olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Για ποια Νέα Δημοκρατία μιλάμε;

Posted by Akritas on November 17, 2018

ndnewlogoofficialΚοίταξε να δεις φίλε μου,

η ΝΔ του Τσουκαλαδάκη, του Βερούτη, του Σκυλακάκη, της Μάρκου, της Ξαφά, του Τατσόπουλου,  του Λιαρόπουλου και όλων των νεοαφιχθέντων μπορεί να εκφράζει εσένα και τις ιδεολογικές αρχές σου.
Δημοκρατία έχουμε μπορείς να τους στηρίξεις στις επόμενες εκλογές.
Θα μου επιτρέψεις όμως, ως πολίτης να μην ακολουθήσω τον δρόμο της νεοφιλελεύθερης ΝΔ, που μαζεύει τον κάθε ….μεταλλαγμένο επιβάτη που βρήκε ανοιχτές πόρτες και το παίζει σήμερα……..κριτής.

Η ιδεολογία μου και οι βασικές μου θέσεις σαφέστατες, το κόμμα που…

…. ψήφιζα επίσης σαφέστατο, τα έχω αναφέρει πολλάκις, το ότι δεν με εκφράζει αυτό το κόμμα σήμερα, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξω ιδεολογία και θα αλλάζω κόμματα σαν τα πουκάμισα, όπως το κάνουν οι πολιτικοί που μάζεψε ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς.
π.χ,1: ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Αριστερά-ΝΔ
π.χ.2: ΝΔ-Δράση-Τζήμερος-Δράση-ΝΔ
π.χ.3: ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι-ΝΔ
Τι να κάνω;

Καιροσκόπους  και γυρολόγους πολιτικούς ποτέ μου δεν υποστήριζα, μάλιστα τους θεωρώ ως επικίνδυνους για τον τόπο και κορυφαία έκφραση λαϊκισμού. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πολιτικούς που ξεκίνησαν από το ένα άκρο για να βρεθούν στην λεγόμενη και υποτιθέμενη κεντροδεξιά της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Τι είναι η ΝΔ ιδεολογικά;
Νεοφιλελεύθερη, κεντροδεξιά, ακροδεξιά;

Είναι υπέρ: οικονομικά laissez fair, ατομιστικού ατομικισμού, κοινωνικού δαρβινισμού, κράτος πρόνοιας μόνο για τους αδύνατους, ελάχιστο κράτος με κανόνες αγοράς, αρνητικής ελευθερίας, μεταμοντερνισμού κ.λπ..
Είναι εναντίον: πραγματισμού, πατερναλισμού, φιλελεύθερης δημοκρατίας, ηθικής ευθύνης, οργανικής κοινωνίας, κοινωνικών δικαιωμάτων, θετικής ελευθερίας, κ.λπ..
Δεν είναι ακροδεξιά παρόλο που ο κοινωνικός δαρβινισμός είναι εμφανής στο πολιτικό της διάλογο.
Ούτε και καθαρά νεοφιλελεύθερη, παρόλο που θα ήθελε να είναι, αλλά δεν μπορεί λόγω αδυναμίας εύρεσης δεξαμενής ψηφοφόρων.Φυσικά και δεν είναι κεντροδεξιά, διότι έχει απεμπολήσει εδώ και καιρό βασικά χαρακτηριστικά της κεντροδεξιάς όπως είναι ο πραγματισμός, κοινωνική διάσταση, ρεαλιστική εξωτερική πολιτική, σύγχρονη «πρακτική» δημόσια διοίκηση, κ.λπ.Αν σε εκφράζει αυτή, μπορείς να την ψηφίσεις.

Τι πολιτική πρέπει να παράξει η ΝΔ που θέλω;

Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η σαφής ιδεολογική διατύπωση πολιτικής, η οποία αφενός να στοχεύει σε βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική και αφετέρου ο λόγος της να μην είναι μανιχαϊστικός αλλά ενωτικός.
Το δεύτερο, που πρέπει να γίνει, είναι να αρχίσει να ανα(παράγει) θέσεις με τους κανόνες, το λεξιλόγιο, τους κώδικες, τους μύθους και τις δικές της αξίες.
Τρίτο, απεγκλωβισμός από τον ορθολογισμό της ψυχρής τεχνοκρατίας, ο οποίος αγνοεί την υγιή αγορά, την πραγματική οικονομία και τη δοκιμαζόμενη κοινωνία.
Τέλος, σαφή επιστροφή στον σύγχρονο φιλελευθερισμό και συντηρητικό πραγματισμό και όχι σε ακροκεντρώες και νεοφιλελεύθερες θέσεις.

Δηλαδή τι είναι πιο καλό για την ΝΔ:
να μαζέψει τους ρευστούς ψηφοφόρους των ακροκεντρώων κομμάτων ή το συμπαγές 1 εκ σώμα κεντροδεξιών που απέχουν επειδή δεν βρίσκουν ανάλογη σύγχρονη πολιτική έκφραση;

Η σημερινή ΝΔ και η ηγεσία της, θέλει τους πρώτους.

UPDATE:14:00

5 Responses to “Για ποια Νέα Δημοκρατία μιλάμε;”

 1. Αυτονόητα said

  Μιράντα, κουράγιο… «οι περιστασιακοί ένοικοι» δεν κόβουν τις συντάξεις
  Ο Θοδωρής Κοτσαρίνης σχολιάζει… στα γρήγορα την εβδομάδα που μας πέρασε.

  Θοδωρής Κοτσαρίνης

  *** Θα αρχίσω με ένα ερώτημα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον αγαπητό κ. Σόλτς, επειδή ξέρω ότι με διαβάζει. Γιατί κύριε Σολτς στηρίζετε με χρυσή χορηγία αυτόν τον ακροαριστερό, μαδουροσταλινικό, “περιστασιακό ένοικο”, που τελειώνει τα μνημόνια κι όχι αυτούς που μας χρεοκόπησαν και ζητούσαν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο; Μήπως είστε του λόμπι της δραχμής; Ερώτημα.

  *** Ναι σε όλα λοιπόν από το Euroworking Group: Δεν κόβονται οι συντάξεις, δεκτά και τα μέτρα ελαφρύνσεων. Πάλι μας διχάζουν οι “μαδούροι”. Μας χωρίζουν ανάμεσα σε αυτούς που χάρηκαν και σ’ αυτούς που λυπήθηκαν που οι εταίροι δεν μας πάτησαν στο λαιμό για να φύγουν οι σφετεριστές.

  *** Για να καταλάβετε πάντως. Αν αυτό που πέτυχε ο “περιστασιακός ένοικος της εξουσίας”, το είχε καταφέρει κάποιος από τους “νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας” και το Euroworking Group έκανε δεκτά τις καταργήσεις νόμων περικοπών και πακέτο ελαφρύνσεων, τα ΜΜΕ του “συστήματος Σημίτη – Μητσοτάκη”, θα είχαν μονοθεματικά πανηγυρικά δελτία και έκτακτες εκπομπές όλο το 24ωρο, με πάνελ δημοσιολόγων και δημοσιογράφων και τίτλους “Με εντολή Σαμαρά”… καλά, το “Σαμαρά” το λέω ενδεικτικά. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ακροδεξιός, πολιτικός απατεώνας.

  *** Ο κόσμος όμως, όπως λένε και οι δημοσκοπήσεις, θέλει να φύγουν οι “περιστασιακοί ένοικοι της εκτελεστικής εξουσίας”, να έρθει ο Κυριάκος με τη Φωφάρα και την Μιράντα Ξαφά, για να περικόψουν τις συντάξεις.

  *** Από την στιγμή που ο “κολοκοτρωναίος” Έλληνας δέχεται κυβέρνηση χωρίς τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, είναι ικανός για το χειρότερο. Ακόμα και να υποπτευθεί τον Κώστα Σημίτη. Αλλά θα μου πεις εδώ δολοφονήσαμε τον Καποδίστρια.

  *** Διατάχθηκε λοιπόν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη. Μακάρι να μην βρουν τίποτα, τον προτιμώ απλώς… ηλίθιο.

  *** Κάτι άσχετο που μου ήρθε τώρα, Το μόνο ενδιαφέρον σε μια βαρετή και ανούσια συζήτηση οικονομολόγων των ενώσεων εργοδοτών, είναι ότι μπορεί ο πιο ηλίθιος να γίνει υπουργός Οικονομικών ή Κεντρικός Τραπεζίτης.

  *** Ο Κυριακος Μητσοτάκης δεν είναι χαζός (μη γελάτε). Όσον αφορά στην ρατσιστική επίθεση στο Θανάση Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά, περίμενε πρώτα να πάρει θέση η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Να μη λέει άλλα πρώτα κι άλλα μετά, δεν είναι κωλοτούμπας… όπως με τον Κορκίδη.

  *** Ο Κορκίδης από την άλλη, νόμιζε ότι στη ΝΔ κάνει κουμάντο ο Μητσοτάκης.

  *** Να πούμε όμως και ένα “μπράβο” στον Κυριάκο, που προτείνει την συνταγματική κατοχύρωση της λιτότητας και των μνημονίων, τη νεοφιλελευθεροποίηση του Συντάγματος, συγχρόνως με διασφάλιση και της θεοκρατίας. Θέλει κότσια.

  *** Ο Κυριάκος στο μεταξύ φοβήθηκε ότι ο Τσίπρας τον μπέρδεψε με τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού οπότε τον διόρθωσε ότι είναι ο αντιπρόεδρος, για να καταλάβει κι ο κόσμος τι εννοεί ο σφετεριστής της εξουσίας.

  *** Σε άλλα νέα, ένα μεγάλο μπράβο στα ιδιωτικά σχολεία που έκαναν μάθημα την Παρασκευή, αντί να γιορτάζουν το «μύθο του Πολυτεχνείου». Όποιος κάθεται φρόνιμα, κοιτάζει τα μαθήματά του, δεν το νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι και δεν ξεσηκώνεται, αριστεύει και προκόβει

  *** Δεν θα έπρεπε όμως ένα, έστω ένα, ιδιωτικό σχολείο να καλέσει τον Λαγό της Χρυσής Αυγής και τον Άδωνη Γεωργιάδη, να μιλήσει στα παιδιά, μετά το μάθημα ασφαλώς, για το φασισμό που βίωσαν οι φοιτητές που ήθελαν να κάνουν μάθημα το Νοέμβριο του 1973 από μια μειοψηφία που ήθελε κατάληψη και δημοκρατία;

  *** Τέλος, να πούμε ένα μπράβο στους βουλευτές της ΝΔ που, με εντολή Κυριάκου, παραιτούνται από τα αναδρομικά που δεν δικαιούνται. Μια γενναία κίνηση, γερό χτύπημα στο λαϊκισμό.

  ΥΓ. οι νεοναζί ξαναβγήκαν από τις τρύπες τους, παρελαύνουν στην Αθήνα και επιχειρούν προβοκάτσιες στο Πολυτεχνείο. Όχι φίλε ισαποστασίτη, δεν είναι από τις μούτζες στην πλατεία, είναι από τα συλλαλητήρια των μακεδονομάχων, την εθνικιστική σπέκουλα με το θάνατο του Κατσίφα και τις Τατιάνες

  Like

 2. Ολοι ΑΝΕΛ said

  Θα φύγουμε από την ΝΔ θα παμε ΑΝΕΛ η θα πάμε ΣΥΡΙΖΑ αφού έχετε αναλάβει το λιβανιστήρι του ΣΥΡΙΖΑ παίζοντας το Ανεξάρτητοι.

  Like

  • Akritas said

   Απαντώ τι ακριβώς θέλω από την ΝΔ και γενικά από ένα σύγχρονο κόμμα που θέλει να λέγεται κεντροδεξιό.

   Like

 3. Ο ΠΡΩΗΝ ΜΑΖΟΧΑΣ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΙΣΜΟΥ said

  Νου-γόνο-Δούλα: Μιλάμε για ομόρρυθμο εμπορική και πολιτική εταιρεία.
  Ένα κόμμα που διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου και της αφαίμαξης της χώρας

  Η ανθρωπογεωγραφία της ηγετικής ομάδας της Νέας Μιζοκρατίας , είναι μηδενικής ηθικής, ξένοι προς την παράταξη,διερευνόμενοι για κακουργήματα, υπόλογοι για παιδεραστία , υπόδικοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος , για κακουργηματικές απάτες, καταχραστές του δημοσίου, δημοσυντήρητα Ντοροκοπρόσκυλα, Ελλαδέμπορες και κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες …

  Τα Δρακουλόπαιδα , τα Δρακουλοέγγονα και τα άπληστα Μιζοτακο-υποταχτικά θεωρούν ότι είναι γεννημένοι για να αρμέγουν τα δημόσια ταμεία και να άρχουν του Ελληνικού λαού.

  Εθνοπροδότες και Ελλαδέμπορες επιχειρούν με αυτά τα πολιτικά μπασταρδέματα να αφαιμάξουν και πάλι την χώρα .

  Η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα, είναι να κυβερνηθεί σωστά κι όχι να έχουμε μια ακόμη επανάληψη κυβέρνησης ανίκανων, επίγονων και μιζαρπαχτικών…

  Like

  • Ο ΑΝΤΙ ΜΙΖΟΤΑΚΙΚΟΣ said

   Πολιτική Οικογένεια Μιζοτάκη:

   Ομόρρυθμος οικονομική και πολιτική εταιρεία.

   Για τους Μιζοτακικούς η εξουσία είναι αυτοσκοπός. Η μίζα το ζητούμενο !!!

   Η μίζα είναι ο θεμέλιος λίθος επί του οποίου εδράζεται η Νέα Μιζοκρατία.

   Η διαφθορά, η διαπλοκή και η πίστωση, ο συνεκτικός κρίκος του Μιζοτακισμού .

   Έχουμε αδύνατη μνήμη, με αποτέλεσμα να γινόμαστε εύκολα έρμαιο των δημαγωγών και λαϊκιστών πολιτικών μας επιλέγοντας ξανά και ξανά τους λάθος ανθρώπους για να μας κυβερνήσουν .

   Όλος αυτός ο εσμός του Μιζοτακέικου που επελαύνει επιστρέφοντας στην εξουσία , στην αρχή ο δήμαρχος, από κοντά ο θείος για πρωθυπουργός, δεν φρενάρεται με λάϊκς στα σοσιαλ μίντια ούτε εξοβελίζεται με προοδευτικά άρθρα.

   Οι Μιζοτάκηδες είναι οι Εφιάλτες της πολιτικής ζωής του τόπου …

   Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: