Ο μικρότερος δεινόσαυρος είχε το μέγεθος παπαγάλου και ζούσε στην προϊστορική Κορέα


Σε μία σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν οι παλαιοντολόγοι στην περιοχή της Νοτίου Κορέας, καθώς κατάφεραν να προσδιορίσουν τους μικρότερους συγγενείς των δεινοσαύρων, που έζησαν στην Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας βρήκαν το μικρότερο σωζόμενο αποτύπωμα των πατημασιών ενός μικρού πτερόσαυρου, το μήκος του οποίου δεν ξεπερνά το ένα εκατοστό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παλαιοντολόγων, το μέγεθος του δεινόσαυρου-μινιατούρας θα μπορούσε να συγκριθεί με εκείνο ενός παπαγάλου ή κάποιου αντίστοιχου σύγχρονου πτηνού, ενώ το επίμαχο αποτύπωμα βοήθησε τα μέγιστα στην κατανόηση και στον ακριβή προσδιορισμό της μορφολογίας του πτερόσαυρου.

Το αποτύπωμα ήρθε στο φως στην περιοχή της πόλης Τζιντζού, στην οποία κατά καιρούς έχουν ανακαλυφθεί τα απολιθώματα πολλών προϊστορικών πλασμάτων αλλά και των αρχαίων προγόνων ειδών που ζουν στον πλανήτη μέχρι και σήμερα, όπως σαύρες, βάτραχοι, διάφορα θηλαστικά και χελώνες.

Το απολιθωμένο αποτύπωμα χρονολογείται περίπου πριν από 110 εκατομμύρια χρόνια και πλέον θεωρείται το μικρότερο ανάλογο αποτύπωμα από τον εξαφανισμένο κόσμο των δεινοσαύρων.

gazzetta

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s