olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία

Posted by kalinda on December 7, 2018

42941DE1-7081-41A0-80CE-4057391F720A«Πάρα πολλά θέματα τα οποία έρχονται στην επιφάνεια, τεκμηριώνονται και εμπλουτίζονται με στοιχεία στα επιμέρους κεφάλαια αυτού του πορίσματος, κάνουν ευρεία την αίσθηση της κοινής γνώμης, που υπήρχε εξαρχής, ότι σε αρκετούς χώρους στον πολύ κρίσιμο κοινωνικά τομέα της Υγείας υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα και ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης,παραλαμβάνοντας το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014, από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής, κ. Αντώνιο Μπαλωμενάκη, κ. Χαρίλαο Τζαμακλή, κ. Αννέτα Καββαδία και κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βούτσης, «είναι ένα πολύ πλούσιο υλικό το οποίο πιστεύω ότι αφουγκράζεται, αντανακλά και εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού μας προς τη Βουλή να μην μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω απ’ το χαλί και να μην μένουμε στις τυπικές παραγραφικές προθεσμίες κατά το ισχύον Σύνταγμα, αλλά να υπάρχει μία ενδελεχής διερεύνηση, ανεξαρτήτως των τελικών αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων, τα οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να τα προσεγγίσει».

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, «βλέποντας το σύνολο της δουλειάς που έχει γίνει και τις πορισματικές καταλήξεις από την πλευρά σας, είμαι υποχρεωμένος να πω πως επί των διαπιστώσεων δεν μπορεί κανείς να έχει διαφορετική άποψη.

Από εκεί και πέρα εσείς κάνετε τις προτάσεις σας για το ζήτημα των ευθυνών και καταθέτετε την πλήρη εμπιστοσύνη σας στη Δικαιοσύνη για την παραπέρα διερεύνηση των όποιων ενδείξεων».

Ο κ. Βούτσης τόνισε πως «σε ό,τι αφορά τη Βουλή, δεν μπορούμε παρά να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που ήδη έχει γίνει και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, να ενθαρρύνουμε, δηλαδή, τη Δικαιοσύνη, στέλνοντας ένα πλούσιο υλικό το οποίο θα αποτιμηθεί, πάντοτε στη βάση του δικαιακού μας συστήματος, πάντοτε στη βάση της αρχής ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι τεκμηριωμένης αποδείξεως του εναντίου.

Άρα δεν υπάρχει έδαφος για πολιτική εργαλειακή αντιμετώπιση στο πλαίσιο αιτιάσεων, είτε για στοχοποιήσεις, είτε για υποκειμενικές λειτουργίες μελών, εν συνόλω ή εκ της πλειοψηφίας της επιτροπής».

«Έχετε τις πορισματικές αναφορές όλων των πλευρών και της πλειοψηφίας και από πλευράς άλλων συναδέλφων από τη μειοψηφία, για όλο το διάστημα για το οποίο είχε υπάρξει εντολή από πλευράς της Ολομέλειας, αλλά ενδεχομένως, απ’ ότι αντελήφθην, διαβάζοντας και τα πορίσματα από τη μειοψηφία και για διάστημα πέραν αυτού» κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής τους δύο τόμους του πορίσματος, εκτάσεως 1273 σελίδων, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, κ. Αντώνιος Μπαλωμενάκης, εξέφρασε την πεποίθησή του για την ευσυνείδητη δουλειά της Επιτροπής, τονίζοντας: «Διαβεβαιώνουμε δια μέσω ημών και το Σώμα ότι όλα τα στοιχεία τα οποία παραθέτουμε μέσα στο πόρισμα είναι τεκμηριωμένα και βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

One Response to “Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία”

  1. ΜΑΧΗΤΗΣ said

    για την εθνικη προδοσια και τα γκακστερικα μνημονια..

    ποτε θα..παραδοθει?

    Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: