Ποιον υπουργό του Κώστα Σημίτη αποκαλούσαν στην Siemens κοροϊδευτικά Κλούνεϊ-Ο Λαλάκης, Σταματούκος, Πανίβλακας και οι άλλοι…

9D586F3C-5D19-4C34-9C83-8DB8B7064413Ο Λαλάκης, ο Σταματούκος, ο Πανίβλακας και άλλοι… ήρωες 

περνούν στο βιβλίο της Αικατερίνη Τσακάλου της γραμματέως του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου
Η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η Αικατερίνη Τσακάλου, με ένα βιβλίο-βόμβα, που κυκλοφόρησε από την εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου «Real News» το
 2011, μιλά με μυθιστορηματικό τρόπο για όσα συνέβαιναν επί είκοσι χρόνια πίσω από τις… κουρτίνες της πολιτικοοικονομικής ζωής του τόπου.

Ανοίγει τα χαρτιά της και αναδεικνύει το συγγραφικό της ταλέντο.

Στο ημερολόγιο του Χριστοφοράκου τον έγραφαν “Κλούνεϊ” γιατί ήθελε να γυρίσει ταινία με την σύλληψη της 17Ν

Μιλά με ψευδώνυμα για τον… Λαλάκη, που τα έπαιρνε σε μαύρες σακούλες, τη Δρακουλοοικογένεια, τον… Τζορτζ Κλούνεϊ και για άλλα πολλά «λαδερά ραντεβού» σε σουίτες ξενοδοχείων, όπου το αφεντικό της εταιρείας, ο Σταματάκος, κατέγραφε τα πάντα με κρυφή κάμερα για να «φτιάξει ταινία με… μαϊντανούς που θα κέρδιζε αργότερα πολλά Οσκαρ».

Η κυρία Τσακάλου, εξ απορρήτων γραμματέας για είκοσι χρόνια του Mr. Siemens, μας ταξιδεύει, όπως η ίδια γράφει, «σε μια ενδιαφέρουσα, ασυνήθιστη, ταραχώδη και άγνωστη διαδρομή».

Στο μυθιστόρημά της «φωτογραφίζει» με έντεχνο τρόπο τους πρωταγωνιστές του «μεγάλου ομίλου της Σωτηρίου Α.Ε. και του αφεντικού της, που δεν είναι άλλος από τον… «Μεγάλο και άψυχο Καίσαρα και βαθιά Μανιάτη» Σταματάκο. Εναν άνθρωπο που «είχε τον τρόπο του. Εφερνε εδώ τους Γερμανούς, με τα δωράκια του, πήγαινε και τους τάιζε ψαρικά, γαρίδες κ.λπ. Με λίγες ελιές και κάνα δυο κρασιά τούς είχε κερδίσει όλους!»

Στη μυθοπλασία, οι «κολλητοί» του Σταματάκου είναι συμμαθητές του, υπουργοί, άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά, που όλοι παίρνουν τα… δωράκια τους. Από το μυθιστόρημα δεν λείπουν και οι ροζ αναφορές σε διαζύγια, απόπειρες αυτοκτονιών αλλά και… ερωτικές προσεγγίσεις.

Στο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο δούναι και λαβείν με υπουργεία, σιδηροδρόμους, υπηρεσίες και ποδοσφαιρικές σουίτες. Για το υπουργείο διαπόμπευσης των πολτών αλλά και για υπουργείο… Καρουζέλ.

Γράφει η κυρία Τσακάλου:

«Ξεφυλλίζοντας τα παλαιότερα ημερολόγιά μου, βλέπω π.χ. το 1994, να επαναλαμβάνονται τα ίδια μπουμπούκια του Δημοσίου. Τι είχες, Γιάννη, τι είχα πάντα… Και η Δρακουλίνα στο νταβατζιλίκι από τότε…»

«Τις επόμενες ημέρες, ακολούθησαν συναντήσεις τόσο με τον ραβίνο όσο και με όλο το επιτελείο του, καθώς επίσης και με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, γιατί ήταν στο πόστο που μας αφορούσε. Αυτός άφησε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε τη γραμματέα του. Πολύ πρωτότυπο. Μετά την… έστειλε κι αυτή και η ζωή συνεχίστηκε. Μάλιστα στον Κλούνεϊ ο Σταματάκος είχε πάει και τον πρόεδρο της μητρικής τον Von Karayan. Ο Κλούνεϊ ήταν ένα από τα χιλιοταϊσμένα παιδιά, που το παίζει high σήμερα με ύφος ακέραιου».

«Και το 1998 δεν πάει πίσω. Τότε ο Σταματάκος έκανε την πρώτη του επαφή με τον Δράκουλα. Ξέρετε, αυτοί μόλις μυριστούν χρήμα, εμφανίζονται.

Η Δρακουλίνα μάς είχε συστήσει να συνεργαζόμεθα με την εταιρεία δημοσίων σχέσεων ενός φιλαράκου της -του κυκλώματος, ξέρετε- τον Τρέσα…

Ο Σταματάκος ήταν large με τους μαϊντανούς και με όλο το σύστημα. Μέχρι και Jeep έκανε δώρο στον άνδρα της δρακουλο-κόρης.

Η Δρακουλίνα σταθερά στο προσκήνιο, μια γιατί πάντρευε την κόρη της, μια γιατί άνοιγε πολιτικό γραφείο».

«Τηλεφωνικά κέντρα, ασύρματα τηλέφωνα, κινητά, μπαταρίες κινητών, ψυγεία, κουζίνες, βραστήρες, τηλεοράσεις Pcs… Δεν προλάβαινα να φροντίζω το νταβατζιλίκι της δρακουλο-οικογένειας, της οικογένειας του Λαλάκη και άλλων – μην κολλάμε μόνο στη δρακουλο-οικογένεια».

 

Για το διαζύγιο του Σταματάκου η κυρία Τσακάλου αναφέρει:

«Ακολούθησαν δικαστικοί αγώνες, που είχαν αποτελέσματα αντίθετα απ όσα συνήθως συμβαίνουν. Αλλά, όταν έχεις καλούς φίλους, όλα γίνονται… Και επειδή του θέματος είχε επιληφθεί προσωπικά η γραμματέας του φίλου της, Δράκουλα, την ευχαρίστησε με ένα έξοχο περιδέραιο…»

Ο υπουργός, η μαντάμ του Κολωνακίου και ο αείμνηστος ευεργέτης του

«Τον Δεκέμβρη του 1996 -είχαμε ήδη μεταφερθεί στην κεντρική διοίκηση- μου ζήτησε να του κανονίσω ραντεβού με την αδελφή του υπουργού Λαλάκη, με σκοπό να την προσλάβουμε στην εταιρεία. Οταν -υποχρεωτικά- τη γνώρισα, δεν πίστευα στα μάτια μου. Αυτή η γυναίκα ήταν για το ψυχιατρείο, πώς θα την προσλαμβάναμε; Την προσλάβαμε και την παραπροσλάβαμε… Με τον Λαλάκη είχαμε συνεχώς δουλειές, γιατί δεν τέλειωναν ποτέ οι ανάγκες του -αλλά και των συγγενών, των παιδιών, των σφουγγοκωλάριων και των αυλικών του- για οικιακές συσκευές. Ο Λαλάκης είχε αδυναμία στις… σακούλες σκουπιδιών και στις “εξαγωγικές δαπάνες”. Η πλάκα είναι που το παίζει θιγμένος τώρα και θα προσφύγει -λέει- στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση του ονομάτός του».

«Το σόι του Λαλάκη, γαμπροί, κόρες, εξαδέλφες, δεν τελείωνε με τίποτα (αμάν η γυφτιά όλων αυτών)… Είχα ακούσει ότι ο αείμνηστος ευεργέτης του τον χρησιμοποιούσε για το κρέμασμα των κουρτινών του, λόγω ύψους, καταλαβαίνετε… Και φτάσαμε τότε να κάνει και τον γαμπρό. Διάλεξε, όμως τον ανθό της λάσπης του Κολωνακίου. Εχω προσωπική άποψη για τη μαντάμ. Δεν είναι και κανένα μυστικό, όλοι το γνωρίζουμε. Κατά τη διάρκεια της αρχικής γνωριμίας του με την κυρία, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας η γυναίκα του, αλλά λόγω της θέσης του το θάψανε…»

«Οι επαφές με τον Θεοδώρου και τον Λαλάκη ατελείωτες. Η φοβερή πλάκα είναι που κάποια φορά ο Λαλάκης είχε βγάλει το… μπαμπάκι και το μέτραγε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σταματάκου…»

Νίκος Ελευθερόγλου


Τζαβάρας: Να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

O βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στον Real Fm τόνισε ότι ο εισαγγελέας θα πρέπει να καλέσει την Αικατερίνη Τσακάλου για όσα αναφέρει στο βιβλίο «Μια ιστορία από μέσα».

Επίσης ο κ. Τζαβάρας υποστήριξε πως η πρώην γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράκου θα πρέπει να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Η Δικαιοσύνη σήμερα έχει μια αυτονόητη υποχρέωση να παράσχει προστασία στην κυρία Τσακάλου, να μπει σε ειδικό καθεστώς προστασίας μαρτύρων, γιατί πράγματι η γυναίκα αυτή γνωρίζει πολύ σημαντικά πράγματα» είπε ο κ. Τζαβάρας

 

3 thoughts on “Ποιον υπουργό του Κώστα Σημίτη αποκαλούσαν στην Siemens κοροϊδευτικά Κλούνεϊ-Ο Λαλάκης, Σταματούκος, Πανίβλακας και οι άλλοι…”

 1. Η Δρακουλίνα μάς είχε συστήσει να συνεργαζόμεθα με την εταιρεία δημοσίων σχέσεων ενός φιλαράκου της -του κυκλώματος, ξέρετε- τον Τρέσα…

  Ο Σταματάκος ήταν large με τους μαϊντανούς και με όλο το σύστημα. Μέχρι και Jeep έκανε δώρο στον άνδρα της δρακουλο-κόρης.

  Τηλεφωνικά κέντρα, ασύρματα τηλέφωνα, κινητά, μπαταρίες κινητών, ψυγεία, κουζίνες, βραστήρες, τηλεοράσεις Pcs… Δεν προλάβαινα να φροντίζω το νταβατζιλίκι της δρακουλο-οικογένειας …

  Τα εγκλήματα των μιζαρπαχτικών φίλων των ΜΙΖΟ-ΦΟΡΑΚΙΔΩΝ δεν παραγράφοντε…

  Τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είχαν συνάντηση και τηλεφωνικές επαφές με τον πρώην ισχυρό άνδρα της SIEMENS 356 φορές και συγκεκριμένα:
  Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις και 98 επαφές.
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε 30 συναντήσεις, 60 επαφές.
  Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκαμπόφσκι είχε 2 συναντήσεις και 30 τηλεφωνικές επαφές.
  Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε 30 συναντήσεις και 72 επαφές.
  Η Κατερίνα Μητσοτάκη είχε 4 συναντήσεις και 14 επαφές και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είχε 4 επαφές.

  Η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως είχε προκύψει από τις δικογραφίες που αφορούν στο σκάνδαλο της SIEMENS είχε διαρκώς απαιτήσεις από τη Siemens. Τα μέλη της έστελναν βιογραφικά για προσλήψεις, είτε δια χειρός της κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε της συζύγου του Μαρέβας.
  Η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως είχε προκύψει από τις δικογραφίες που αφορούν στο σκάνδαλο της SIEMENS είχε διαρκώς απαιτήσεις από τη Siemens. Τα μέλη της έστελναν βιογραφικά για προσλήψεις, είτε δια χειρός της κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε της συζύγου του Μαρέβας.

  Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το οικόπεδο αξίας 1.500.000 ευρώ στην Τήνο που αγοράστηκε για 62.486 ευρώ από την οικογένεια Μητσοτάκη.
  Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.
  Το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες.
  Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Χρστοφοράκος και Δενδρινός ήταν οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens.
  Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε στηθεί από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων – φιλέτων στα ελληνικά νησιά.

  Like

 2. Απο την δικη περι την SIEMENS ( Μαρτυς κ Τσακάλου ιδιαιτέρα του Χριστοφοράκου )

  Πρόεδρος: Γιατί η δωρεά αφορούσε πολιτικά πρόσωπα και όχι αλλού;
  Μάρτυρας: Δεν μπορώ να ξέρω γιατί γινόταν αυτό. Υπήρχε διακριτική μεταχείριση κάποιων πολιτικών τζακιών…
  Πρόεδρος: Ποια ήταν αυτά;
  Μάρτυρας: Όλη η οικογένεια Μητσοτάκη, ο Τσοχατζόπουλος, με τις μικροσυσκευές…

  Εκ δεξιών πάρεδρος: Ξέρατε ποιοι ήταν οι δωρολήπτες;
  Μάρτυρας: Βεβαίως. Μου ανέθετε να τις διεκπεραιώνω ο Χριστοφοράκος.
  Πάρεδρος: Γιατί κατευθείαν στη Siemens;
  Μάρτυρας: Φαντάζομαι ότι ήθελαν να εκμαιεύσουν κάποιο δώρο. Για να τα πάρουν δωρεάν.
  Παράλληλα, το πρώην “δεξί χέρι” του Χριστοφοράκου απαρίθμησε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις αντίστοιχων δωρεών, των οποίων η δαπάνη έγινε με χρέωση θέσης κόστους της Siemens, με αποδέκτες τη Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγο του νυν αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  Μάρτυρας: Υπήρξαν τιμολόγια γα τον εξοπλισμό του πολιτικούς του γραφείου που ξεπέρασε όμως το κόστος και ο Χριστοφοράκος μου είπε να βρω τρόπο να καλυφθούν αυτά από την εταιρία. Δεν μπορούσα να βρω μαγικό τρόπο και χρειάστηκε χρόνος. Έγινε κάποια φασαρία στον Τύπο και τελικά άκουσα ότι καλύφθηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Like

 3. Τελικά, «έδωσαν τις συντάξεις» στον Τσίπρα;

  Η Νέα Δημοκρατία είχε βάλει από το 2017 «όλα τα λεφτά» της στη μείωση των συντάξεων. Θεωρούσε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί κανονικά. Ήταν όπως πίστευαν στην Πειραιώς ένα εμβληματικό μέτρο σκληρής λιτότητας που θα «έβαζε στο χέρι» την κυβέρνηση και θα οδηγούσε σε εκλογικό καταποντισμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

  του Ανδρέα Πετρόπουλου

  Μια μείωση συντάξεων και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό οριζόντια θα ισοδυναμούσε επικοινωνιακά με τις 12 διαδοχικές και οριζόντιες περικοπές της πενταετίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Και θα λειτουργούσε (πράγματι) προσθετικά στις ήδη πετσοκομμένες αποδοχές.

  Όταν άρχισαν να διαφαίνονται πλέον σοβαρές πιθανότητες να μην ισχύσει το μέτρο, η τακτική άλλαξε. Η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία -ακολούθησε και το ΚΙΝΑΛ- με την οποία ζητούσε την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων από το 2019. Ουσιαστικά έριχνε το «γάντι» στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια και να προκαλέσει παρέμβαση των δανειστών.

  Όποιος όμως στοιχειωδώς παρακολουθούσε το θέμα, καταλάβαινε τους τελευταίους έξι μήνες ότι το μέτρο τελικά δεν θα ισχύσει. Γιατί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία επέμενε να ποντάρει στην περικοπή των συντάξεων, ακόμα και όταν κορυφαίοι Ευρωπαίοι παράγοντες είχαν προϊδεάσει για μη εφαρμογή του;

  Πρώτον γιατί η ΝΔ είχε αποκτήσει ένα σχετικά μόνιμο επικοινωνιακό αφήγημα φθοράς της κυβέρνησης. Δεύτερον γιατί θεώρησε ότι ακόμα και να μην ισχύσει το μέτρο, στην κυβέρνηση θα έμενε έστω ένα μέρος της ζημιάς.

  Τι δεν μέτρησε η ΝΔ και όσοι είχαν επενδύσει σε πολλαπλά οφέλη από ένα καταστροφικό για την κοινωνία μέτρο: Δεν μέτρησαν ότι η εικόνα για την κυβέρνηση στην Ευρώπη και αλλού είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το 2017, πόσο μάλλον με το 2015. Και κυρίως αυτό που δεν καταλαβαίνει η ΝΔ είναι ότι η πορεία της οικονομίας είναι αυτή που υποχρέωσε τους δανειστές να δεχθούν την κατάργηση του μέτρου.

  Με αυτό το δεδομένο είπε, όσα είπε, χθες ο Μοσκοβισί: «Δεν ήμουν ποτέ υπέρ της μείωσης, δεν είναι μυστικό αυτό. Όχι για λόγους πολιτικής δέσμευσης, αλλά γιατί πιστεύω θα είχε τεράστια κοινωνική επίπτωση για τους ίδιους τους Έλληνες συνταξιούχους. Θα οδηγούσε 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους στα όρια της φτώχειας».

  Τι λένε τώρα; Στραγγίζοντας την καταστροφική λογική τους αποφαίνονται: «Οι Ευρωπαίοι έδωσαν τις συντάξεις στον Τσίπρα»…

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s