olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Ε όχι και επιτυχία οι Πρέσπες!

Posted by olympiada on January 25, 2019

Επιτυχία και μάλιστα ιστορική θεωρείται η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, όταν όλοι εντός και εκτός αντιδρούσαν. Η προσέγγιση με το Ισραήλ και στρατηγική συμμαχία. Η τριμερής Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου. Η τριμερής Ελλάδος Κύπρου, Ισραήλ. Η στρατηγική συμμαχία για το ορθόδοξο τόξο. Η συμμαχία με την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το σχέδιο Καμμένου για τετραμερή με την μελλοντική προσθήκη των Σκοπίων, όπου θα συνεργάζονταν με τη Δύση μέσω της Ελλάδας, χωρίς Πρέσπες.

Η πτήση οπλισμένων ελικοπτέρων για πρώτη φορά από την Ελλάδα, κάτω από τα τούρκικα ραντάρ στην Κύπρο και το Ισραήλ. Οι κοινές, ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις με την Αίγυπτο. Το σπάσιμο του ισλαμικού, οθωμανικού τόξου. Αυτές είναι οι μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης, τις οποίες τόλμησε και υλοποίησε ο Πάνος Καμμένος. Όταν υπήρχαν λυσσαλέες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Έχοντας απέναντί τότε την Αμερική και την Ευρώπη. Ποιος θα ξεχάσει ότι όταν ο Πάνος Καμμένος άνοιξε το δρόμο για την ιστορική επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στον πρόεδρο Σίσι, οι πρώτοι δυτικοί αξιωματούχοι δηλαδή που πήγαν στην απελευθερωμένη Αίγυπτο, άπαντες, δεξιοί και αριστεροί, αντιδρούσαν για την επίσκεψη στον δικτάτορα. Ποιος θα ξεχάσει τις αντιδράσεις για την προσέγγιση με το Ισραήλ. Ποιος θα ξεχάσει τις συκοφαντίες και τα άθλια πρωτοσέλιδα μετά την πρόταση καμμένου στον υπουργό Mattis, για την περιβόητη τετραμερή.

Αυτές λοιπόν θεωρούνται επιτυχίες και όχι οι Πρέσπες. Για τον απλούστατο λόγο οτι σε αυτές τις περιπτώσεις η Ελλάδα πολέμησε και άνοιξε το δρόμο, ενώ στις Πρέσπες υποχρεώθηκε να ακολουθήσει το δρόμο που άνοιξαν άλλοι για αυτήν. Δεν μπορεί να νοείται “επιτυχία” μία συμφωνία για την οποία πίεζαν άπαντες. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της εθνικής επιτυχίας από την εθνική υποχώρηση.

6 Responses to “Ε όχι και επιτυχία οι Πρέσπες!”

 1. ΠΡΩΗΝ said

  Υπουργος εξωτερικων ηταν ο καμενος

  Like

 2. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  ρε τι..βιασυνη….

  Από το Ισραήλ η πρώτη αναγνώριση των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία»

  Like

 3. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/Dias said

  Μη λέτε μεγάλες κουβέντες.
  Ακόμη & για τις φαινομενικα “μεγαλες” επιτυχίες κρατάτε λογια.
  Οι “επιτυχίες” πόσες φορές γέννησαν καταστροφή ειδικά απο οψιμους & αδοκιμαστους “φιλους” που μέχρι και τωρα στη μεγαλη πορεια μας φίδια θα τους θεωρήσεις παρά συμμάχους.
  Επικίνδυνο ετι περαιτερω,
  αν οχι καταστροφικό,
  οταν αδοκιμους στον πονο & στον κινδυνο οφιουχους κρονειους τους καλείς φιλοξενωντας τους στο ιδιο σου το σπίτι αν δεν τους εχεις ηδη μαζι- πλαι σου στο κρεβάτι που κοιμάσαι.
  Μαύρο φίδι που μας εφαγε.
  Πάλι βιαστικά γκομενιαζουμε εκτός εάν ετσι εδώ και πάλι διέταξε το Διεθνές (μα με ονοματεπώνυμο) κατεστημενο μόνο που δεν κατέστη δυνατό να το αντιμετωπίσουμε.
  Σαν να μας τρωει ο κωλος μας κατι είτε οι προδότες κάνουμε ερήμην ημων των ιδιοκτητων στο σπίτι μας κουμάντο.
  Αλλιώς δεν εξηγούνται τόσα & τόσα ενώ ειναι από πολλά εως αρκετά τα “ανεξήγητα”.

  Like

 4. Panos Diakos said

  http://www.istorikathemata.com/2018/11/blog-post_26.html

  Like

 5. olympiada said

  Reblogged στις olympia.gr.

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: