olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ…

Posted by infiltr8or on February 15, 2019

21_12_20171202_tk_6758_sooc1512210331.jpg

Στην πολιτική, υπάρχει μια τάση πολλαπλασιασμού των ακραίων αριστερών και δεξιών παρατάξεων σε μικρές ομάδες, συχνά γνωστές από το γαλλικό όρο «groupuscules». Χαρακτηρίζονται συνήθως από εξαιρετικά άκαμπτες ιδεολογίες.

Οι αποτυχημένες εντελώς προβλέψεις σε συνδυασμό με την ρηχή, ακραία και άνευ ουσιαστικών επιχειρημάτων αντιπολίτευση οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Νέα Δημοκρατία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πράγματι λειτουργεί σαν γκρουπούσκουλο…

Οι χίλιες πεντακόσιες φορές πρόβλεψη για πρόωρες εκλογές έχει καταντήσει ανέκδοτο. Οι μάχες που δόθηκαν για τις συντάξεις που τελικά δεν κόπηκαν, έκαναν τον κόσμο να αναρωτιέται εάν τελικά οι Ευρωπαίοι… δεν θέλουν τον Μητσοτάκη…Η έκδοση ομολόγων είχε τελικά πολύ καλύτερη τύχη, από τις προβλέψεις της Πειραιώς. Ο Μητσοτάκης, εάν πιστέψουμε την Σπυράκη, δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν ήταν σε συνεννόηση με τον Τσίπρα η αποχώρησή του Καμμένου ή εάν τελικά ο τελευταίος τον εκβιάζει… Άρτσι μπούρτσι και λουλάς αντιπολίτευση, χωρίς συνέχεια, συνέπεια, ορθό αντιπολιτευτικό λόγο με προοπτική και στόχους. Αντιπολίτευση που υπαγορεύεται από την ακραία δεξιά μειοψηφία ενός κόμματος, που χαρακτηριζόταν πάντα από την μετριοπάθεια και τον πολιτικό πολιτισμό του.

Η συμφωνία με τα Σκόπια, δεν θα περνούσε. Πέρασε. Η κυβέρνηση θα έπεφτε από πέρσι το καλοκαίρι.. Διαφωνούμε στο όνομα, αλλά δεν διαφωνούμε τελικά στο όνομα, αλλά στο Σύνταγμα. Ήξεις αφίξεις εάν πρέπει να υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας η Νέα Δημοκρατία.

Η αντιπολιτευτική πολιτική Μητσοτάκη, έχει καταντήσει ανέκδοτο. Κι όμως οι νεοδημοκράτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Η βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, που για πρώτη φορά όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ είναι δίπλα στην Νέα Δημοκρατία -μοναδικό φαινόμενο από το 1974 μέχρι σήμερα, αναρωτηθείτε γιατί-είναι η βασική αιτία που δεν βλέπουν ξεκάθαρα την αλήθεια οι νεοδημοκράτες. Τους ποτίζουν καθημερινά με μίσος εναντίον του Σύριζα -σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν κι άδικο- χωρίς ωστόσο να ασκούν κριτική δίκαιη στο στρατόπεδο Μητσοτάκη.

Έτσι δεν δίνεται το δικαίωμα καν σε αυτούς τους ανθρώπους -που στρουθοκαμηλίζουν- να σκεφθούν λίγο πιο πέρα από τον στόχο, που είναι η πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν κατανοούν ότι όσοι φωνάζουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι σε λάθος κατεύθυνση, δεν εξυπηρετούν τον Τσίπρα, που μπορεί να μην τον θέλουν περισσότερο από τους φανατικούς της δεξιάς. Είναι γιατί βλέπουν, ότι τα γκρουμπούσκουλα, δεν έχουν καμμιά τύχη μακροημέρευσης, εάν αναλάβουν την εξουσία. Και το βλέπουν αρκετοί πεφωτισμένοι δεξιοί, που δεν κινούνται με βάση τον φανατισμό, ούτε τρώνε το κουτόχορτο των μέσων ενημέρωσης, αλλά επιθυμούν μία «βιωσιμη Νέα Δημοκρατία» κι όχι μια παρένθεση, που θα επιτρέψει την ανασύνθεση του κεντροαριστερού χώρου.

Δεν απαιτείται και πολύ μυαλό, για να κατανοήσει κάποιος ότι ένας αρχηγός κόμματος, όταν δεν μπορεί να αυξήσει αριθμητικά την δύναμη του κόμματός του, επί τρία συνεχή έτη και με τις αθλιότητες που γίνονται καθημερινά, κάτι δεν πάει καλά. Δεν πείθει. Δεν το έχει ο άνθρωπος. Με το να στηρίξεις ένα τέτοιο φιλόδοξο κολλεγιόπαιδο, δεν δίνεις εναλλακτική λύση στο πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο εξουσίας. Υπάρχει μόνον φωνασκία, φανατισμός, άρνηση, ισοπέδωση και καμμία ουσιαστική αντιπρόταση.

Πως θα αντιμετωπίσει δηλαδή το ουσιαστικό θέμα των Σκοπίων ο Μητσοτάκης; Θα αλλάξει κάτι; Τίποτα. Τι θα πει, θα ασκήσει βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θα χρειασθεί… αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιθυμεί για αρκετά χρόνια, μία χώρα μινιατούρα δημοκρατικών διαδικασιών στους κόλπους της.

Τι θα έκανε ο Μητσοτάκης, εάν ήταν στην θέση του Τσίπρα; Υπάρχει λογικός άνθρωπος, σε αυτήν την χώρα, που να θεωρεί ότι θα έκανε κάτι διαφορετικό;

Πως θα επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αφού ήδη έχει συμμαχήσει με την μεγάλη οικογένεια των δημοσίων υπαλλήλων, τους οποίους κάποτε σχεδίαζε να απολύσει, να επαναξιολογήσει αυστηρά και τώρα… τίποτε από τα δυο δεν επιθυμεί…αφού πλησιάζουν εκλογές. Θα αποτελούσε εξαίρεση ο Μητσοτάκης, αφού άγεται και φέρεται από το γκρουπούσκουλο;

Ποιες είναι οι μεγάλες μεταγραφές, που έταζε ο Μητσοτάκης, από την αρχή της θητείας του; Ο Αμυράς; Ο Ψαριανός; Ο Τατσόπουλος; Ο Καλλιάνος; Ο Θεοχάρης; Ο Tαχιάος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης που έβριζε πατόκορφα την Νέα Δημοκρατία; Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί κι άλλοι τόσοι στην Νέα Δημοκρατία; Πως μπορείς να γίνεις πιστευτός, όταν τα ..»κανονίζεις» με τον Αμυρά και τον Τατσιόπουλο, αλλά φωνάζεις και ξεσηκώνεις τον κόσμο, επειδή ο Θεοδωράκης δείχνει να προτιμά το άλλο «γκρουπουσκουλο»; Πως να πείσεις τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας φλερτάροντας με τον Σημίτη, την Διαμαντοπούλου, τον Φλωρίδη, τον Χρυσοχοΐδη και τον Λοβέρδο;

Η Νέα Δημοκρατία για να έχει τύχη την επομένη των εκλογών -πάλι πρόβλεψη έκανε ο Μητσοτάκης προχθές…δεν το βάζει κάτω με τίποτα- θα πρέπει να γυρίσει στις ρίζες της. Της σύνεσης, της μετριοπάθειας του πολιτικού πολιτισμού των μην ωρυόμενων γκρουπούσκουλων που δεν έχουν καμμία σχέση με τον κεντροδεξιό χώρο της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε διαφορετική περίπτωση απλή παρένθεση θα είναι η περίοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη.-

 

http://exofitsio.blogspot.com/2019/02/blog-post_359.html

4 Responses to “ΤΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ…”

 1. Πύκυης said

  Κυριάκο γερά πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά.

  Like

 2. Πύκτης said


  αχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  Μόνο Ολυμπιακός ρεεεεεεεεε

  Like

 3. Ο ΠΡΩΗΝ ΝΕΟ-ΔΟΥΛΟΣ ΠΑΛΑΜΟΚΡΟΥΣΤΗΣ said

  Η κατάστασης με τον Κυριάκο καταντά αμαρτία!

  Οι κορυφαίες γκάφες του Κυριάκου Μητσοτάκη
  Τώρα σοβαρά?

  Εδώ παπάς … εκεί παπάς … που είναι ο ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ ???

  Σιγά μην πήγαινε ο σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ ν’ αντιμετωπίσει το πεζοδρόμιο…

  “Μαλώνεις, ρε;” Κυριάκος Ζήκος, Αλέξης Ρίζος και στη μέση η Σπυράκη η πρασινοφρουρού !!!

  Αυτός ο χαζός επίγονος του εφιάλτη Δράκουλα θέλει να κυβερνήσει την χώρα ?

  Να τον χαίρεστε όσοι έχετε πρόθεση να τον ψηφίσετε θα σκορπίσει άφθονο γέλιο το μόνο που μπορεί να προσφέρει….

  Προτείνω να τον καλέσουν οι Συριζαίοι να παίξει τον δίδυμο αδερφό του μίστερ μπιν στο επόμενο σίκουελ της ταινίας «Ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος» !

  Like

 4. Ο ΝΤΟΡΟΠΛΗΚΤΟΣ said

  Οι Μιζοτάκηδες είναι οι εφιάλτες της πολιτικής ζωής του τόπου …

  Αυτή η Νέα Μιζοκρατία – Ντοροφαυλοκρατία, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης ούτε στο σήμερα, ούτε στο αύριο της Ελλάδος.

  Στις επόμενες εκλογές αυτή η εταιρεία των δημοσυντήρητων μιζοαρπαχτικών, πρέπει να ηττηθεί πανηγυρικά.

  Μόνο έτσι θα πεθάνει το σάπιο χθες και θα ξεκινήσει η επόμενη μέρα.

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: