olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Αναζητήστε αλλού τα γκαρσόνια των Γερμανών

Posted by olympiada on January 10, 2019

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ θεωρούν τον Αλέξη Τσίπρακαι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν “γκαρσόνια των Γερμανών”. Φυσικά το θράσος περισσεύει γιατί τα ίδια μήντιατο 2010-2014 αποκαλούσαν τους Γερμανούς σωτήρες που βάζουν την Ελλάδα σε δημοσιονομική τάξη. 

Ανεξάρτητα όμως από το πως οι “βάστα Σόιμπλε” ξαφνικά εμφανίζονται αντιστασιακοί κατά της Μέρκελ υπάρχουν κάποια γεγονότα που αποδεικνύουν πως τα “γκαρσόνια” που κατηγορούν απόσπασαν πολλά χρήματα από την ΕΕ (με την έγκριση της Γερμανίας) υπέρ της Ελλάδας την χρονιά που πέρασε. Χρήματα που μόνο πουρμπουάρ δεν μπορεί να τα πει και ο πιό κακόπιστος. 

α) Τον Ιούνιο λοιπόν του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξασφάλισε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους άνω των 50 ΔΙΣ ευρώ. Σε αυτήν πρέπει να προστεθούν και τα οφέλη από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης που δρομολογήθηκαν τον Ιανουάριο του 2017.

β) Η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε επίσης το 2018, 2,7 ΔΙΣ από το Ταμείο Γιούνκερ (Ευρωπαικό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων) που θα ενεργοποιήσουν επενδύσεις συνολικού ύψους 11 ΔΙΣ. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ΓίρκιΚατάινεν ανακοίνωσε αυτές τις μέρες πως η Ελλάδα είναι η πρώτη από τις 10 χώρες που ευνοήθηκαν περισσότερο από το Ταμείο Γιούνκερ. Ακολουθούν η Εσθονία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Βουλγαρία, η Φινλανδία, η Πολωνία και η Ιταλία. 

γ) Η ελληνική κυβέρνηση τέλος γλύτωσε τις περικοπές των συντάξεων παρότι κατόπιν πίεσης του ΔΝΤ είχαν χαρακτηριστεί σαν “διαρθρωτικό μέτρο” ενώ ακούστηκε από τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί πως εφόσον τα δημοσιονομικά συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά θα γλυτωθεί και η μείωση του αφορολόγητου. Κατά συνέπεια η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια αποδεικνύεται πεντακάθαρη. 

Να επισημάνω για τον επίλογο πως στην ελληνική κυβέρνηση δεν χαρίστηκαν όλα τα παραπάνω αλλά εξασφαλίστηκαν κατόπιν σκληρότατης διαπραγμάτευσης. Χρόνια κράτησε η διαπραγμάτευση για το χρέος και αν δεν είχε η ελληνική κυβέρνηση εξασφαλίσει συμμάχους όπως πιχι τη Γαλλία και την Κομισιόν, στο κρίσιμο Eurogroup του Ιουνίου θα περνούσε η γερμανική θέση για πολύ χαμηλότερη ελάφρυνση. Όσοι παρακολούθησαν τότε τις εξελίξεις θα θυμούνται ότι το Eurogroup κράτησε μέχρι τα ξημερώματα κι αυτό για να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Γερμανίας. 

Ας κοιταχτούν λοιπόν στον καθρέφτη όσοι κατηγορούν τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης για γκαρσόνια των Γερμανών. Ο καθρέφτης θα τους βεβαιώσει πως γκαρσόνια και μάλιστα της σφαλιάρας ήταν μόνο οι ίδιοι.

One Response to “Αναζητήστε αλλού τα γκαρσόνια των Γερμανών”

  1. ΜΑΧΗΤΗΣ said

    τα…γκαρσονια…εχουν αξιοπρεπεια..

    κανουν σωστα τη δουλεια τους…

    σκλαβακια…..ορτινατσες….χαμελαιοντες….σαλιγκαρια…..

    Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: