olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Θα γίνει σφαγή σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των ευρωεκλογών.

Posted by kalinda on March 15, 2019

2C33C210-1E8A-4C66-A766-71FD99E657EDΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανακοινώσει ως τωρα βαριά ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο από τους οποίους ελάχιστοι θα εκλεγούν καθώς η Ελλάδα εκλεγεί συνολικά 21 ευρωβουλευτές και στις τελευταίες εκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκλέξει μαζί μόλις 11.

Οποιο κόμμα είναι πρώτο απλώς θα εκλέξει έναν ευρωβουλευτή παραπάνω από το άλλο. Και άντε να εκλέξουν μαζί και τα δυο, 3 με 4 παραπάνω ευρωβουλευτές λόγω κάποιων μικρών κομμάτων που αυτή τη φορά δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το 3% της εισόδου στην ευρωβουλή.

Εχουμε λοιπόν ένα συνωστισμό επωνύμων υποψηφίων και από τα δυο κόμματα όπου οι περισσότεροι δεν θα εκλεγούν και το βράδυ των ευρωεκλογών θα είναι με σκυμμένο το κεφάλι και θα νιώθουν ότι η ηγεσία του κόμματος τους, τους οδήγησε σε  ένα πανελλήνιο διασυρμό καθώς θα φέρουν για αρκετό καιρό το στίγμα της αποτυχίας τους να εκλεγούν.

Και τότε θα γίνει πραγματική κόλαση και στα δυο κόμματα.

23 Responses to “Θα γίνει σφαγή σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των ευρωεκλογών.”

 1. aristerotsompanos gyftoskopainos said

  Η ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΘΡ@ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΤΣΥΡΙΖΑΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡ@Δ@ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ….ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΕΛΙΑ

  Like

 2. Μαρκος said

  Τα “βαριά ονόματα” ενός ψηφοδελτίου

  Δυστυχώς, η λεβεντιά, η αξιοπρέπεια και το πολιτικό ανάστημα δεν κληρονομούνται.
  Εκείνο που με ενοχλεί, γιατί το θεωρώ πραγματική πολιτική τυμβωρυχία, είναι η χρησιμοποίηση από την ηγεσία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ιστορικών ονομάτων του κομμουνιστικού και αριστερού κινήματος. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του κομμουνιστή Ν. Πλουμπίδης και του ιστορικού ηγέτη και αγωνιστή του αγροτικού αριστερού κινήματος Κ. Νάση. Στόχος της ενέργειας αυτής φυσικά είναι να επενδυθεί με λαϊκότητα και αριστερό στίγμα το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική μιλάνε για «βαριά ονόματα» για ιστορικά ονόματα, τα παιδιά και τα εγγόνια όμως των ιστορικών ονομάτων έχουν την δική τους αυτόνομη προσωπική διαδρομή και κρίνονται για το δικό τους έργο του σήμερα και όχι για το όνομα του παππού και της γιαγιάς του χθες.
  Είναι, επομένως, ντροπή και αίσχος, η ιστορία, τα ιερά και τα όσια των αγώνων και των θυσιών του κόσμου της εργασίας και του ελληνικού λαού, να χρησιμοποιούνται για μια πιθανή επιπλέον καρέκλα στο ευρωκοινοβούλιο ενός κόμματος!
  Τι σχέση για παράδειγμα έχει ο σημερινός κύριος Δ. Πλουμπίδης, χωρίς καμιά τάση υποτίμησης για τις επιστημονικές του γνώσεις, με το κομμουνιστικό κίνημα του σήμερα; Σε ποιους αγώνες για την ελληνική εργατική τάξη πρωτοστάτησε; Πότε βγήκε στο δρόμο για να υπερασπιστεί την πρώτη κατοικία του μεροκαματιάρη από τα κοράκια των πλειστηριασμών προς όφελος των τραπεζιτών; Αλλά και ποιους αγώνες έκανε πριν το 2015 μέσα από την συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η Δεξιά και το σάπιο δικομματικό σύστημα των μνημονίων και του άγριου νεοφιλελευθερισμού και σήμερα βάζει το μυθικό όνομα του πατέρα του στην υπηρεσία στήριξης της δεξιάς πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ; Ποια είναι η θέση του παραδείγματος χάριν για την Συμφωνία των Πρεσπών , και την επιθετική επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, για το κυπριακό και για το δράμα του Παλαιστινέζικουλαού και για το γκριζάρισμα του μισού Αιγαίου από την Τουρκία; Ποιους αγώνες έκανε για την ειρήνη στην περιοχή μας και στον κόσμο; Πώς αντιλαμβάνεται την θέση της Ευρώπης και τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ την Κίνα και την Ρωσία; Εγώ που καλούμε να τον στηρίξω στις εκλογές τι ξέρω γι΄ αυτόν, εκτός από τον μύθο ενός ονόματος που είναι χαραγμένο στην καρδιά μου;
  Όσοι εκτελέστηκαν στον τοίχο της Καισαριανής και έχασαν την ζωή τους στις φυλακές και στις εξορίες για την κοινωνική δικαιοσύνη και τα δίκια της εργατιάς, δεν μπορούν να μπαίνουν εύκολα τα ονόματά τους στο πολιτικό παζάρι του αστικού μικροκομματισμού και του νεποτισμού ορισμένων που υπονομεύουν τα ιδανικά αλλά και τα συμφέροντα ενός ολόκληρου λαού.
  Το ιστορικό όνομα Πλουμπίδης, η Κουντουρά και τα πασοκογενή περιπλανώμενα πολιτικά ρετάλια πώς να το κάνουμε δεν πάνε μαζί. Η έννοια του αγώνα και της θυσίας, με τον καιροσκοπισμό και την πολιτική αγυρτεία δεν παντρεύονται .
  Το άλλο παράδειγμα λιγότερο πάντως προκλητικό είναι της κυρίας Νάση. Για όσους δεν την γνωρίζουν είναι εγγονή του παλιού αγροτιστή και ηγέτη του ΑΚΕ (Αγροτικού κόμματος Ελλάδας) Κώστα Νάση από την Ήπειρο. Ζει στην Ιταλία και ποτέ δεν είχε ανάμιξη στο κίνημα της Ελληνικής διασποράς. Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται σαν πρόεδρος των ομογενών στην Ιταλία σε μια ομοσπονδία ελληνικών κοινοτήτων – σφραγίδα διασπασμένη και δυστυχώς τελείως απομαζικοποιημένη, χωρίς καμιά δράση για την αντιμετώπιση των τόσων προβλημάτων που ταλανίζουν τους Έλληνες της διασποράς στην Ιταλία. Πρόεδρος μιας ομοσπονδίας, χειροκροτητή στα ταξίδια των διάφορων Κουίκ και του κάθε κυβερνητικού παράγοντα και παραγοντίσκου τύπου Τριανταφυλλίδη που δεν έχει καμιά σχέση με τις παλιές καλές εποχές του κινήματος του Ελληνισμού της διασποράς στην Ιταλία. Καμιά σχέση με τις πολιτικές οργανώσεις όλων των αποχρώσεων των Ελλήνων στην Ιταλία. Όσο για το αγροτικό κίνημα του παππού της, έστω και στην Ν. Ιταλία που ζει όπου και είναι αρκετά ισχυρό, δεν έκανε γνωστή καμιά συμμετοχή της! Καμία σχέση με την «via campesina» των Ιταλών Μ.Μ αγροτών. Για το ελληνικό αγροτικό κίνημα δεν το συζητάμε.
  Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά παραδείγματα βιτρίνα (υπάρχουν και άλλα) του ευρωψηφοδελτίου του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και το στίγμα της πολιτικής ηθικής και δημοκρατικής αντίληψης στην ελληνική πραγματικότητα του σήμερα και λέμε πραγματικότητα γιατί παρόμοιες καταστάσεις σίγουρα θα έχουμε και στην άλλη όχθη της Ν.Δτου νέου δικομματικού συστήματος που στήνεται. Ψηφοδέλτια, δηλαδή, κράχτες για να ψαρέψουν ψηφοφόρους!
  Δεν μπήκα και δεν θα μπω ποτέ σε προσωπικό πολιτικό κανιβαλισμό ενάντια σε κανέναν όσο «βαρύ όνομα» και να έχει. Όμως, ένας απλός άνθρωπος της Αριστεράς, ένας αγωνιστής του σήμερα και του χθες, δεν μπορεί να μην νιώθει θλίψη και μόνο θλίψη, που την δημιουργούν αυτές οι επιλογές, από αυτούς που τις σχεδιάζουν αλλά δυστυχώς και από αυτούς που τις αποδέχονται… Ειδικά από αυτούς! Δυστυχώς, η λεβεντιά η αξιοπρέπεια και το πολιτικό ανάστημα δεν κληρονομούνται
  Το τεράστιο έλλειμμα πραγματικής κοινωνικής δημοκρατικής αντιπροσώπευσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, φαίνεται και είναι τεράστιο. Δεν είναι τυχαία η άνοδος της Ακροδεξιάς των διάφορων Σαλβίνι στην Ιταλία και των διαφόρων εκτρωμάτων τύπου Λεπέν στην Γαλλία, του Ούρμπαν στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, και φυσικά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Όταν χτυπιέται πισώπλατα η Αριστερά και τα ινδάλματα της, είναι φυσικό να φουντώνει η άκρα Δεξιά και ο φασισμός!
  Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτά τα τερτίπια αυτά τα φτιασιδώματα και οι κουτοπονηριές σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματά της κοινωνίας και θα πρέπει να τα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.
  Ισκρα
  Άντε γεια .

  Like

 3. Μανώλης said

  άλλη μία χαζομάρα ανάρτηση.

  Like

 4. Μαρκος …… “Δεν είναι τυχαία η άνοδος της Ακροδεξιάς των διάφορων Σαλβίνι στην Ιταλία και των διαφόρων εκτρωμάτων τύπου Λεπέν στην Γαλλία, του Ούρμπαν στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, και φυσικά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. ”

  Aπο αυτο το κομματι μονο που εγραψες, δειχνεις ξεκαθαρα οτι εισαι ενας ρομαντικος κουμουνιστης παλαιας κοπης.. Θα σου πω κατι,,, Ο κουμουνισμος απετυχε διοτι ΔΕΝ ταιριαζει με την ΦΥΣΗ του ανθρωπου,

  Απο την αλλη μερια ο ακρατος καπιταλισμος που υπαρχη , ειναι καθαρα εγκληματικος..

  Περι δημοκρατιας ας μην μιλαμε, γενικα εχει καταντησει ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

  Η νεα ταξη, βαθεια χρονικα προγραμματισμενη, Με ολα τα σημερινα επακολουθα της, ……..

  Φερνει Σαλβινι, Λεπεν, Ορμπαν. Χ.Α. Και οχι μονο αυτους, αλλα Τραμπ , Βραζιλια : Αυστρια…..

  Τωρα κατα ποσον ειναι …΅ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ΅ Θα το δουμε…

  Θα χρειαστει να καταλαβης οτι αυτο ειναι το ΜΕΛΛΟΝ.

  Like

  • Μαρκος said

   @Ανεμος
   Γεια σου καλημέρα.
   Σχολίασες ένα σχόλιο που είχα γράψει ως εξής.
   Μαρκος …… “Δεν είναι τυχαία η άνοδος της Ακροδεξιάς των διάφορων Σαλβίνι στην Ιταλία και των διαφόρων εκτρωμάτων τύπου Λεπέν στην Γαλλία, του Ούρμπαν στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, και φυσικά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. ”
   Aπο αυτό το κομμάτι μόνο που έγραψες, δείχνεις ξεκάθαρα οτι είσαι ένας ρομαντικός κουμουνιστης παλαιάς κοπής.. Θα σου πω κάτι,,, Ο κουμμουνισμός απέτυχε διότι ΔΕΝ ταιριάζει με την ΦΥΣΗ του ανθρώπου,
   Φίλε μου δεν γνώριζα έως τώρα το να διαφωνεί κανείς με την Λεπέν τον Ουρμπαν και την Χρυσή Αυγή μπορεί να χαρακτηρίζεται σαν κουμουνιστής ρομαντικός ας πούμε.
   Ο κουμμουνισμός απέτυχε διότι δεν ταιριάζει με την φύση του ανθρώπου..
   -Με την Λεπέν τον Ουρμπαν και την χρυσή Αυγή μπορεί να διαφωνούν πάρα πολλοί διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων και θέσεων , αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι κουμουνιστές .
   Αν όλοι οι διαφωνούντες με τους πιο πάνω χαρακτηρίζονται σαν κομουνιστές τότε μπορούμε μα πούμε ότι ο καπιταλισμός έχασε ήδη το παιγνίδι .
   Πάντως ότι βρίσκεται σε μεγάλη κρίση είναι γεγονός.
   Ας μην κάνουμε ανάλυση πολιτικών συστημάτων τώρα για Καπιταλισμό Μαρξισμό σοσιαλισμό και κουμμουνισμό .
   Δεν νομίζω ότι ευσταθούν αυτά που λες.
   Πάντως για τον Τραμπ που γράφεις είναι περίεργο να παίρνει ένας άλλος περισσότερες ψήφους αριθμητικά και να βγαίνει άλλος σαν Πρόεδρος..
   Αυτό συνέβη και με τον Τραμπ . Η Κλιντον πήρε αριθμητικά πολλούς περισσότερους ψήφους από τον τραμπ αλλά δεν πήρε περισσότερους εκλέκτορες.
   Αριθμητικά όμως σε ψήφους πρώτη ήρθε η Κλιταινα με 2.000.000 ψήφους περισσότερους από τον Τραμπ . Μπορείς να το ψάξεις .
   https://www.naftemporiki.gr/story/1175136/i-klinton-sugkentrose-2-ekatommuria-psifous-perissoteres-apo-ton-tramp

   Το ……..σύστημα είναι έτσι… το είχε πει και ο Καζαντζίδης το σύστημα είναι ένοχο.

   Like

   • OK. ΜΑΡΚΟΣ.. Μονο …τυχαιος δεν εισαι….

    Παμε παλι..

    Αφου εισαι υπερ της κλιντον….

    Πικροχολος εναντιων τραμπ.

    Μου θυμιζεις το Team SAMARIOS,, Το οποιο κατ εντολην της μεγαλης ιερουσαλημ πργματοποιησε,

    Το μεγα θαυμα εναντιων της ΧΑ…

    ΧΑ,ΧΑ, ΧΑ.

    Ειτε Κουμουνιστης, ειτε νδημοκρατης, το ιδιο μαγαζι, αλλωστε ο ιδρυτης Της ..νεας ,

    Ξαναζωντανεψε το πτωμα του ΅΅ΔΗΘΕΝ ΅ δημοκρατικου τοξου΅΅……. κκε…..

    Στο ταμειο παρακαλω,,

    Like

   • Μαρκος said

    @anemos
    Μην τρέχεις σαν τον άνεμο φίλε μου.
    Κατ αρχάς δεν είμαι υπέρ της Κλιντον , απορώ πως έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα.
    Είναι εντελώς περίεργο για το σύστημα να παίρνει κάποιος 2.000.000 ψήφους περισσότερους από τον άλλον και να βγαίνει Πρόεδρος ο Άλλος .
    Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ της Κλιντον η του τάδε η του Β.΄
    Σημαίνει απλούστατα όποιος και να είναι αυτός ο άλλος δεν είναι λαοπρόβλητος σύμφωνα με τα δικά μας μέτρα τα μεσογειακά η τα Ευρωπαϊκά.
    Μιλαμε για 2.000.000 ψήφους αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνουν με τα δικά μας μέτρα τα μεσογειακά 2.000.000 ψήφοι.

    Παντως δεν μου είναι συμπαθής ούτε ο Τραμπ ούτε και η Κλίντον σαν ηγέτες της Αμερικής . Αν ήμουν Αμερικανός δεν θα ψήφιζα κανέναν από τους 2.

    Like

    • Βλεπεις εμεις εχουμε δικαιοτερο συστημα ΣΥΝ 50 το λενε…..

     Με 95 εδρες…. Κυβερνας……

     Και οχι μονοι για μερα … Αλλα 4 χρονια…

     Ας ειναι καλα ο νυν κυριος προεδρος… με το σκανδαλο παρεα..

     Like

   • Μαρκος said

    @ΑΝΕΜΟΣ

    Το δικό μας σύστημα είναι επίσης καλπονοθευτικο με τα μπόνους 50 εδρων.
    Ούτε ο Άγιος Βασίλης να ερχόταν. Τέτοιο δώρο είναι καταπληκτικό.
    Τώρα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί αυτή η φάμπρικα των μπόνους.
    Τα περασμένα χρόνια δεν είχαμε τέτοια φάμπρικα .
    Το δικαιολογούν ότι Πρέπει να έχουμε σταθερές κυβερνήσεις για αυτό φωνάζουν τον Αγιο Βασιλη να φέρει δώρο οι αθεόφοβοι.
    ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΥΠΗΡΧΑΝ και προηγουμένως συστήματα εκλογικά εδώ εντελώς καλπονοθευτικα.
    Δηλ. πχ ψήφιζες ας πούμε ΠΑΣΟΚ και η ψήφος μετράγε για την ΝΔ η αντιθετως διότι στην περιφέρεια ανάλογα των ψήφων στην καταμέτρηση τα ψηφοδέλτια μετρούσαν άλλα αντί άλλων .

    Αλχημείες του κερατα. Μετα την κατοχή οι εντολές περί εκλογικού συστήματος εδινοντο από την Αμερικανική πρεσβεία .. Φώναζε ο Πιουριφοι τον Υπουργό και του έδινε το σύστημα χωρίς δεύτερη κουβέντα . Αυτά είναι γεγονότα που ιστορικά έχουν καταγραφεί… ας μην πούμε ότι είχε λόγο και ο ανώτατος άρχων ο Βασιλιας κατά πως θα γίνονται εκλογές για να μην χαλάσει ….το σύστημα.

    Το πιο γνήσιο σύστημα κατ εμέ είναι η απλή και ανόθευτη αναλογική , χωρίς μαϊμούδες και αυτές οι μαλακιες που λένε ….περί σταθερότητaς της Κυβέρνησης.

    Like

   • Μαρκος said

    Με τον βασιλιά είχαμε επίσης μεγάλες μαιμουδιες -επιπλοκές μπορούσε να παύσει την Κυβέρνηση και να διορίσει άλλη με άλλον πρωθυπουργό της αρεσκείας του.
    Αυτά όλα συνέβαιναν στο τέλειο προτεκτοράτο.
    Ο Παπάγος έπεσε σε δυσμένεια των ανακτόρων αργότερα ο Καραμανλής επίσης.
    Το Μπουμ έγινε με τον Γεώργιο Παπανδρέου και τον ανένδοτο αγώνα που είχε ξεκινήσει διότι δεν ήταν δυνατόν ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός να μην μπορεί να
    Πάρει το Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ διότι ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΙΖΕ.
    Ήταν η Φρειδερίκη που έφαγε το κεφάλι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και οι σύμβουλοι της.
    Αυτά όλα μετρούσαν στα μετέπειτα γεγονότα και καλώς έκανε ο Καραμανλής που έθεσε το θέμα σε δημοψήφισμα Βασιλεία η ΟΧΙ .
    Ήταν σωστό ότι κυβερνούσε την χώρα το παρακράτος.
    Ο Μεγαλύτερος εχθρός τελευταία των ανακτόρων ήταν ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ διότι είδε πολύ σωστά αργά -πιστεύω ότι δεν έλεγχε την χώρα λογω των ανακτόρων – ότι έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα .
    Ίντριγκες ανακτορικές ,συστήματα αλκαπονε . . Τελικά ο Λαός απεφάνθη δεν θέλουμε βασιλιά .
    Τώρα με τα μπόνους άσε μην το ψάχνεις …θέλουμε σταθερές κυβερνήσεις λένε.

    Like

   • Μαρκος said

    H συχωρεμένη η Φρειδερικη καλη ανάπαυση να έχει η γυναίκα αλλά τελευταία μισούσε τον Κ.Καραμανλη ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ότι τους πρόδωσε διότι έθεσε το θέμα της Βασιλείας σε δημοψήφισμα , τους είπε θα σας τηλεφωνήσω στην Ισπανία που ευρίσκετο φιλοξενούμενη του Χουαν Κάρλος αλλά το τηλεφώνημα άργησε δεν ήρθε ποτέ διότι έμαθαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.
    Έχω προσωπικώς ίδια γνώση διότι τυχαίως την είχα συναντήσει στις Ινδίες και συνομιλήσαμε παραμονές του δημοψηφίσματος ν στην Ελλάδα.
    Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο μην νομισθεί κάτι τέτοιο, περαστικός ήμουν στο Μαδρας των Ινδιών και συναντηθήκαμε τυχαία , άκουσε ότι μιλούσαμε Ελληνικά και πιάσαμε κουβέντα με την μεγαλειοτάτη τότε, τέως Βασίλισσα Φρειδερίκη.
    Χάρηκε που άκουσε κάποιοι να μιλούν Ελληνικά και τα είπαμε.
    Συχωρεμένη ας είναι καλη ανάπαυση να έχει εξ αλλού όλοι τράνζιτ είμαστε από αυτόν τον κόσμο, δεν έχουμε μονιμότητα.

    Like

    • Μαρκος said

     Λέγοντας ότι τα είπαμε με την μεγαλειοτάτη Βασίλισσα Φρειδερίκη στο Μαδρας μην νομισθεί ότι είπαμε τι κάνει η μάννα μου και ο πατέρας μου και η θεια μου.OΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

     Είπαμε τα περί δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για πολύ ώρα, και τότε είδα ότι ήταν πολύ βαθειά χωμένη στην πολιτική της Ελλάδος , ζούσε πολύ δυνατά την πολιτική ήταν το πάθος της πολύ μεγάλο.
     Άντε γεια καλη μέρα.

     Like

    • Ατυχως δεν ειμαι ευγενικος οσο εσυ.

     Συγνωμη.

     Μου εισαι αγαπητος και αρκετα λογικος.

     Αν και λεγεται πως ΅ Οι τεθνεοτες δεδικαιονται΅΅

     Για μενα, ηταν μια ηλιθια ΑΡΧΟΜΑΝΗΣ,(Και ΒΡΩΜΑ)

     που πηρε στο λαιμο της, και τον γιο της και τον θεσμο.

     Η Ελλαδα ειχε μια ευκαιρια, αλλα την εχασε..

     Δυστυχως, επισης, ο Ελληνικος λαος, ΔΕΝ εχει πρεπουσα κριση, και ξεχνα ευκολα…..

     Φυσικα το σαπιο κατεστημενο εχει περισσοτερες ευθυνες, που τον οδηγει παντοτε

     σε εκμεταλλευση απο την μεσα και εξω ελιτ.

     Like

    • Μαρκος said

     @ΑΝΕΜΟΣ

     Καταλαβαίνω τα συναισθήματα σου απόλυτα.
     Υπ όψιν ότι εγώ δεν μπορούσα να μιλήσω έτσι έπρεπε να είμαι ευγενικός μαζί της. Δεν μπορούσα να της πω αυτά που λες ότι ήσουν έτσι και γιουβέτσι.

     Ήταν η Βασίλισσα της Ελλάδας στην εξορία άσχετα αν διαφωνούσα με κάποια πεπραγμένα τακτικής των ανακτόρων σαν απλός Ελλην πολίτης.
     Δεν απέκρυψα το τι πίστευα συζητώντας μαζί της .
     Έβλεπα ανθρώπινα πλέον ότι της έλειπε η Ελλάδα η επαφή με Έλληνες.

     Της είπα όσο πιο ευγενικά μπορούσα την γνώμη μου όπως πχ αν θυμάμαι καλά ,έχουν περάσει τόσα χρόνια, -Μήπως και εσείς μεγαλειοτάτη κάνατε κινήσεις όχι σωστές πολιτικά κατά την μακρά πορεία σας που έφερναν σε σύγκρουση τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας με τον θεσμό της Βασιλείας ?
     Μήπως από τέτοια πιθανά σφάλματα οδηγήθηκε η χώρα εδώ που οδηγήθηκε ?

     Της ανέφερα την περίπτωση του Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ καθ όσον πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή συμβούλευε με τους συμβούλους που είχε πολύ άσχημα τον νεαρό βασιλιά Κωνσταντίνο.
     -Πως ήταν δυνατόν της είπα Μεγαλειοτάτη ένας εκλεγμένος λαοπρόβλητος ηγέτης και πρωθυπουργός να μην είχε την δυνατότητα να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ? Δεν ξεκίνησε από αυτό το σημείο Μεγαλειοτάτη ένας ανένδοτος αγώνας που έφερε σε σύγκρουση τον θεσμό της βασιλείας με την κοινωνία ?

     Μήπως έπρεπε να συμβουλεύεστε μόνο την εκαστοτε Κυβέρνηση έτσι ώστε ο θεσμός της βασιλείας να είναι εκτός πολιτικής ? Εσείς ο θεσμός μήπως δεν ήταν και τόσο εκτός πολιτικής ?
     Μπορεί να κάναμε λάθη μου είπε τα οποία πληρώνουμε τώρα πολύ άσχημα.

     Της είπα τα λάθη είναι ανθρώπινα εάν μπορούν να διορθωθούν, εσείς είσθε υπεράνω κομμάτων –δεν ήταν υπεράνω κομμάτων αλλά δεν της είπα τίποτα για αυτό το είχε ήδη καταλάβει – και ο θεσμός πρέπει να είναι υπέρ άνω κομμάτων να μην έχει ουδεμία ανάμιξη στην πολιτική διότι δεν βλέπω μέλλον Μεγαλειοτάτη στον θεσμό.
     Της άρεσε η συζήτησι αρκετά , δεν την κάναμε στο πόδι καθίσαμε για ποτό.

     Της υπενθύμισα την περίπτωση Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και την συμβουλή του τότε να μην πάει στο Λονδίνο διότι της την έχουν στημένη και θα φέρει σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση με την Βρετανική.. Δεν έπεσε έξω τότε ο Καραμανλής . Δεν τον άκουσε. Δημιουργήθηκαν επεισόδια στο Λονδίνο και την κυνηγούσαν στους δρόμους του Λονδινου.
     Αυτά .

     Like

    • Γνωριζεις πολλα και εισαι σωστος,

     Εχεις σελιδα στο ΦΕ ΙΣ ? Nik Palacios .

     Νεαρος δεν εισαι, ουτε και γω.

     Θα ηθελα να γνωριστουμε,

     Oπωσδηποτε εισαι εξαιρετικος συνομιλητης.

     Κατι εξαιρετικα σπανιο εδω στην ολυμπια οπως εχει καταντησει..

     Like

    • Μαρκος said

     @ ΑΝΕΜΟΣ

     @ανεμος

     Καλη σου ημερα χάρηκα και εγώ που τα είπαμε και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
     Δυστυχώς δεν έχω face book και τέτοια εργαλεία.
     Από εδώ είμαι περαστικός μερικές φορές παρακολουθώ αυτήν την Ιστοσελίδα.
     Θα τα λέμε από εδώ αν βγαίνεις ..

     Εκείνο που έχω να πω είναι ενώ εμείς οι Έλληνες σαν λαός έχουμε μεγάλη κληρονομιά και ιστορία χιλιάδων ετών δεν ξέρω πως διάολο τα έχουμε καταφέρει έτσι ώστε να βρισκόμαστε σε μια συνεχή διχόνοια .Μάλιστα σήμερα να έχουμε καταντήσει υποχείρια εξαρτώμενα από τις οικονομικές ορέξεις ξένων οικονομικών συμφερόντων και ταμείων.

     Πιστεύω ότι οι ξένοι εννοώ οι ξένες οικονομικές και γεωπολιτικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να μας διχάσουν για δικά τους συμφέροντα .

     Αυτό το κατάφεραν και στο παρελθόν με ολέθρια αποτελέσματα για εμάς για την Ελλάδα για τους Έλληνες.
     Αν καταφέρναμε κάποτε να γίνει η ΕΛΛΑΔΑ το κέντρο του παγκόσμιου πολιτισμού και ειρήνης θα ήταν μεγάλο κατόρθωμα .

     Εξ άλλου αυτό το χρωστάμε στους προγόνους μας που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού σε όλον τον κόσμο.

     Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορούμε συνεχώς να λέμε για τους αρχαίους μας πόσο καλοί ήταν αυτοί στην φιλοσοφία στις επιστήμες στις τέχνες και εμείς οι Νεοέλληνες να τα έχουμε κάνει τόσο …. συγγνώμη ……σκατα.
     Το χρωστάμε στα παιδιά μας γιατί τι Ελλάδα τους παραδίνουμε σήμερα ?
     Έχω την εντύπωση μερικές φορές ότι αν σηκωνόντουσαν οι αρχαίοι πρόγονοι υμών θα μας πλάκωναν στις κλωτσιές.
     Χάρηκα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .

     Like

    • Μαρκος said

     @ανεμος

     Καλη σου ημερα χάρηκα και εγώ που τα είπαμε και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
     Δυστυχώς δεν έχω face book και τέτοια εργαλεία.
     Από εδώ είμαι περαστικός μερικές φορές παρακολουθώ αυτήν την Ιστοσελίδα.

     Θα τα λέμε από εδώ αν βγαίνεις ..

     Εκείνο που έχω να πω είναι ενώ εμείς οι Έλληνες σαν λαός έχουμε μεγάλη κληρονομιά και ιστορία χιλιάδων ετών δεν ξέρω πως διάολο τα έχουμε καταφέρει έτσι ώστε να βρισκόμαστε σε μια συνεχή διχόνοια .Μάλιστα σήμερα να έχουμε καταντήσει υποχείρια εξαρτώμενα από τις οικονομικές ορέξεις ξένων οικονομικών συμφερόντων και ταμείων.

     Πιστεύω ότι οι ξένοι εννοώ οι ξένες οικονομικές και γεωπολιτικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να μας διχάσουν για δικά τους συμφέροντα .

     Αυτό το κατάφεραν και στο παρελθόν με ολέθρια αποτελέσματα για εμάς για την Ελλάδα για τους Έλληνες.

     Αν καταφέρναμε κάποτε να γίνει η ΕΛΛΑΔΑ το κέντρο του παγκόσμιου πολιτισμού και ειρήνης θα ήταν μεγάλο κατόρθωμα .
     Εξ άλλου αυτό το χρωστάμε στους προγόνους μας που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού σε όλον τον κόσμο.
     Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορούμε συνεχώς να λέμε για τους αρχαίους μας πόσο καλοί ήταν αυτοί στην φιλοσοφία στις επιστήμες στις τέχνες και εμείς οι Νεοέλληνες να τα έχουμε κάνει τόσο …. συγγνώμη ……σκατα.

     Το χρωστάμε στα παιδιά μας γιατί τι Ελλάδα τους παραδίνουμε σήμερα ?

     Έχω την εντύπωση μερικές φορές ότι αν σηκωνόντουσαν οι αρχαίοι πρόγονοι υμών θα μας πλάκωναν στις κλωτσιές.
     Χάρηκα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .

     Like

    • Oλα οσα αναφερες ετσι είναι…

     Δυστυχως το ολυμπια τα τελευταια χρονια, κυριως εχει γινει καθαρη προπαγανδα της κυβερνησης,

     Όπως αλλωστε και τα περισσοτερα ΜΜΕ με επικεφαλης την ΕΡΤ.

     Χρημα θεος παντων..

     Εκφυλισμος.

     Like

 5. Κανενας said

  γλεντι τρικουβερτο,φοβερο παρτουζογλειψιμο,δημοκρατικη γιορτη δηλαδη και λιαν ευγενικως,στα πα…. μας,

  Like

 6. Μαρκος said

  @Ανεμος
  Γεια σου καλημέρα.
  Σχολίασες ένα σχόλιο που είχα γράψει ως εξής.

  Μαρκος …… “Δεν είναι τυχαία η άνοδος της Ακροδεξιάς των διάφορων Σαλβίνι στην Ιταλία και των διαφόρων εκτρωμάτων τύπου Λεπέν στην Γαλλία, του Ούρμπαν στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, και φυσικά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. ”

  Aπο αυτό το κομμάτι μόνο που έγραψες, δείχνεις ξεκάθαρα οτι είσαι ένας ρομαντικός κουμουνιστης παλαιάς κοπής.. Θα σου πω κάτι,,, Ο κουμμουνισμός απέτυχε διότι ΔΕΝ ταιριάζει με την ΦΥΣΗ του ανθρώπου,

  Φίλε μου δεν γνώριζα έως τώρα το να διαφωνεί κανείς με την Λεπέν τον Ουρμπαν και την Χρυσή Αυγή μπορεί να χαρακτηρίζεται σαν κουμουνιστής ρομαντικός ας πούμε.
  Ο κουμμουνισμός απέτυχε διότι δεν ταιριάζει με την φύση του ανθρώπου..

  -Με την Λεπέν τον Ουρμπαν και την χρυσή Αυγή μπορεί να διαφωνούν πάρα πολλοί διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων και θέσεων , αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι κουμουνιστές .
  Αν όλοι οι διαφωνούντες με τους πιο πάνω χαρακτηρίζονται σαν κομουνιστές τότε μπορούμε μα πούμε ότι ο καπιταλισμός έχασε ήδη το παιγνίδι .

  Πάντως ότι βρίσκεται σε μεγάλη κρίση είναι γεγονός.

  Ας μην κάνουμε ανάλυση πολιτικών συστημάτων τώρα για Καπιταλισμό Μαρξισμό σοσιαλισμό και κουμμουνισμό Σοσιαλδημοκρατια κτλ κτλ
  Δεν νομίζω ότι ευσταθούν αυτά που λες.

  Πάντως για τον Τραμπ που γράφεις είναι περίεργο να παίρνει ένας άλλος περισσότερες ψήφους αριθμητικά και να βγαίνει άλλος σαν Πρόεδρος..
  Αυτό συνέβη και με τον Τραμπ . Η Κλιντον πήρε αριθμητικά πολλούς περισσότερους ψήφους από τον τραμπ αλλά δεν πήρε περισσότερους εκλέκτορες.

  Αριθμητικά όμως σε ψήφους πρώτη ήρθε η Κλιταινα με 2.000.000 ψήφους περισσότερους από τον Τραμπ . Μπορείς να το ψάξεις .
  Δεν μπορουμε να ισχυρισθουμε οτι ο Τραμπ ειναι και ο Λαοπροβλητος ηγετης .
  Το ……..σύστημα είναι έτσι… το είχε πει και ο Καζαντζίδης το σύστημα είναι ένοχο.

  Επ ευκαΙρεια αφου πηγαμε ΑΜΕΡΙΚΗ πορτα εφαγε ο φιλος του τραμπ ακροδεξιος Γιανοπουλος μετα τις δηλωσεις που εκανε για το μακελειο στην ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ . .

  Στην ακύρωση της βίζας, που μόλις του είχαν εγκρίνει, προχώρησαν οι αρχές της Αυστραλίας για τον ακροδεξιό Μάιλο Γιαννόπουλος, μετά τα σχόλια που έκανε για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία.

  Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Κόλμαν, σημείωσε σήμερα ότι τα σχόλια του Γιαννόπουλος «ήταν αποτρόπαια και υποδαυλίζουν το μίσος και τη διχόνοια», ανακοινώνοντας ότι δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

  https://www.naftemporiki.gr/story/1175136/i-klinton-sugkentrose-2-ekatommuria-psifous-perissoteres-apo-ton-tramp

  Like

 7. πέλεκας said

  ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΨΕΥΔΟΣ ΑΠ’ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΨΕΥΤΗ
  New Zealand – Christchurch Fake Shooting Event Memes 2019 (Collection 1)
  Once again, what is being revealed as another government run psychological operation – the New Zealand / Christchurch faked shooting.
  Scroll through these memes, and you will quickly understand just how fake this staged PR event was. And what a colossal failure it will be remembered as.
  https://www.liveleak.com/view?t=aMNk2_1552853736

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: