Γιάννης Βρούτσης #FAKEnews-Ισχυρίστηκε ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει στατιστικά για τις αυτοκτονίες από το 2015 [ΒΙΝΤΕΟ]

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
-Πρώτα πετάει το ψέμα για να δει αν το γνωρίζει
-Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ του δίνει πάσα
-Καταγγέλει ότι δεν θα ακολουθήσει ο ίδιος τις ίδιες αθλιότητες, που ξέρει ότι είναι ψέμματα

1 Μαρτίου 2019

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτση, ισχυρίστηκε ότι με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΛΣΤΑΤ έχει σταματήσει από το 2015 να δίνει στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για τις αυτοκτονίες.

Την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκάλεσαν οι σημερινές κατηγορίες του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, περί απόκρυψης στοιχείων «με εντολή ΣΥΡΙΖΑ»

Η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει, ως παντελώς ανακριβείς, δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η δημοσίευση στοιχείων για τις αυτοκτονίες έχει σταματήσει από το 2015 «με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της αρχής:

«Τα δεδομένα για τις αιτίες θανάτων τόσο για το 2015 όσο και για το 2016 είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ όπου μπορούν να ανατρέξουν οι ενδιαφερόμενοι.

Σημειώνεται ότι οι στατιστικές φυσικής κίνησης πληθυσμού σύμφωνα με τον Κανονισμό (1260/2013του Ε. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου) καταρτίζονται ένα (1) έτος μετά το τέλος του έτους αναφοράς ενώ οι στατιστικές για τις αιτίες θανάτου (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αυτοκτονίες), σύμφωνα με τον Κανονισμό (1338/2008 του Ε. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου) δύο (2) έτη μετά το τέλος του έτους αναφοράς.

Ο κύριος λόγος της διαφοράς στις προθεσμίες είναι ότι για τις αιτίες θανάτου και συγκεκριμένα για περιπτώσεις αιφνίδιων και βίαιων θανάτων απαιτούνται επιπλέον έλεγχοι και αναμένονται αποτελέσματα ερευνών ή εργαστηριακών εξετάσεων ώστε να προσδιοριστεί τόσο η εσωτερική αιτία (για περιπτώσεις εσωτερικών παθολογικών αιτιών) όσο και η εξωτερική αιτία (αυτοκτονία, ανθρωποκτονία ή ατύχημα) για τις περιπτώσεις βίαιων θανάτων»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ,ΣΚΑΪ,ΕΛΣΤΑΤ,ΣΚΑΙ,SKAI.GR,SKAI

νβγ
σκρουτζ,ζοθγλα,ζουγλα,λιφο,lifo starfahttps://dai.ly/x73ezo2x,ιν,taxisnet,οαεδ,μπερέν σαάτ,προτοτηεμα,δεφενψε,ειδησεις ον λαιν,ταχισνετ,νεα,defe

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s