olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο τ. πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τις συνταγματικές αλλαγές του Ζάεφ.

Posted by olympiada on January 12, 2019

Η Βουλή των Σκοπίων επικύρωσε χθες τη συμφωνία των Πρεσπών και ενσωμάτωσε τις καίριες διατάξεις της στο σύνταγμα της χώρας. Η αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ βελτίωσε προς όφελος της Ελλάδος κρίσιμα σημεία που η συμφωνία είχε αφήσει ασαφή όπως ιδίως η ιθαγένεια, η εθνική ταυτότητα του γειτονικού λαού, το προοίμιο και το άρθρο 36 του συντάγματος. Επιπλέον, πρώτη φορά το σύνταγμα δέχεται έμμεσα ότι ο λεγόμενος «μακεδονικός» λαός είναι πολυεθνικός: Σλάβοι «Μακεδόνες», Αλβανοί, Βλάχοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Ρομά, Βόσνιοι και Τούρκοι.

Οι σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα εστιάζονται στα εξής κεντρικά σημεία: όνομα του γειτονικού κράτους, γλώσσα, ιθαγένεια, αλυτρωτισμός και διεκδίκηση «μακεδονικής μειονότητας» στην ελληνική –«Αιγαιατική»– Μακεδονία.

Ονομα: Μέχρι τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας η Ελλάδα, σε πλείστα διπλωματικά έγγραφά της προς το Βελιγράδι, ονόμαζε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας το τότε ομόσπονδο κράτος των Σκοπίων. Οταν αυτό ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο, η Αθήνα πρότεινε και ο ΟΗΕ το ενέγραψε στα μέλη του με τη γνωστή προσωρινή ονομασία (ΠΓΔΜ). Ο προσδιορισμός αυτός, όμως, αναφέρεται στη λέξη Δημοκρατία και αφήνει ατόφιο το όνομα Μακεδονία. Το 2007 όλα τα ελληνικά κόμματα, πλην του τότε ΛΑΟΣ, είχαν αποδεχθεί έναν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα «Μακεδονία». Με αυτήν την κοινή θέση, παρά τις ισχυρές πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων συμμάχων, τον Απρίλιο 2008 η Ελλάδα επέτυχε την ομόφωνη απόφαση στη Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ που υπήρξε θρίαμβος.

Γλώσσα: Μακεδονική γλώσσα έχει αναγνωρίσει επίσημα η Ελλάδα από το έτος 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ, που έκτοτε την έχει κατατάξει επίσημα στον κατάλογο των επισήμων γλωσσών των Ηνωμένων Εθνών. Η συμφωνία βελτιώνει το σημείο αυτό, διότι ρητά αναφέρει ότι η μακεδονική είναι σλαβική και ανήκει στον κλάδο των νοτίων σλαβικών γλωσσών. Το σύνταγμα προσθέτει τώρα και την αλβανική γλώσσα.

Ιθαγένεια: Ο όρος «μακεδονική», όπως διατυπώνεται αγγλικά στη συμφωνία, μπορεί να θεωρηθεί ότι σημαίνει εθνικότητα. Αλλά το άρθρο 2 παρ. 2 του συντάγματος διασαφηνίζει ότι η ιθαγένεια δεν σημαίνει εθνικότητα. Αναμενόταν να ψηφιστεί μία από τις εξής προτάσεις των Αλβανών: α) αφαίρεση της λέξης «μακεδονική», β) «ιθαγένεια πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» και γ) «οι πολίτες έχουν την ιθαγένεια της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Αλυτρωτισμός: Το προοίμιο και το άρθρο 36 του συντάγματος περιείχαν έως προχθές το κρατικό ιδεολόγημα του αλυτρωτικού «Μακεδονισμού», σύμφωνα με το οποίο η ενιαία Μακεδονία το 1913 διαμελίστηκε και υποτάχθηκε στους κατακτητές Ελληνες, Βουλγάρους και Σέρβους. Οι «Μακεδόνες», σύμφωνα με αυτό το αφήγημα, εξεδίωξαν τους Σέρβους κατακτητές το 1944 και στο πλαίσιο της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας ανεκήρυξαν την ομόσπονδη ανεξάρτητη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, την οποία το 1993 κήρυξαν ανεξάρτητο κράτος – τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Επιπλέον –συνεχίζει το ιδεολόγημα– οι υπόδουλοι στην Ελλάδα Σλαβομακεδόνες ξεσηκώθηκαν, πήραν μέρος τον «εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Μακεδόνων» και συνταξιοδοτούνται στα Σκόπια όπου κατέφυγαν. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας προστατεύει και ενισχύει τους «Μακεδόνες» στα γειτονικά κράτη και στο εξωτερικό. Τα ανωτέρω ανέφερε η απόφαση της λαϊκής συνέλευσης του ASNOM το 1943, την οποία αντέγραφε αυτούσια έως προχθές το άρθρο 36 του Συντάγματος. Τώρα αφαιρέθηκε η φράση «απόφαση του ASNOM» και αντικαταστάθηκε με τη λέξη «ανακοίνωση της απόφασης».
Εν συντομία παρατίθενται οι ακόλουθες τροπολογίες του συντάγματος:

1. «Η πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών. Προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των υπηκόων της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθεί τους δεσμούς τους με την πατρίδα. Μεριμνά για τους ανήκοντες στον μακεδονικό λαό που ζουν στη διασπορά του εξωτερικού».

2. «Η πολιτεία δεν αναμειγνύεται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν έχει εδαφικές βλέψεις προς τις γειτονικές χώρες».

3. Καταργείται το άρθρο 49 του συντάγματος σύμφωνα με το οποίο: «Η πολιτεία μεριμνά για την κατάσταση και τα δικαιώματα των μελών του μακεδονικού λαού στις γειτονικές χώρες και για τους αποδήμους από τη Μακεδονία, βοηθά στην πολιτιστική τους ανάπτυξη και την προωθεί».

Οι προαναφερόμενες αυτές καίριες τροπολογίες έχουν αποθησαυριστεί από τις επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις στη Βουλή των Σκοπίων όπου η ψήφισή τους εθεωρείτο βεβαία. Πλέον απομένει να το διαβάσουμε σύντομα και να το συγκρίνουμε με τη συμφωνία των Πρεσπών ώστε να εκφέρουμε τελική γνώμη.

Ασφαλώς η συμφωνία είναι ένας επώδυνος συμβιβασμός. Εθιξε βαθιά το αίσθημα των Ελλήνων, αλλά δεν αφήνει ανοικτές πληγές στο σώμα της Ελλάδος. Αντίθετα κλείνει πολλές, εξοικονομεί πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο για άλλα πολύ σοβαρότερα μέτωπα, διασφαλίζει τη ρευστή βαλκανική ενδοχώρα μας, ανοίγει ευρύ πεδίο σε ήδη προγραμματισμένα διεθνή δίκτυα ενέργειας και μεταφορών σε ενιαίο πλέον ευρωατλαντικό χώρο και αναβαθμίζει κατακόρυφα τη γεωπολιτική αξία της Ελλάδος. Κλειδί η Θεσσαλονίκη.

* Ο κ. Ν. Ι. Μέρτζος είναι τέως πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

http://www.kathimerini.gr/1004330/article/epikairothta/politikh/apoyh-mia-lysh-poy-den-afhnei-plhges-sto-swma-ths-elladas

11 Responses to “Ο τ. πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τις συνταγματικές αλλαγές του Ζάεφ.”

 1. Ιοι, κωλοβακτηριδια και σφουγκοκωλαριοι! Δικαιωμενα! said

  Μπραβο,μπραβο,μπραβο, κυρ Μερτζο!
  Επιτελους φανερωθηκε αυτο που «ηξεραν» οσοι σε ξεραν, αλλα «αγνούσαν» οσοι σε βριζαν!
  Αντερκαβερ με τεραστια επιτυχια 50 χρόνια τωρα!
  Να σε τιμουν και να σε σέβονται οσοι, ουτε την βροχουλα του ..λαιμου τους δεν επρεπε να σου χαλαλισουν!
  Οι Ιοι και τα κωλοβακτηριδια επιτελους θα επιτρεψουν στο προεδρο Πακη να σε βραβευσει! Το κερδισες με το σπαθι σου το …επαθλο!
  Χωρις να χρειασετεί να … «χεστεις» παλι!
  Καλη ψυχη, κυρ «Προεδρε»! Καλη ψυχή!
  Κι αν δεν ντρεπεσαι… Και γιατι να ντραπεσαι δηλαδη, οι «κρυφοι» στους καιρούς μας «φανερώνονται» και εισπρατουν ο,τι τους ανηκεικει, ο,τι τους αξιζει!
  Κριμα τα χρονια που σου χαρισαμε τον σεβασμο μας!
  Τον πιο ακριβο χωρο στην ψυχη μας!
  Κλαιω…
  κυριως τωρα, που διαβαζω ΕΔΩ, ως αλλοθι μιας προδοσιας, εσενα δικηγορο ολων των διαβολων της Ελλαδας!
  Ολοιο!
  Χωρις κανενα σεβασμο!

  Εξ αλλου σιγα μην ηθελες τον δικο μας!
  Κερδισες επαξια και …επαρατα, την αποδοχη των Ιων! Μαγαριστότατέ μας!

  Like

  • ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΕΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ said

   Ούστ σκατόγερε ψευτομακενομάχε γαμώ το στανιό σου.
   Τα κονόμησες μια ζωή παριστάνωντας τον Μακενομάχο και τώρα με το ένα πόδι δτον τάφο δεν αρνήθηκες τα ευρουλάκια του Σόρρος.
   Ψόφος γαμιόλη

   Like

  • ΜΠΟΥΛΗΣ said

   Στους Μερτζους…………

   Like

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Κεραυνός- Ϟ -. said/Dias. said

   …σου χαρισαμε τον σεβασμο μας !
   + Τον πιο ακριβο χωρο στην ψυχη μας!

   + 1000.
   Φίλε εξαιρετικό.
   Έγραψε !
   Προσωπικά σ΄ ευχαριστώ.

   Ωραιότατο κλισέ.
   Πανάκριβη “ατάκα”.
   Υ.γ. Μπορώ/έχω την άδεια σου να το χρησιμοποιήσω αλλού πού ;

   Like

   • Ιοι, κωλοβακτηριδια και σφουγκοκωλαριοι! Δικαιωμενα! said

    οταν ακομα μας ξεγελουσαν οι Εμποροι και οι μεταπρατες!!!
    Λυπαμαι … κλαιω…
    https://olympia.gr/2012/01/09/εις-το-διηνεκές-και-το-2012-ευχες-και-κατα/

    κριμα το αιμα που χυθηκε, τα νειατα που πηγαν χανενα
    τα παιδια που δεν γεννηθηκαν ποτε!
    κριμα στα παιδια που θα τα μαθουν να σεβονται τενεκεδες!!!
    «Φτωχυνα» επανειλημμενα φιλε μου! Αδεια ψυχη!
    Απο τους κλεφτες των σεβασμω μου!
    Χαιρε και υγίαινε!

    Like

   • Κριμα! said

    Τα εσβησες . αλλα δεν πειραζει !
    Αρκει που καταλαβες ποσο βαραινει τοσο αιμα εκει στα βουνα του Γραμμου, αρκει που καταλαβες πως Ζερβας και Βελουχιωτης μπορει να συνυπηρξαν στον Γοργοποταμο, αλλα το κλιμα της “εθνικης ενοτητας” χαλαστηκε στο Κλημα …Δωριδος!
    Εκεινο που επισης σημειωνω είναι οτι ο Τσιπρας δεν σε παρεδωσε βορά σε κεινους που τους επεφτες… βαρυς! Αναγνωρίζοντας πως χαρι σε σενα καταφεραν την ολοκληρωση της νικης των Αμερικανων στο Γραμμο και των Γερμανων στα Βαλκανια, την αυξηση των μελών του …Νατο και πηραν τα ευσημα της κυριας Μερκελ για το όλο εργο τους!
    Ολοι οι εχθροι του εμφυλιου που λεηλατησαν κυριως ηθικα και εθνικα την Ελλαδα, χειροκροτησαν τον …Ναπολεοντα!
    Εσενα; εκεινον; Ολους τους; Μια Φαρμα Ζωων και ΙπΠοτών της Ελεεινής Μορφής, με ενα… Σορό χοιρους!!!!
    ΝαποΛέοντες! ΑποΠλέοντες!
    Γιορταζοντας το 2019, την χρονια τους! Στο …κινεζικο ωροσκόπιο.

    Like

 2. ΜΠΟΥΛΗΣ said

  σσσσσ

  Κατά την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας ήταν μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής», ενός γνωμοδοτικού σώματος διορισμένου από τους δικτάτορες με σκοπό να δημιουργήσει ένα δημοκρατικό προσωπείο για το δικτατορικό καθεστώς. Το Νοέμβριο του 1970 διορίστηκε από το Γεώργιο Παπαδόπουλο μέλος της πρώτης «Συμβουλευτικής Επιτροπής». Το 1971 εξελέγη μέλος της δεύτερης «Συμβουλευτικής Επιτροπής» και αργότερα γραμματέας της. Από το βήμα της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» ο Μέρτζος είχε εισηγηθεί υπέρ νομοσχεδίων της δικτατορικής κυβέρνησης εκθειάζοντας τα στελέχη της. Τον Ιανουάριο του 1972 αναδείχτηκε Β’ αντιπρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής»

  Like

  • Ιοι, κωλοβακτηριδια και σφουγκοκωλαριοι! Δικαιωμενα! said

   Αυτα τα ελεγαν οι Ιοι και τα κωλοβακτηριδια στην παλαίποτε υπαρξασα ΔουλοΤυπια για τον κυρ συμβουλο!
   Για δες λοιπον γιανα μη ξαναψαξεις πως καλυπτοταν ο μυστικος μπιστικος!

   Η επιστολή του “Ιού”

   ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
   ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
   ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

   Αθήνα, 2 Ιουλίου 2007

   Αξιότιμη κυρία,
   Αξιότιμοι κύριοι

   Απευθυνόμαστε ατομικά σε κάθε μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΣ, επειδή το ερώτημά μας αναφέρεται στην ατομική ευθύνη καθενός και δυστυχώς αφορά τον πρόεδρο της ΕΜΣ, κ. Νικόλαο Μέρτζο.
   Εχουμε καταγράψει σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ τη συμμετοχή του κ. Μέρτζου στη Συμβουλευτική Επιτροπή του δικτατορικού καθεστώτος (βλ. «Ελευθεροτυπία» 23.10.05, 21.4.07 και 30.6.07). Ομως μόλις πρόσφατα ανατρέξαμε στα δημοσιευμένα πρακτικά της Συμβουλευτικής Επιτροπής («Η Συμβουλευτική Επιτροπή και το έργον αυτής», Αθήναι 1972), όπου διαπιστώσαμε ότι ο νυν πρόεδρος της ΕΜΣ δεν περιορίστηκε σε τυπική συμμετοχή στις εργασίες αυτού του χουντικού κακέκτυπου βουλής, αλλά από το βήμα του αναδείχτηκε σε διαπρύσιο κήρυκα του δικτατορικού καθεστώτος και προσωπικός υμνητής του Παπαδόπουλου.
   Δεδομένου ότι έχετε άμεση σχέση με την ιστορική επιστήμη είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσετε την ακρίβεια των διαπιστώσεων αυτών. Οι τόμοι με τα πρακτικά της «Συμβουλευτικής» βρίσκονται σε πολλές βιβλιοθήκες. Αναφέρουμε ενδεικτικά την κεντρική Βιβλιοθήκη της Βουλής. Είμαστε φυσικά σε θέση να σας αποστείλουμε το σχετικό υλικό, αν προτιμάτε.
   Γνωρίζουμε ότι έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την πτώση της δικτατορίας, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχει τηρηθεί στην ελληνική δημόσια ζωή μια αρχή: οι υμνητές της χούντας δεν αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα στο χώρο της πολιτικής και της πνευματικής ζωής.
   Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι στο χώρο των Πανεπιστημίων μετά τη μεταπολίτευση απολύθηκαν οριστικά όσοι καθηγητές είχαν οποιαδήποτε σχέση με τη χούντα και μάλιστα με πολύ λιγότερα γραπτά ντοκουμέντα απ’ όσα βαρύνουν τον σημερινό πρόεδρο της ΕΜΣ.
   Αυτή η αρχή που ισχύει για κάθε πνευματικό ίδρυμα (δηλαδή ότι δεν επιδοκιμάζει τους συνεργάτες της χούντας) ελπίζουμε ότι ισχύει και για το δικό σας. Αλλωστε, διαβάζοντας την Αυτοβιογραφία του καθηγητή Κωνσταντίνου Βαβούσκου, ο οποίος κατείχε το αξίωμα του Προέδρου στην ΕΜΣ επί δεκαετίες και μέχρι πρότινος, διαπιστώνουμε ότι κι αυτός συνδέει την επιστημονική και ανθρώπινη αξιοπρέπειά του με την άρνηση να υπηρετήσει το τυραννικό καθεστώς.
   Αν όλα αυτά ισχύουν για κάθε πνευματικό ίδρυμα, πολύ περισσότερο έχουν εφαρμογή στην ΕΜΣ, η οποία διεκδικεί και ένα ξεχωριστό ρόλο στην καταγραφή και διδασκαλία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Τι μπορεί να πει για την ιστορία της περιόδου 1967-1974 ένα ίδρυμα που τιμά με την ανάδειξη στη θέση του προέδρου του έναν υμνητή της δικτατορίας;
   Με αυτές τις σκέψεις σας παρακαλούμε να μας εξηγήσετε με ποιόν τρόπο αντιμετωπίζετε εσείς αυτό το ζήτημα (αν το θεωρείτε καν ζήτημα.

   Ο Ιός

   Η απάντηση του κ. Μέρτζου

   Προς τον “Ιό”

   Θεσσαλονίκη 3 Ιουλίου 2007

   Εκλαμπρότατε,
   Κύριε, Κύριε Δημόσιε Κατήγορε,
   Αθηνών, πάσης Ελλάδος και Περιχώρων

   Περιδεής προσπίπτω, Παντεπόπτα, εις τους ευκλεείς πόδας της Πανυσεβάστου Αρχής Σας, ευχόμενος ο ταπεινός δούλος Σας ανύστακτον εφορείαν του δημοσίου, άμα δε και εθνικού (μετά συγχωρήσεως) συμφέροντος, λαμβάνων την τιμήν να Σας αναφέρω ότι μετ’ άκρας συντριβής έλαβον ο ανάξιος το πολυφίλητον Ενταλμά Σας και διεβίβασα αυθωρεί την σεβασμίαν Διαταγήν Σας προς άμεσον εξορίαν μου.
   Επικαλούμενος την Επιείκειάν Σας, παρακαλώ εκ βάθους της συντετριμμένης και μιαράς καρδίας μου, συγχωρήσατε την καθυστέρησιν του Ικετηρίου τούτου Γράμματός μου διότι, άμα τη λήψει του σεβαστού Εντάλματός Σας, ενεφιλοχώρησε σπουδαίος λόγος. Χέστηκα.
   Εκτοτε, άγρυπνος και εν συνεχεί ακρατεία ούρων τε και κοπράνων επί έντρομον εικοσιτετράωρον, περισυλλέγω τα ράκη εις τα οποία διεσκόρπισεν άπασαν την υπόστασίν μου ο κεραυνός από τον παντεπόπτην Ολυμπον της θεϊκής αποστολής Σας διαπορών ο ασεβέστατος ξυλοσχίστης, πώς άγνωστον μεταξύ αγνώστων με συνέλαβεν η οξυδέρκειά Σας. Προφανώς επενήργησε το δαιμόνιόν Σας.
   Επί έτη τριάκοντα και δύο εβίωσα λάθρα ανελλιπώς και πονηρώς μακράν του δημοσίου βίου καλλιεργών ευλαβώς τον λαχανόκηπον της Ιεράς Μονής των Λαζαριστών Αδελφών, κινούμενος υπό τα λάχανα ως όφις ιοβόλος. Απέφυγον, ως ο διάβολος το λιβάνι, την πάσαν δημοσιότητα. Εκαλύφθην υπό ψευδώνυμον ουχί, προς Θεού, επαναστατικόν. Ουδείς ουδέποτε πολίτης εγνώρισε την ύπαρξίν μου, πλην της Αγίας Ηγουμένης. Η δημοσιότης μοι υπήρξεν εσαεί άγνωστος, λίαν άλλωστε κινδυνώδης δια ληστοφυγόδικον. Και ουδέ την φτέρην έσεισα ποτέ.
   Αλλ’ έστι Δίκης Οφθαλμός ος τα πάνθ’ ορά. Ο Υμέτερος ασφαλώς Οφθαλμός.
   Κατόπιν τούτου, Πανυσέβαστε Προστάτα των ιερών και οσίων, εκλιπαρώ μετ’ άκρας ταπεινώσεως την Αρετήν Σας όπως, εξαντλούσα την πάσαν επιείκειαν, δεχθή την ακόλουθον ειλικρινή μου Δήλωσιν Μετανοίας:
   Αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας τον χουντισμόν και πάσας τας παραφυάδας του.
   Φιλώ τους πόδας Σας, θέτω τρις εις το εστιγματισμένον μαύρον μέτωπόν μου την ένδοξον κόνιν των κραταιών υποδημάτων Σας, ίαμα πάσης νόσου και μαλακίας, ομολογώ ότι, τη Υμετέρα Θεία Χάριτι, είδον το Φως το Αληθινόν και, ίνα επί τέλους εξέλθω καγώ εις το φως, Σας ικετεύω να μοι χορηγήσητε εν τη αποκλειστική αρμοδιότητι Υμών το αναγκαίον και σωτήριον Πιστοποιητικόν Κοινωνικών Φρονημάτων.
   Κούτσα-κούτσα και τι πράιτε θραύσετο χάρις εις το Μέγα Ελεός Σας.
   Ο Ιαβέρης ζει, αυτός μας οδηγεί.

   Νικόλαος Ι. Μέρτζος
   Πρόεδρος Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

   Αυτα τα ελεγαν οι Ιοι και τα κωλοβακτηριδια στην παλαίποτε υπαρξασα ΔουλοΤυπια για τον κυρ συμβουλο!
   Για δες λοιπον γιανα μη ξαναψαξεις πως καλυπτοταν ο μυστικος μπιστικος!

   Like

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Κεραυνός- Ϟ -. said/Dias. said

    Δεν τον γνωρίζω προσωπικά όμως αν κατηγορούνταν επειδή μιλούσε “λανθασμένα” ,
    όπως λες,
    τι λόγος πέφτει σε ποιόν να κρίνει αν & εφ όσον,
    όπως όλοι γνωρίζουμε,
    υπάρχει το “κατεστημένο”.
    Σύστημα το οποίον αποφασίζει πριν από εμάς,
    ανεβάζει- κατεβάζει ιλλιγιωδώς ό,ποιον της είναι αρεστός είτε ό,ποιον της είναι δυσάρεστος.

    Γιατί ένας τέτοιος τύπος ενώ πιθανόν πρώτα έχαιρε εκτίμησης ύστερα την έχασε;

    Άρα το “κατεστημένο” τον αποκαθήλωσε, τιμώρησε ή τον … έστειλε αδιάβαστο.

    Τι λάθος έκανε, τι συνέβη;

    Του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΟΡΡΑ, εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, βασικός συνεργάτης της επί πολλά χρόνια.

    Τι αμάρτημα κατ΄ εκείνον έκανε εάν όπως λες μιλούσε και εξύψωνε τον ΕΛληνισμό ;
    Να τον έθαβε;
    Γιατί αυτό μάλλον έκανε.
    Εξύψωνε
    Ίσως λίγο παραπάνω να έγερνε η περίπτωσή του προς τις ένοπλες δυνάμεις της εποχής.

    Καλά έκανε ή όχι ;

    Χρειάζομαστε πλέον όλο και περισσσότεριοο επιτακτικά πατριώτες που να μιλούν ένθερμα,
    με γνώμονα την αλήθεια,
    γνώση, σοφία, πίστη, αφοσίωση.

    Το ψέμα και οι εγκληματικοί κατόπιν χειρισμοί είναι άγνωστα μέσα στων ΕΛΛΗΝΩΝ το γονίδιον.
    Άλλοι λαμόγια και κακοποιοί χαίρουν φήμης αν και δεν φαίνονται.
    Είτε έτσι νομίζουν.

    Οι φραμπαλάδες,
    τα φρου- φρου και τα αρώματα,
    Οι αλαλαγμοί μ΄ όλα τα παραπάνω ποτέ δεν βλάψαν άμα λείπανε.
    Σαν είναι παρόντα τότε είναι που το γ@μ@με χεζοντάς το όλο πράγμα.
    Βλέπουμε τον ψύλλο που ΄ναι ο απροστάτευτος κάθε πολίτης αυτής της χώρας,
    ένας από εμάς.
    Όχι όμως ένα σύστημα θεόρατος μπαμπούλας που προσπαθεί επιχειώντας να το πράξει να επιβάλλει νόθες είτε ανύπαρκτες- αδιανόητες- ακατόρθωστες ασκήσεις για να μας κλέβει κάθε μέρα λίγο- λίγο,
    όλο και κάτι,
    από την ψυχή.

    Ειναι ν΄ απορείς.
    Ποιόν να διώχνει κάποιος
    (ένας από εμάς όλους)
    είτε να απωθεί όχι γιατί του φταίει τυχόν το “πρόσωπο” αλλα επειδή το πανίσχυρο σύστημα τον παροτρύνει αν όχι προστάζει να πράξει.
    Η πράξη όλη είναι μπουλινγκ στα μούτρα του καθενός να το περάσει όπως ισχύει για κάποια σχολεία.
    Εδώ γιατί να μην είναι προδοσία;

    Like

    • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Κεραυνός- Ϟ -. said/Dias. said

     +++ ” Σκληρές αλήθειες για την ΕΛλάδα “.

     Ραδιοφωνικό.
     Πρέπει να το ακούει κάποιος μέχρι το τΕΛος.
     Είναι τόσο σκληρό όσο και ο τίτλος του.

     Like

 3. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ said

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: