olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

🇯🇵Η Ιαπωνία επιτρέπει την είσοδο σε περισσότερους μετανάστες… λόγω έλλειψης εργατών

Posted by netakias.com on Δεκέμβριος 8, 2018

japan_androgyno_vrahon2Η Ιαπωνία επιτρέπει την είσοδο σε περισσότερους μετανάστες… λόγω έλλειψης εργατών

Το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε ένα νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του συστήματος χορήγησης βίζας με σκοπό να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εργάτες, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των ελλείψεων εργατικού δυναμικού.

Το νέο σύστημα χορήγησης θεωρήσεων, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο, αφορά 14 διαφορετικούς βιομηχανικούς κλάδους που έχουν έλλειψη σε εργατικό δυναμικό, όπως οικοδομή, γεωργία, εστιατόρια και περίθαλψη των ηλικιωμένων.

Παραδοσιακά η Ιαπωνία τασσόταν ενάντια στην μετανάστευση και υποδεχόταν ελάχιστους πρόσφυγες.

Ωστόσο σήμερα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τη ραγδαία γήρανση του πληθυσμού.

Το νομοσχέδιο προωθήθηκε και κατατέθηκε από τη συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, παρά τη δριμεία κριτική της αντιπολίτευσης, που υποστήριξε ότι ο νόμος δεν αντιμετωπίζει με ικανοποιητικό τρόπο τις ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των μεταναστών.

Σύμφωνα με τις κριτικές της αντιπολίτευσης, ένα πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης που προσέφερε η χώρα σε ανθρώπους από αναδυόμενες οικονομίες από το 1993, επέφερε την εκμετάλλευση των ανθρώπων αυτών ως φθηνό εργατικό δυναμικό σε εργοστάσια και τους οδήγησε στο περιθώριο της κοινωνίας.

Αυτά τα προβλήματα μπορεί να διογκωθούν με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων νέων εργαζομένων, διατείνεται η αντιπολίτευση.

Το νέο σύστημα προβλέπει τη χορήγηση δύο κατηγοριών θεωρήσεων.

Η μία θα δίνει σε ασκούμενους την ευκαιρία να παρατείνουν τη βίζα τους για ακόμη πέντε χρόνια αν περάσουν τεστ βασικών γνώσεων της γλώσσας.

Η δεύτερη κατηγορία θεωρήσεων για μακροχρόνια διάρκεια παραμονής στοχεύει σε εργαζομένους υψηλής ειδίκευσης και εμπειρίας, που θα μπορούν να φέρουν μαζί και τις οικογένειές τους, σε αντίθεση με την πρώτη κατηγορία.

Σήμερα, στην Ιαπωνία ζουν 1,28 εκατομμύρια αλλοδαποί εργαζόμενοι, από τους 680.000 το 2012.

2 Σχόλια to “🇯🇵Η Ιαπωνία επιτρέπει την είσοδο σε περισσότερους μετανάστες… λόγω έλλειψης εργατών”

 1. Δεν υπάρχει έλλειψη εργατών πουθενά στο πλανήτη. Αυτό που υπάρχει είναι εκμετάλλευση. Αν οι εργοδότες έδιναν πραγματικά ανταγωνιστικούς μισθούς που να αντικατοπτρίζουν την αξία της παραγωγής τους, θα έβρισκαν ένα σωρό εργάτες. Αλλά θέλουν όλο και μικρότερους μισθούς για να έχουν όλο και περισσότερα κέρδη, κι επειδή υπάρχει ένα όριο για τους γηγενείς, φέρνουν εξαθλιωμένους εισαγώμενους…

 2. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Η ιΑΠΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ..ΜΑΚΡΙΑ…ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ…πολιτεσ ιαπωνεσ!

  μΗ ΞΕΧΝΑς ΤΟΥς..κΑΜΙΚΑΖΙ!

  ΕΚΕΙ…ΔΕΝ ΤΟΥς ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

  ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΟς ΕΛΕΓΧΟς ΤΩΝ ΡΕΜΑΛΙΩΝ ΚΑΙ….ΔΟΥΛΕΙΑ!

  ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ!

  ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ…ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ….ΚΟΤΕς…ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ…..

  ΟΧΙ…ΞΑΠΛΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ..ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ..ΗΛΙΟΣ!

  υπαρχει διαφορα …απειρη λοιπον!

  μαθε ομως

  οτι στη δανια…προχθες..

  ολοι οι…παρανομοι..μεταναστες..

  περιοριζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ..ΝΗΣΙ ΤΗΣ!

  Ω!

  φασιστες….Δανοι…

  που προστατευετε τους πολιτες και τη χωρα σας

  απο το καθε….τεμπελικο λαμογιο..τον καθε τυχοδιωκτη!

  Ποιος θα..βιασει ρε τις κορες σας?

  φασιστες!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: