olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Πολάκης: Ανελέητη επίθεση στους γκάγκστερς της διαπλοκής που λήστεψαν την Ελλάδα

Posted by olympiada on December 3, 2018

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ !

με θετικά μέτρα ανακούφισης και βελτίωσης με στόχευση στη πλειοψηφία :κατάργηση υποκατώτατου ,αύξηση κατώτατου ,επαναφορά συλλογικών συμβάσεων ,προγράμματα Απασχόλησης νέων επιστημόνων με πλήρεις αμοιβές μέσω ΟΑΕΔ,ενίσχυση κοινωνικού κράτους σα παιδεία και υγεία με χρηματοδότηση ,προσλήψεις εξοπλισμούς ,νέες δομές ,αύξηση οικογενειακών επιδομάτων, διανομή κοινωνικού μερίσματος για Τρίτη χρόνια ,αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια ,μη περικοπή συντάξεων και αυξήσεις από τον επανυπολογισμό,μεταφορικό ισοδύναμο σε όλες τα νησιά,ολοκλήρωση των οδικών αξόνων ,πρόγραμμα φιλόδημος 1και 2 στους δήμους ,μείωση ΕΝΦΙΑ ,μείωση ασφαλιστικών εισφορών ,μέτρα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ,ενεργειακά δίκτυα ,Συνταγματική αναθεώρηση με κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και διαφύλαξη των δημοσίων αγαθών ,πολιτική συνεργασίας και σου ανάπτυξης με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες ,προοδευτικό μέτωπο πανευρωπαϊκά με αριστερή σοσιαλδημοκρατια και πράσινους για απόκρουση της Ακροδεξιάς και των νεοναζί .

Και βεβαία ολοκλήρωση της αποκάλυψης και της τιμωρίας όλων αυτών μεγάλων και “μικρών” που ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ 

Το σύνθημα δεν ειναι μονο πως” ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει η -καθε -Δεξια”,

ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ με το :

“Δεν θα ξαναγυρίσουμε τη χώρα στους ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ της διαπλοκής πολιτικών -τραπεζιτών-ΜΜΕ και τα τσιράκια τους” !!!!!

Θα παραδώσουμε ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ στα παιδιά μας.ΤΕΛΟΣ !

12 Responses to “Πολάκης: Ανελέητη επίθεση στους γκάγκστερς της διαπλοκής που λήστεψαν την Ελλάδα”

 1. Κανενας said

  Πω πω!Προς το παρον τα δικαστηρια κλεινουν λογω ψυχους!

  Like

 2. Θανάσης said

  Πολάκη μόνος σου παλεύεις και νίκη δεν θα δεις.

  Like

 3. Αυτονόητα said

  Μπράβο ρε Πολάκη είσαι παλικάρι.

  Από τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης.

  Like

  • Αθάνας said

   Ο καλύτερος υπουργός της καλύτερης κυβέρνησης από συστάσεως του Ελληνικού έθνους.

   Like

 4. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ said

  Κάλεσμα ενάντια στην καταστολή των κοινωνικών κινημάτων στην Ελλάδα
  Ενας από τους μύθους που διαδίδει η κυβέρνηση είναι ότι, σε αντίθεση με τους προκατόχους της, δεν προσφεύγει στην καταστολή όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιστάσεις στην πολιτική της. Είναι αλήθεια ότι αυτή η κυβέρνηση δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις της κλίμακας και διάρκειας αυτών που σημάδεψαν την περίοδο 2010-2012. Παρόλα αυτά οι αντιστάσεις στο κοινωνικό πεδίο δεν έχουν εκλείψει. Ιδιαίτερη σημασία έχουν αυτές στο μέτωπο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα τόσο για την κοινωνία όσο και για το τραπεζικό σύστημα που έχει επιβάλλει στις διαδοχικές κυβερνήσεις τις προτεραιότητές του.

  https://www.thepressproject.gr/article/136653/Kalesma-enantia-stin-katastoli-ton-koinonikon-kinimaton-stin-Ellada

  Like

 5. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ said

  ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

  Like

 6. ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ said

  Like

 7. ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ said

  Like

 8. Βασιλειου Π. said

  Προχωρείτε να διώξουμε τους ξεπουληταδες της χώρας μας και του λαού από τους προσκυνημένους .
  Ο Προοδευτικός και πατριωτικός κόσμος θα είναι μαζί σας , για την ανατροπή.

  Like

 9. TEMPORA MORES said

  Ξαναψήφισαν τον νόμο του ΕΝΦΙΑ (ν. 4223/2013) !

  Με πρόσχημα τη μείωση κατά 10%,

  μονιμοποίησαν το χαράτσι στα ακίνητα μέχρι το 2060!!

  1.Είναι πλέον πασίγνωστη η προεκλογική εκστρατεία τής κυβέρνησης το 2015 ότι ο ΕΝΦΙΑ «…δεν διορθώνεται, καταργείται.». Με το κεντρικό αυτό σύνθημα προβλήθηκε ως …προστάτης της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Γιατί η ορθή αιτιολογική βάση τής τότε κριτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προς την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν ότι με τον βαρύ αυτόν φόρο επέρχεται σταδιακή δήμευση της οικογενειακής εστίας.

  Τον Σεπτέμβρη του 2015, άλλωστε, απέκρυψε από τους αμήχανους συμπατριώτες μας ότι ο δημευτικός αυτός φόρος ενισχύεται και μονιμοποιείται με το τρίτο γενικευμένο και ανακεφαλαιωτικό Μνημόνιο. Στους ελάχιστους δε που αποκάλυπταν τα φοβερά και τρομερά που αυτό περιελάμβανε, απαντούσαν χωρίς συστολή είτε ότι δεν θα τα εφαρμόσουν είτε ότι θα τα εφαρμόσουν με τρόπο που δεν θα θιγεί η οικογενειακή περιουσία των μικρομεσαίων.

  Οι Έλληνες όμως έχουν λάβει πείραν περισσότερο από τρία χρόνια τώρα για τον τρόπο εφαρμογής τού εξωφρενικού αυτού φόρου. Αποτέλεσε ένα μόνιμο και ενιαίο πακέτο, μαζί με την περικοπή των παροχών τού Κοινωνικού Κράτους και τις γενικευμένες κατασχέσεις, για την επίτευξη των ψευδεπίγραφων πλεονασμάτων. Τώρα, με πρόσχημα την ανεπαίσθητη ελάφρυνση του 10% των φτωχών, ξαναψήφισαν τον ν. 4223/2013. Χρησιμοποιούν δηλαδή τους φτωχούς για να μονιμοποιήσουν τον πλεονασματο-παραγωγό ΕΝΦΙΑ για όλους τους Έλληνες μέχρι το 2060 (αφού τα πλεονάσματα 3,5% κατ’έτος μέχρι και το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060 θεωρούνται δεδομένα).

  2.Κανένας πλέον δεν απαλλάσσεται του δημευτικού αυτού φόρου που επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα, από την εγκαταλελειμμένη αγροικία ή καλύβα τού φτωχού μέχρι το υπόγειο του μικροτσαγκάρη και των επιδιορθωτών παλαιών ενδυμάτων, ξεχασμένα επαγγέλματα που αναβίωσαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

  Και με την αύξηση της εμπορικής αξίας, σύμφωνα με την άποψη των εμπειρογνωμόνων και εκτιμητών της τρόικας, ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται, επεκτείνεται και μονιμοποιείται ως «Άτλαντας» των ψευδοπλεονασμάτων.

  3.Έτσι αλλοτριώνεται και καταστρέφεται ο μικροϊδιοκτητικός τρόπος παραγωγής, που αποτελεί τον υλικό-υπαρκτικό όρο τής αυτονομίας και της ελευθερίας κάθε πολίτη. Πάνω στην ψυχολογική και κοινωνική βεβαιότητα που εμπέδωνε, η συναίσθηση ότι έχει εξασφαλίσει τη βάση της οικογενειακής και επαγγελματικής του αναπαραγωγής, ο Έλληνας αποκτούσε συνείδηση ανεξαρτησίας και ως μονάδα και ως σύνολο. Και πάνω σ’αυτή τη συνείδηση θεμελιώνεται η ιδέα του ελεύθερου πολίτη, δηλαδή της δημοκρατίας.

  Αυτή τη στοιχειώδη αλήθεια που έρχεται από τα χρόνια της κλασικής αρχαιότητας και διαπερνά όλη την ύπαρξη και τους αγώνες των Ελλήνων, την καταρράκωσαν όχι μόνο οι εκπρόσωποι των δανειστών αλλά και οι κυβερνώντες, οι οποίοι μάλιστα βρήκαν -στην υλική και ψυχολογική αυτή βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος- την ευκαιρία να ασκήσουν στοχευμένη φιλανθρωπία βικτωριανής εποχής επιβαρύνοντας με υψηλότερο ΕΝΦΙΑ τους μικρομεσαίους και λιγοστεύοντας ανεπαίσθητα τον ΕΝΦΙΑ των φτωχών και απόκληρων.

  4.Φαίνεται καθαρά πλέον, μαζί με άλλα κυβερνητικά μέτρα και αντιλήψεις, ότι πήραμε τον δρόμο της αταβιστικής παλινδρόμησης προς την προδημοκρατική περίοδο της βικτωριανής εποχής, «του συμπονετικού καπιταλισμού», όπου ο πολίτης δεν χρειάζεται να έχει τη δική του αξιοπρεπή εργασία, αμοιβή και περιουσία, αλλά μπορεί να ζει με τις παροχές και τα συσσίτια της …φιλανθρωπίας των ηγεμόνων. Έτσι δεν αποκτά αυτονομία, δεν έχει ελεύθερη βούληση και επιλογή, δεν αντιδρά στα μείζονα, αλλά συνηθίζει να θεωρεί μοιραία και παραδεκτή την κατοχύρωση μιας φιλανθρωπικής σχέσης.

  Μία επίσκεψη στις εξευτελιστικές ουρές των επιδομάτων και των συσσιτίων μπορεί να πείσει τον καθένα για τα συνειδησιακά και ψυχικά αποτελέσματα αυτού του αταβισμού.

  Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τον υπέρογκο ΕΝΦΙΑ όλων των καθιδρυμάτων της ιστορικά συντεταγμένης βοήθειας προς διάφορες ευπαθείς ομάδες πολιτών, που αδυνατούν να καταβάλουν τον υπέρογκο ΕΝΦΙΑ των μονάδων τους και καταδικάζονται σε υπολειτουργία κάτι που φαίνεται ότι βολεύει την «κρατική φιλανθρωπία».

  5.Εξάλλου όλες οι μεγάλες πηγές και μονάδες του άυλου και υλικού πλούτου της πατρίδας πωλούνται ή υποθηκεύονται στους δανειστές. Τα κύρια παραγωγικά μέσα της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά, καταλαμβάνονται από ξένες (και κρατικές) εταιρίες. Έτσι εντάσσονται στον οικονομικό σχεδιασμό και τις επιδιώξεις άλλων ανταγωνιστικών οικονομιών που ενισχύονται και από τις αλλοτριωμένες πλέον τράπεζες, που παρέδωσαν τη γλίσχρα εθνική αποταμίευση στους ξένους. Τα ξένα funds επιτίθενται στην υποθηκευμένη οικογενειακή και επαγγελματική περιουσία, αφού η κρίση οδήγησε σε απώλεια των θέσεων εργασίας και σε χρεοκοπία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελμάτων.

  6.Γι’αυτό και η ανεπαίσθητη μείωση του ΕΝΦΙΑ με τους στοχευμένους καταλόγους ιδιοκτησίας των αρμοδίων Υπηρεσιών, χωρίς να αλλάζει το συνολικό ποσό είσπραξής του, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να επαναβεβαιώνει και να επαναμνημονιοποιεί την ύπαρξή του. Έχουμε δηλαδή άλλη μια νομοθετική επιβεβαίωση της διαιώνισης του κοινωνιοκτόνου αυτού μνημονιακού μέτρου.

  Ταυτόχρονα όμως, με την εμμονή τής κυβέρνησης στα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα, παραπλανά και ένα τμήμα τής κοινής γνώμης ώστε να σιωπήσει (ή στη χειρότερη περίπτωση, να συναινέσει) στην περαιτέρω δήμευση τής οικογενειακής εστίας και των παραγωγικών μονάδων της πλειοψηφίας των πολιτών, όπως ακριβώς γινόταν στην ακμή της βικτωριανής περιόδου… Δηλαδή, όπου εκδηλωνόταν αυξημένη ανεργία και φτώχεια στη Μεγ.Βρετανία, οι απεσταλμένοι της βασίλισσας οργάνωναν συσσίτια και φιλανθρωπικά ιδρύματα για να κατασιγάσουν τις λαϊκές εξεγέρσεις.

  Αυτή τη μέθοδο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο τέρμα της δεύτερης δεκαετίας τού 21ου αιώνα, το ονομάζουν «σοσιαλιστική πολιτική» ή «αριστερό πρόσημο».

  Ο tempora, o mores!

  Like

 10. TEMPORA MORES said

  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΙΔΕΣ
  ΤΗΝ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: