olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι τρεις κινήσεις της κυβέρνησης για ξεκαθάρισμα της συμφωνίας των Πρεσπών

Posted by olympiada on December 8, 2018

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού, ουδείς έχει την παραμικρή αμφιβολία για το ποιες είναι οι επιδιώξεις των παραχαρακτών της ιστορίας. Το Ολυμπία έχει προειδοποιήσει έγκαιρα ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο σκοπιανός πρωθυπουργός έναντι των βουλευτών του VMRO ώστε να ψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές, συνιστούν βάναυση παραβίαση όχι μόνο της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά οποιασδήποτε έννοιας διεθνούς δικαίου. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η κυβέρνηση μετά και την καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι αποφασισμένη να κάνει τρεις κινήσεις που είτε θα θωρακίσουν η συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα είπε θα την τινάξουν στον αέρα. Μην χάσετε σε λίγο στο Ολυμπία ποιες θα είναι αυτές οι κινήσεις, και λεπτομέρειες.

9 Responses to “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι τρεις κινήσεις της κυβέρνησης για ξεκαθάρισμα της συμφωνίας των Πρεσπών”

 1. Αυτονόητα said

  Ο καταθλιπτικός τυφλοπόντικας

  «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» λέει η παροιμία, αλλά εκεί στην ΝουΔου κάποιοι διακεκριμένοι (νέο και παλαιό-φασίστες) τηλεπωλητές υαλουρονικών οξέων, νανογιλέκων και επίτομων «επιστημονικών» έργων (που -μεταξύ πολλών άλλων- μας αποκαλύπτουν τις διαστημικές αποστολές των αρχαίων Ελλήνων στον πλανήτη «Κρύπτον») βάλθηκαν (στον ελεύθερο χρόνο τους) να μας απαλλάξουν από την πιο μεγάλη συμφορά που ενέσκηψε στον τόπο και φέρει την κωδική ονομασία ΣΥΡΙΖΑ.

  Θύμιος Γεωργόπουλος

  Ο ZHMENS-man και η παρέα του πυροβολούν αδιακρίτως και αδιαλείπτως με το (άκρο) δεξί τους.

  Αυτοί κλέβουν, ο Πολάκης φταίει που απειλεί με την δικαιοσύνη.

  Αυτοί μας έβαλαν στα μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται που μας έβγαλε πριν προλάβουν οι ίδιοι.

  Αυτοί έκοψαν μισθούς και συντάξεις, η κυβέρνηση ευθύνεται που αυξάνει τους μισθούς και πετυχαίνει μη περικοπή των συντάξεων.

  Αυτοί δημιούργησαν το Μακεδονικό ζήτημα, ο Τσίπρας ξεπουλάει την ονομασία.

  Αυτοί θέλουν ιδιωτική Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, αλλά παλεύουν για κρατικοδίαιτη Εκκλησία και παπάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.

  Έτσι, ο Τσακαλώτος τρολάροντας τους στην Βουλή είπε: “Έχετε βάλει τόσο χαμηλά τον πήχη ώστε θα περνούσε από πάνω ακόμη και μια φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου σε 25 από τα 40 πόδια και κρατώντας βαριές σακούλες, για τα ψώνια της εβδομάδας από τα LIDL.”

  Εκείνο όμως που γεννά -κατά σειράν- έκπληξη, αμηχανία και οργή είναι ο καλπάζων κρετινισμός, ως μέθοδος πολιτεύεσθαι των «αριστερών εξάσφαιρων» στο πλάι της πιο βρώμικης επίθεσης της μαύρης διαπλοκής, απέναντι στην πιο προοδεύτικη διακυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

  Επειδή το “γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”:

  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα. Η χούντα είχε καλύτερη διακυβέρνηση.”

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέπτεται φασιστοκάναλα, καταγγέλλοντας (στους συνεργάτες του χουντικού Πλεύρη) τον Τσίπρα.

  Ο Αλέκος Αλαβάνος δηλώνει για τον ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι ο πιο δηλητηριώδης αντίπαλος μας.”

  Κάποιο μέλος του Κ.Κ.Ε. αναφερόμενο στις εθνικιστικές καταλήψεις αναφέρει: “Αφού η Χρυσή Αυγή είναι μια έκφραση του καπιταλισμού, τον οποίο υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε οι φασίστες είναι συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ!!!”

  Όμως εσείς οι κάτοχοι του «αριστερόμετρου» (με copyright) πρέπει να ξέρετε ότι:

  Η Αριστερά, στην στρατόσφαιρα των κοινωνικών αναγκών, ή θα είναι χρήσιμη δύναμη ή δεν θα υπάρξει.

  Η Αριστερά, στην παλαίστρα της κυβερνητικής διαχείρισης των λαών, ή θα σηκώσει το βάρος δύσκολων αποφάσεων και θα γίνει η έκφραση του κοινωνικού αντίβαρου στον ολοκληρωτισμό ή θα αφανιστεί.

  Η Αριστερά, στις επιταγές των καιρών, ή θα ανταποκριθεί αναλαμβάνοντας τις ιστορικές της ευθύνες ή θα ενσωματωθεί πλήρως, ως η χρήσιμη δύναμη διαμαρτυρίας.

  Η Αριστερά δεν είναι αίρεση, δεν προσδοκά ανάσταση εργατών σε ένα άλλο σύμπαν, δεν υπόσχεται «σοσιαλιστικούς παραδείσους, όταν έλθει εν τη βασιλεία της», δεν εξοβελίζει στο «πυρ το εξώτερον» όσους παλεύουν για «ρεφορμιστικές» αλλαγές υπέρ των συμφερόντων του λαού σε συνθήκες άγριου καπιταλισμού.

  Η Αριστερά δεν βοηθάει να έρθει η Δεξιά στην κυβέρνηση για να έχει λόγο ύπαρξης.

  Η Αριστερά λερώνει τα παπούτσια της στις λάσπες, σπρώχνοντας για να κινηθεί ο βαλτωμένος τροχός της ιστορίας, όταν οι «πούροι αριστεροί» διατηρούν καλογυαλισμένες και απαστράπτουσες τις «επαναστατικές» τους μπότες.

  Παραφράζοντας τον Ε. Τσακαλώτο με την «φυματική σαρανταποδαρούσα», θα έλεγα στους άσπονδους «συντρόφους»:

  “Είστε τόσο πολύ τυφλωμένοι από το κομματικό σας μίσος, που ακόμα και ένας καταθλιπτικός τυφλοπόντικας με ολική τύφλωση και απουσία όσφρησης, θα διέκρινε -με ευκολία- την τεράστια προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στον λαό. ”

  Like

  • Δοξάστε τους!!!! said

   Ρε άντε γαμήσου μας ξεσκίσατε στους φόρους λεκέδες κολοτούμπες
   ντροπή της αριστεράς. Τεκμήριο στα παιδιά μας !!!! φασίστες !!!!
   θα τα φάτε τα γιαούρτια γιατι σας αρέσουν κι όλας.

   Like

   • Αυτονόητα said

    Η Ελλάδα δεν θα ξανά πέσει πότε στα βρωμερά σας χέρια Νουδουλικά.

    Αυτό να το θυμάσαι.

    Πέστα και στο Μουρούτη και τον Άδωνι που σε πληρώνουν.

    Like

 2. Αθάνας said

  Αυτονόητο είναι ότι βρίσκεσαι σε πανικό.

  Like

 3. ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ said

  έφαγε τα συρτάρια ο άνθρωπος τους βρήκε τους κωδικούς. Όπως βρήκε και τους κωδικούς με τον κατρούγκαλο και ξέσκισε μισθούς και συντάξεις . Τίμησε και τις χήρες.
  Πανάρα τώρα που οι συγκυβερνήτες σου ξήλωσαν τον μακεδονομάχο Μελά μην ξεχάσεις εσυ ρε να τον κάνεις στρατηγό. Πάνο το έμαθες έξω ο Ριχάρδος μεσα ο Μελάς . Τον θάψατε και αυτόν .

  Like

 4. Φ.Π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ said

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ :

  Κατόπιν της εσχάτης προδοσίας που διέπραξεν η σταλινική ηγεσία των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν διαπραγματεύνταν τα αδιαπραγμάτευτα, για να καταλήξει σε ατιμωτικό και προκάτ συμβιβασμό. Ομως σε ένα συμβιβασμό υπάρχουν και τα ζητούμενα από τις δύο πλευρές για να επέλθει αυτός.

  Δηλαδή οι διαπραγματευτές προδότες κομμουνιστές τι διαπραγματεύονταν ; Τι ζητούσεν η Ελλάδα από τα Σκόπια και τι ζητούσαν τα Σκόπια από την Ελλάδα ; Απλώς οι δήθεν διαπραγματευτές κομμουνιστές που κυβερνούν την Ελλάδα επιθυμούσαν να εξωφλήσουν το γραμμάτιο του Ιανουαρίου 1949 που είχεν υπογράψει η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. στους συμμάχους της Σκοπιανούς που από κοινού πολεμούσαν εναντίον της Ελλάδας με σκοπό την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς , όταν ο δήθεν Δ.Σ.Ε. και οι Σκοπιανοί συμμαχοί του θα νικούσαν τους Μοναρχοφασίστες Ελληνες.

  Δηλαδή η Ελλάδα που κατέχει ακριβώς για να προστατέψει από τις βλέψεις Βουλγάρων και Σκοπιανών το {51,5%} της οριζομένης ως Μακεδονίας βαλκανικής περιοχής , παρεχώρησε τα πάντα στους Σκοπιανούς που κατέχουν το {38,4%} αυτής της περιοχής. Μεγάλη διπλωματική επιτυχία {γιά τους Σκοπιανούς} των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ .

  Κι’ αυτό διότι η Μακεδονία είναι μία διαμοιρασμένη βαλκανική περιοχή {και όχι κράτος} μεταξύ της Ελλάδας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας μετά τη λήξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου το έτος {1913} με την ισχύουσα και σήμερα “ Συνθήκη του Βουκουρεστίου”.

  Και συγκεκριμένα τα αντιμαχόμενα τότε κράτη έλαβαν τα κατωτέρω αναφερόμενα ποσοστά της οριζομένης ως Μακεδονίας Βαλκανικής περιοχής :

  Ελλάδα {51,5%} Σερβία {38,4%} και Βουλγαρία {10,1%}. Διευκρινίζω ότι το ποσοστό που έλαβεν η Σερβία είναι υπερβολικό και αδικεί την ηττημένη Βουλγαρία από τις σύμμαχες δυνάμεις Ελλάδας Σερβίας. Επίσης και την Ελλάδα . {Μοναστήρι , Γευγελή , Γη Ελληνική} . Τελικώς σε λίγο σύμφωνα με την προδοτική εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια που υπέγραψαν οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία παραχωρεί όνομα και εθνική ταυτότητα και κατὀπιν και εθνικὀ ἐαφος . Κι’ αυτὀ διὀτι οι Σκοπιανοί δικαιωματικώς ως οι μόνοι Μακεδόνες στα Βαλκάνια -σύμφωνα με τους προδότες του ΣΥΡΙΖΑ- θα διεκδικήσουν και θα κερδίσουν όλη τη Βαλκανική Περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία και με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.

  Δηλαδή αυτό που δεν κατόρθωσαν οι κομμουνιστές και οι Σκοπιανοί με πάνω από τρία έτη γενοκτόνο πόλεμο εναντίον της Ελλάδας , από τις 31 Μαρτίου 1946 μέχρι τις 30 Αυγούστου 1949, το κατάφεραν οι Μακεδονομάχοι των Σκοπίων κομμουνιστές κ.κ. Α. Τσίπρας , Ν. Κοτζιάς και Φ. Κουβέλης με τη συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ και με τη συνεργασία του κ. Π. Καμμένου.

  Επίσης αφού η Ν.Δ. όχι μόνο δεν έχει καταγγείλει την αισχρή αυτή συμφωνία αλλἀ και ότι θα την ακυρώσει αν και εφ’ όσον κερδίσει στις εκλογές {αν γίνουν εκλογές}. Κι’ αυτό διότι δεν μας διαφεύγει το “ΟΧΙ” της ετυμηγορίας του Ελληνικού Λαού στο Δημοψήφισμα , που κομμουνιστικώ πραξικοπηματικὠ τω δικαιώματι έγινε «ΝΑΙ» σε όλα . Δυστυχώς για το πολιτικό του μέλλον ο κ. Μητσοτάκης μας δήλωσε με μισόλογα ότι η Ν.Δ. θα τη σεβασθεί . Αυτό όμως τον καθιστά και αυτόν συνένοχο αυτής της ιεροσυλίας που διεπράχθη σε βάρος της Ελλάδας.

  Ιδού η Μακεδονία κ. Μητσοτάκη ιδού και το πήδημα . Η Θεά Τύχη σου έδωσε την ευκαιρία να δοξασθείς αλλά εσύ τάχθηκες αντάμα με τους ρεβανσιστές κομμουνιστές . Βγες στα Μ.Μ.Ε. και δήλωσε με Κρητική λεβεντιά και παληκαριά ότι : «Δεν αναγνωρίζεις την επαίσχυντη και εθνοπροδοτική αυτή συμφωνία ὀτι και να συμβεἰ». Διάβασε δε να μάθεις για τους Κρητικούς οπλαρχηγούς του Μακεδονικού Αγώνα. Ποιόν να πρωτοθυμηθώ ; Στο τέλος αυτής της ιστορικής αλήθειας θα αναφέρω ως συμπληρωματικό υπόμνημα μιά σελίδα από το βιβλίο μου σχετικώς και με τη συμμετοχή των Κρητών στον ηρωικό Μακεδονικό Αγώνα.

  Αν πράξεις ούτω να είσαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα σε ηρωποιήσει .

  Τελικώς οι δυνάμεις του κακού {Κ.Κ.Ε. και Ν.Ο.Φ.} ηττήθησαν από τον {Εθνικό Ελληνικό Στρατό} και ούτω η απόφαση των κομμουνιστών έμεινε στα χαρτιά. Ομως κατόρθωσαν το έτος 2015 να εξαπατήσουν τους Ελληνες και με έναν απατεωνίστικο εκλογικό νόμο που θέσπισεν η Ν.Δ. δια του Κερένσκι της Ελλάδας , κατόρθωσαν να καταλάβουν την εξουσία οι κομμουνιστές με σκοπό να τη διαμελίσουν και να την εξισλαμίσουν. Oύτω στις 17 Ιουνίου του σωτηρίου έτους 2018 {για τους Σκοπιανούς} , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. υπέγραψε αυτή τη συμφωνία συμβολικώς στο ίδιο μέρος που την υπέγραψε η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. στις {30 Ιανουαρίου 1949}. Ναι αυτή τη Συμφωνία της ντροπής γιά την απελευθέρωση των … Μακεδόνων από τους φασίστες Ελληνες.

  Τι πιό απλό , ο δήθεν μέγας διαπραγματευτής κ. Ν. Κοτζιάς , σταλινικός πράκτορας της ΣΤΑΖΙ {σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση της τέως Ελληνίδας ΥΠΕΞ κ. Θεοδώρας Μπακογιάννη} ότι : «ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας κ. Ν. Κοτζιἀς , ουδεμία σχέση έχει με τη διπλωματία και ότι ήταν πράκτορας της ΣΤΑΖΙ» .

  Ούτω ρεβανσιστικώς ομού με τον Σιωνοκομμουνιστή κ. Α. Τσίπρα και τη συμμορία ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχἠ των ΑΝ.ΕΛ. απελευθέρωσαν τους Νοφικούς , Ναζιστές , Σκοπιανούς , από τη … δουλεία των Ελλήνων, σύμφωνα με τις επιταγές της {5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. του Ιανουαρίου 1949} στις Πρέσπες της Φλώρινας.

  Εν ολίγοις σε συμφωνία με τους κομμουνιστές κ.κ. Α. Τσίπρα και Φ. Κουβέλη και με τον Ο.Φ.Α. κ. Π. Καμμένο ουδέποτε διαπραγματεύτηκε ο σταλινικός κομμουνιστής πράκτωρ της ΣΤΑΖΙ κ. Ν. Κοτζιάς με τους Σκοπιανούς. Απλώς ικανοποίησε τα πολιτικά κομμουνιστικά απωθημένα του και εκ παραλλήλου εφήρμοσε τις εντολές των νέων αφεντικών του, εκχωρώντας τα πάντα εν σπουδἠ στο ψευδοκράτος των Σκοπίων, άνευ λόγου και αιτίας.

  Οταν ο κ. Π. Καμμένος δήλωνε ανερυθριάστως δουλεύοντας τον ελληνικό λαό ότι έχει εμπιστοσύνη στον κομμουνιστή πράκτορα της ΣΤΑΖΙ δεν γνώριζε τι θα συνέβαινε ; Αν δεν γνώριζε τότε είναι ακατάλληλος για τη θέση που κατέχει. Δηλαδή πριν από τη φιέστα των Πρεσπών θα έπρεπε να παραιτηθεί και όχι να συνυπογράψει την εκχώρηση της Μακεδονίας στους εχθρούς της Ελλάδας. Τι εμπιστοσύνη και πράσινα άλογα μας αράδιασε για τον σταλινικό κομμουνιστή πράκτορα του Ούλμπριχτ κ. Ν. Κοτζιά ;

  Οι συμμορίτες που σήμερα κυβερνούν την Ελλάδα τη βύθισαν στο πένθος και στο σκοτάδι επί τρία και πλέον έτη μαζί με τους Σκοπιανούς , με σκοπό να αποσπάσουν τη Μακεδονία από την Ελλάδα και να την εντάξουν στα Σκόπια και δεν το κατὀρθωσαν. Εν ολίγοις οι κομμουνιστἐς του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν δυνατό να αφήσουν αναξιοποίητη την ουρανοκατέβατη αυτή ευκαιρία. Δυστυχώς ὀμως και οι ΑΝ.ΕΛ. είναι άμεσοι συνένοχοι των κομμουνιστών που δηλώνουν αριστεροί .

  Η Μακεδονία είναι το πρόφραγμα της Ελλάδας στις επιδρομές των βαρβάρων. Δεν το γνωρίζει αυτό ο λαλίστατος ΥΕΘΑ , ή εμπρός στην υπουργική πολυθρόνα ας πάει και το παλιάμπελο ;

  Πάντως το Κουτσογεωργικό προπαγανδιστικό κανάλι των Κουρήδων που μετεγράφη στον ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Αιμίλιο Λιάτσο κ.λ.π. έμμισθους προπαγανδιστές των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ , προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ελλάδα κέρδισε από αυτή την επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία. Το τι κέρδισε όμως είναι μυστικό και ούτω δεν το κοινοποιούν στον δήθεν κυρίαρχο και νυν έγχρωμο ελληνικό λαό .

  Επίσης ο Ο.Φ.Α. κ. Λιάτσος και οι ασπάλακες του ΚΟΝΤΡΑ δήλωσαν άνευ εντροπής ότι το ερώτημα του Δημοψηφίσματος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν : “Παραμονή ή Οχι στο Ευρώ”. Τέτοιες κομμουνιστικές κοτσάνες μηχανεύονται αυτοί που νομιμοποίησαν τα αυθαίρετα στο ΜΑΤΙ , και δηλώνουν τώρα ότι φταίνε οι καμένοι νεκροί για τη συμφορά που τους βρήκε , υπαιτιότητι της άγρας ψήφων από το {2,93% } των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ , που με αυτό το ποσοστό κυβερνάει και ξεπουλάει την Ελλάδα.

  Με απεριόριστο δε κομμουνιστικό επιθετικό θράσος , δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν με {151} βουλευτικές ψήφους την εθνοπροδοτική αυτή συμφωνία , ενώ το Σύνταγμα απαιτεί {180} + έδρες. Βέβαια οι κυβερνώντες δεν έχουν ορκισθεί στο Σύνταγμα , αλλά ο δήθεν τοποτηρητής του Συντάγματος της δήθεν Ελληνικής Δημοκρατίας , ποιεί τη νήσσα επ’ αυτού. Στα δύσκολα δε για τους κομμουνιστές εκδίδει και Σουλτανικά Φιρμάνια. Συγνώμην Π.Ν.Π. ήθελα να είπω.
  11-8-2018 Φ.Π.

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΙΣΟΡΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ : {Αφιερωμένο στον νυν Κρητικό αρχηγό της Ν.Δ. κ. Κυριἀκο Μητσοτἀκη }

  Απόσπασμα από το βιβλίο μου : “Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ” {σελίς 47}

  Ενα μεγάλο παράδειγμα της ενότητας του Ελληνικού Εθνους από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, ακόμα και κατά την Τουρκοκρατία αποτελεί η συμμετοχή Μακεδόνων στις επαναστατικές εξεγέρσεις των Κρητών για την απελευθέρωσή τους , και Κρητών στην εξέγερση των Μακεδόνων για τον ίδιο σκοπό . Και συγκεκριμένα Μακεδόνες πολεμιστές κατέβηκανστην Κρήτη το 1897 και συμμετείχαν στην επαναστατική κίνηση της Κρήτης , εναντίον των Τούρκων κατακτητών της .

  Ακόμα σημαντικώτερη ήταν η συμμετοχή Κρητών πολεμιστών στον καλύτερα οργανωμένο και μακρύτερο σε χρονική διάρκεια Μακεδονικό Αγώνα. Επρόκειτο γιά Κρήτες εθελοντές ο αριθμός των οποίων έφτανε τις {3.000} από τους οποίους οι {700} έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Μακεδονίας . Για να καταδειχθεί η έκταση της συμμετοχής των Κρητών αγωνιστών, σημειώνουμε ότι από τους τρείς Γενικούς Αρχηγούς του αγώνα οι δύο ήσαν Κρήτες. Και από τους {82} Σημαιάρχες οι {19} ήσαν επίσης Κρήτες . Οι δύο Κρήτες γενικοί αρχηγοί ήσαν οι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού “Γ. Κατεχάκης” {Ρούβας} και “Γ. Τσόντος” {Βάρδας}. Ενας άλλος Κρητικός ο “Γ. Πέρας” έφτασε κρυφά στη Θεσσαλονίκη το {1903} και προωθήθηκε μέχρι το Μοναστήρι γιά να συλλέξει πληροφορίες σχετικώς με τις επικρατούσε συνθήκες και τις προϋποθέσεις γιά τον Μακεδονικό Αγώνα.
  Το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό σώμα που έφτασε στη Μακεδονία γιά να βοηθήσει στη διεξαγωγή του αγώνα ήταν του “Ευθύμιου Καούδη” και απετελείτο από Κρήτες μαχητές. Μερικοί από τους ονομαστότερους Κρήτες Οπλαρχηγούς ήσαν οι κατωτέρω : {Εμ. Σκουνδρής , Ι. Καραβίτης , Γ. Συρικνάκης , Ν. Λουκάκης , Π. Γύπαρης Ε. Καούδης , Γ. Βολάνης} κ.α. Οπως ήταν επόμενο οι Μανιάτες δεν ήταν δυνατό να απουσιάσουν από το εθνικό προσκλητήριο, γιά την απελευθέρωση της Μακεδονίας . Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εξής :

  Ο Μακεδονομάχος “Νικόλαος Τσοτάκος” καπετάν {Γέρμας} επικεφαλής σώματος αποτελούμενο από 45 επίλεκτους Μανιάτες πολεμιστές , φονεύθηκε έξω από την Καστοριά στις 7 Ιουλίου 1907 μαχόμενος εναντίον των κομιτατζήδων.

  Επίσης τον Μάρτιο του 1904 επεσκἐφθησαν τη Μακεδονία ως έμποροι γιά να διαπιστώσουν από κοντά την παρούσα κατάσταση και να καταστρώσουν τα επιτελικά τους σχέδια οι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού. {Παύλος Μελάς , Αναστάσιος Παπούλας , Αλέξανδρος Κονδούλης και Γεώργιος Κολοκοτρώνης }. Εν συνεχεία ενίσχυσαν τον αγώνα των Ελλήνων στη Μακεδονία τα εξής στρατιωτικά σώματα. {Παύλου Μελά , Παντελή Κόκκινου , Γεωρίου Μπόλα και Ευθύμιου Καούδη}. Τα δε κυριότερα επαναστατικά κέντρα των Ελλήνων ήταν η Θεσσαλονίκη , το Μοναστήρι , οι {Σέρρες , η Στρώμνιτσα {Τιβεριούπολη}, η Δράμα , η Καβάλα , η Γευγελή , η Αδριανούπολη , η Εδεσσα} και γενικώς σχεδόν όλη η Μακεδονία.
  11-8-2018 Φ.Π. {Ανδρέας Γούλας } Συγγραφέας Ιστορικός

  Like

 5. μακεδονια ειναι μια said

  Ξεπούλημα της Μακεδονίας!!!!!! Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα !!!!!
  Τα ακούτε έλληνες!!!!!! Φασίστες εμείς και τα παιδιά μας που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία μας !!!!! Που τιμούν τους ήρωες προγόνους μας που θυσιάστηκαν για τη Μακεδονία!!!!!! Τους συγγενείς μας που θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι!!!!!
  Η Γαλλία κάηκε για μια αύξησης στο πετρέλαιο !!!!!!!

  Like

 6. enas said

  Πολύ φασαρία για 2 βουλευτικούς μισθούς παραπάνω…
  Το ζήτημα δεν είναι η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά οι εκλογές…

  Like

 7. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  αντι οι αχρηστοι…

  οι παντελωσ δοσμενοι αχρηστοι!

  Πρωτα να ξεκαθαρισουν

  και μετα να ωβαλουν την..Υπογραφη τους

  για να μπορουν να βαλουν και την…ψω…η τους μετα….

  εκαναν το..αντιθετο

  σαν πανηλιθια οντα!

  ρε….τι λεσια κυβερνουν τη χωρα μου!

  ποσο επικινδυνα λεσια!

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: