Ο αρχιτέκτονας του διχασμού.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μάστιγα για το έθνος των ελλήνων από τον διχασμό. Πίσω από κάθε εθνική καταστροφή, κάθε γενοκτονία, κάθε εθνική απώλεια, κοινό στοιχείο ήταν ο εθνικός διχασμός. Και ειδικά ο διχασμός με διαχωριστική γραμμή την πολιτική τοποθέτηση δεξιάς – αριστεράς. Αυτή την ψευδεπίγραφη πραγματική μάστιγα που τα τελευταία 104 χρόνια ευθύνεται για τις μεγαλύτερες εθνικές ταπεινώσεις των ελλήνων.

Τα προσωπεία δεξιάς – αριστεράς χρησιμοποιήθηκαν έντεχνα από τους εχθρούς του λαού και του έθνους, ανάλογα με την στόχευση. Κάθε εθνική προδοσία, απώλεια εθνικού εδάφους και γενοκτονία, πραγματοποιήθηκε από υπερδεξιούς που κατηγορούσαν τους αριστερούς ως προδότες. Και αυτοί παρίσταναν τους υπερπατριώτες. Πόντος, Ιωνία, Κωνσταντινούπολη, Κύπρος.

Κάθε εθνική χρεοκοπία, ληστεία των περιουσιακών στοιχείων του λαού, πραγματοποιήθηκε από «προοδευτικούς και αριστερούς» κυβερνήτες. Κοσκωτάς, χρηματιστήριο, εξοπλιστικά, swaps, ΟΝΕ, CDS.

Στις πολύ μεγάλες καταστροφές μάλιστα, οι ζηλωτές των αντικρουόμενων προσωπείων, συνεργάστηκαν άριστα με θύματα τον ελληνικό λαό και το ελληνικό έθνος. Από το Οίκαδε μέχρι το Δ.Ν.Τ.

Με πραγματικό αποτροπιασμό παρατηρούμε λοιπόν την παλινόρθωση του διχασμού με τις διαχωριστικές γραμμές δεξιάς – αριστεράς, αμέσως μετά μάλιστα από την πρώτη πραγματική κυβέρνηση εθνικής ενότητας τουλάχιστον της μεταπολίτευσης. Η διαχωριστική γραμμή που αφορούσε τους έντιμους και τους άτιμους, τους πραγματικούς πατριώτες και τους εχθρούς του έθνους, το 95% και το 5% του λαού δηλαδή, επανήλθε στον εμφυλιακό εφιάλτη της δεξιάς και της αριστεράς.

Τα φαντάσματα της καταστροφής επανέρχονται μέσα από την συμφωνία των Πρεσπών που θα πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία ως η συμφωνία των Απρεπών. Και ανατέλλει πάλι το εφιαλτικό πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, του ανθρώπου που οδήγησε το έθνος στην σύγχρονη γενοκτονία. Πραγματική γενοκτονία με την ελληνική κοινωνία να αφανίζεται λόγω της βάρβαρης υπαγωγής στο Δ.Ν.Τ με πρόσχημα την κρίση. Κρίση που φυσικά βίωσε μόνο η κοινωνία με τα φρικτά αποτελέσματα της υπογεννητικότητας, αφού βρέθηκαν μυστηριωδώς εκατοντάδες εκατομμύρια για μπίζνες της Παπανδρεϊκής νομενκλατούρας.

Σήμερα λοιπόν, οι διαχωριστικές γραμμές ανατέλλουν και πάλι αποκαλύπτοντας ένα ζοφερό μέλλον για τον ελληνισμό. Οι δικαιολογίες, φαιδρές και εγκληματικές από ιστορικής άποψης. Ξαφνικά η αναγνώριση του κράτους με πρωτεύουσα τα Σκόπια ως βόρεια Μακεδονία η και η αναφορά σε μακεδονικό λαό, βαφτίζεται ως προοδευτική – αριστεροί, παρότι εμπνευστής της ήταν ο Μπενίτο Μουσολίνι και ο πρώτος που επιχείρησε να την εφαρμόσει, ο Αδόλφος Χίτλερ. Τότε, εκείνο το καλοκαίρι του 1943, έχυσαν το αίμα τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης για να ακυρώσουν την παράδοση της Μακεδονίας στους βόρειους συνεργάτες των ναζί, έχοντας απέναντί τους όχι μόνο τις γερμανικές ερπύστριες αλλά και τις κουκούλες των δοσίλογων που μετέπειτα βαφτίστηκαν υπερπατριωτικές – υπερδεξιές.

Σήμερα, αυτή η χιτλερικής έμπνευσης εξέλιξη, οδηγεί το πολιτικό σκηνικό σε νέα αναδιάταξη στα πρότυπα του εμφυλίου. Βορίδης, Άδωνις και Σαμαράς μετατρέπουν την παράταξη του Κωσταντίνου Καραμανλή σε ακραίο βιλαέτι, Με τους πρόθυμους της άλλης πλευράς να κάνουν το ίδιο έχοντας σαφέστατη ιδιοτέλεια: Την παραμονή στην εξουσία και την δημιουργία ενός έτερου ακραίο πόλου με εμφυλιακό πρόσημο, όχι για την κάθαρση και την εξυγίανση, αλλά για την παγίωση ως εξουσιαστική δομή. Η ζύμη για αυτή την μετάλλαξη είναι ένα απολύτως μειοψηφικό ποσοστό που προϋπήρχε στον ΣυΡιζΑ και ακόμα δεν κατάλαβε πως έγινε κυβέρνηση. Που ελέω του λαϊκού ερείσματος και του οράματος του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε ξαφνικά από την επαγγελματική ελάσσονα αντιπολίτευση στα σαλόνια της εξουσίας. Μαγιά όμως για αυτή την ζύμωση, ήταν ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος Κοτζιάς.

Φυσικά και έπρεπε να βρεθεί λύση με το βόρειο γείτονα μας. Φυσικά και δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να είναι προτεκτοράτο της Τουρκίας, αποτελώντας μία ανοιχτή πληγή και στα βόρεια μας. Η λύση όμως δεν θα έπρεπε να είναι πύρρειος, ούτε να προκαλέσει σχίσμα στην ελληνική κοινωνία. Κυρίως όμως, θα έπρεπε να σεβαστεί την ιστορική ηθική η οποία αποτελεί πυξίδα εξωτερικής πολιτικής για κάθε έθνος που θέλει να έχει μέλλον. Ειδικά για το ελληνικό έθνος που η ιστορική ηθική είναι η αιτία της ύπαρξης και επιβίωσης του.

Ο κύριος Κοτζιάς όχι μόνο έκανε μία ολέθρια διαπραγμάτευση (εάν είχε αφεθεί ανεξέλεγκτος θα ήταν ακόμα χειρότερη), αλλά φρόντισε να υποδαυλίσει το σχίσμα στην ελληνική κοινωνία αδιαφορώντας πλήρως για τις μαζικές αντιδράσεις, επιδεικνύοντας απρεπή και προκλητική συμπεριφορά. Είναι πραγματικά αδιανόητο να βλέπεις έτερους υπερασπιστές της λύσης όπως ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του, να προσπαθούν να υπερασπιστούν την συμφωνία με τρόπο ήπιο και ενωτικό και από την άλλη ο αρχιτέκτονας αυτής και «διπλωμάτης» κύριος Κοτζιάς να κάνει συνεχώς εμπρηστικές δηλώσεις ρίχνοντας νερό στον μύλο του διχασμού. Ως γνήσιος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.

Η όποια σκοπιμότητα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, όταν το αποτέλεσμα είναι τόσο καταστροφικό. Η πτώση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και η αντικατάσταση της από ένα υβρίδιο με εμφυλιακό πρόσημο που ταυτίζεται πλήρως με την παράλληλη μετάλλαξη της άλλης πλευράς ως δεξιό αντίβαρο, θυμίζει έντονα τις εφιαλτικές ημέρες του 1965. Τότε ήταν τα ανάκτορα, τώρα – τι ειρωνεία – ο εγγονός του Γεωργίου Παπανδρέου. Που δεν μπορούσε κι αυτός να ανεχθεί την θωράκιση του ελληνικού ζωτικού χώρου και τον ουσιαστικό εναγκαλισμό με την Κύπρο που βρέθηκε πάλι κοντά για πρώτη φορά μετά την εισβολή. Ιστορική φάρσα η κυβέρνηση που θωράκισε το έθνος κατά τα πρότυπα του γέρου της Δημοκρατίας, να γκρεμίζεται κι αυτή εκ των έσω.

54 σκέψεις σχετικά με το “Ο αρχιτέκτονας του διχασμού.”

 1. Ξέρουμε ποιοι είναι οι προδότες. Τους είδαμε ψήφιζαν ναι
  υψώνοντας ναζιστικά την χείρα τους. Απωθημένο των δοσίλογων
  της κατοχής οι απόγονοι τους παρέδωσαν τη Μακεδονία.
  Μα ποιό πολύ οι αποκαλούμενοι μακεδόνες βουλευτές
  οι δοσίλογοι που όλοι ξέρουν ποιά ποιοι είναι.
  Οι κουκούλες με την ψήφιση έπεσαν.

  Μου αρέσει!

  1. Πάκη παραιτησου μπας και σώσεις ότι σώνεται. Με ΜΑΤ θα κυκλοφορείς μόνο και εσύ όπως το Χαπακωμένο Τσογλάνι και οι υπόλοιποι εθνοπροδότες του Σύριζα.
   Πάκη παραιτήσου και άντε γαμήσου!

   Μου αρέσει!

    1. Μην βιάζεσαι ΕΛΛΗΝ.
     Η λουγκρα σε λίγο θα μας πει ότι δεν γράφει η ίδια της τα σχόλια μα ζηλοφθονοι… θαυμαστές.

     Πόσο μαλακοπαιχταρας μπορεί να εξΕΛιχθεί ώστε να γινει κάποιος;
     Εεεε αυτός ο κάποιος (διαγράφεται μια λεξη) η κάποια ειναι/λεγεται/ονομάζεται ως υπογράφει τωρα αλλά ως η μαιρουλα.

     Μου αρέσει!

 2. Μια χαρά είναι η συμφωνία συνέλθετε
  Ο Κοτζιάς ήταν τυχερός που έτυχε αυτή την εποχή με Ζάεφ επικεφαλής στα Σκόπια και μπόρεσε και την ολοκλήρωσε. Με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των σκοπίων θα ήταν αδύνατον.
  Αν έχετε παράπονα, πάτε γιακλάψιμο στον τάφο του εθνάρχη που αναγνώρισε επισήμως μακεδονική γλώσσα, και στο σπίτι του Σαμαρά που αναγνώρισε το όνομα Μακεδονία στο κράτος την κρίσιμη εποχή που συστάθηκε σε κράτος

  Μου αρέσει!

   1. Γαμάτε τους. Τέσσερα χρόνια φορολοταρία μας έκαναν. Είχαν μια ρουλέτα και μας κλήρωναν φόρους και περικοπές . Και φτάσαμε στη Μακεδονία για να μην κόψουν συντάξεις για τα εκατομμύρια του Σόρος και για να βγουν και καλά στις αγορές ξεπούλησαν και τη Μακεδονία. 100 χρόνια δήμευσαν τη δημόσια περιουσία και τους αρχαιολογικούς χώρους!!!!! Μέχρι και ακρόπολη πούλησαν θα κόλλαγαν στην Μακεδονία.
    Γι αυτό τους αξίζει το γαμήσι. Αλύπητα μέχρι να εξαφανιστούν . Γιατί μας το παίζουν δημοκράτες και ξεπούλησαν ενάντια στη θέληση του λαού. Γαμήσι ασταμάτητο χωρίς
    οίκτο γαμήσι μέχρι να ματώσει η πούτσα σας

    Μου αρέσει!

   1. Αυτό να έρθεις να μας το πεις όταν ξετρυπώσουμε τα γαμημένα
    δοσίλογα ποντίκια σας … Ελα να μας πεις ότι το 1977 γαμώ τα σπίτια σας
    είχε υπογράψει τα Σκόπια Μακεδονία γαμημένοι όταν ήταν Σερβία πουσταράδεςδοσίλογοι ρε μουνί είχες πάει και εσύ την Ελλάδα το 2008 στα δικαστήρια ρουφιάνε υπέρ των Σκοπίων. Γαμώ τα κόκκινα περιβραχιόνια σας φασίστες σκοπιανοπουσταράδες εξαφανιστείτε μουνόσκυλα θα σας αφαλοκώψουμε
    νενέκοι

    Μου αρέσει!

  1. Ρε περιεργε εσύ, παρατησες τις συνταγες κι άρχισες τις ρουφηχτες;
   Αει στις μακαρονάδες σου.
   Γράψε μας μια για…μπαμιες.
   Έτσι κι αλλιώς παπαρια θα ‘ναι,
   Σαν τα λεγόμενα σου.

   Μου αρέσει!

    1. Σε έχω ταμενο, το ξεχασες;
     Όπου σε βρίσκω θα σε γαμώ.
     Τρόπος του λέγειν το γαμώ.

     Στο ξεκαθαρίζω,
     όχι για τιποτε άλλο αλλά,
     ωστε μην κάνεις χαρουλες.

     Μου αρέσει!

    2. Και μόνο που σου απαντάω σου δίνω και αξία που έτσι κι αλλιώς δεν έχεις.

     Για αυτό και δεν θα ξανά μπω στο κόπο ούτε να σε βρίσω.

     Μου αρέσει!

    3. Αυτο σου ΈΛλειπε μωρη λουγκρα,
     να … ξαναβρισεις.
     Έπειτα η αξίες του καθενός είναι γνωστές.
     Φαντάζεσαι οτι περίμενα απο μια πουστρα,
     εσενα,
     να με αξιολογήσεις ρε χαμένο κορμί;

     Μου αρέσει!

 3. Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά το διχασμό του Ελληνικού λαού και πάλι μυαλό δεν βάζουμε.

  Μικρασιατική καταστροφή

  Εμφύλιος

  Χούντα

  Εισβολή και κατοχή της Κύπρου.

  Και πάντα αυτοί που έριχναν νερό στο μύλο του εθνικού διχασμού στα δύσκολα έφευγαν στο εξωτερικό αυτοεξόριστη και πολιτική κρατούμενη έξι μηνών όπως ο Κούλης.

  Πλήρωνε ο λαός με αίμα και εθνικές καταστροφές και μετά ερχόταν οι άλλοι από το εξωτερικό σαν γαμπροί για να τον κυβερνήσουν.

  Πότε θα βάλουμε μυαλό ως λαός ?

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Έγραψε η δημοσιογράφος Χρ. Κοραή :

  «Ο Μητσοτάκης θα είχε πρόβλημα μόνον αν έμεινε ανοιχτό το σκοπιανό. Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οχτώ στην ουσία διευκόλυναν τη ΝΔ που ως κυβέρνηση θα έχει μια λιγότερο καυτή πατάτα να διαχειριστεί.»
  ——–

  Στην ουσία διευκόλυναν τη ΝΔ !!

  Για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν πως η ΝΔ δεν ήθελε τη συμφωνία των Πρεσπών……

  Μου αρέσει!

   1. Κι εσυ φερέφωνο των μαλακιων που γραφεις εισαι,
    μη κοιτάς που κανείς δεν σου δίνει σημασία,
    μια εξαρτημένη λουγκριτσα από το ίδιο το «ειναι» σου.

    Μου αρέσει!

    1. Βγάζω έντιμα το ψωμί μου με σχόλια ανα 0.60Ε. Δεν κλέβω δεν σκοτώνω που το κακό. Και βοηθάω και την πατρίδα να πάει μπροστά και ας χάσουμε και μερικά εδάφη τι έγινε;
     Ο μισθός που ανέβηκε στα 650 γιατί δεν λες τίποτα;
     Και να κάνουμε και μια ανάλογη συμφωνία των Πρεσπών για τα Δεδεκάνησα και πάει ο μισθός στα 750 τι σε χαλάει.
     Σύριζα και ξερώ ψωμί και να πα να γαμηθείτε Νεοέλληνες με τη Μακεδονία σας και τα Δωδεκάνησα σας.

     Μου αρέσει!

  1. Νομίζουν ότι απλά έβαλαν ένα φόρο και θα τελειώσει. Τη Μακεδονία
   την πέρασαν για ένα απλό φορολογικό νομοσχέδιο. Όπως τα υπόλοιπα
   που μας επέβαλαν οι φορομπήχτες. Ξεχάσετε μνημόνια κάπιταλ τίμιες
   kolotoympe αυταπάτες 100 δις μπόμπες λαθροκαύσιμα ολοκαυτώματα
   πνιγμούς θα το ξεχάσετε και αυτό. Η προδοσία όμως δεν ξεχνιέται.
   Και για να κατευνάσεις τον όχλο θα πρέπει να τιμωρηθούν οι προδότες.
   Χωρίς την τιμωρία τους δε θα ησυχάσουμε. Για να ξεβρομίσει η
   Ελλάδα από τους σπιούνους φασίστες . Οι νεκροί ήρωες πρόγονοι
   μας αυτοί που σκοτώθηκαν θυσιάστηκαν παράτησαν οικογένειες
   και παιδιά για την ελευθερία της Μακεδονίας θα την πουλήσουν
   αυτοί για τα λεφτά του Σόρος σαν ένα φορολογικό νομοσχέδιο.
   Πρέπει να ησυχάσουν οι ήρωες και οι ψυχές μας!!!!

   Μου αρέσει!

 5. Τίμια αριστερααααααααα χαχαχααχχααχαχχααχ
  Δε σας κάνουν τώρα οι αριστεροί χααχαχχαχααχαχ
  Τράβα στο βουλευτή σου τώρα να του ζητήσεις
  το λόγο …..αχαχχαχααχαχαχαχαχ
  πάρε και γιαουρτάκι μαζί χααχαχχαχααχαχ
  να τονώσουμε την ελληνική γαλακτοοικονομία αχχαχαχαχαχαχα
  έβγαλαν και γιαουρτάκια με επωνυμία σύριζα για συριζαίους
  βουλευτές χααχχαχαχαχαχαχααχ

  Μου αρέσει!

 6. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ

  Αρθρο του Νότη Μαριά:

  Συμφωνία των Πρεσπών: «Ο κύβος ερρίφθη»

  Η συζήτηση στη Βουλή για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών ανέδειξε αβίαστα την τακτική «άρπα-κόλα» που χαρακτηρίζει όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

  Όπως έγινε με την ψήφιση των τριών μνημονίων έτσι και στην περίπτωση των Πρεσπών ακολουθήθηκε η τακτική της ψήφισης χωρίς σοβαρή και σε βάθος ενημέρωση των ίδιων των βουλευτών. Χαρακτηριστικό ειναι η μη κατάθεση στη Βουλή του νέου συντάγματος του μορφώματος, όπως αυτό προέκυψε από την πρόσφατη αναθεώρηση που ΕΛαβε χώρα στη σκοπιανή Βουλή.

  Αυτό έγινε προκειμένου να μην αποκαλυφθεί πανηγυρικά ότι και το νέο σκοπιανό σύνταγμα βρύθει αλυτρωτισμών ιδίως στο προοίμιο και στο άρθρο 36. Θα προέκυπτε λοιπόν ότι στο μεν νέο άρθρο 36 επαναλαμβάνεται ο όρος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αντί του όρου «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στο δε νέο προοίμιο θα διαπίστωνε κανείς τις ρητές αναφορές στην διακήρυξη της ASNOM του 1944 όπου επίσης αναφέρεται ρητά  το δήθεν «δικαίωμα αυτοδιάθεσης» του «δήθεν μακεδονικού έθνους».

  Επομένως οι συνταγματικές αναφορές στην διακήρυξη της ASNOM, αποτελούν τον θεμΕΛιο λίθο του σκοπιανού αλυτρωτισμού και των διακηρύξεων περί δήθεν «Μακεδονίας του Αιγαίου» που σύμφωνα με τους σκοπιανούς χάρτες περιλαμβάνει την Θεσσαλονίκη και φτάνει μέχρι τον Όλυμπο.

  Σε ποιο άραγε σοβαρό κοινοβούλιο θα γινόταν δεκτό να προχωρήσει η κύρωση μιας διεθνούς συμβάσεως, όπως αυτή των Πρεσπών, χωρίς να ΕΛεγχθεί ρητά κατά πόσο το αντισυμβαλλόμενο μέρος έχει εκπληρώσει τις ρήτρες συμμόρφωσης που η ίδια η διεθνής σύμβαση επιτάσσει;

  Βασική ρήτρα συμμόρφωσης αποτελεί η υποχρέωση των Σκοπίων να αναθεωρήσουν το σύνταγμά τους απαλείφοντας όλους τους αλυτρωτισμούς.

  Πώς άραγε ΕΛεγξε αυτή την προϋπόθεση η πλειοψηφία της Βουλής που τΕΛικά κύρωσε την Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς καν να δει και να μΕΛετήσει το νέο αναθεωρηθέν σύνταγμα των Σκοπίων;

  +++ Ποιοι έγκριτοι νομικοί διαβεβαίωσαν τη συμμόρφωση των Σκοπίων προς τις επιταγές της Συνθήκης των Πρεσπών;

  Μου αρέσει!

  1. Υπάρχει άραγε σχετική » Έκθεση Συμμόρφωσης» που να πιστοποιεί ότι οι σκοπιανοί έχουν εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας των Πρεσπών;
   Αν ναι ποιος την συνέταξε;
   Ποια η θέση επ’ αυτού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους;

   Μπορεί άραγε να αρκεστεί κανείς στην εντΕΛώς αόριστη διαβεβαίωση του —> Νίμιτς —<;

   Επιπλέον όπως έχουμε επίσης αναλύσει η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τεθεί στην κρίση του ΕΛληνικού λαού ο οποίος να αποφασίσει με δημοψήφισμα, γεγονός το οποίο αρνείται η κυβέρνηση συστηματικά.

   Επίσης η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή απαιτεί πλειοψηφία 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, καθώς με τη Συμφωνία αυτή εκχωρούνται κυριαρχικά  δικαιώματα στους σκοπιανούς επί της ΕΛληνικής ΑΟΖ.

   Μου αρέσει!

   1. Στο πλαίσιο αυτό  ήδη από τον Ιούνιο 2018 είχαμε επισημάνει ότι «με το Άρθρο 13 της Συμφωνίας οι σκοπιανοί δια χειρός Τσίπρα αποκτούν δικαιώματα στην Ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή του Αιγαίου
    ενώ στη συνέχεια
    τονίσαμε «ότι οι σκοπιανοί έλαβαν για «πανωπροίκι» και τη χρήση της ΕΛληνικής ΑΟΖ και αυτό γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το άρθρο 13 της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών αναγνώρισε την ενεργοποίηση υπέρ των Σκοπίων των σχετικών προβλέψεων της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
    Αίσχος!!!
    Σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 1 της Σύμβασης αυτής τα περίκλειστα κράτη,
    δηλαδή τα κράτη που δεν βρέχονται από θάλασσα,
    αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στην ΑΟΖ  γειτνιάζοντος κράτους.
    Όμως η εν λόγω διάταξη του άρθρου 69  παρ. 1 δεν είναι αφ΄ εαυτής εκτελεστή (self-executing) και για την ενεργοποίησή της απαιτείται η σύναψη σχετικής διμερούς ή πολυμερούς διεθνούς συμβάσεως (άρθρο 69 παρ. 2).
    Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε το περίκλειστο κράτος δικαιούται να προσφύγει σε Επιτροπή Συνδιαλλαγής η απόφαση της οποίας όμως δεν είναι δεσμευτική.
    Δεδομένου ότι τα Σκόπια γειτνιάζουν με Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία μέσω Κοσόβου θα μπορούσαν να ασκήσουν μόνο μια φορά το δικαίωμά τους αυτό.
    Καθώς λοιπόν Βουλγαρία και Αλβανία δεν ήταν διατιθέμενες να ενδώσουν στις απαιτήσεις των Σκοπίων η μόνη βολική και ενδοτική πλευρά αποδείχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία με το άρθρο 13 της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών δηλαδή με διμερή διεθνή σύμβαση δέχτηκε την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των Σκοπίων ως περίκλειστου κράτους».

    Επομένως σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος η Συμφωνία των Πρεσπών για να μπορούσε νόμιμα να τεθεί σε ισχύ θα έπρεπε να ψηφιστεί από τουλάχιστον 180 βουλευτές.

     

    Μου αρέσει!

    1. Βασίλης
     Γιατί ρε δε ρωτας τη μαμακα σου που ‘ ναι νεα & ωραιότατη να δούμε τι θα σου πει;
     Είμαι ή μάλλον εσυ δεν με γνωριζεις;

     Μου αρέσει!

 7. Πουτανάκια συριζαίοι προδότες δοσίλογοι θα πληρώσετε.
  Θα φάτε τέτοια πούτσα που θα σας αρέσει και θα θέλετε
  κι άλλη. Θα μας παρακαλάτε μετά σαν τα πρεζόνια
  να σας γαμάμε συνέχεια. Όλο σας το σόι για να σπάσει
  η αλυσίδα του δοσιλογισμού και των προδοτών.
  Ξεσκισμένοι δοσίλογοι ξεσκιστήκαν στην πούτσα οι
  μανάδες σας και τώρα εγινήκατε σώστες της Μακεδονίας.
  Ήρθαν τα μπάσταρδα και ξεπούλησαν Μακεδονία .
  Θα σας ξεχωνιάσουμε. Η πουτάνα η παπαντρεϊκιά
  και οι παλαιοπασόκοι δοσίλογοι τσιράκια του ΓΑΠ
  δοσίλογοι ενώθηκαν για να συνεχίσουν το έργο του.
  Μαζί με τον χοντρόπουστα ανθέλληνα με τους
  χαφιέδες λόγιους παπαρολόγους τώρα που θα
  πέσει η παπάρα να δω πως θα σκούζετε

  Μου αρέσει!

 8. Ο Κοτζιάς τώρα στην ΕΡΤ (επόμενη μέρα)

  Πρώην πρωθυπουργός πρότεινε στον ΟΗΕ να προχωρήσει στην αναγνώριση της FYROM με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια για να το «περάσει» ποιο εύκολα στην εδώ κοινή γνώμη !!

  Ξεκαθάρισε πως δεν ήταν ο Καραμανλής.

  Άρα είτε ο Σημίτης είτε ο ΓΑΠ είτε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου !!

  Ένα είναι βέβαιο

  Πως πρόκειται για κυβέρνηση είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ !!

  Ναι αυτοί που σήμερα παριστάνουν τους μπατριώτες Μακεδονομάχους για τα ψηφαλάκια και το πόπολο !!!

  Μου αρέσει!

  1. Δεύτερη αποκάλυψη

   Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συζητούσαν με την άλλη πλευρά τη διπλή ονομασία και χωρίς καμία αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων για τα αλυτρωτικά !!

   Δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας σκέτο στο εσωτερικό και μια συμφωνημένη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για το εξωτερικό !!

   Και φυσικά καμία αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων για τα αλυτρωτικά !!

   Κατά τα άλλα η συμμορία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λένε εθνικά επιζήμια την συμφωνία των Πρεσπών !!

   Για μένα εδώ ο Κοτζιάς κάνει λάθος

   Βγάλε τα έγγραφα στη φόρα να δούμε ποιος πρώην πρωθυπουργός παρακαλούσε τον ΟΗΕ να προχωρήσει στην αναγνώριση της FYROM με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια ώστε να μην έχει πολιτικό κόστος στο εσωτερικό….

   Πέστα ρε Κοτζιά να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τους ψευτοπατριώτες της συμμορίας ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ !!

   Μου αρέσει!

    1. Κοτζιάς

     Θέλω να προστατέψω το κύρος της Ελλάδος και της εξωτερικής πολιτικής αλλά πρώην πρωθυπουργός παρακαλούσε τον ΟΗΕ να προχωρήσει στην αναγνώριση της FYROM με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια ώστε ώστε να το περάσει ποιο εύκολα στο εσωτερικό λέγοντας πως δεν φταίω εγώ !!

     Ξεκαθάρισε πως είναι από αυτούς που έκαναν σκληρή κριτική για τη συμφωνία των Πρεσπών.

     Σκέψου πόσο υποκριτές είναι στη συμμορία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ !!

     Μου αρέσει!

    2. Αυτονόητα said

     Ιανουαρίου 29, 2019 στις 12:17 πμ
     Γιατί εδώ που τα λέμε οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας περνούσαν για πολύ μαλάκες…..

     Εσενα ειδικά σίγουρα.
     Πώς το γνωριζω;
     Μου το εκμυστηρεύτηκαν !

     Μου αρέσει!

 9. Οι ΈΛΛΗΝΕΣ πολεμούν- όχι αστεία- ενω νικούν πάντοτε υπέρ βωμών και εστιών.

  Εκείνοι οι με διαβολική,
  απόκοσμη θέα,
  άθλιοι τύποι οι οποίοι δεν έχουν
  (μα μεταξυ μας δεν ειχανε ποτέ πατροπαραδοτα),
  ούτε Βωμούς ουτε Εστίες.

  Εκείνοι που πάνε να μας αρπάξουν απατεωνιστικα την γη και τις περιουσίες μας.
  Εκείνοι που κυβερνούν σήμερα,
  κυβερνούσαν εχθές ενώ ξεδιαντροπα επιχειρούν να μας κυβερνήσουν αύριο.

  Εκείνοι που δεν τους γνωρίζει οχι μοναχα η ιδια η γη (που δεν είχανε ποτέ) μα ακόμη ούτε η ίδια η μάνα που τους γέννησε αφού είναι γεννήματα αυγών εχιδνων.

  +++ Εκείνοι είναι λοιπόν οι οποίοι πρέπει να φύγουν.

  Εμείς οι ΈΛΛΗΝΕΣ είμαστε απο καλή γενιά έναντι ΟΛΩΝ των άλλων και δει από ημίαιμους Κρονίους.
  Έχουμε καβατζα μια πλούσια προίκα:
  Τις ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΉΚΕΣ.

  Αντίσταση.

  Να εκδιωχθεί οριστικά η παγκόσμια χούντα…. υπό δημοκρατική προβιά.

  Αυτη μέσω σκιωδών μηχανισμών της,
  σχεδόν αόρατα, κρυφά, μουλωχτά από πολλούς,
  συντηρεί,
  προάγει,
  ορίζει ως κυβερνήτη κάθε τοπου και λαού πάντοτε «δικό».

  Πισω από όλα υπαρχει ένα στανταρακι πολύχρονη κατεστημένο.
  Η «φαμίλια» αυτη που εξυφαινει την «φάμπρικα» δεν ανήκει πουθενά αλλού παρά στον διεθνή τραπεζίτη η καταγωγή του οποίου παραδοξως πως δεν γινοτανε (αυτή ειδικά) να παραμένει αόρατη και είναι εβραίος απο πίσω μισητος- ορκισμένος στα κιφάπια τους εχθρός των ΕΛΛΗΝΩΝ με τα ανυπαρκτα επι της ουσιας σιωνιστικά κεφάλαια ήτοι λευκό χαρτί και μελάνια διάφορα που τυπώνονται κατά βούληση και ανα ζήτηση κεφαλαίων.
  Πόσα θΈΛει μια χωρα;
  Τόσα.
  Πιανει λοιπον δύο- τρία πακέτα χαρτί & τυπώνει οσο χρειαζεται.
  Πάει και τΕΛείωσε!

  Μη φοβάσαι ΈΛΛΗΝΑ !!!

  Εμείς εμπνεόμαστε από τις ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΉΚΕΣ μας (ενώ εκείνοι οχι, αφού δεν έχουν τίποτα),
  οι οποίες υπακούν πιστά στους ΙΕΡΟΎΣ & ΘΕΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΌΜΟΥΣ.

  Πεπρωται!
  Γένοιτο !

  Με τον Στρατηγό λοιπόν,
  Γεώργιο Αυφαντή ενω διακριτικα παρίσταται
  (προς το παρον) βοήθεια & Χαρις από τον Αρχιστράτηγο Έξαρχο Μιχαήλ ΑρχαγγΕΛο.

  Μαζί τους !!!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s