olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Ο ελληνικός λαός θα κρίνει στο τέλος της τετραετίας τα επιτεύγματα της κυβέρνησης

Posted by kalinda on January 2, 2019

9A3CB30E-B748-4F0A-A5F5-F55942068423Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αιχμή τα θετικά στοιχεία που, όπως τόνισε, καταγράφει η ελληνική οικονομία τόσο στο δημοσιονομικό επίπεδο όσο και στη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους, αλλά και στις εξελίξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ σε μια σειρά ζητημάτων όπως το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και εκτίμησε πως πιθανή αποχώρηση στελεχών των ΑΝΕΛ δεν θα επηρεάσει την ολοκλήρωση της τετραετίας της παρούσας κυβέρνησης.

Ο κ. Τζανακόπουλος ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που αφορούν την ψήφιση της Συμφωνίας και του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, είπε πως τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα σημειώνοντας πως «το πρωτόκολλο θα κυρωθεί με απόσταση λίγων ημερών από τη στιγμή που θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στη Βουλή, εφόσον υπερψηφιστεί με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών και είναι προφανές ότι αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι όλα όσα λέγονται σε σχέση με πιθανή μετάθεση της ψήφισης του πρωτοκόλλου για την είσοδο στο ΝΑΤΟ μετά τις εκλογές είναι απολύτως ανοησίες».

Ο υπουργός Επικράτειας επανέλαβε δε, πως ο στόχος της κυβέρνησης και οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί, δείχνουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί με πάνω από 151 ψήφους. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού, συμπεριλαμβανομένου του κ. Θεοδωράκη, έχουν ταχθεί θετικά υπέρ της Συμφωνίας. «Δεν θεωρώ ότι με τον τρόπο που εξελίσσεται η συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα υπάρχει κάποιος λόγος για να αλλάξουν την τοποθέτησή του και κάτι τέτοιο προκύπτει και από τις δηλώσεις τους το τελευταίο διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σε ερώτηση για την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Είναι καλοδεχούμενη, αναμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να επαναλάβει την κίνηση που έκανε τον προηγούμενο Ιούνιο για να λάβει την ίδια ακριβώς απάντηση».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην περίπτωση αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Δεν εξετάζουμε κανένα απολύτως ενδεχόμενο, δεν προκύπτει ότι θα υπάρξει κατά κανένα τρόπο απώλεια, ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ωστόσο δεν θα υπερψηφίσει ποτέ μια πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης ή οποίος άλλος από την παρούσα Βουλή. Με αυτή την έννοια θα έχουμε μια κυβέρνηση όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, – θα λειτουργεί με τη λεγόμενη ανοχή». Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος για να υπάρξει οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εξελίξεις στην Ισπανία με τους Σοσιαλιστές και της στήριξη των Ποδέμος.

Επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως εδώ και τρία χρόνια επιμένει στην ανάγκη για πρόωρες εκλογές και σημείωσε «αυτό το κάνει γιατί δεν θέλει αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τον τετραετή κύκλο της για να μην μπορέσει ο ελληνικός λαός να συγκρίνει την τετραετία 2015-2019 με την τετραετία 2010-2015 -αυτό είναι και κάτι που δεν θα επιτρέψουμε να γίνει». Πρόσθεσε πως η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει την οικονομία, να την φέρει σε ρυθμούς ανάπτυξης -η οποία τονώνεται όλο και περισσότερο-, κατάφερε να δημιουργήσει περίπου 400.000 θέσεις εργασίας, κατάφερε να ρίξει την ανεργία στο 18% κατάφερε να δημιουργήσει όρους επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας και έβαλε τις βάσεις για ένα νέο κοινωνικό κράτος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έθεσε και το δίλημμα των επόμενων εκλογών σημειώνοντας πως στο τέλος της τετραετίας ο ελληνικός λαός θα επιλέξει εάν θέλει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -που προασπίζεται το κοινωνικό κράτος- ή εάν επιθυμεί να επιστρέψει στην αγκαλιά του παλιού πολιτικού καθεστώτος.

Για τις δημοσκοπήσεις ο υπουργός Επικράτειας επανέλαβε ότι κυρίως λειτουργούν ως πολιτικό εργαλείο και εκτίμησε ότι δεν θα επιβεβαιωθούν, σημειώνοντας πάντως πως η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα δείχνει να μειώνεται σταθερά.

Αναφορικά με περίπτωση ανασχηματισμού, είπε πως η φιλοσοφία του πρωθυπουργού δείχνει ότι επιθυμεί να ενεργοποιούνται δυνάμεις και πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο απέκλεισε ευρύ ανασχηματισμό στην περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ.

Για τη στάση του ΚΙΝΑΛ και τις δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη σημείωσε πως είπε το αυτονόητο για τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και καταλόγισε στην ηγεσία του κόμματος απομάκρυνση από την πρόοδο. «Φαίνεται να λειτουργεί ως συμπλήρωμα μιας ακραίας Δεξιάς», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Για το άρθρο 16 ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει την αναθεώρηση και σημείωσε ότι πρόκειται για πρόφαση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείωσε πως το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία και ζητεί ευρεία πλειοψηφία. Συμπλήρωσε δε πως «εάν για κάποια διάταξη δεν υφίσταται συναίνεση, αυτή απλώς δεν αναθεωρείται. Τούτο όμως δεν μπορεί να προσφέρει ή να οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός επιχειρήματος που λέει ότι επειδή δεν συμφωνούμε στην Α’ διάταξη δεν θα συμφωνήσουμε και στη Β’ διάταξη. Η γνώμη μου είναι ότι η ΝΔ ψάχνει μια αφορμή ή μια πρόφαση να αποχωρήσει από τη διαδικασία γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν θέλει την αναθεώρηση ιδιαίτερα εκείνων των άρθρων του Συντάγματος που προσφέρουν ιδιαίτερα προνόμια και προστασία στο πολιτικό προσωπικό έναντι του φυσικού δικαστή» τόνισε.

«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια στη συνταγματικής αναθεώρησης -συζήτηση και ψήφιση προς τροποποίηση άρθρων- στην ολομέλεια της Βουλής να υπερψηφίσει την τροποποίηση του άρθρου 86, στην οποία στα λόγια συμφωνούμε όλοι. Εάν δεν το κάνει, τότε δεν θα έχει καμία σημασία, θα έχει εμπεδώσει, με τη στάση του, το θεσμικό πλαίσιο ατιμωρησίας και αυτό θα είναι ένα πολιτικό ατόπημα που θα τον ακολουθεί» υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε ερώτηση για το πού θα κριθούν οι εκλογές ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «οι εκλογές θα κριθούν και στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οικονομία και στα όσα έχει κάνει στο επίπεδο του κοινωνικού κράτους και στα όσα έχει κάνει στο επίπεδο της θεσμικής θωράκισης της Πολιτείας απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς». Προσέθεσε δε ότι οι εκλογές θα κριθούν από το «κατά ποσό η κυβέρνηση θα καταφέρει να επιλύσει ιστορικές εκκρεμότητες που βαραίνουν τη χώρα για παρά πολλά χρόνια -όπως το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Αλλά από το κατά ποσό η κυβέρνηση θα έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για τα σκάνδαλα διαφθοράς».

Επιτέθηκε εκ νέου στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα υποστηρίζει αναφορικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές λέγοντας «από τη στιγμή που κατέρρευσε το αφήγημα του περί 4ου μνημονίου ιδιαίτερα μετά τη μη περικοπή των συντάξεων τον Δεκέμβρη, άλλαξε το μοτίβο της αντιπολιτευτικής του πολιτικής και πλέον λέει μεν ότι η χώρα δεν οδηγήθηκε στην περικοπή των συντάξεων, αλλά επιχειρηματολογεί με βάση την υποτιθέμενη αδυναμία της χώρας να έχει πρόσβαση στις αγορές».

Ο κ. Τζανακόπουλος παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία των ελληνικών ομολόγων σημειώνοντας «η χώρα δεν έχει αδυναμία πρόσβασης στις αγορές το 5ετές ομόλογο κινείται κοντά στο 3%, το 7ετές κοντά στο 3,3%, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε απολύτως τη δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές και μάλιστα με επιτόκια πολύ καλύτερα από εκείνα που μας δάνειζε το ΔΝΤ, και ωστόσο για την κυβέρνηση που λειτουργεί με γνώμονα μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη διαχείριση του χρέους η έξοδος στις αγορές δεν είναι για επικοινωνιακά παιχνίδια, όπως ήταν για την κυβέρνηση της ΝΔ το 2014». «Αντιθέτως ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΧ) ο οποίος παρουσίασε πριν από λίγες μέρες το πρόγραμμα για το 2019 , θα επιλέξει εκείνος (ο ΟΔΔΧ) ποτέ είναι η καταλληλότερη στιγμή για να βγει η χώρα στις αγορές, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2019-2020 είναι απολύτως καλυμμένες» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του επί των οικονομικών στοιχείων της χώρας ο υπουργός Επικράτειας προχώρησε στη σύγκριση των επιτοκίων των 10ετών ομολόγων σήμερα με εκείνα του 2005-2006 όποτε η χώρα ήταν εκτός κρίσης τα οποία κινούνταν στα ίδια, με τα σημερινά επίπεδα.

Τέλος για την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη περί νέων μέτρων και νέας χρηματοδότησης που θα χρειαστεί η χώρα είπε «πιθανόν ο κ. Σημίτης -ηθελημένα ή μη- να ταυτίστηκε με τις επιθυμίες του κ. Μητσοτάκη ή με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη, δηλαδή να προετοιμάζει το έδαφος για μια υποτιθέμενη -στο δικό του μυαλό- κυβέρνηση και θέλει να οδηγήσει ο κ. Μητσοτάκης τη χώρα για ακόμα μια φορά στην αγκαλιά του ΔΝΤ και έτσι να προετοιμάζεται το έδαφος για μια τέτοια εξέλιξη. Τα πράγματα όμως δεν έχουν καθόλου έτσι. Το ελληνικό χρέος πλέον μετά τη ρύθμιση του Ιουνίου του 2018 έχει καταστεί απολύτως βιώσιμο, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες μέχρι το 2020, τα ελληνικά ομόλογα κινούνται, παρά τις τεχνικές δυσκολίες, πράγμα που δίνει απολύτως πρόσβαση στην Ελλάδα στις αγορές, τα δημοσιονομικά είναι εξαιρετικά, είμαστε ίσως στην καλύτερη δημοσιονομική φάση που ήταν ποτέ η χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

2 Responses to “Ο ελληνικός λαός θα κρίνει στο τέλος της τετραετίας τα επιτεύγματα της κυβέρνησης”

 1. Φ.Π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ said

  ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣEI {Τάδε έφη ο Φ.Π.}

  Η Ελληνική Ιστορία , δεν άρχισε με τον ασπασμό των Ελλήνων στο Χριστιανισμό, ούτε με την Εθνεγερσία του 1821. Η ελληνική ιστορία άρχισε πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού. Η δε ελληνική φιλοσοφία , ήταν αυτή που έθεσε τις βάσεις της φιλοσοφίας σ’ολόκληρο τον κόσμο και από αυτήν εδιδάχθησαν και οι Αγιοι Απόστολοι , οι οποίοι κήρυξαν τη διδασκαλία του Θεανθρώπου. Ομως ο όρος «ημίθεος», προϋπήρξε του όρου «θεάνθρωπος». Δεν πρέπει επίσης να μας διαφύγει ότι η Πολιτεία πρώτα απέκτεινε τον Σωκράτη και κατόπιν τον Ιησού ! Οι διαφορές , η πόλη και η Ανάσταση. Οσο για τους λόγους , οι ίδιοι !…

  Ενας από τους ηγέτες του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος ο «Γιάννης Κορδάτος», στο βιβλίο του : «Ιστορία της Ελληνικής Φιλοσοφίας» είναι λίαν αποκαλυπτικός για το πως βλέπει το κατεστημένο, κάθε αντίθετη θεωρία από αυτές που έχει υιοθετήσει και αναφέρει για τον Σωκράτη τα κατωτέρω: «Η πεισματική του επιμονή να κηρύχνη τις αντιδημοκρατικές ιδέες και νέα δόγματα , ήταν επικίντυνη και υπονομευτική του δημοκρατικού πολιτεύματος» . {Σελίς 288}. «Ο Σωκράτης ήταν επικίντυνος εχθρός της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και σαν τέτοιος έπρεπε να διωχθεί» . {Σελίς 246}.

  Είναι γεγονός ότι η διδασκαλία του Ιησού δεν ήταν τόσο υπονομευτική για το Ρωμαϊκό καθεστώς της εποχής του, «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» , αλλά κυρίως ήταν καταλυτική για τους Φαρισαίους άρχοντες των Εβραίων. Γιατί πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Ιησούς έξω από οικονομικές θεωρίες , ήταν ο ιδεαλιστής, ρομαντικός και απλοϊκός προλετάριος. Ηταν αυτός που ξεκίνησε τη σύγκρουση του εκσυγχρονισμού με την παραδοσιοκρατία . Είναι λοιπόν αδιανόητη η εχθρότητα των κομμουνιστών απέναντι στον Ιησού, αλλά και στον Σωκράτη.

  Πιθανώς διότι τόσον ο Ιησούς όσο και ο Σωκράτης , δεν έφτασαν στο ύψος της διανόησης π.χ. του … «Μπακούνιν». Του οποίου η υψηλή διανόηση διεκήρυξε και τα εξής : «Τα παιδιά δεν ανήκουν σε κανέναν, ούτε στους γονείς τους ούτε στην κοινωνία. Δεν ανήκουν παρά στη μέλλουσα ελευθερία τους» . Η σχετική ελληνική λαϊκή παροιμία επ’ αυτού αναφέρει τα εξής: «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι ». Ομως εμείς σαν απόγονοι του Σωκράτη και σαν μΧριστιανοί Ορθόδοξοι πιστεύουμεν ότι : «Αρχή σοφίας φόβος θεού ». Επίσης ο κατά Κορδάτον υπονομευτής της Αθηναϊκής Δημοκρατίας Σωκράτης , μας δίδαξεν ότι :

  «Ος άλλον βλάπτει εαυτόν βλάπτει , βλάπτει γαρ την εαυτού ψυχήν ».

  Ο δε «Πλάτων» στον «Κρίτωνα » αποδίδει στον Σωκράτη τη δοξασία της υποχρέωσης των πολιτών, να σέβονται τους νόμους της Πολιτείας , ακόμα κι’αν αυτοί είναι καταφανώς άδικοι . Κι’αυτό όχι διότι θέλει να υποδείξει ότι πρέπει οι πολίτες να υποτάσσονται στο άδικο, αλλά διότι θεωρεί ότι το οργανωμένο κοινωνικό σύνολο, βρίσκεται πιό ψηλά από την προσωρινή θέση του πολίτη, έστω κι’αν αυτή απειλείται από κάποιους άδικους νόμους της Πολιτείας .

  Αν λοιπόν ο Σωκράτης βάσει της διδασκαλίας του, ήταν εχθρός του δημοκρατικού πολιτεύματος , και σαν τέτοιος διώχθηκε από την Πολιτεία και υποχρεώθηκε να πιεί το «κώνειο », γεγονός που το αποδέχτηκε με απόλυτη ψυχραιμία η οποία δείχνει όλο το μεγαλείο της προσωπικότητάς του , αλλά και τη συνέπειά του σ’ αυτά που δίδασκε στους μαθητές του, τότε όλοι οι νομιμόφρονες πολίτες είναι εχθροί και υπονομευτές της δημοκρατίας . Οταν δε οι μαθητές του, μεταξύ αυτών και ο Πλάτων, του πρότειναν να τον φυγαδεύσουν τους απάντησεν ως εξής :

  «Η δοκεί σοι οίον τε έτι εκείνην την πόλιν είναι και μη ανατετράφθαι, εν η αν αι γενόμεναι δίκαι μηδέν ισχύουσιν, αλλ’ υπό ιδιωτών άκυροί τε γίγνονται και διαφθείρονται ;». {Νομίζετε πως μια πόλη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να αποφύγει την ανατροπήν, αν οι δικαστικές αποφάσεις της δεν πρόκειται να έχουν δύναμη, αλλά ο κάθε ιδιώτης να μπορεί να τις εκμηδενίσει ;}.

  Σχετικώς με την καταδίκη του Σωκράτη γεννάται το εξής ερώτημα : Ποία ήσαν τα ενδεδειγμένα μέτρα που έπρεπε να λάβει η Πολιτεία για τους επικριτές του Σωκράτη , ο οποίος καταδικάστηκε στην εχάτη των ποινών, διότι του απέδωσαν ότι δήθεν παρέσυρε τους μαθητές του, π.χ. τον… Πλάτωνα , με καινούριες ιδέες και δόγματα που υπονόμευαν την Αθηναϊκή Δημοκρατία , γι’αυτούς που με την ισχύ των όπλων απεπειράθησαν να καταλύσουν αυτή τη Δημοκρατία ; Ο Κάρολος Μαρξ διεκήρυξεν επ’αυτού -και είχε δίκιο- τα εξής :

  «Το όπλο της κριτικής δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κριτική των όπλων ».

  Ποία μέτρα έπρεπεν επίσης να λάβει η Πολιτεία, για κάποιους ηγέτες της , που αποδεδειγμένα κατεχράσθησαν δημόσιο χρήμα , και θρασύτατα δήλωσαν ότι έκαναν κάποια μικροδωράκια στους εαυτούς τους ; Ο Πλάτων στο βιβλίο του «Νόμοι », αναφέρει ότι αυτοί που δέχονται δώρα για να κάνουν το καθήκον τους πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο. Κι’αυτό διότι καθώς διετύπωσε το σκεπτικό του, δεν χρειάζεται να παίρνουμε δώρα, ούτε για τα καλά ούτε για τα κακά !… Για όλους αυτούς τους λόγους η άντληση των ιδεολογιών και των πιστεύω μας , πρέπει να πηγάζουν από τους προγόνους μας , οι οποίοι είναι οι Πατριάρχες της ανθρώπινης διανόησης .

  Ο Φρήντριχ Νίτσε αναφέρει με πικρία ίσως , αλλά με ειλικρίνεια τα εξής :

  «Από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλεπάλληλοι πολιτισμοί έχουν παλαίσει απεγνωσμένως
  ίνα αποτινάξουν τον ζυγόν των Ελλήνων, και τούτο, διότι κάθε ατομική δημιουργία
  -ακόμα και η θαυμαστoτέρα- συγκρινομένη με τας δημιουργίας εκείνων, χάνει αμφότερα , χρώμα και ζωήν και υποβιβάζεται εις αδέξιον και άχαριν αντίγραφον, εις μίαν γελοιογραφίαν. Από εκεί εκπηγάζει το μίσος της καρδίας των προς το μιαρόν αλαζονικόν έθνος , το οποίον κοσμεί οιονδήποτε ξένον αιωνίως δια του επιθέτου : «Βάρβαρος». Παρά πάσαν προσπάθειαν όμως δεν ανεκαλύφθη εισέτι το «Κώνειον», όπερ θα ηδύνατο να εξαφανίσει το «φαινόμενον» τούτο , και ούτε η αχαλίνωτος συκοφαντία ίσχυσαν δια να ταράξουν την αυθάδη γαλήνη των… Και ούτως εμπρός εις τους Ελληνας μας καταλαμβάνει δέος και εντροπή !… Διότι όπως ο ηνίοχος οδηγεί το άρμα , οι Ελληνες κρατούν εις τας χείρας των τα ηνία της Τέχνης, ή μάλλον πάσης Τέχνης».

  Ιδού οι βάρβαροί σου mr. Jeffrey Chant Papandreou : Δηλαδή, θα είναι πράγματι βάρβαροι , όχι αυτοί που δεν θα σε ψηφίσουν, αλλά αυτοί που θα σε ψηφίσουν, αφού πας μη Ελλην Βάρβαρος. Αυτός είναι και ο λόγος της επερχόμενης ελληνοποίησης των Βαρβάρων εκ μέρους σου, αν κατακτήσεις την εξουσία που είναι πολύ πιθανό, αφού όλοι οι ηγέτες των κομμάτων εξουσίας είναι μέλη του Club Bilderberg , του οποίου η εντολή της «Βουλιαγμένης» είναι η ανάληψη της εξουσίας από εσένα και τους αντικαταστάτες σου, με σκοπό να σβύσουν την Ελλάδα από τον παγκόσμιο χάρτη ως άλλη «Καρχηδόνα» .

  Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 21-9-2009 από τον Φ.Π.

  Like

 2. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  τωρα ..εσκισες συντροφε!

  με αυτο το…μεγα…

  ο..λαος θα κρινει!

  εσκισες!

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: