Οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν 54% περισσότερο για τη συνδρομή του Netflix (βάσει κόστους ανά τίτλο) από τους Αμερικανούς


Το Netflix μας δίνει μια πληθώρα από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες για να παρακολουθήσουμε οποιαδήποτε στιγμή από smartphone, tablet, Η/Υ και Smart TV με μηνιαία συνδρομή που ξεκινάει από τα 7.99 ευρώ. Πόσο όμως πληρώνουμε σε σύγκριση με τους πελάτες των άλλων χωρών;

Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε έγινε ανάμεσα σε 78 χώρες με σκοπό να βρούμε σε ποιό μέρος του κόσμου είναι η καλύτερη value for money επιλογή για την παρακολούθηση του Netflix καθώς και για να δούμε τι γίνεται και στη χώρα μας αλλά και το τι πληρώνουμε σε σχέση με άλλους πελάτες σε χώρες ανά τον κόσμο.

Για να βγουν όλα τα αποτελέσματα χρειάστηκε να συγκριθούν ο αριθμός των τηλεοπτικών σειρών και των ταινιών σε 78 χώρες, και από το άθροισμα αυτό προέκυψε το κόστος ανα τίτλο κάθε μήνα για κάθε χώρα. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι πελάτες στην Αμερική έχουν τη μεγαλύτερη επιλογή σε τίτλους στο Netflix αλλά δεν έχουν τις καλύτερες value for money επιλογές.

Ο Καναδάς είναι η χώρα που έχει χαμηλές τιμές και τέτοιο αριθμό ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που τον κάνουν την πιο συμφέρουσα χώρα για κάποιον πελάτη να παρακολουθεί Netflix, με τους πελάτες των Η.Π.Α και του Ηνωμένου Βασιλείου να πληρώνουν 10% και 13% περισσότερο ανά τίτλο σε σύγκριση με τους πελάτες στον Καναδά.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι τιμές στο Netflix ξεκινούν από τα 7.99 ευρώ το μήνα για το Basic πρόγραμμα σε μια συσκευή, 9.99 ευρώ για το Standard με HD ποιότητα και παρακολούθηση από δύο συσκευές με ένα λογαριασμό, το Premium με 11.99 ευρώ με 4 συσκευές και παρακολούθηση σε ποιότητα 4K, ενώ με το πακέτο Ultra στα 14.99 παρέχεται ήχος πολύ υψηλής ποιότητας.

Το πόσο πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, είναι ένα θέμα το οποίο αξίζει να αναλυθεί. Στο Netflix υπάρχουν διαθέσιμες 3775 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές για τις οποίες πληρώνουμε 9.01 δολάρια το μήνα, τη στιγμή που στις Η.Π.Α υπάρχουν 5839 διαθέσιμες ταινίες και σειρές για τις οποίες οι καταναλωτές πληρώνουν 7.99 δολάρια το μήνα.

Στην ουσία πληρώνουμε σχεδόν 54% περισσότερο για να παρακολουθούμε λιγότερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, με το κόστος ανά τίτλο στη βιβλιοθήκη του Netflix να φτάνει τα 0.00239 δολάρια, τη στιγμή που οι Αμερικανοί πελάτες πληρώνουν 0.00137 δολάρια για κάθε διαθέσιμο τίτλο.

techblog

2 σκέψεις σχετικά με το “Οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν 54% περισσότερο για τη συνδρομή του Netflix (βάσει κόστους ανά τίτλο) από τους Αμερικανούς”

 1. Eιχε την δικη του σχολη οπου εδιδασκε το αντιθετο με κεντρο τον Ανθρωπο και οχι το συμφερον του συνολου την ηδονη του ατομου και αλλα πολλα

  Τα κύρια σημεία που εστιάζει ο Επίκτητος είναι η ακεραιότητα, η αυτοδιαχείριση και η προσωπική ελευθερία

  Κάποια πράγματα τα εξουσιάζουμε και άλλα όχι, λέει ο Επίκτητος, και πρέπει να μάθουμε την διαφορά. Της εξουσίας μας είναι η γνώμη μας, η διάθεσή μας, η επιθυμία να απολαύσουμε, η προσπάθεια να αποφύγουμε, με άλλα λόγια όσα είναι δική μας ενέργεια. Δεν είναι της εξουσίας μας το σώμα, η περιουσία, οι δόξες, τα αξιώματα, με μια λέξη όσα δεν είναι δικής μας ενέργειας.

  Nα είμαστε ευτυχισμένοι κι αυτός είναι να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με πράγματα πέρα από τον έλεγχό μας.

  Αν θες, λέει, να μη σου τύχουν αρρώστιες, θάνατος ή φτώχεια, θα δυστυχήσεις. Την επιθυμία κατάργησέ την τελείως γιατί αν επιθυμείς κάτι που δεν είναι της εξουσίας σου θα αποτύχεις.

  Για να πετύχουμε τη γαλήνη, την απάθεια, πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με χαζές ανησυχίες,

  …………….

  ‘»Μη ζήτει τα γενόμενα γίνεσθαι ως θέλεις, αλλά θέλε γίνεσθαι τα γινόμενα ως γίνεται και ευροήσεις.»

  Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ, Στωικός φιλόσοφος

  Μήπως ειχε δικιο ??….

  Πόλ

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s