olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Προκόπης Παυλόπουλος: Το μήνυμα της Ελλάδας είναι πανανθρώπινο!

Posted by olympiada on December 1, 2018

Το «παρών» στο Forum “Next is Now – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές”, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Νίκου Χατζηνικολάου και του enikonomia.gr, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σημειώνεται ότι το Forum τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και διοργανώνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

“Για εμάς τους Έλληνες, το να προσελκύουμε τουρίστες δεν είναι μονό θέμα οικονομικό ιδίως στη σημερινή εποχή. Θέλουμε να δείξουμε εδώ, στην Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο γενικότερα, ότι και η Ελλάδα όταν τη γνωρίσει κανείς από κοντά, όταν μιλήσει με την ψυχή της, όταν μιλήσει με τον λαό της, μπορεί να εκπέμψει μηνύματα πανανθρώπινα και τόσο πολύτιμα τούτες τις ώρες. Γιατί σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε μια μικρή χώρα σε έκταση, ένας μικρός λαός σε αριθμό, αλλά έχουμε μεγάλη ιστορία, μια βαριά κληρονομιά, και ξέρω ότι θα ανταποκριθούμε στο μέλλον που μας αναλογεί σύμφωνα με την κληρονομιά που κουβαλάμε” είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος.

“Και αυτό θέλουμε να το κάνουμε σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς και σε αυτή την ταραγμένη γωνιά του κόσμου, με όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Θέλουμε να το κάνουμε με όλους τους ανθρώπους και με όλους τους λαούς. Να μιλήσουμε μαζί τους, να ανοίξουμε τις ψυχές μας, να αντιληφθούμε τι είναι εκείνο που από κοινού μπορούμε να κάνουμε” πρόσθεσε.

“Καλούμε εδώ στην Ελλάδα, εδώ στην Αθήνα, όλους εκείνους που θέλουν να περάσουν λίγες μέρες διακοπών, αλλά τους καλούμε για να σκεφτούμε όλοι μαζί σε αυτή τη Μεσόγειο που ήταν και πρέπει να παραμείνει σταυροδρόμι πολιτισμών, κοιτίδα και λίκνο πολιτισμών, να δούμε όλοι μαζί τι είναι εκείνο που πρέπει να κάνουμε για μια κοινή δημιουργία. Για εμάς τους Ευρωπαίους έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί ξέρω ότι μέσα σε αυτό το πνεύμα δουλεύοντας, δουλεύουμε και για την Ευρώπη μας, την ενοποίησή της, τη δυνατότητα της να παίξει και εκείνη τον πλανητικό ρόλο που της αναλογεί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς”, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά το Forum “Next is Now”

3 Responses to “Προκόπης Παυλόπουλος: Το μήνυμα της Ελλάδας είναι πανανθρώπινο!”

 1. enas said

  Η Ελλάδα στην 52η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ευημερίας Legatum.
  Μακράν η τελευταία χώρα εντός Ε.Ε., πιο κάτω από τη Ρουμανία (45) και τη Βουλγαρία(47) και πολύ κοντά στο επίπεδο των αμέσως επόμενων ευρωπαϊκών χωρών εκτός Ε.Ε., δηλ. των Σκοπίων και της Σερβίας (55 και 56). Επίσης, η αμέσως επόμενη της Ελλάδας είναι η Αργεντινή (θέση 53)!

  Ο δείκτης προκύπτει τόσο χαμηλά από τη χείριστη επίδοσή του στην Ελλάδα σε δύο συνιστώσες που τον συνθέτουν:
  – Από τις τελευταίες στον κόσμο, αν όχι η τελευταία, η Ελλάδα στο Κοινωνικό Κεφάλαιο (131) (δηλ. κοινωνικές σχέσεις, κοινωνική συμμετοχή, κοινωνικά δίκτυα υποστήριξης, κλπ.) και
  – Από τις χειρότερες παγκόσμιες επιδόσεις στο Οικονομικό Κλίμα (102).

  Η Ελλάδα είχε ξαναφτάσει στο ναδίρ κατά τα έτη 2013-2014 (θέσεις 53 και 54), στη συνέχεια σημείωσε μικρή βελτίωση κατά τα έτη 2015-2016-2017 (47-46-48) για να ξαναβυθιστεί το 2018.

  -https://www.prosperity.com/rankings
  -https://prosperitysite.s3-accelerate.amazonaws.com/2515/4321/8072/2018_Prosperity_Index.pdf

  Like

 2. Σε πανικό οι φασίστες said

  Γαμήστε τους φασίστες προδότες. Γαμήστε τους
  Άρχισαν οι συλλήψεις μαθητών και γονέων για τις καταλήψεις…
  Σε πανικό οι φασίστες

  Έξω τα συριζαύγουλα από τα σχολεία μας !!!!!
  Μακεδονία ξακουστή
  του Αλεξάνδρου η χώρα,
  που έδιωξες τους βάρβαρους
  κι ελεύθερη είσαι τώρα.

  Ήσουν και θα ΄σαι ελληνική,
  Ελλήνων το καμάρι,
  κι εμείς θα σ’ αντικρίζουμε
  περήφανα και πάλι.

  Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
  να ζούνε σκλαβωμένοι,
  όλα κι αν τα χάσουνε
  η λευτεριά τους μένει.

  Like

 3. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  ΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΧΗΓΕ?

  ΟΤΙ..ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙς…ΑΠΟΡΟΙ…ΖΗΤΟΥΛΕς

  ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?

  ΞΕΝΟΙ….ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: