olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Εθνολαϊκισμού  το  Ανάγνωσμα

Posted by olympiada on December 7, 2018

 

Κώστα Δημ Χρονόπουλου 

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

 

Κατρακυλά η δημοφιλία του Γάλλου Προέδρου.

Διόλου περίεργο όταν -εκτός των άλλων αστοχημάτων του -αρχίζει να λαϊκίζει έντονα και να ανοηταίνει ανεύθυνα. 

Δηλώσεις όπως: “Ό Εθνικισμός δεν είναι Πατριωτισμός” , ή “Ο Εθνικισμός  είναι η προδοσία του Πατριωτισμού” το προσυπογράφουν. Δεν γνωρίζω ποιές είναι οι γνώσεις του, η επαφή του με τις έννοιες των λέξεων. Υποψιάζομαι πως άλλος -πανικός ή λαϊκισμός; – είναι ο λόγος που τον παρασύρει και τον εκθέτει: η καυτή ανάσα της γαλλικής Ακροδεξιάς στον αυχένα του. 

Δυστυχώς και στον Τόπο μας πάρα πολλοί συγχέουν τις έννοιες. Εξυπακούεται ότι οι πολιτικάντηδες -λόγω άγνοιας, λαϊκισμού, κομματισμού, ιδεοληψιών, κ.α ιδιαζουσών ιδιοτήτων -κατατάσσονται πρώτοι και καλύτεροι στη “λίστα”.

Ο πατριωτισμός /φιλοπατρία συγχέεται με τον εθνικισμό, τον εθνισμό κ.ο.κ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άκρη για να την βρεις.

Ας τα αποκωδικοποιήσουμε :

1. Πατριώτης μπορεί να είναι ο οιοσδήποτε και οπουδήποτε πολιτικά τοποθετημένος. Εννοείται ότι ο πραγματικός πατριώτης σε καμία περίπτωση /σκοπιμότητα δεν βλάπτει ή προδίδει την Πατρίδα του. Αξίωμα!

Επομένως ο Πατριώτης αυτών των προδιαγραφών, πρέπει να  είναι σεβαστός από όλους. Ομοιδεάτες ή κομματικούς αντιπάλους. 

Η – αποκλειστική -οικειοποίηση /ιδιοποίηση της φιλοπατρίας από μερίδα του πληθυσμού και ο -εξ αντιδιαστολής -αποκλεισμός άλλων, είναι ανεπίτρεπτη , άθλια, αντιδημοκρατική. Εξόχως αντιδημοκρατική, επειδή ακριβώς αρνείται το δημοκρατικό δικαίωμα του άλλου να έχει διαφορετική άποψη ή και να … υπάρχει !!!. 

2. Οι αποδεδειγμένα προδότες αποκλείεται να είναι Πατριώτες. Όπως επίσης και οι συρρικνωτές της Πατρίδας.

3. Εθνισμός: Εθνική Συνείδηση, Φιλοπατρία, Πατριωτισμός.

 

 

 

4. Εθνικισμός: Ενέχει το στοιχείο της υπερβολής και υπερπροβολής της εθνικής ταυτότητας. Ταυτίζεται ως έννοια /διάθεση με τον σωβινισμό.

Συγχίζονται, πανικοβάλλονται και αντιδρούν σπασμωδικά τόσο ο Γάλλος όσο και οι ημέτεροι εθνολαϊκιστές πολέμιοι του εθνικισμού. Διεθνιστές, Αριστεροί, “Αριστεροί Πατριώτες”, και μέρος της αγέλης, είτε συγχέουν ή αγνοούν τις έννοιες, είτε αποπροσανατολίζουν συνειδητά. (Μεταξύ πολλών άλλων βέβαια) καταργούνται και οι έννοιες του μείζονος και του ελάσσονος, του όλου και του μέρους καθώς και η κοινή λογική:

– Ο Πατριωτισμός εμπεριέχεται στον Εθνικισμό και όχι το αντίστροφο. (Σ.Σ Άρα, λογικά δεν γίνεται να ισχύει το” Ο εθνικισμός δεν είναι πατριωτισμός” του κου Προέδρου). 

– Προφανώς και δεν ισχύει επίσης το ότι” ο Εθνικισμός είναι προδοσία του Πατριωτισμού”. Για τον ίδιο προαναφερθέντα λόγο.

 

 

 

 

 

ΥΓ Αλλού εδράζεται το πρόβλημα- δράμα που ζουν οι απανταχού υποκριτές αποτυχημένοι λαϊκιστές … “Δημοκράτες” :

      Στην απαξίωση του διεθνισμού, της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας, της ουδετεροθρησκευτικότητας. Το τσουνάμιτης (λαθρο)μετανάστευσης, ή πυροδότησης της “πυρηνικής βόμβας” -όπως πριν χρόνια χαρακτήρισα το Δημογραφικό- επιδρούν καταλυτικά, διαλυτικά. Οι λαοί προσπαθούν να αυτοπροστατευτούνμέσω του εθνικισμού, της αυτοπεριχαράκωσης, του απομονωτισμού. Επειδή ακριβώς αγαπούν την Πατρίδα τους και όχι γιατί είναι ρατσιστές, πολεμοκάπηλοι ή Φασίστες. 

     Κατανοητό;

One Response to “Εθνολαϊκισμού  το  Ανάγνωσμα”

  1. ΜΠΟΥΛΑΣ said

    Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους. Μακρόν θα σε τελειώσουμε αλλιώς θα καταντήσουμε όλοι όπως οι Ελληνες” (On va tous finir comme les grecs) είπε ένας εκπρόσωπος των “Κίτρινων Γιλέκων” μετά και τις φωτογραφίες ντροπής των “πραιτοριανών” του Γάλλου προέδρου να συλλαμβάνουν 12χρονα!

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/732863_foto-sok-i-astynomia-toy-makron-syllamvanei-12hrona-kitrina

    Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: