20,000 σελίδες η δικογραφία για το C4i!! Έφτασε στην Βουλή και φυλάσσεται σε ειδική αίθουσα.

Η δικογραφία, που αποτελείται από περίπου 20.000 σελίδες, βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα κλειδωμένη σε αίθουσα της Βουλής. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνει καταθέσεις για επαφές του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου σε όλες τις φάσεις ανοίγματος και αξιολόγησης των προσφορών, μεταξύ των οποίων – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- και αυτόβουλης κατάθεσης μάρτυρα, από την οποία προκύπτει ότι έχει δωροδοκηθεί πολιτικό πρόσωπο, μέλος του ΚΥΣΕΑ το 2003.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στη δικογραφία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, περιλαμβάνεται το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, αλλά και στοιχεία για τις επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου, σε όλες τις φάσεις ανοίγματος και αξιολόγησης των προσφορών. Φαίνεται, λένε συγκεκριμένες πηγές που έχουν γνώση της δικογραφίας, σε ποια κυβερνητικά στελέχη τηλεφωνούσε και από ποιους δεχόταν τηλεφωνήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και πώς άλλαζε μια απόφαση υπέρ μιας συγκεκριμένης εταιρείας. Πολύ συχνές φέρεται να υπήρξαν και οι επικοινωνίες με τον κ. Τσουκάτο. 

Στη δικογραφία γίνεται ακόμη λόγος για 4 υπεράκτιες εταιρείες, μέσω των οποίων γινόταν διακίνηση χρημάτων. Η δικογραφία στρέφεται κατά κ. Παπαντωνίου για το αδίκημα της «παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου,

One thought on “20,000 σελίδες η δικογραφία για το C4i!! Έφτασε στην Βουλή και φυλάσσεται σε ειδική αίθουσα.”

 1. https://www.koutipandoras.gr/article/markogiannakis-den-eimai-porfyrog

  Μαρκογιαννάκης ο σύντεκνος Μαρκο-Nτοράκης :

  Η απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη να με θέσει εκτός συνδυασμού της Ν.Δ. στα Χανιά κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Η απόφαση αυτή με γεμίζει πικρία αλλά και με εξοργίζει. Όχι αυτή καθ’ εαυτή η απόφαση, αλλά οι αιτίες που την προκάλεσαν και η για μεγάλο χρονικό διάστημα προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά στο πρόσωπό μου. Προ πάντων όμως οι σκοπιμότητες που εξυπηρετεί.

  Μαρκογιαννάκης λέγοντας πως δεν είναι “πορφυρογέννητος”, πως δεν κληρονόμησε φίλους από τον πατέρα του και πως… η γυναίκα του, δεν έχει offshore.

  Χ. Μαρκογιαννάκης …Ο Χανιό-Ντοράκης παλαιοτέρα είχε δήλωσει :

  « Εδώ και δύο – τρία χρόνια, φωνάζω ότι το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η καταστροφή του τόπου. Κι έχω συγκεκριμένα στοιχεία,…. Όλοι είναι το ίδιο πράγμα. Όλοι κάλυπταν. Ε, συνεχίστε, λοιπόν, να καλύπτετε κι αφήστε εμένα…»…Και πρόσθεσε: «Έθεσα στη διάθεση θεσμικών φορέων στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι είχαμε φτάσει και μέχρι το δεκαπλάσιο του πραγματικού κόστους για να τα “τσιμπήσουν” κάποιοι ημέτεροι και ουδείς συγκινείται… Στη Βουλή, όταν θα πάμε θα κάνω αποκαλύψεις, που θα τους κάνω να ντρέπονται …» και «Άμα θέλουμε να μιλάμε σοβαρά, ας αφήσουμε τους απλούς ανώνυμους ή επώνυμους πολίτες. Η Βουλή, που έχει το δικαίωμα, θα συστήσει την εξεταστική επιτροπή, θα βάλει μέσα ανθρώπους που ξέρουν ότι έγινε κι από εκεί και πέρα, θα δείτε πόσα απίδια βάζει ο σάκος, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά δεν το κάνουν, γιατί είναι ημέτεροι αυτοί που τα “φάγανε”…».

  Πότε σύντεκνε Ντοράκη μου θα γίνουν επιτελούς οι αποκαλύψεις για το μεγάλο φαγοπότι από τα “δανεικά” για τους “ χρυσούς” ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2004 που διοργάνωσε η χουβαρντού φίλη σου Ντόρα ,τοτε δήμαρχος Αθηναίων, με τα ντοράκια της και την άλογη κουμπαρά της Gianna…

  Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης υπήρξε στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία και είχε ακολουθήσει και στη ΔΗ.ΣΥ. και όπως έχει εδώ και καιρό αφήσει να εννοηθεί, γνωρίζει για… πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα της οικογένειας.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s