Μου αρέσει!

 5. Κανενας said

  γλεντι τρικουβερτο,φοβερο παρτουζογλειψιμο,δημοκρατικη γιορτη δηλαδη και λιαν ευγενικως,στα πα…. μας,

  Μου αρέσει!

 6. Μαρκος said

  @Ανεμος
  Γεια σου καλημέρα.
  Σχολίασες ένα σχόλιο που είχα γράψει ως εξής.

  Μαρκος …… “Δεν είναι τυχαία η άνοδος της Ακροδεξιάς των διάφορων Σαλβίνι στην Ιταλία και των διαφόρων εκτρωμάτων τύπου Λεπέν στην Γαλλία, του Ούρμπαν στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, και φυσικά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. ”

  Aπο αυτό το κομμάτι μόνο που έγραψες, δείχνεις ξεκάθαρα οτι είσαι ένας ρομαντικός κουμουνιστης παλαιάς κοπής.. Θα σου πω κάτι,,, Ο κουμμουνισμός απέτυχε διότι ΔΕΝ ταιριάζει με την ΦΥΣΗ του ανθρώπου,

  Φίλε μου δεν γνώριζα έως τώρα το να διαφωνεί κανείς με την Λεπέν τον Ουρμπαν και την Χρυσή Αυγή μπορεί να χαρακτηρίζεται σαν κουμουνιστής ρομαντικός ας πούμε.
  Ο κουμμουνισμός απέτυχε διότι δεν ταιριάζει με την φύση του ανθρώπου..

  -Με την Λεπέν τον Ουρμπαν και την χρυσή Αυγή μπορεί να διαφωνούν πάρα πολλοί διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων και θέσεων , αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι κουμουνιστές .
  Αν όλοι οι διαφωνούντες με τους πιο πάνω χαρακτηρίζονται σαν κομουνιστές τότε μπορούμε μα πούμε ότι ο καπιταλισμός έχασε ήδη το παιγνίδι .

  Πάντως ότι βρίσκεται σε μεγάλη κρίση είναι γεγονός.

  Ας μην κάνουμε ανάλυση πολιτικών συστημάτων τώρα για Καπιταλισμό Μαρξισμό σοσιαλισμό και κουμμουνισμό Σοσιαλδημοκρατια κτλ κτλ
  Δεν νομίζω ότι ευσταθούν αυτά που λες.

  Πάντως για τον Τραμπ που γράφεις είναι περίεργο να παίρνει ένας άλλος περισσότερες ψήφους αριθμητικά και να βγαίνει άλλος σαν Πρόεδρος..
  Αυτό συνέβη και με τον Τραμπ . Η Κλιντον πήρε αριθμητικά πολλούς περισσότερους ψήφους από τον τραμπ αλλά δεν πήρε περισσότερους εκλέκτορες.

  Αριθμητικά όμως σε ψήφους πρώτη ήρθε η Κλιταινα με 2.000.000 ψήφους περισσότερους από τον Τραμπ . Μπορείς να το ψάξεις .
  Δεν μπορουμε να ισχυρισθουμε οτι ο Τραμπ ειναι και ο Λαοπροβλητος ηγετης .
  Το ……..σύστημα είναι έτσι… το είχε πει και ο Καζαντζίδης το σύστημα είναι ένοχο.

  Επ ευκαΙρεια αφου πηγαμε ΑΜΕΡΙΚΗ πορτα εφαγε ο φιλος του τραμπ ακροδεξιος Γιανοπουλος μετα τις δηλωσεις που εκανε για το μακελειο στην ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ . .

  Στην ακύρωση της βίζας, που μόλις του είχαν εγκρίνει, προχώρησαν οι αρχές της Αυστραλίας για τον ακροδεξιό Μάιλο Γιαννόπουλος, μετά τα σχόλια που έκανε για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία.

  Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Κόλμαν, σημείωσε σήμερα ότι τα σχόλια του Γιαννόπουλος «ήταν αποτρόπαια και υποδαυλίζουν το μίσος και τη διχόνοια», ανακοινώνοντας ότι δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

  https://www.naftemporiki.gr/story/1175136/i-klinton-sugkentrose-2-ekatommuria-psifous-perissoteres-apo-ton-tramp

  Μου αρέσει!

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: