Αυτοπροσώπως παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Ν. Μανιαδάκης #Novartis

eba5c-novartis_arntokoumenta.gr

Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου διήρκησε περίπου 1 ώρα ενώ ο καθηγητής παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Το πρώτο τετ α τετ με δικαστικούς λειτουργούς από την ημέρα που κατέστη κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis είχε σήμερα ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης.

Ο κ. Μανιαδακης εμφανίστηκε σήμερα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα κρίνει την προσφυγή του για άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, που του επιβλήθηκε μετά την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία. Η προσφυγή του καθηγητή αφορά επίσης και ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλαν σε βάρος του οι Εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι ήραν το καθεστώς προστασίας μάρτυρα. Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου διήρκησε περίπου 1 ώρα ενώ ο καθηγητής παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». Ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου: «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Σε ερώτηση αν αναφέρθηκε σε πιέσεις ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία… Παρασχέθηκε η δυνατότητα να απαπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

4 σκέψεις σχετικά με το “Αυτοπροσώπως παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Ν. Μανιαδάκης #Novartis”

 1. Το FBI υπέδειξε τον Μανιαδάκη ως πρόσωπο-κλειδί στο σκάνδαλο Novartis.

  Γιατί ζήτησε την προστασία της ελληνικής ∆ικαιοσύνης, δίνοντας καταθέσεις υπό προστασία, ενώ στις ΗΠΑ µίλησε ως εθελοντής µάρτυρας, χωρίς «κουκούλα»;
  Ο Μανιαδάκης είναι μάρτυρας συγκάλυψης , που πήγε μόνος του στην Ελληνική δικαιοσύνη και ζήτησε να καταθέσει ζητώντας ασυλία για το όνομά του ( το 2017), προσπαθώντας να καθυστερήσει τη δικαιοσύνη από το έργο της, λέγοντας ότι έχει να καταθέσει σημαντικά και ουσιώδη στοιχεία στους ανακριτές εισαγγελείς …
  Μην ξεχνάμε ότι ήταν εκτός από κοσμήτορας και διοικητής στα δύο μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Πάτρας και του Ηρακλείου, επί εποχής της Νέας Μιζοκρατίας και σύμβουλος των εμπλεκόμενων υπουργών Υγείας και ως εκ τούτου είχε πολλά στοιχεία !!!
  Η θητεία του κοντά σε τόσους υπουργούς σημαίνει και για τον πλέον αδαή, πως ο Νίκος Μανιαδάκης γνώριζε πολλά για το σάπιο καθεστώς που επικρατούσε στο χώρο της Υγείας, τις μίζες και τις υπερτιμολογήσεις…
  Μάλιστα στις καταθέσεις του καρφώνει κορυφαία πολιτικά στελέχη και συνεργάτες τους και περιγράφει με λεπτομέρειες πώς γινόταν η τιμολόγηση των φαρμάκων.
  Όταν ο κ. “Moneyδάκης ” ήταν σύμβουλος υπουργών παράλληλα «έπαιρνε πρότζεκτ από την Novartis, προκειμένου να προωθήσει εδώ πολύ ακριβά φάρμακα της φαρμακοβιομηχανίας».
  Αν ένας επιστήμονας Υγείας έχει θέση συμβούλου υπουργού και υπερασπίζεται τα θέματα της δημόσιας υγείας, δεν μπορεί παράλληλα να παίρνει χρήματα και να τρέχει έρευνες με την αρωγή ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιρειών.
  Ο καθηγητής κ. “Moneyδάκης” αντί να θέσει τις υπηρεσίες του στο δημόσιο συμφέρον, τις έθεσε στις φαρμακοβιομηχανίες και σε κάποιους μιζοαρπάχτρες, για το προσωπικό του συμφέρον …
  Όπως προέκυψε από την πορεία της έρευνας και από νεότερα στοιχεία ο κ. Μανιαδάκης ενδεχομένως έχει τελέσει το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας και γι’ αυτό του ασκήθηκε ποινική δίωξη και του αφαιρέθηκε η ιδιότητα του μάρτυρα και επομένως εξ ορισμού του προστατευόμενου μάρτυρα.
  Άλλοι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι γνώριζαν για μίζες και μάλιστα πήρε και ο ίδιος.
  Ένοχος ένοχον ου ποιεί…
  Πήγε αυτοβούλως να το παίξει προστατευόμενος μάρτυρας για να γλυτώσει τα αφεντικά του …
  Ποιός τον πίεσε να προσέλθει αυτοβούλως ως προστατευόμενος μάρτυρας ???
  Αφού δεν γνώριζε τίποτα γιατί ζήτησε να καταθέσει σαν προστατευόμενος μάρτυρας ???
  Έπεισε λοιπόν τους δικαστικούς λειτουργούς, ότι για να μιλήσει θα πρέπει να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων …
  Ξαφνικά, όταν άλλαξε το καθεστώς και έγινε από μάρτυρας κατηγορούμενος, ανακάλυψε πιέσεις, εκβιασμούς και σκοπιμότητες.
  Η αλήθεια είναι ότι ο Μανιαδάκης κατέστη από μάρτυρας κατηγορούμενος πριν από λίγες μέρες εξαιτίας των στοιχείων που κατέθεσε στους αρμόδιους δικαστές ένας άλλος προστατευόμενος μάρτυρας.
  Στη συνέντευξή του ο Μανιαδάκης δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί επέλεξε να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας ενώ κατά τη δήλωσή του προσέτρεξε απλώς να καταθέσει ως τεχνοκράτης.
  Απέκρυψε ότι μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του από τις εισαγγελικές αρχές βρέθηκε με μαύρο χρήμα στην κατοχή του το οποίο προκειμένου να νομιμοποιήσει πλήρωσε πρόστιμο που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.
  Δεν μπόρεσε επίσης να εξηγήσει γιατί οι Αμερικάνοι δεν του ζητούσαν να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας και τελικά για ποιον λόγο έχει καταθέσει στο FBI εφόσον ήταν απλώς ένας… τεχνοκράτης.
  Την πάτησε ο κοσμήτορας .
  Πήγε να συνεργαστεί και από προστατευόμενος βρέθηκε… κατηγορούμενος.
  Μετά από αυτήν την εξέλιξη προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό…
  Γιατί αλήθεια προσπάθησε να διαφύγει ο κ. Μανιαδάκης;
  Όταν διαπίστωσε ότι ο κλοιός στενεύει και το ενδεχόμενο προφυλάκισής του ήταν πολύ σοβαρό, ο Μανιαδάκης οργάνωσε τη διαφυγή του στο εξωτερικό.
  Ο Μανιαδάκης επιχείρησε να διαφύγει στην Ισπανία γιατί ενημερώθηκε από την αρμόδια εισαγγελέα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων…
  Αντί να είναι σήμερα στα κρατητήρια, ο Mοney-δάκης , άρχισε να παίρνει σβάρνα τα φιλικά της Μιζοκρατίας Μέσα Ενημέρωσης και να ισχυρίζεται ότι τον πίεσαν, προκειμένου να καταθέσει σε βάρος πολιτικών προσώπων…

  Μου αρέσει!

  1. Με νύχια και με δόντια προσπαθείτε να κρατηθείτε.
   Κολοτούμπες φοροεπιδρομές ΔΕΗεπιδρομές
   Ενφιαεπιδρομές προδοσίες δοσολογίες υπεξαιρέσεις
   καταχραστές σκευωροί μαφιόζοι αχθοφόροι
   πετσίτιδες ριχάρδοι άκηδες προδοσίες.
   Κρέμεστε με τα νύχια πάνω από ένα κλουβί
   με θηρία ατάϊγα!!!! Για να δουμε πως θα γλυτώσετε??
   Με πόλεμο??? Σε πόλεμο οι προδότες πάνε
   με συνοπτικές διαδικασίες.

   Μου αρέσει!

  2. Με νύχια και με δόντια προσπαθείτε να κρατηθείτε.
   Κολοτούμπες φοροεπιδρομές ΔΕΗεπιδρομές
   Ενφιαεπιδρομές προδοσίες δοσολογίες υπεξαιρέσεις
   καταχραστές σκευωροί μαφιόζοι αχθοφόροι
   πετσίτιδες ριχάρδοι άκηδες προδοσίες.
   Κρέμεστε με τα νύχια πάνω από ένα κλουβί
   με θηρία ατάϊγα!!!! Για να δουμε πως θα γλυτώσετε??
   Με πόλεμο??? Σε πόλεμο οι προδότες πάνε
   με συνοπτικές διαδικασίες.

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s