Ερώτημα απλό: Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική;

Φωνάζουν οι «πατριώτες» που ντρόπιασαν τη χώρα, οδηγώντας την στην πτώχευση και στα μνημόνια· φωνάζουν και οι «πατριώτες» που έγιναν της χώρας η ντροπή, με την υποχώρηση που επέδειξαν μπροστά στον εθνικισμό των Σκοπιανών.

Υπάρχει άραγε κάποιο δημοκρατικό κόμμα μέσα στην ελληνική Βουλή που να αφουγκράζεται την αγωνία των Μακεδόνων ή όλοι κρύβονται πίσω από ένα πατριωτικό προσωπείο; 

Μια ένδειξη πραγματικής ευαισθησίας για το μείζον εθνικό θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων θα φανερωνόταν αμέσως από την απάντηση στο εξής απλό ερώτημα: «Πιστεύετε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, ναι ή όχι;»

Υπάρχει κάποιος Έλληνας δημοσιογράφος, κυρίαρχου μέσου ενημέρωσης, που θα απευθύνει την παραπάνω ερώτηση σε κάθε βουλευτή ή βουλευτίνα, και στους αρχηγούς των δημοκρατικών κομμάτων; Γιατί δεν ακούμε αυτό το απλό ερώτημα;  

Η προσωπική άποψη του γράφοντος για την περίπτωση των Σκοπίων διατυπώθηκε παλαιότερα, με άλλη αφορμή, και δεν έχει αλλάξει.

Τα Σκόπια θα αποδείξουν ότι είναι φιλικό και ειρηνικό κράτος όταν συνταχθούν με την αλήθεια που γνωρίζουν όλοι ( Έλληνες και ξένοι) για τη Μακεδονία. Δηλαδή, ότι:

 • α) Η Μακεδονία ως εθνολογικός και ιστορικός όρος συνδεόταν πάντα άμεσα με την Αρχαία Ελλάδα. Εξακολουθεί να είναι η πατρίδα της γνήσιας* ελληνικής φυλής* των Μακεδόνων: επιγόνων του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου.
 • β) Η Μακεδονία ακόμα κι ως όρος διοικητικός – γεωγραφικός,όπως χρησιμοποιείται σήμερα, δεν μπορεί να χαριστεί για μονοπωλιακή χρήση εθνικού αυτοπροσδιορισμού σε κανέναν. Ειδικά, δεν μπορεί να χαριστεί σε εκείνους στους οποίους αντιστοιχεί ένα πολύ μικρό γεωγραφικό κομμάτι από τον ευρύτερο μακεδονικό χώρο.

Όλα τα κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, να αναλογιστούν, πριν να είναι αργά, τις ευθύνες τους. Είναι υποχρεωμένα από το Σύνταγμα να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της Ελλάδας: τους πολίτες, τα σύνορα, την οικονομία, τον πολιτισμό και την ιστορία. Είναι υποχρεωμένα να προφυλάξουν τη χώρα από κάθε κακοήθη εθνικισμό: σκοπιανικό ή γερμανικό!

Μέχρι στιγμής οι μεν ντροπιάσατε τη χώρα, οι δε γίνεσθε της χώρας η ντροπή• και ο «γιος της πλύστρας», δυστυχώς, είναι άφαντος ακόμη…

———–
*Οι λέξεις: “γνήσια” και “φυλή”, σε καμία περίπτωση δεν υπονοούν αποκλειστικά γενετική καταγωγή. Με τη λέξη: “γνήσια”, εννοείται το αυθεντικό και αληθινό χαρακτηριστικό που προέρχεται από την αδιάκοπη ιστορική συνέχεια. Με τη λέξη: “φυλή”, εννοείται εκείνο που ορίζει η ανθρωπολογία και η κοινωνιολογία για τις θεωρητικές μορφές κοινωνικής οργάνωσης που διακρίνονται εξαιτίας κάποιων κοινών χαρακτηριστικών τους (λ.χ. παραδόσεις, καταγωγή, γλώσσα, κυρίαρχη ιδεολογία, ιστορία/ιδρυτικό μύθο).

12 thoughts on “Ερώτημα απλό: Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική;”

 1. Να πάτε σχολείο να.μαθετε αν η Μακεδονία είναι μια και αν όλη είναι Ελληνική, επίσης να μαθαίτε πως αποκαλούν τα Σκόπια σε.ολο το πλανήτη. Βάλτε στο google το όνομα mackedonia και δείτε τι βγάζει.
  Κοιτάξτε τι γράφουν τα διαβατήρια των Σκοπιανών αν ξέρετε να διαβάζετε, και τι θα γράφουν μετά τη συμφωνία. Ψευτοπατριωτες

  Like

  1. Εσύ τώρα τραβάς ζόρια πολλά, απ’ ό,τι φαίνεται. Δεν διακρίνεις καν την αντίφαση μέσα στο σχόλιό σου. Δεν καταλαβαίνεις ότι αν η Μακεδονία δεν είναι μία (γεωγραφικά κοιτώντας την), τότε κακώς χρησιμοποιούν ορισμένοι το εν λόγω όνομα για τα Σκόπια; Το λάθος αυτό αργά ή γρήγορα θα το αναγνωρίσουν όλοι.

   Ας γράφουν ό,τι θέλουν στα διαβατήριά τους οι Σκοπιανοί. Ας τους αναγνωρίζουν με το ψευδές όνομα οι άσχετοι του πλανήτη. Σημασία έχει ότι ο κόσμος που γνωρίζει την ιστορία της Μακεδονίας, γελάει με τα παραμύθια της Χαλιμάς των Σκοπιανών. Αν εμείς δεν συμφωνήσουμε για το όνομά τους, δεν θα μπορέσουν να μπουν σε κανένα από τα μεγάλα σαλόνια της Δύσης.

   Like

  2. ΕΣΥ ΡΕ ΣΠΟΥΔΑΣΜΕΝΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΑΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ Google ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΕΙΔΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΡΠΙΑ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΙ ΣΠΟΡΠΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΗ ;

   ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑΡΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ – ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

   ΥΓ
   ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ Η ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ;

   Like

 2. Αγώνα κάνει ο Κυριάκος να σώσει τη Μακεδονία μας .
  Όχι οι κολοτούμπες της 17 ώρες διαπραγμάτευσης
  Θηλιά στο λαιμό του Έλληνα.
  Κυριάκος και Καραμανλής στην ιδία πατριωτική γραμμή
  του ΒΕΤΟ. Τους το διεμήνυσε ο Κυριάκος ως τα πέρατα της Γης.
  Μια Μακεδονία!!! Ελληνική!!!!!
  Όχι στους προδότες δοσίλογους του Σόρος.
  100 δις κολοτούμπας ριχάρδοι πετσίτιδες αχθοφόροι
  σκευωροί εγκληματική οργάνωση μαφία συριζανόστρα .

  Like

 3. Ξήλωσαν τον ναύαρχο οι γιαλατζήδες χουντικοί.
  Και φωνάζουν για τις πρακτικές χούντας οι συριζανθέλ.
  Κάποιοι καίγονται να του πάρουν τη θέση και τον
  αναγγέλλουν υπουργό στον αέρα να μην μπορεί να αρνηθεί.
  Εν ενεργεία υπουργός καλύτερα με τη στολή έπρεπε να τους πει
  για να μην μπορούν να τον διώξουν.

  Like

 4. Πετσίτιδες ριχάρδοι αχθοφόροι που φωνάζατε για νομιμότητες δε γλυτώνετε. Έφτασαν οι εκλογές προδότες φασίστες θα πάτε στη δικαιοσύνη 100 δις ατιμολόγητα φάρμακα κολοτούμπες του ΟΧΙ Μακεδονία αιγαίο νεκροί πνιγμένοι καμένοι.
  Εγκληματική οργάνωση χωρίς ασυλίες και νόμους παρασκευόπουλου όσο πιο βαθειά γίνεται .

  Like

  1. Εσυ ρε μαλακα κυριακο μαλλον ψηφιζεις γιατι απο αυτα που γραφεις δειχνεις για μεγαλο μοσχαρι τι αλλο θα ψηφιζες ενα βοδι

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s