olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Έπιασε ο Μάνος στο στομα του τον Κώστα Καραμανλή… Ποιος; Ο Μάνος!

Posted by olympiada on February 11, 2019

«…μόλις εχθές άνοιξε το στόμα του και ο κύριος Μάνος και μίλησε για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για την χρεωκοπία του τόπου…». Φ. Γεννηματά, Βουλή 8/2/19

 

Η απόγνωση είναι κακός σύμβουλος. Όταν βλέπεις τα ποσοστά σου να είναι καθηλωμένα και οι συνιστώσες και τα στελέχη σου τραβάνε τον δικό τους δρόμο επιχειρείς, σαν τον πνιγμένο, να πιαστείς από τρίχες. Όταν βλέπεις τους ρόλους να αλλάζουν, και από «ιδιοκτήτης» της «κεντροαριστεράς» μετατρέπεσαι σε ένα από ταparaphernalia της,  αρπάζεις όποιο καθημαγμένο σωσίβιο βρεθεί μπροστά σου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σπουδή που έδειξε η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. –λέγε με παλιό ΠΑ.ΣΟ.Κ.- να αρπαχτεί από την «απροκατάληπτη» και «άδολη» άποψη του κυρίου Μάνου για τον Κ. Καραμανλή. Προς επίρρωση μάλιστα αυτής της άποψης συμπλήρωσε ότι: «…είναι γνωστή η σχέση και η δεξιά συνιστώσα, η Καραμανλική συνιστώσα της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το πώς το ένα χέρι νίβει το άλλο…». 

Αν δεν είναι η απόγνωση απαιτείται απύθμενο θράσος να επιχειρείς να διαστρεβλώσεις έτσι τα πράγματα από την στιγμή που τόσο το στελεχιακό δυναμικό όσο και η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι πλέον στελεχωμένα πλειοψηφικά από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και όταν το μισό σου κόμμα «γλυκοκοιτάζει» ή ανοιχτά πλειοδοτεί υπέρ της συνεργασίας σας.

Ζήτησε μάλιστα η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. «εξεταστική επιτροπή» για την χρεωκοπία. Αλλά γιατί η κυρία Γεννηματά  θέλει να ξεχνά τις δηλώσεις του κυρίου Χρυσοχοΐδη: «…Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση», και για τον «σύντροφό» Παπανδρέου: «Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό και έχει διαρρήξει και τις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους […] Ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία μπορεί να είναι υποψήφιος με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα»(Μega) αν πράγματι αναζητά τις ευθύνες για την κρίση; Άλλωστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε όλο τον χρόνο(2009-2011) και την πλειοψηφία στην διάθεσή του για να κάνει όσες εξεταστικές ήθελε και τις έκανε με μηδενικά αποτελέσματα. Όμως η «εξεταστική επιτροπή του λαού» έχει βγάλει την ετυμηγορία της, όπως μαρτυρά η εκλογική εξαΰλωση του, κάποτε κραταιού και εκλογικά κυρίαρχου, «Κινήματος». 

Αναγνώστης

7 Responses to “Έπιασε ο Μάνος στο στομα του τον Κώστα Καραμανλή… Ποιος; Ο Μάνος!”

 1. ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!! said

  “Ελληνίδες, Έλληνες,
  Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον όλων μας.
  Θα κριθεί το μέλλον των παιδιών μας και κυρίως θα κριθεί το μέλλον της πατρίδας μας !

  Η ωριμότητα των πολιτών είναι η μόνη μου δύναμη.
  Καλή επιτυχία σε όλους.

  – Κώστας Καραμανλής
  (τελευταίο debate)

  Like

 2. Ανδρέας Λοβέρδος said

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

  «Ο κ Ανδρέας Λοβέρδος ομολογεί τα πάντα δημοσίως”
  “Το ΠΑΣΟΚ κορόϊδεψε τον ελληνικό λαό “

  Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε σήμερα
  στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

  «Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό».

  «Είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν».

  Το Πασοκ υπήρξε ένα κόμμα κατά βάση του «όχι».

  Καναμε άλλα, ηρνούμεθα κάθε συζήτηση για συναίνεση για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ενώ ταυτοχρόνως υποκινούσαμε πάσης φύσεως απεργίες.

  Ο κ. Λοβέρδος κάνοντας αυτοκριτική,ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά το “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” και ότι η τελευταία κυβέρνησή του ήταν και ανεπαρκής και απροετοίμαστη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

  Like

 3. Βάσω Παπανδρέου said

  Βήμα της Κυριακής 29-1-2012
  “Τι είπε η Βάσω Παπανδρέου στο συνέδριο Πασοκ”

  Η κ. Παπανδρέου δεν πείσθηκε από την εξήγηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», ενώ τόνισε ότι “χάθηκε πολύτιμος χρόνος με το open gov, υπήρξε ατιμωρησία και δεν πήγε κανείς στη φυλακή.

  Επέκρινε τον κ. Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι η “ηγεσία του Κινήματος γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά θέλησε να κρύψει την πραγματικότητα”, επιρρίπτοντάς του όλες τις ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ.

  Τη μία ημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγελλε όσους ζητούσαν μέτρα και την επομένη μιλούσε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

  Στο τέλος… επικράτησε πανικός και η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν πραγματικά “ερασιτεχνική” υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο “Βήμα της Κυριακής”.

  Like

 4. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης said

  MEGA Σαββατοκύριακο
  3η Δεκεμβρίου 2011

  “Δηλώσεις του κου Μιχάλη Χρυσοχοϊδη”

  “Η προηγούμενη κυβερνηση του Πασοκ απέτυχε διότι δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την κρίση”

  “Η διετής διακυβέρνησή μας οδήγησε σε αδιέξοδα οικονομικά, κοινωνικά εθνικά
  και γίνομαι πιο συγκεκριμένος,
  οδήγησε σε φτώχεια, κοινωνική αποσύνθεση, σε πρωτοφανή βαθειά ύφεση.
  Οδήγησε σε εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια, και τέλος, οδήγησε και σε κρατική αποδιοργάνωση και ευθύνη έχουμε όλοι μας”

  “Η σχέση του Κινήματος με την κοινωνία είναι ένας έρωτας που έχει τελειώσει”
  “Ετσι όπως τα κάναμε, έτσι όπως καταντήσαμε την χώρα και την παράταξη πρέπει να ταπεινωθούμε”

  “Φαίνεται οτι στο Πασοκ δεν είχαμε αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινωνία, δεν βλέπαμε μπροστά μας την αλήθεια και σφυρίζαμε αδιάφορα”

  “Πήραμε μοιραίες αποφάσεις για τη χώρα, χωρίς να διαπραγματευτούμε με την τρόικα, ενώ τις περισσότερες φορές χωρίς καν να γνωρίζουμε τι ενέκριναν στα υπουργικά συμβούλια, πηγαίναμε αδιάβαστοι στη Βουλή και ψήφίζαμε ότι μας έλεγαν”

  “Η σχέση του Κινήματος με την κοινωνία είναι ένας έρωτας που έχει τελειώσει και αυτός που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης και εμείς οι υπόλοιποι αναλόγως”

  Like

 5. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ said

  Για τη χρεοκοπία και τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή δεν ανέφερε μόνο ο ΜΑΝΟΣ αλλά και ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ να δηλώνει «Ο Γιώργος Παπανδρέου, δυστυχώς, δεν είχε τις ικανότητες να χειριστεί την κρίση. Ωστόσο -πρόσθεσε- ο υπεύθυνος για τη χρεοκοπία είναι ο Καραμανλής».

  Like

  • Grecian Rider said

   Δεν υπήρξε χρεοκοπία επί Καραμανλή Χριστόφορε.
   Η χρεοκοπία ήταν καθαρό ΕΛΣΤΑΤ δημιούργημα των αμέσως επόμενων, σε συνεργασία με τους “έξω” που απαγόρευσαν ρητώς και δια ροπάλου την έκβαση της δίκης.

   Άλλωστε (και σκέψου το μόνος σου),
   Πως είναι δυνατόν να υπήρχε χρεοκοπία επί Καραμανλή όταν όλοι οι δημοσιονομικοί αριθμοί (spreads/επιτόκιο/αγορες/ανάπτυξη/ανεργία/μισθοί-συντάξεις etc) ήταν απο τους καλύτερους των μελών χωρών και το κυριότερο όλων, το κληρονομικό μας ΧΡΕΟΣ ήταν κατά πολύ μικρότερο όταν η Ελλάδα ήταν δική μας από αυτό που έχουμε σήμερα, δέκα πικρά και βάναυσα χρόνια αργότερα και σκλαβωμένοι.
   Άσε τι λέει η διαπλοκή και ο Γιούνκερ ο μπεκρής.
   Μας πήγαν βόλτα. Δεν το βλέπεις ;

   υ.γ.
   Αν σε ενδιαφέρει η πατρίδα σου, την αλήθεια
   μπορείς να την βρεις μόνος σου
   όχι όμως σε πληρωμένα κανάλια και φυλλάδες,
   αλλα αν μπεις στις ιστοσελίδες της Ελ.στατ,
   του Εθν Λογιστηρίου, των ΥΠ.Οικονομικών και Εργασίας.
   Είναι καθήκον μας να γνωρίζουμε την αλήθεια Χριστόφορε!

   Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: