Η Νύχτα των Κρυστάλλων


Η αποκληθείσα «νύχτα των κρυστάλλων» αποτελεί το πρώτο μαζικό πογκρόμ εναντίον των Εβραίων στη Γερμανία. Συνέβη τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 1938 ως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας και ήταν η πρώτη ένδειξη για το τι θα ακολουθούσε αργότερα με το εβραϊκό ολοκαύτωμα.

Ονομάστηκε «νύχτα των κρυστάλλων», επειδή οι Ναζί ξέσπασαν πάνω στις ιδιοκτησίες των Εβραίων, σπάζοντας τις βιτρίνες πολλών καταστημάτων τους.

Όλα ξεκίνησαν δύο μέρες νωρίτερα, όταν ένας γερμανοεβραίος, ο Χέρσελ Γκρίσπαν, σκότωσε στο Παρίσι τον γραμματέα της γερμανικής πρεσβείας Ερνστ Φον Ρατ. Ο φόνος του Γερμανού διπλωμάτη χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν εναντίον των Εβραίων σε όλη τη Γερμανία. Φαινομενικά, οι επιθέσεις αυτές ήταν αυθόρμητες, αλλά στην πραγματικότητα «ενορχηστρώθηκαν» από τη ναζιστική κυβέρνηση.

Κατά τη νύχτα των κρυστάλλων, καταστράφηκαν 1.574 συναγωγές, πάνω από 7.000 εβραϊκά καταστήματα και 29 πολυκαταστήματα, ενώ 30.000 Εβραίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο αριθμός των γερμανοεβραίων που σκοτώθηκαν είναι ασαφής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κυμαίνεται από 36 έως 200, ενώ μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και αρκετοί μη Εβραίοι, που είχαν την ατυχία να μοιάζουν.

Το γεγονός προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη Γερμανία.

https://www.sansimera.gr/articles/28

2 σκέψεις σχετικά με το “Η Νύχτα των Κρυστάλλων”

 1. THERE WILL COME A DAY WHEN ALL THE LIES WILL COLLAPSE UNDER THEIR OWN WEIGHT, AND THE TRUTH WILL TRIUMPH AGAIN”

  JOSEPH GOEBBELS

  Θα ερθει μια μερα που ολες οι αναληθειες και τα ψευδη θα καταρευσουν απο μονα τους και απο το ιδιο το βαρος τους και τοτε η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΚΑΛΠΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ

  The victor will never be asked if he told the truth
  Adolf Hitler

  ο νικητης ποτε δεν θα ερωτηθει εαν δηλωσε ειπε την Αληθεια.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕς ΤΙς ΧΩΡΕς ΟΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟς ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ…..ΣΥΝΕΠΩς ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΛΚΣ ΣΑΙΤς ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΙΝΑΙ μπλοκαρισμενα.

  Ετσι λοιπον και η γνωστη μας ΟΛΥΜΠΙΑδαδα πνεει τα δικα της λοισθια αφου επιμενει παντα Μονοπλευρα να ασπαζεται την προπαγανδιστικη ΕΒΡΑΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗς ΙΣΤΟΡΙΑς και Ουχι την πραγματική.

  Και ιδου το καιριο Ερωτημα…………Ποσες νυχτες των κρυσταλλων εχει ζησει η χωρα μας αλλα κα η γειτονα Ιταλια και ιδιαιτερα η Αθηνα τα τελευταια 40-50 χρονια ??

  …………………………………………………………………..

  ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ-ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ:
  Αυτό που δέν πραγματοποιείται στό πλαίσιο που προβλέπουν οι Νόμοι, αλλά σύμφωνα με προσωπικές επιθυμίες και προτιμήσεις…………………..
  Αυτό που δέν υπακούει σε διεθνείς συμβάσεις καθώς και σε αρχές που ισχύουν σε δεδομένο τόπο και χρόνο……….αλλά ενεργεί κατά το δοκούν, όπως το ίδιο….. ή άλλος κρίνει !!
  Αυτό που στηρίζεται σε Μη λογικά δεδομένα και στοιχεία…………….ή πραγματικά αθεμελίωτα δεδομένα,

  Αλήθεια: Αυτό που συμφωνεί με τα γεγονότα και τις παρατηρήσεις’ λογικές απαντήσεις, που προκύπτουν απο την εξέταση όλων των γεγονότων και δεδομένων’ συμπέρασμα βασισμένο σε απόδειξη, ανεπηρέαστο απο επιθυμίες, αυθεντίες ή προκαταλήψεις’ ενα σίγουρο γεγονός, άσχετα με το πως κατέληξε κανείς σ’ αυτό
  .

  Ψέματα: Λανθασμένες δηλώσεις ‘η πληροφορίες που σκόπιμα – επίτηδες παρουσιάζονται ως αληθινές’ καθετί που έχει σκοπό να παραπλανησει – ξεγελάσει επιρεασει ή να δώσει μία σφαλερή εντύπωση

  Οταν αναφερόμαστε γενικά στη Ιστορία, κάνουμε πραγματικά λόγο για τον τρόπο της ορθολογικής εκλογίκευσης της έννοιας του Χρόνου. Δέν υπάρχει τίποτα πιο βαθυστόχαστα υποκειμενικό απο την ίδια την εμπειρία του Χρόνου. Κυριολεκτικά ειναι το ίδιο το μέσο της συνειδητοποίησης.
  Το να μπορούμε να κατανοήσουμε τόν Χρόνο ειναι σαν να θέλουμε να κατανοήσουμε, να αντιληφθούμε τους νόμους που διέπουν και κυριαρχούν εις την ανάπτυξη και άνθιση των σκέψεων μας.

  Μπορούμε να εκλάβουμε την ίδια την Ιστορία ως μία μορφή αυτογνωσίας που απομονώνει την παρούσα χρονική περίοδο απο οποιονδήποτε συσχετισμό και επεξήγηση, διασφαλίζοντας το αιτιώδες, με αποτέλεσμα την αναστολή και αδυναμία μιας ευρύτερης συντονισμένης δράσης.
  Υπο την μορφή του δόγματος της Ανάπτυξης, η Ιστορία ειναι ενα σύστημα Μηχανισμού το οποίο εφαρμόζεται για την τακτοποίηση των τραγικών συμβάντων και γεγονότων της ανθρωπότητας, του εκάστοτε τρόπου ζωής, ανεξαρτήτως των ιδιαιτεροτήτων τους.
  Η διαρκής εφαρμογή και αναμόχλευση της Ιστορίας υποδηλώνει την συστηματική άσκηση Ισχύος. Εφαρμογή Ισχύος που πριν πολλά χρόνια ειχε σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση σημαντικών μεταναστευτικων κινημάτων και βάρβαρων επεμβάσεων.

  Στην Μεταπολιτευτικη περιοδο, εν Ελλαδι, Το κοινοβούλιο υπολειτουργει και δεν εκφράζει παρα την κοινωνικη μετριότητα και τα μικροκομματικα συμφέροντα. Αδεια έδρανα, στείρες αντιπαραθέσεις, προχειρα στο ποδι νομοσχέδια ωστε να αναπαράγεται η αναξιοκρατία, η οικογενειοκρατια και η πολιτικη γαγγραινα του «πελατειακού συστήματος».
  Στην πραγματικοτητα πρόκειται για ενα μηχανισμό νομιμοποίησης κάθε ειδους αυθαιρεσίας και παρανομίας. Ενα μηχανισμο απόλυτα ελεγχόμενο απο τις «αγορες» της Αοράτου χειρος και οχι μόνον δεν εχει καμία σχέση με την δημοκρατία αλλα το ακριβώς αντιθέτο:
  υπάρχει για να παρεμποδίζει την λειτουργία της και για να στρεβλώνει ελεγχόμενα και «δημοκρατικά» την ουσία της.
  Κόμματα-μηχανισμοί συμφεροντων και άνομων εξυπηρετήσεων, χωρις ιδέες και πολιτικές θέσεις…..απολύτως βασιμένα στην παθητικη αποπολιτικοποίηση των Ελλήνων.
  Δικαιοσύνη σε περίσφιξή ? Αποστεωμένη-Αναποτελεσματική…με ανεπαρκή μέσα και σε ασφυκτικό κλοιό απο τον κομματικό εναγκαλισμό και τα συμφέροντα. Σε αυτό το σύστημα οι αδυναμίες και τα ελαττώματα ειναι εγγενεις, ειναι δομικά του στοιχεια….εφοσον δεν διαθέτει ούτε πρόσωπα ούτε δυνάμεις ικανες για μια πορεια διαφορετική.
  Το κράτος αυτο βέβαια δεν ηταν ποτε, ως όφειλε, μέσω προαγωγής των εθνικών σκοπών και δεν διέδιδε το πολιτικό ιδεώδες του Εθνους.
  Απο την πρώτη στιγμής της δημιουργίας του μια δράκα ξενόδουλων εξόντωσε η εξουδετέρωσε γρήγορα τους Ηρωες…….Ναι Αυτους που «απεμειναν» στην λεωφ.Ηρωων στο Ιστορικό Πεδίον του Αρεως ….και που κατάφεραν να απελευθερώσουν το πρωτο μικρο κομμάτι του κράτους και να αποτρέψουν να κάνουν τον κρατικό του μηχανισμό εξ’αρχής δυσκίνητο και γραφειοκρατικό.
  Ενα κρατος που δεν εμπνέει κανένα αίσθημα αλληλεγγύης…δικαιοσύνης και πατριωτισμού.
  Θυμηδία,απογοήτευση, αηδία,απελπισία και αδιαφορια ειναι τα αισθηματα που εκπεμπει ο ελληνικος λαός για το κομματικο μας σύστημα του Συνταγματικού ή μη Συνταγματικού τόξου.
  Αυτό το σημερινό σύστημα όπου φιγουράρουν καθημερινά ( και ακριβοπληρωμένα) αξιολύπητες υπάρξεις που πασχίζουν να δηλώσουν παρουσία….περιφέροντας σαν εξωραισμένο πτώμα τον
  αλλοτριωμένο εαυτό τους.

  ΓΥΡΝΩΝΤΑς ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗς ΙΣΤΟΡΙΑς

  ΑΔΌΛΦΟς
  Μετα την μαχη του Υπρε το 1918 και Σομμε Αρρας και Πάσεντελ παρασημοφορηθηκε 2 φορες με τον Σιδηρουν Σταυρο 1914 και 1918.
  Μετα την παραιτηση του Κάιζερ απο το αξιωμα …η Γερμανια πορευοταν με κυβερνηση συνασπισμού που περιελάμβανε τον Φριντριχ Εμπερτ και τον ελευθεροτέκτονα Φιλιπ Σάιντεμαν και άλλα υψηλα στελέχη του Δημοκρατικού κομματος SPD….ο Αδολφος πληροφoρηθηκε για την ανακωχη τον Νοε.1918.

  O Shirer… συμφωνα με τα οσα αναφερει στο βιβλ. «The Rise and Fall of the 3rd Reich, a History of Nazi Germany» με 2.000.000 θανατους Γερμανων και με τον ιδιο τον Αδολφο μισοτυφλωμενο και βαρια τραυματισμενο αναφέρει οτι….ο ιδιος ειχε δηλωσει εξοργισμενος απορώντας οτι «ολα αυτα συνεβησαν ουτως ωστε καποιοι εγκληματιες να βαλουν τα χερια τους πανω στα πατρωα εδαφη της Γερμανιας».??
  Το 1919 βρισκοταν στον πεζικο σωμα της Βαυαριας σε παραπηγματα εξω απο το Μοναχο. Οι κομμουνιστες επηραν την εξουσια τον Απριλιο. Ορισμένοι δυσαρεστημένοι στο στράτευμα τους ακολούθησαν, ο Αδολφος και μαζι ορισμένοι άλλοι αντέδρασαν και δεν ακολούθησαν τους κομμουνιστές….τοτε εστειλαν ατομα να τον συλλαβουν και δεν τα καταφεραν. Οταν λοιπόν άρπαξαν την εξουσια…κατεστρεψαν βαζοντας φωτια σε αρκετα ακινητα ….το μοναδικο ακινητο που ανήκε στην οικογ. των Ρόθτσαιλντ και αρκετες άλλες κατοικιες των και ισως οπως συνευει και στο Παρισι το 1871, παρεμειναν ανεπαφα.
  Εκεινη την εποχη αρκετοι εβραιοι ειχαν ασπασθει τον κομμουνισμο, συνεπως ο αντισημιτισμος έκτοτε ηταν εντονος.
  Οταν ο Στρατος ανακαταλαβε το Μοναχο, ο Αδολφος αποφασισε να εργαστει για την Στρατιωτικη Επιτροπη Ερευνών. Ηταν συνηγορος εναντιον ολων αυτων των προδοτών…συνεπως το στρατιωτικο αποσπασμα αργοτερα αρχισε να τους εκτελει.

  Το 1919 ο Λοχαγος Καρλ Μαιγρ τον προσέλαβε για μυστικο πράκτορα, μια θέση για την οποια απαιτειτο η παρακολούθηση σεμιναριου σχετικα με τον Αντιμπολσεβικισμό. Οι ανωτεροι στρατιωτικοι τον θεωρουσαν ως υποδειγμα στρατιωτη που ειχε υψηλες ηγετικές ικανοτητες να υποστηριξει την κυβέρνηση εναντιον των Μαρξιστών. Με τις γνώσεις που απέκτησε αργοτερα, πανω σε θεματα αντιμπολσεβικισμού, έκανε τον εισηγητη στα στρατιωτικά παραπήγματα. Σε αυτες τις παρουσιάσεις ο καθηγητής Κάρλ Αλεξάντερ βον Μιούλερ απολάμβανε τις ρητορικες ικανότητες του Αδόλφου.
  Σε ενα παρτυ ο Γκέντφριντ Φέντερ παρουσίασε τις Χρηματοοικονομικές του γνώσεις….εκει ο Αδόλφος εξεπλάγει γιατι ηταν η πρωτη φορά που ειχε ακούσει για τις Αρχές του Κεφαλαιου και των Χρηματοπιστωτικων συναλλαγων καθως επισης για θεματα καταργησης της δουλειας-υποτέλειας απο τα επιτοκια & τον τοκο….καθως επίσης και τον απολυτο διαχωρισμό του χρηματοπιστωτικού κεφαλαιου απο την οικονομικη ζωή της κοινωνιας. Ετσι ειχε ηδη κατανοησει εις βαθος πως οι διεθνεις οικονομικοι παραγοντες ειχαν επιτυχει να υποδουλώσουν λαούς………αφου κατορθωναν να ελεγχουν το νομισμα εκαστης χωρας και τις πιστώσεις της….
  Ο Φέντερ ως οικονομολόγος ειχε κατα την διάρκεια του Α’Π.Π μελετησει εις βάθος τις σχέσεις της οικονομιας με την πολιτική. Οι διορατικες ανταγωνιστικές διαπιστώσεις του αφορούσαν τον γνωστο εβραικο οικονομικο τραπεζικο καπιταλισμό και τους χρυσους τραπεζίτες την αποκαλούμενη Αόρατη Χειρα. Ετσι αποφασισε και συνέταξε ενα πόνημα- μανιφέστο, του τρόπου απομάκρυνσης-απεμπλοκης απο τα θανατηφορα δεσμά των τοκων.
  Ως ο κατ’εξοχην θεωρητικος περι των οικονομικών και ως παλαιοτερο μελος του εργατικου κομματος της Γερμανιας…επιστευε οτι το κρατος απο μονο του θα πρέπει να ρυθμίζει τη ροή του χρήματος χρησιμοποιοντας την δικιά του εθνικοποιημένη τράπεζα. Ακομη, εκεινη την εποχη οι ιδιωτικές τράπεζες τυπωναν και ήλεγχαν το χρήμα και χρέωναν τοκογλυφικά τους καταναλωτές. Οι αποψεις του Φέντερ ηταν ακριβώς οι ιδιες με αυτες που ειχαν θεσπιστει και για το Αμερικάνικο Σύνταγμα.

  Το Εθνικοσοσιαλιστικο κομμα της Γερμανιας δεν ηθελε επ’ουδενι λογου να θεσει σε διαδικασια διαπραγματευσης (παζαρι ) το Εθνικο κρατος της Γερμανιας , συμφωνα και με την τοτε «Κοινωνια των Εθνών» ( δημιούργημα των Ρόθτσαιλντ το 1919 ) ή συμφωνα και με το διαταγμα του Λοκάρνο ή λογω ελλειψεων οποιασδηποτε μορφης αδυναμιας-σθένους αλλα και συμβιβασμών.
  Οi αξιωματούχοι απείλησαν και προετρεπαν στον Αδόλφο να μην ομιλει δημόσια…αργότερα ομως συμφωνα και με το σχετ.διάταγμα του 1927, υποχωρησαν και του το επέτρεψαν. Ετσι μπροστα στο κοινό, πλέον δημόσια, μπορούσε να αποκαλύψει την πλάνη και τις σχετικές ραδιουργίες-εξαπατήσεις του συμφώνου Dawes….που ειχαν υπογραψει η Αμερική-Αγγλία-Βέλγιο-Γαλλία, οι ηγέτες του SD κόμματος και το κομμα των κεντρώων…σαφέστατα εχθροι του Εθνικοσοσιαλισμού.
  Οι Μαρξιστές αναμφίβολα στήριξαν το σύμφωνο του Dawes, μέσω του οποίου θα πετύχαιναν να κυριαρχήσουν…αλλα και «ατυχως» να καταστρέψουν την Γερμανία.
  Σε αντίποινα για τις σχετικές αποκαλύψεις… τον εξύβρισαν και τον δυσφιμησαν.
  Στις εκλογές του 1928 το Εθνικοσοσιαλιστικο κόμμα διατηρούσε 12 εδρες και προς το τέλος του 1929 ειχε 1.780.000 μέλη. Στις εκλογές του 1930 το κομμα έλαβε 6.406.379 ψήφους και 107 εδρες στο Ράιχστάγκ. Ο Χίτλερ δέν ήθελε η αγροτική οικονομία, λογω των δυσμενων οικονομικών συνθηκών μετα τον Α.Π.Π, να εξαρτάται απο τους διεθνείς οικονομικούς τραπεζικούς τοκογλύφους….Ηταν η περίπτωση μιας κατάστασης…. Ζωής ή Θανάτου. Συνεπώς ο μοναδικός τρόπος ανατροπής αυτής της καταστάσεως ήταν η Γερμανία να μπορει να παράγει τα προιόντα στο έδαφος της. Μιά αποδοτική παραγωγική αγροτική τάξη ήταν στο κυρίαρχο καταστατικο του προγραμματος του κόμματος. Αισθανόταν ότι οι τότε φορολογικές πρακτικές επιβάρηναν την γερμανικη οικονομία. !! Οι αγρότες πλήρωναν δυσβάσταχτα ποσά για φως νερο εργασια και δάνεια. Ηθελε συνεπώς να εξαλειψει την φτώχεια των αγροτών και επέμενε να μεταπεισει τους τραπεζίτες οπως μειωσούν τα επιτόκια των δανείων. Ηθελε επίσης να ελέγχονται οι εισαγωγές και οι αγρότες να εκπαιδεύονται κατάλληλα ουτως ωστε να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους.
  Συνεπώς το κόμμα ειχε θεσπίσει οτι οι γερμανικές αγροτικές εκτάσεις θα εξυπηρετούν το Γερμανικό Εθνος, θα ανήκαν στους γερμανούς και θα θεωρούνται μη κληρονομητέες και ποτέ δεν θα πρέπει να καταστούν αντικείμενο οικονομικής εκμετάλευσης.

  τα 25 Σημεια του Εθνικοσοσιαλιστικού προγράμματος.

  συνεχ…..

  Μου αρέσει!

  1. 25 Σημεια του Εθνικοσοσιαλιστικού προγράμματος της Γερμανίας.

   1) Την ενοποιηση ολων των Γερμανών πολιτών για την διαμόρφωση μιας μεγάλης Γερμανίας που θα στηρίζεται στις βάσεις της αυτοδιάθεσης, αποκλειστικό δικαίωμα όλων των εθνών.
   2) Ποιοτητα παραχώρησης δικαιωμάτων στους γερμανούς πολίτες στις συναλλαγές τους με ολες τις άλλες χώρες, και κατάργηση των ειρηνευτικών συμφωνιών του St.Germain..και της συνθηκης των Βερσαλλιών.
   3) Οι αγροτικές εκτάσεις να προσφέρονται για την διατροφη των πολιτών και για την εγκατάσταση του πλεονάζοντος πληθυσμού.
   4) Μόνο και αποκλειστικα Γερμανοί πολίτες μπορούν να ειναι πολίτες αυτου του Εθνους…Ουδεις εβραίος θα μπορούσε να γινει πολιτης .
   5) Ο οποιοσδήποτε που δεν ειναι πολίτης μπορει να παραμείνει στην Γερμανία μόνο ως επισκέπτης, σεβομενος τους νομους που αφορουν τους επισκέπτες.
   6) Αποκλειστικα και μόνο γερμανοί πολίτες εχουν το δικαίωμα ψήφου και διορισμού υποψηφιότητας. Το κόμμα απορρίπτει τις παγιες απαράδεκτες πελατειακές πρακτικές του κοινοβουλίου για χορήγηση εργασίας σε άτομα ακατάλληλου χαρακτήρα και ικανοτητων.
   7) Πρώτος βασικός στόχος του κράτους ειναι η παροχή ευημερίας καταλληλων συνθηκών εργατικότητας στους πολίτες. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ειχαν κάθε δικαίωμα να αποκλείουν απο την εργασία αλλοδαπούς…και ιδιαίτερα οταν ως προτεραιοτητα αδυνατούσαν να φροντίζουν την πλειοψηφία των γερμανων πολιτών.
   8 ) Οι αξιωματουχοι εχουν καθε δικαιωμα να απορριπτουν την μεταναστευση μη Γερμανων πολιτων. Ολοι οι μη γερμανοι που εχουν εισελθει μετα της 2 Αυγούστου του 1914…θα πρεπει άμεσα να αποχωρησουν.
   9) Ολοι οι πολίτες του κράτους εχουν τα ιδια δικαιώματα τα αυτά καθήκοντα και υποχρεώσεις.
   10) Η πρώτη και βασική μέριμνα εκάστου πολίτη ειναι η παραγωγικη εργασία. Οι δραστηριότητες εκάστου πολίτη δεν ταυτιζονται και δεν συγκρούονται με τα συμφέροντα του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου….αλλά θα πρέπει να απορρεουν μεσα απο τις απαιτησεις της ιδιας της κοινοτητας και να ικανοποιούν το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.Υποχρεωσεις και απαιτησεις προεκυπταν απο αυτό.
   11) Οι αξιωματούχοι οφείλουν να αφαιρούν τα εσοδα αδικαιολόγητου πλουτισμού…εσοδα αποκτηθέντα απο μαυρη εργασια.
   12) Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να θεωρούν τον προσωπικο πλουτισμό εκάστου, εξ’αιτιας εμπολεμης καταστασεως, ως έγκλημα για την χώρα του, και λογικα ολα τα παράνομα εσοδα θα πρεπει αδίστακτα να κατάσχονται.
   13) Ολες οι επιχειρηματικές δραστηριοτητες που καταλήγουν να ειναι εταιρειες-καταπιστεύματα θα πρέπει να εθνικοποιούνται.
   14) Ολα τα προκυπτοντα κερδη που προέρχονται απο χονδρεμποριο θα πρεπει να μοιράζονται-κατανεμονται.
   15) Το κράτος θα πρεπει να παρέχει ιδιαίτερη φροντίδα μέριμνα για την προχωρημένη ηλικία.
   16) Η μέριμνα διατήρησης μιας υγιούς Μεσαίας τάξης με ενα σύστημα αποκέντρωσης του δικτύου χονδρεμπορίου προς εκμισθωση απο τους μικρους εμπορους. Το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίζει την απαιτούμενη μέριμνα προς τους παραγωγούς.
   17) Οι μεταρρυθμίσεις αγροτικών εκτάσεων θα πρέπει να ικανοποιούν τους εθνικούς στόχους και απαιτησεις –κατάργηση του σχετ. τοκου στις επιδοτήσεις δανείων και αποτροπή της κερδοσκοπίας στις δημόσιες εκτάσεις.
   18) Παραπομπή σε δικη για όσους καταχραστές οι δραστηριότητες τους ειναι τοκογλυφικές και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Απαντες οι εγκληματίες και καταχραστές θα πρέπει να οδηγουνται στο εκτελεστικο αποσπασμα οποιαδηποτε και αν ειναι τα θρησκευτικα πιστεύω τους ανεξαρτητου φυλης-εθνικοτητος.
   19) Η αντικατάσταση του Ρωμαικού Δικαίου που εξυπηρετούσε τον ιμπεριαλισμό και την Νεα Ταξη Πραγμάτων του ματεριαλισμού….με ενα σύστημα Νομικού δικαίου για ολη την Γερμανία.
   20) Την δυνατότητα παροχής ανωτάτης παιδειας για ολους τους πολίτες……σταδιακη αναβαθμιση των υπηρεσιων παιδειας. Οι εκπαιδευτές θα πρέπει να προσαρμόζουν τα προγράμματα τους σύμφωνα με τις πρακτικές απαιτήσεις της καθημερινής ζωής. Ταλαντούχα παιδιά απόρων οικογενειών οποιασδήποτε επαγγελματικής κοινωνικης τάξης… θα πρέπει να ανατρεφονται με εξοδα του ιδίου του κράτους.
   21) Η βελτίωση του επιπέδου υγειας προστατεύοντας τις μητέρες και τα νεογνά, απαγορεύοντας την παιδική εργασία, βελτιωνοντας τις σωματικές επιδόσεις μεσω της αθλητικής σωματικης αγωγής των νεων….υποχρεωτικα προγραμματα αθλητισμού και γυμναστικής για την φυσικη κατάρτηση των νέων.
   22) Κατάργηση του μισθοφορικού στρατού και δημιουργία ενός Εθνικού Στρατού.
   23) Νομιμες η επιθετικής μορφής αντιδράσεις εναντιον πολιτικών – παραπληροφοριοδοτών που διασπείρουν-διαδίδουν ειδήσεις στα ΜΜΕ. Η δημιουργια ενος Γερμανικού Εθνικού Κέντρου Τύπου.
   α) Απαντες οι εκδότες οι βοηθοί τους που καμουν χρήση της Γερμανικής γλώσσας, θα πρέπει να ειναι αποκλειστικά Γερμανοί πολίτες.
   β) Ολες οι γερμανικές εφημεριδες που τυπωνονται στην Γερμανία θα πρεπει να διαθέτουν για την λειτουργια τους ειδική άδεια.
   γ) Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσια θα πρέπει να απαγορεύεται η συμμετοχή-χρηματοδότηση ή επιρροή του γερμανικού τύπου και οι κυρώσεις για τις οποιεσδηποτε παραβάσεις θα ειναι η απαγόρευση δημοσιεύσεων απομάκρυνση απέλαση απο την χώρα ολων των μη γερμανών.
   24) Απελευθερωμένες Θρησκευτικές πεποιθήσεις εκτος εαν δεν δημιουργούν κίνδυνο για το κράτος και δεν αντιστρατεύονται τις ηθικές αρχές και τα αισθήματα των Γερμανών πολιτών. Το κόμμα ειναι υπερ της Χριστιανοσύνης χωρις να τάσσεται δεσμευτικά σε καποιο δόγμα. Το πνεύμα του εβραικού ματεριαλισμου θα αντιμετωπιστει εκ των εσω και χωρις το Εθνος και ειναι πεπισμενο οτι η Γερμανια μπορει να επιτυχει μια υγιη ανόρθωση εκ των εσω και σεβόμενη τις αρχές του κοινού συμφέροντος.
   25) Συνεπώς το κόμμα για να επιτυχει ολα τα ανωτέρω απαιτεί την δημιουργία μιας ισχυρής κεντρικής κρατικής δομής, ενα κοινοβούλιο με απεριοριστη και αδιαμφησβητούμενη εξουσία σε ολη την οργανωτική δομή του Γ’Ράιχ.
   Gottfried Feder The Programme of the N.S.D.A.P..translated by E.T.S Dugdale and Eher Nachf…Munich Germany 1932.
   Το 1932 ενοψη των εκλογών στο Ράιχσταγκ, τον Ιούλιο, το Εθνικ/κό κομμα τύπωσε και διέμεινε 600 χιλ.αντιγραφα του προγράμματος του. 3 τα βασικα σημεία του.
   1 ) Η ανεργια οδηγει και διαμορφώνει την φτώχεια. Η παραγωγικη εργασια δημιουργει ευημερια. Οπως ενα άτομο βυθίζεται στη φτώχεια, οταν πλέον δεν εχει απασχόληση, ετσι και μια κοινωνικη ομάδα οδηγείται στη φτωχοποίηση οταν δέν αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες και ……δειχνει ανεκτικότητα σε ενα πολιτικο-οικονομικο σύστημα που παρεμποδίζει παρακωλύει τους συμπατριώτες που πραγματικά επιθυμούν να εργαστούν και να παράγουν.
   2) Το κεφάλαιο δεν δημιουργει εργασίες….αλλα αντίθετα οι εργασίες δημιουργούν κεφάλαιο.
   3) Τα επιδόματα για την ανεργια επιβαρύνουν την οικονομία. Οταν ανεχομεθα την ανεργια σημαινει οτι…με μειωμενη παραγωμενη εργασια η κατανάλωση αναπόφευκτα θα φθήνει. Το αποτέλεσμα ειναι πεινα – δυστυχια-φτωχεια-περικοπες μισθών. Οταν υπάρχει μικρο ποσοστο απο αυτούς που δύνανται να εργαστούν, αντιστοίχως μικρο ποσοστο θα ειναι οσοι καταβάλουν τους προαπαιτουμενους φορους. Κατ’ επέκταση το κράτος για να μην αποκλίνει απο τα επιθυμητα εσοδα του …..αυξάνει την φορολογία !! Συνεπώς η αύξηση της φορολόγησης και των συντελεστών τους επιφέρει αναπόφευκτα μείωση στην αγοραστική αξία και μείωση στην καταν’αλωση των αγαθών….οδηγοντας τις επιχειρήσεις σε χρεοκοπία. Το αποτέλεσμα ειναι η αύξηση της ανεργίας και η ανεργία κατ’επέκταση θα πρέπει να στηριχτεί απο την ….κοινωνια……και η κοινωνια επιβαρύνεται με επιπλέον δαπάνες.!! Το αποτέλεσμα ειναι η ιδια οικονομια να διακυβευεται και να καταρεει μολονοτι η φορολογηση εχει αυξηθει δραστικά.

   Ο Χιτλερ σε λογο του στο κοινο της πολης του Eberswalde ειχε δηλώσει οτι το Εθνικοσοσιαλιστικο κόμμα, ποτέ δεν ηταν κοινοβουλευτικο κόμμα σε συγκριση με ολα τα υπολοιπα. Στόχος του ηταν η απομάκρυνση ολων των άλλων 34 περιφερειακων κομμάτων, ενας στόχος καθ’ολα συνταγματικα νομιμος. Τα υπολοιπα κομματα σιγουρα το εγνώριζαν και πιστευαν οτι ο στοχος του ηταν η δημιουργια ανασυγκροτηση του κράτους με μονοκομματικη κυβέρνηση, αφου ο ιδιος και οι εθνικοσοσιαλιστες δεν επιθυμούσαν ουδεμια κυβέρνηση συνασπισμού. Δέν ηθελε επισης το Εθνος να καθίσταται δέσμιο και εξαρτημένο απο χρήματα του εξωτερικού ( συνεπως ηθελε να καταργήσει την παρούσα κατάσταση ) γιατι τουτο θα αμφιταλάντευε-αποσταθεροποιούσε την οικονομική κατάσταση της Γερμανιας…αλλά επισης και το παγκοσμιο οικονομικο οικοδόμημα. Το 60% των ψηφοφόρων της τοτε Γερμανίας δεν ηθελε την ηγεσια του κομματος KPD και μολονοτι το Εθνικοσοσιαλιστικο κόμμα ειχε απωλεσει κάποιους ψηφους, παρέμενε το πλέον δημοφιλες….Εξ’άλλου χωρις το NSDAP και το DNVP …ο Χίντερμπουργκ θα ηταν αδύνατον να σχηματίσει κυβερνητικη πλειοψηφιας. Μολονότι αρκετοι κατηγόρησαν τον Χίντερμπουργκ για παραχωρήσεις…ο Αδόλφος Χίτλερ κατέλαβε την εξουσια καθ’ολα νόμιμα.

   ΜΥΘΟς η ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΙΧΣΤΑΓΚ
   Κατα την διάρκεια του Α’Π.Π ο Βίλυ Μιουντσενμπεργκ ενας ριζοσπάστης αριστερος ζούσε στην Ελβετία οταν πρωτογνώρισε τον Λέον Τρότσκι και εντάχθηκε στο σώμα των μπολσεβικων του Λένιν. Το 1918 και στα χρόνια της Βαιμάρης ο Μιούντσενμπεργκ ηταν προπαγανδιστής και ιδρυτικο μέλος του KPD. Απο το 1924 και εως το 1933 που το KPD απαγορεύτηκε και εκδιώχθηκε απο το Ράιχσταγκ, εργαζοταν στενά με την κομμουνιστική διεθνή και την Τσέκα.
   Δημιούργησε αρκετές τροτσκιστικές οργανώσεις οι οποίες αργότερα συνέτειναν εις το να δημιουργηθει ο εκδοτικος οικος Μιούντσενμπέργκ. Το 1933 ο τότε πρόεδρος του γνωστου ελευθεροτεκτονικου δικτυου B’nai B’rith Αλφρεντ Κοέν
   ( σημερα μέλος του ειναι η Μέρκελ ) μαζι με άλλους εβραικής καταγωγης ηγέτες σε συσκέψεις στην Ν.Υορκη προγραμματιζαν πως θα εξαπολύσουν τον πόλεμο κατά της Γερμανιας. Το γνωστο και μη εξαιρετέο Αμερικανικο Εβραικο Κονγκρέσο, AJC, υποστήριζε σθεναρά αυτές τις κινητοποιήσεις και συγκεντρωσεις σε ολη την αμερικανικη επικράτεια. Οι Εθνικοσοσιαλιστες της Γερμανιας ηδη γνώριζαν οτι οι κομμουνιστές επεδιωκαν να υλοποιήσουν-πραγματωσουν οτι δημιούργησαν στην Ρωσια…..ο Γκαίρινγκ ειχε στείλει την Αστυνομία σε επιδρομή στα γραφεία τους, αλλα με ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο συγγρ…Φριτς Τομπίας συμφωνα με την βιβλ….The Reichstag Fire London Martin Secker & Warburg Limited …..αποτυπώνει οτι ο Μαρινους βαν ντερ Λούμπεν ειχε τοποθετησει τη φωτια στο Ράιχσταγκ, αφορμή για να ψηφιστούν επειγοντα νομοθετηματα τροπολογιες. Και ενω οι εθνικοσοσιαλιστές αγωνιζοντουσαν εναντίον των μπολσεβικων, το ιδρυμα Μιούτσενμπεργκ μαγείρευε προκατασκευασμένα στοιχεια εναντιον των εθνικοσοσιαλιστών…οτι δηθεν αυτοι τοποθετησαν την φωτια στο Ράιχσταγκ. Αφορμή του γεγονοτος ως παγια εβραικη τακτικη, τυπωσαν σχετικα προπαγανδιστικα βιβλία. Τα βιβλια διέθεταν πειστικά στοιχεια και φωτογραφίες τα οποία αργότερα χρησιμοποιηθηκαν ως μοντέλο-εφαλτηριο, για την προπαγάνδα κατηγορητηριου που θα εξαπελυαν-ασκούσαν στο Διεθνές Στρατιωτικο Δικαστήριο της Νυρεμβέργης.
   Αποκαλυπτωντας τα κακοφημα σχεδια πιστευω και αρχες τους ο Σκόφιλντ ο οποίος για παραδειγμα ηταν μελος του μη Χριστιανικου κλάμπ Λότους, της Ν.Υορκης ..ειχε προθεσεις να συνταξει δημιουργήσει μια διαφορετικη Βίβλο. Ο Ούντερμάγιερ, ταγμένος σιωνιστής, τον εστήριξε σε αυτή την προσπάθεια και εσύστησε τον Σκόφιλντ και σε άλλους σιωνιστές και σοσιαλιστές, οπως τον Φιορέλο Λα Γκουάρντια, Αβραάμ Στράους, Μπερνάρ Μπαρούχ, Ιακωβ Σιφ, Σάμουελ Γκόμπερς.

   Πολλα άβολα θα πρεπει να ειπωθούν για το προσωπο αυτου του Ηγετη που ουδολως ετυγχανε συγκρισης με τον Ερντογάν.
   Αγαπούσε και ενδιαφεροταν για την πατριδα γεγονως που επισημαινεται πολλαπλως απο ξένους συγγραφεις.
   Οι εφαρμοσμένες πολιτικες του οδηγησαν σε καταρρευση του ελευθεροτεκτονικού δικτυου, και ειναι τουτο που του προσαπτουν..και των συναυτω απαρτιζομενων στοων επιτυγχανοντας την εξασθενηση επιρροης σε ολη την γερμανικη επικράτεια. Στην Αυστρία τα περισσοτερα δικτυα και στοες εκλειναν τις δραστηριότητες τους καθως η Γερμανια επενεβαινε εις την καταληψη της Πολωνιας ( υπηρχε γερμανικη μειονοτης 2.000.000 πολιτων )…Νορβηγίας,Βέλγιου και Λουξεμβούργου. Συνεπως τα μελη των συγκεκριμενων στοων υπο το μένος των στρατιωτικων επεμβάσεων σταδιακά τερματιζαν τις δραστηριότητες τους.
   Η Γαλλική κυβέρνηση που αργοτερα δεχτηκε την κυβέρνηση του Βισυ.. ειχε ηδη αναγνωρίσει οτι για την ητα της, εν μερη, συνυπεύθυνοι ησαν οι ελευθεροτέκτονες. Οι Ελευθεροτέκτονες πάντα συνεργαζοντο με όλους του εχθρούς του Εθνικοσοσιαλισμού, τον παγκοσμιο Ιουδαισμο τις Εκκλησίες και τον διεθνή Μαρξισμό. ( Μαρξ – Λενιν ησαν ελευθεροτέκτονες )

   Ειναι γεγονός οτι αρκετες προσωπικοτητες των ΜΜΕ στην Αμερική ανήκαν στο περιβόητο CFR
   Συμβούλιο Εξωτερικων Σχέσεων, μια ιδιαίτερη οργάνωση της ΝΤΠ που απεβλεπε στην υποδούλωση και διαλυση της Αμερικής.

   Την Ιστορια που συχνα μελετάμε σε πανεπιστημιακα συγγράματα στα σχολεια και στα καροτσάκια αναφορικα με τον Αδολφο και την Γερμανια…εχει χρηματοδοτηθει απο τα ιδρύματα Sloan και Ροκεφέλλερ. ( χρηματοδοτης του Α.Παπανδρεου )
   Εξ’αλλου πριν τον πόλεμο αρκετοί ησαν οι φορεις και προσωπικοτητες που για λογους προπαγάνδας δυσφημιζαν εσκεμμενα και συστηματικα τον Χιτλερ. Σημαντικη ηταν η προπαγάνδα γελοιοποιησης στο προσωπο του ιδαιτερα απο την πρωην υπηρεσια της CIA, την OSS,ιδαιτερα επι αρχηγιας Ντονοβαν, μια υπηρεσια απαρτιζομενη απο μαρξιστες-κομμουνιστές.
   ο Χιτλερ ειχε αναφερθει εκτενως στο Μαιν Καμπφ ο Αγων μου για την κατασταση των εβραιων στη χωρα του και παντα ταυτα ησαν δικαιολογημενα λογω των περιοριστικων στραγγαλιστικων μετρων του Συμφωνου της Βαρσοβιας.
   Ειναι προφανες οτι τα λογια και τα γραπτα του και οχι οι προθεσεις του ησαν ο λογος που εξοργισαν την παγκοσμια εβραικη τραπεζικη ελιτ…..για τον «Ιερο Πολεμο».
   Οταν η διεθνης εβραικη κοινοτης κηρυξε τον πολεμο εναντιον της Γερμανιας…….οι εβραιοι κατοικοι της Γερμανιας αντεδρασαν δημοσιοποιωντας τα ψευδη περι δηθεν διωξεων εναντιον των εβραιων. Φυσικα υπηρχαν μεμονωμενα επεισοδια αλλα σε μια χωρα 70 εκατομ.πολιτων προεκυπταν αρνητικα αισθηματα για τους κομμουνιστες εβραιους και άλλες εθνοτητες που οι γερμανοι απεριπταν.
   Οι εβραιοι κατοικοι πολλοι απο τους οποιους θεωρουσαν την Γερμανια πατριδα τους δεν επιθυμουσαν τους ξενοφερτους εβραιους και φυσικα οπως και ο Αδολφος απερριπταν ενα δευτερο παγκοσμιο πολεμο.
   ο Δοκτωρ Λοβενσταιν Προεδρος της εβραικης λιγκας των στρατιωτων του Ραιχ απεστειλε ενα γραμμα στον αμερικανο πρέσβη στο Βερολινο.
   Ειχε δηλωσει οτι η Λιγκα ειχε ακουσει δημοσιως τα περι καταγγελειων περι εξοντωσεων των εβραιων στην Γερμανια. Μεμονωμενα περιστατικα απο ανευθυνα στοιχεια. και φυσικα κατηγορησε και εστρεψε την κριτικη του προς τους εβραιους κουλτουριαρηδες διανοουμενους οι οποιοι εσκεμμενως καλλιεργουσαν το μισος εναντιον της Γερμανιας. Με τις παρεμβασεις τους απο το εξωτερικο κυριως κατελειγαν να εγκαταλειψουν τους δικους τους ανθρωπους για τους οποιους πραγματικα ειχαν δειξει προθεση και ενδιαφερον.

   βιβλ. Ingrid Weckert …Flashpoint : Kristallnacht 1938…Instigators,Victims, and Beneficiaries ( Kosta Mesa, California : Institute for Historical Review, 1991
   Louis Marschalko ….The World Conquerors ; The Real War Criminals…transl…from Hungarian 1958

   «Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου.»

   Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός – Ιχνευταί

   κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s