🇬🇷ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ! ΤΟ OLYMPIA.GR ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ : “Για μας η ψυχή μας είναι το όνομα μας” όπως υπέγραψαν οι Ελύτης, Μερκούρη, Αρβελέρ, Τσάτσος!

macedoniansun

85b74b79-3370-4851-8228-a8b7731cdc5fΛίγη Ιστορία για να μην νομίζουν κάποιοι Μητσοτάκηδες και ΜΜΕ, που παριστάνουν τους Μακεδονομάχους μόνο για τα ψηφαλάκια και μετά θα το ξεχάσουν  (πρώτη δημοσίευση εδώ ήταν από τα πρώτα post άρθρα στο wordpress το 2008)

Ανοιχτή Επιστολή στην Ε.Ο.Κ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΙΑ Μάρτιος 28, 1992

Οι υπογραφόμενοι θεωρούμε υποχρέωση μας τόσο απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ελλάδα, όσο και απέναντι στη μεγαλύτερη πατρίδα μας την Ευρώπη, να απευθυνθούμε σε εσάς και να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα.

Σας είναι ασφαλώς γνωστή η προσπάθεια που άρχισε παλιότερα και συστηματοποιήθηκε μετά το 1944 με την ίδρυση, στο πλαίσιο της Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ενός ομοσπονδιακού κρατιδίου υπό το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με αποκλειστικό στόχο, τότε και τώρα, την αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων εντός των οποίων περικλείεται η ελληνική Μακεδονία, ως περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, κατοικούμενη από αμιγώς ελληνικό πληθυσμό.

Μέχρι σήμερα η αυθαίρετη χρήση της ιστορικής ονομασίας “Μακεδονία” από το ομόσπονδο κρατίδιο των Σκοπίων, αποτελούσε τυπικά τουλάχιστον, εσωτερική υπόθεση της Γιουγκοσλαβίας. Από τη στιγμή όμως που θα συμβεί να αναγνωριστούν το Σκόπια ως χωριστά κυρίαρχο κράτος, υποκείμενο του διεθνούς δικαίου και αποκτήσουν έτσι διεθνή υπόσταση ως “Μακεδονία” η επιβουλή κατά της Ελλάδος καθίσταται κατάφωρη και αναπόφευκτη.

Διότι αυτό το νέο κράτος με το όνομα “Μακεδονία”, καθώς δεν καλύπτει το σύνολο, αλλά μέρος μόνο του γεωγραφικού χώρου τον οποίο υποδηλώνει το όνομα του, θα τείνει, τόσο αντικειμενικά, όσο και υποκειμενικά να λειτουργεί ως “εθνικό κέντρο”, πράγμα που συνεπάγεται “δυνάμει” εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος των γειτονικών κρατών, καλλιεργώντας έτσι τον αλυτρωτισμό στους κατοίκους του, παρά το ότι αυτοί διαφέρουν εθνολογικά (είναι Σλάβοι, Αλβανοί και Τούρκοι) από τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας.

Η ειρήνη στα Βαλκάνια προϋποθέτει το σεβασμό των συνόρων.

Η χρήση ονομασίας “Μακεδονία” από ένα αναβαθμισμένο πλέον σε ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων συνιστά απροκάλυπτη αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων, μια αμφισβήτηση που δεν εκτοπίζεται και δεν εξουδετερώνεται ούτε με διεθνή σύμφωνα ούτε με συνταγματικές διατάξεις.

Με το σφετερισμό και την ιδιοποίηση της ονομασίας “Μακεδονία” τα Σκόπια – αν το κράτος τους τύχει της αναγνώρισής σας – δημιουργούν ένα πλάσμα (fiction), το οποίο θα δηλώνει καθημερινά στη διεθνή κοινότητα και καλλιεργεί στους κατοίκους του, ως “εθνικό όραμα”, την προοπτική μιας “ενιαίας Μακεδονίας”, τμήμα της οποίας θεωρείται και η λεγόμενη “Μακεδονία του Αιγαίου” – όπως σκοπίμως και μονίμως αποκαλούν την ελληνική Μακεδονία – με στόχο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που κατοικείται 100% από Έλληνες.

Τέτοια ήταν, άλλωστε, καθώς το μαρτυρούν πάμπολα στοιχεία, η προοπτική που αρχικά., όταν το 1944 ο Τίτο ίδρυσε το ομόσπονδο κρατίδιο της “Μακεδονίας” και κατασκεύασε αντίστοιχη “εθνότητα”.

Εν όψει όλων των ανωτέρω η εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας τυχόν αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με την ονομασία “Μακεδονία” θα αποτελούσε επίσημη αμφισβήτηση των συνόρων της Ελλάδας και συνακόλουθα βαρύτατο πλήγμα κατά ενός μέλους της Κοινότητας. Ο ελληνικός λαός – αυτό έδειξαν και οι 1.000.000 διαδηλωτές που ξεχείλισαν τους δρόμους της μακεδονικής πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης, στις 14 Φεβρουαρίου, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορέσει να παραμείνει απαθής μπροστά σ’αυτήν την απειλή κατά της εθνικής του υπόστασης και της εδαφικής του υπόστασης και της εδαφικής του ακεραιότητας. Ελπίζουμε ότι θα θελήσετε να λάβετε υπόψη σας όσα θεωρήσαμε σκόπιμο, όχι από απλή ευαισθησία, αλλά ως ηθική, νομική και πολιτική υποχρέωση μας, να θέσουμε υπόψη σας.

Για μας η ψυχή μας είναι το όνομα μας,

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ (ποιητής Βραβείο Νόμπελ 1979).
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ (ακαδημαϊκός, πρόεδρος ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”)
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ (καθηγήτρια στη Σορβόνη, πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης).
ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ (καθηγητής, πρώην κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων, Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αμιένης)
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (ηθοποιός, βουλευτής Επικρατείας, πρώην Υπουργός Πολιτισμού).
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο, Πανεπιστημίου του Χααγκεν Γερμανίας).

 

19 thoughts on “🇬🇷ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ! ΤΟ OLYMPIA.GR ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ : “Για μας η ψυχή μας είναι το όνομα μας” όπως υπέγραψαν οι Ελύτης, Μερκούρη, Αρβελέρ, Τσάτσος!”

  1. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΆΣΧΗΜΟ…..

   Μμμμ …. Για ρώτα & την αλόγα.
   Το άλογο Ντορή.
   Παίζει να έχει άλλη άποψη της δικής σου !

   Liked by 1 person

  2. Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου του 1932 το κεντρικό άρθρο του Ριζοσπάστη είχε τίτλο:
   ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

   Είναι από αυτά τα ντοκουμέντα που προσπαθούν να ξεχάσουν οι μαρξιστές, αφού έχουν καταφέρει να κάνουν κι όλους τους άλλους να τα ξεχάσουν.
   http://www.liberal.gr/arthro/100800/apopsi/arthra/prokiruxi-pros-ton-makedoniko-lao-pou-zei-kato-apo-tin-elliniki-kuriarchia.html

   Liked by 1 person

 1. ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!!!!!

  Πως ακυρώνεται ο «Μακεδονισμός» των Σκοπίων
  (Παρατήρηση γράφοντα: Πώς δεν ακυρώνεται …)
  https://slpress.gr/ethnika/pos-akyronetai-o-makedonismos-ton-skopion/

  Πλήρως λανθασμένη πρόταση του που προκαλεί αυτό που γράφει ότι πρέπει να αποφευχθεί.

  Είναι περίεργο που ένας κατά παραδοχή έξυπνος αναλυτής μετά το τραγικό του σφάλμα του
  • Να μην αντιλαμβάνεται (;) ότι η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η διχοτόμηση της Κύπρου
  • Θα είχε ως αποτέλεσμα (ως και Διζωνική του Ανανστασιάδη) τον εκτουρκισμό της Κύπρου (το γιατί δεν αξίζει καν να επεξηγηθεί)

  Τώρα δίνει το όνομα Μακεδονία στους σκοπιανούς με προσδιορισμό.
  • Δεν είναι δυνατόν ο Λυγερός να μην αντιλαμβάνεται τα κατωτέρω απόλυτης λογικής του πρέσβης Θέμου Στοφορόπουλου. Τότε γιατί άραγε;;

  Υπενθυμίζω τι λέει ο Στοφορόπουλος:
  • «Με την αποδοχή της δυνατότητας σύνθετης ονομασίας παραδοθήκαμε άνευ όρων.
  • Διότι, όσο και αν εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ονομασίας απλής και σύνθετης .
  • Γιατί λέμε πως δεν υπάρχει διαφορά;
  • Διότι οποιοσδήποτε προσδιορισμός του όρου «Μακεδονία» είναι πολύ πιθανό να ατονήσει και να μη χρησιμοποιείται.
  • Αλλά και αν αυτό δεν γίνει, τα Σκόπια θα είναι το μόνο κράτος που θα έχει στο όνομά του τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του.
  • Έτσι, για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που δεν θα ξέρουν καν την ύπαρξη ελληνικής και βουλγαρικής Μακεδονίας, η λέξη «Μακεδονία» θα ταυτίζεται με τα Σκόπια και μόνο.
  • Υπάρχει όμως και ένας τρίτος λόγος, ίσως ο πιο σημαντικός. Ότι αν ο προσδιορισμός επιζήσει στην πράξη και αν χρησιμοποιείται εν γνώσει της διαιρέσεως της Μακεδονίας σε ελληνική, βουλγαρική και σκοπιανή, τότε ο προσδιορισμός
  • Θα ενισχύει τον επεκτατισμό των Σκοπίων διεθνώς (όπως και στο εσωτερικό του σκοπιανού κράτους).

  Παρατήρηση: Μόλις επανέλθει στην εξουσία κάποιος Γκρουέφσκυ. Αλλά και με τους νυν σήμερα υποκριτές σκοπιανούς του Μπουτάρη

  Liked by 1 person

 2. Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΤΣΟΎΖΖΕΙ ΚΚΕ ΠΟΝΆΕΙ, Έ ΠΟΎΣΤΡΕς ?
  ΚΚΕ ΚΑΛΌΝ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΣΒΉΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΜΈΝΑ ΜΑς, ΙΔΊΩς ΤΑ ΕΙς ΒΆΡΟς ΤΉς ΠΑΤΡΊΔΟς, Έ ΔΙΑΚΟΡΕΥΜΜΈΝΟΙ ?

  Liked by 2 people

 3. Σ. Καλεντερίδης: «Αρκετά καταστρέψατε το έθνος – Δεν έχετε δικαίωμα να πουλήσετε την ψυχή της Ελλάδας»

  …………..Οι ΗΠΑ και η Δύση θέλουν να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ για να κλείσουν όλες οι πόρτες στη Ρωσία και έτσι να μείνει μόνο η Σερβία ως «υπόλοιπο», ώστε να εξοβελιστούν οι Ρώσοι από τη ΝΑ Ευρώπη. Με γειά τους, με χαρά τους. Μεγάλη δύναμη είναι, αν μπορούν να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους θα το κάνουν.
  Εδώ, όμως, προκύπτει ένα τεράστιο ζήτημα…

  Γιατί θα πρέπει να υποχωρήσει η Ελλάδα, από τη στιγμή μάλιστα που οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι, άρα όχι Μακεδόνες, και από τη στιγμή που η χώρα τους δεν ήταν ποτέ τμήμα της Μακεδονίας; Ποτέ!
  Γιατί να υποχωρήσει η Ελλάδα και να αφήσουμε πάλι χαραμάδα, που κάποια στιγμή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μετατραπεί σε πρόβλημα ανάλογο με αυτό της Θράκης;
  Οι πολιτικοί -και οι προηγούμενοι και αυτοί που κυβερνούν τώρα- κατέστρεψαν την Ελλάδα. Οι προηγούμενοι την υπερχρέωσαν και οι τωρινοί, αφού έκαναν πολιτική εθνικής δολιοφθοράς, πήραν την εξουσία, εφήρμοσαν χειρότερα μέτρα από τους άλλους, υποθήκευσαν την εθνική περιουσία για 99 χρόνια και έδωσαν τη διαχείρισή της σε ξένους.
  Ομως, αρκετά κατέστρεψαν την Ελλάδα.

  Liked by 2 people

  1. Λέμε Σλάβοι ή Σλαύοι και δεν καταλαβαίνουμε τι λέμε.
   Δεν μιλάω για εσένα Αρμονία μου.
   Μιλάω για όσους δεν μπορούν να κάνουν μία λογική- πρακτική ΣΚΕΨΗ.
   Απλή γ@μώ το φελέκι μου.
   Να βάλουνε κάτω ποιά άλλη λέξη των- γνωστών ευρωπαϊκών χωρών- γλωσσών ή αλφαβήτων ξένη φυσικά αντιστοιχεί στο Σλάβο ή Σλαύος.
   Οπωσδήποτε θα πέσουν επάνω στην εγγλέζικη slave.
   Ναι εεεε, μα slave τι θα πεί εάν όχι σκλάβος;
   Σκλάβοι ήτανε,
   σκλάβους πρέπει να εξακολουθήσουμε να τους λέμε για να συνεννοούμαστε μεταξύ μας.
   για ευγένειες καιπαρόλες είμαστε τώρα με δαύτους;
   Αυτοί δεν παίρνουν από λόγια.

   Δηλαδή θα ΕΛθουν οι σκλάβοι να μας αρπάξουνε μέσα από τα χέρια το ψωμί μας ή το πηδάλιο της οικογένειας κι εμείς θα τους αφήσουμε,
   θα το επιτρέψουμε,
   χωρίς να τους ρίξουμε άνετα
   (όσο και πρόθυμα)
   στο κεφάλι ό,τι πρόχειρο διαθέτει ο καθένας.
   Δηλαδή μιά μπουνιά,
   μιά γροθιά,
   κεφαλιά,
   ροπαλιά,
   τσαντιά,
   σπρέϋ πιπεριού κτλ,
   με ό,τι εύκαιρο- εύχρηστο διαθέτει ο καθένας επάνω του, απ ευθείας ίσα μέσα στα μούτρα τους.
   Όχι παίζουμε !

   Like

   1. Όμως ακόμη και εάν υποτεθεί ότι μέρος ή όλον εκείνου που περιέγραψα έπρεπε να το υποστώ, ευχαρίστως θα το επέλεγα, πιθανόν και να το άντεχα.
    Όμως να ΕΛθουν κάποιοι τυχάρπαστοι,
    πρώην σκλάβοι,
    νυν λιγούρηδες & νηστικοί,
    κατάμουτρα να μου πάρουν μέσα από το σπίτι μου,
    από την τιμημένη μεριά της χώρας μου μία μόνο αναφέρω ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αυτό δεν το δέχομαι.
    Δεν το χαρίζω, δεν το εκποιώ για όλο το χρυσάφι της ΓΗ΅
    Είναι δικό μου κομμάτι και μόνον η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
    είναι κόσμημα,
    είναι σαν ένας ακόμη πολύτιμος λίθος εντός της χώρας μου,
    είναι περιουσία μου..

    Δεν το δίνω δεν το χαρίζω δεν το εκποιώ σε κανέναν πούστη.

    ΘΕΛεις κάτι;
    Το θΕΛεις πολύ αυτό το κάτι καριόλη ;
    Πολέμα με πουτανάκι καιροσκοπιανέ να μου το πάρεις.
    Με τα χέρια σου, με τα μπράτσα σου.
    Σε έχω για μισή γροθιά, σε κόβω μισοριξιά.
    Έτσι με χαρτιά, με υπογραφές και με τερτίπια δεν σου επιτρέπω να πάρεις το παραμικρό.
    Όνομα γυρεύεις, δικό μου;
    Φύγε από μπροστά μου αλλιώς σε έφαγα.
    Ούτε ο Θεός δεν θα σε λυπηθεί έτσι και σε αρπάξω,
    έτσι και σε περιλάβω στα χέρια μου γυφτοσκοπιανέ κοπρίτη του κερατά που γυρεύεις αδούλευτε και άξεστε το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    Ποι δεν είναι μονάχα γεωγραφικός προορισμός.
    Είναι Χρυσός, Διαμάντι, Επένδυση.

    Τον Τίτο σηκώστε από τον τάφο του και ρωτήστε εκείνον πώς και γιατί σας έβαλε σ΄αυτήν την αλυτρωτική περιπέτεια. .

    Δεν παίρνεις τίποτε από εμάς γυφτοσκοπιανέ γυρολόγε της πεντάρας που μου θες και όνομα.
    Όχι βαρντάσκα ….

    Γυφτοβαρντασκαίους,
    ρομα=σκοπιανούς,
    κατσιβΕΛοσλαυαίους,
    τσιγγανοσκλάβους μπορούνε να σας βαπτίσουν ;
    Αυτό είστε.

    Σε καταλάβαμε- ευτυχώς- καλά.
    Λάθος πόρτα φαίνεται όμως ότι χτύπησες μασκαρά στραβάδι.
    Ή μάλλον κάτι παίρνεις.
    Τ΄ αρκεί- δια μου.
    Γιατί άμα σου πω μέζεα,
    άμα σου αναφέρω τα κάκαλα,
    θα καταλάβεις;
    Δεν θα καταλάβεις !

    Like

 4. @netakas,

  Προφανως.
  Ο πανουλης, τοτε βουλευτης της ΝουΔου, οπου ως υφυπ. Εμπορικης Ναυτηλιας ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δεν ειχε διαβασει το “αντιστασιακο” σου αρθρο τοτε για να αλλαξει γνωμη κι να μην συναινεσει στην χρηση της ονομασιας Μακεδονια, ως Υφυπ. Εμπιρικης Ναυτηλιας στην τοτε κυβερνηση της ΝουΔου, Κωστακη Καραμανλη.

  Κριμα.

  Like

  1. Ευτυχώς που άλλαξε στάση. Ας αφήσουμε το παρελθόν και τα λάθη που έγιναν και ας κοιτάξουμε το μέλλον της πατρίδας μας και των επόμενων γενεών.
   Επιτέλους ας κάνουν μια συνάντηση οι πολιτικοί αρχηγοί και ας δείξουν μια δυναμική απόφαση στους Σκοπιανούς.
   Η κλεμμένη ιστορία ΤΕΛΟΣ! ΒΕΤΟ ξανά, Αμερικάνοι διαβάζετε; που υποστηρίζετε όλους τους άλλους εκτός από εμάς που οι πρόγονοι μας έχυσαν το αίμα τους ενώ οι τουρκοσλάβοι συνθηκολόγησαν.
   Μπορεί κάποιοι να επιμένουν ότι πολλές χώρες αναγνώρισαν το κλεμμένο όνομα των Σλάβων της Βαρδάσκας, όμως ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ και για αυτό έχουν σκάσει όλοι τους, εχθροί και “σύμμαχοι”.
   Καταντήσαμε διεθνής καρπαζοεισπράκτορας με τους άχρηστους πολιτικούς.

   Liked by 1 person

   1. Αυτο πιστευεις, οτι, αλλαξε σταση;;

    Δεν το βλεπω.
    Δεν συμμεριζομαι την δικη σου αισιοδοξια.

    υ.γ.
    Καλη Χρονια, σε εσενα κι στα δικα σου προσωπα.

    Like

   2. Απολυτη ταυτιση. Με βρισκει συμφωνο η τελευταια παραγραφος σου.

    Like

   3. Άντε ρε Αρμόνιο ψήφα την Χρυσή Αυγή αλλιώς δεν είσαι ελληνίς……..

    Like

   4. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και στους δυο σας.
    Μη τσακώνεστε, κρατήστε τον καυγά σας για τους εχθρούς μας που έγιναν ακόμα πιο πιεστικοί.
    Οι ανακοινώσεις όλων πρέπει να είναι προς τα έξω ενωτικές, σκληρές και αδιάλλακτες (δεν θα είναι μόνο των Σλάβων αδιάλλακτη η στάση). Προς τα μέσα φαγωθήτε μεταξύ σας για την καρέκλα και τους ψήφους. Με αφήνει αδιάφορη και δεν ψηφίζω κανένα κόμμα επειδή μου φαίνονται όλα τα ίδια, για την καρέκλα και μόνο. Έχω δικαίωμα να έχω αυτή την άποψη.

    Like

   5. + 1000 +++
    Έχω δικαίωμα να έχω αυτή την άποψη.
    Εννοείται … !!!!

    Υ.γ. Έχω δικαίωμα στην “άποψή”.
    Τι μου θύμησες να ξερες τώρα με το “άποψη”.
    Πόσα υπέροχα χρόνια γυρίζω πίσω.
    Έτσι “με” βάφτισα κάποτε.
    Αυτό το όνομα/τίτλο έδωσα σε μια επιχειρηματική μου προσπάθεια “τω καιρώ εκείνω” στον χώρο των γραφικών τεχνών όταν αποφάσισα να κάνω ένα πέρασμα από εκεί, το οποίο στην πορεία φάνηκε πως λειτούργησε σαν διάλειμμα (κάπως ένα πράγμα) από την μεταφορά, στην οποία ξαναγύρισα.

    Like

  2. ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΘΗΚΕς ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΚΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΣΗΚΩΘΕΝ;;

   Like

 5. Βρε…….καλως τους μετακλητους……που εισασταν τοσα χρονια…..ας αφησουμε το παρελθον και τα λαθη !!!!!!!!!!!
  ας κανουν μια συναντηση οι πολιτικοι αρχηγοι !!!!!!!!!!

  Τωρα οσο ποτε ταιριαζει αυτο απο την ΑΝΑΠΟΔΗ……….

  + Και καλες ζεμπεκιες.

  Like

 6. Οι κωλοτούμπες του Πάνου Καμμένου για τη Μακεδονία ξεκίνησαν ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ

  http://greeknewsondemand.com/2017/12/29/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s