olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ας μιλήσουμε λοιπόν για ΜΚΟ, ΥΠΕΞ και Σόρος. Διότι εμείς τα πληρώναμε, όταν ο Μητσοτάκης χτυπούσε παλαμάκια στον Παπανδρέου. (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Posted by olympiada on Νοέμβριος 7, 2018

Επειδή η παρεΐτσα που έπαιρνε τσουβάλια από το δημόσιο ταμείο για να τα δίνει σε ΜΚΟ και να επιβραβεύεται από τον Σόρος είναι γνωστή αλλά πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι χρυσόψαρα, ας υπενθυμίσουμε.

ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Στις 2 Μαΐου του 2000 ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου βραβεύτηκε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ από την αμερικανική οργάνωση EastWest Institute (EWI) ως «statesmen of the year» (πολιτικοί της χρονιάς). Το βραβείο δόθηκε, όπως αναφέρεται στο επίσημο βιογραφικό του πρώην πρωθυπουργού, για τις «εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφεραν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στη βελτίωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας». Η τελετή της βράβευσης και το δείπνο που παρατέθηκε έγιναν στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Park Avenue της Νέας Υόρκης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, όπως η τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία εκφώνησε και λόγο, η ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη και ο Κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος.

Δύο χρόνια μετά, και συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου του 2002, ο Γ. Παπανδρέου ενέκρινε ενίσχυση 500.000 δολαρίων για το EastWest Institute στο Βελιγράδι. Πρόκειται για ένα από τα παραρτήματα της οργάνωσης, το οποίο σήμερα έχει κλείσει. Τα χρήματα, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, δόθηκαν για την «υλοποίηση προγραμμάτων με τίτλο “καλή διακυβέρνηση και ασφάλεια”», με τρόπο όμως που γεννά πολλά ερωτήματα. Αντί να σταλούν με επιταγή στις ΗΠΑ, εκταμιεύτηκαν από την ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι μέσω ΧΕΠ (χρηματικού εντάλματος προπληρωμής). Υπάλληλος της πρεσβείας ανέλαβε να παραδώσει χέρι με χέρι τα χρήματα σε κάποιον αλλοδαπό πολίτη.

Η διαδικασία

Τα χρήματα αυτά δεν ήταν όμως και τα μοναδικά που δόθηκαν από το ΥΠΕΞ στην αμερικανική οργάνωση. Ηδη από τον Δεκέμβριο του 2001 η ελληνική πλευρά είχε καταβάλει 109.610 δολάρια, και άρα το συνολικό ποσό ανήλθε στις 609.610 δολάρια. Με λίγα λόγια, το υπουργείο στο οποίο προΐστατο ο κ. Παπανδρέου χρηματοδότησε τη ΜΚΟ που τον είχε βραβεύσει μερικούς μήνες πριν.

Από την αλληλογραφία μεταξύ της πρεσβείας στο Βελιγράδι και του ΥΠΕΞ προέκυψε όμως και κάτι ακόμη. Η ελληνική πλευρά φέρεται να είχε δεσμευτεί προς το EWI ότι θα το χρηματοδοτούσε με 900.000 δολάρια. Συγκεκριμένα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2002 ο τότε πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης ενημέρωσε το ΥΠΕΞ και τον Αλεξ Ρόντο, διευθυντή τότε της ΥΔΑΣ και αρμόδιο για θέματα ΜΚΟ, πως ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του EWI τον είχε ενημερώσει ότι η ελληνική πλευρά είχε δεσμευτεί για την καταβολή του επίμαχου ποσού προς την αμερικανική οργάνωση την τριετία 2001-03.

Η απόφαση για τη χρηματοδότηση του EWI από το ΥΠΕΞ υπογράφτηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αλεξ Ρόντος, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον τότε διευθυντή της Β5 Νίκο Μπάζα. Ως αιτιολογία για τη χρηματοδότηση επικαλέστηκαν τον ν. 2594/1998. Ο νόμος αυτός προβλέπει την παροχή βοήθειας προς ξένες χώρες λόγω θεομηνιών, πολεμικών ή πολιτικών και άλλων γεγονότων. Η αμερικανική οργάνωση ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων. Τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει το καταστατικό της. Στην ουσία, το EWI είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση, ένα think tank που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.

Έψαχναν τα χαρτιά

Τα περίεργα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Τον Αύγουστο του 2015 η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) απέστειλε επιστολή στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, ζητώντας διευκρινίσεις για τη χρηματοδότηση του EWI από το ελληνικό ΥΠΕΞ. Η πρεσβεία απαντά ότι δεν έχουν βρεθεί παρά μόνο δύο έγγραφα για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση και ότι το παράρτημα της οργάνωσης έχει κλείσει. Αντίστοιχα έγγραφα όμως και παραστατικά δεν υπάρχουν ούτε στο ελληνικό ΥΠΕΞ. Οπως αναφέρει σε απάντηση προς την ΥΔΑΣ από τη διεύθυνση Α3 του ΥΠΕΞ ο πρέσβης Βασίλης Μπορνόβας: «Δεν ανευρέθη σχετική εξερχόμενη αλληλογραφία. Ως εκ τούτου, συνάγουμε ότι δεν υπήρξε συναφώς εισήγηση της Α3 Διευθύνσεως προς την τότε πολιτική ηγεσία».

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 η ΥΔΑΣ απέστειλε στην Εισαγγελία Διαφθοράς τον φάκελο με τα σχετικά στοιχεία. Διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα και στη συνέχεια ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά τεσσάρων στελεχών του ΥΠΕΞ την επίμαχη περίοδο. Επίσης, η δικογραφία διαβιβάστηκε διά του Αρείου Πάγου στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν ενδεχόμενες ευθύνες τόσο του τότε ΥΠΕΞ Γιώργου Παπανδρέου όσο και του τότε ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέα Λοβέρδου. Τελικά λεφτά υπήρχαν, αλλά για τις δημόσιες σχέσεις του κ. Παπανδρέου.

https://www.documentonews.gr/article/otan-o-gap-moiraze-eyrw-sth-mko-poy-ton-brabeyse

4 Σχόλια to “Ας μιλήσουμε λοιπόν για ΜΚΟ, ΥΠΕΞ και Σόρος. Διότι εμείς τα πληρώναμε, όταν ο Μητσοτάκης χτυπούσε παλαμάκια στον Παπανδρέου. (ΕΓΓΡΑΦΟ)”

 1. velos said

  *Άποψη… αλλα το θεατρο τους εχει και όρια… κανουν λαθος αν νομιζουν ραμολυμεντα, με διανοητική πολιτικη καθυστέρηση πολιτικαντηδες, οτι ειναι οι εξυπνοι και η κοινωνια ενα απροσωπο σύνολο απο μαλακες…
  Μια απορια… μας λενε… και τάχα τσακώνονται / σκοτώνονται στα λογια, απατεωνες πολιτικάντηδες, εκπροσωποι πολιτικων μαγαζιων, τυχάρπαστων και καιροσκόπων… περι συνταγματικής αναθεωρήσεως κλπ,
  ομως το θεμα που καίει… αυτο, το περι ευθύνης υπουργων…
  ακουσατε τιποτα…. ???
  * δυο θεματα που πρεπει να αναθεωρήσει η κυβερνηση των Ελληνων που ερχεται… ειναι, δικαιωμα ψήφου στους απόδημους, και η κατάργηση του περι ευθύνης υπουργων… αληθεια,
  για ποιο λογο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ εχουν παθει στρουθοκαμηλισμό… στο θεμα… ???
  *** φοβούνται κάτι για αυριο, που και αυτοι… θα ειναι στα αζήτητα ???
  *** Όμως να γνωριζουν, η εξουσια πάει και ερχεται, κανεις δεν την εχει παντοτινά μαζι του… στην βαλιτσα του, τιποτα δεν ξεχνιεται…
  και τιποτα δεν παραγράφεται !!!

 2. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  ας ..μιλησουμε λοιπον για Σορος..Υπεξ…και ΜΚΟ…

  ι ΜΚΟ…βασιλευουν και σημερα….κανουν οτι γουσταρουν…

  Υπεξ…καταγγελθηκε επισημως …για …πανηγυρι εκατομμυριων……

  Σορος γνωστος ανθελληνας

  βασιλευει με…πουλημενους πολιτικους στην ελλαδα…

  γνωστον και αυτο…

  ηδη εχουν καταγγελθει…ελληνες πολιτικοι εις τας…βρυξελλας……

  τι..αλλαξε απο τοτε…πατριωτττςςςς???????????

 3. infiltr8or said

  Reblogged στις olympia.gr.

 4. Που τα λετε τα παραμύθια σας ; said

  Ποιους πας να πείσεις ρε ;
  Σχεδόν 4 χρόνια είστε κυβέρνηση ρε πουλημένοι.
  Ότι έκαναν οι πουλημένοι Παπανδρέου και Σαμαράς, τιμωρήθηκε με την ψήφο ρε παλιάνθρωποι.
  Χωρίς να ξέρουμε ότι στέλνοντας στο διάβολο τους ΓΑΠ και Σαμαρά εκλέγαμε μια από τα ίδια.
  Νομίζεις ότι ακόμη μιλάς σε πρόβατα ;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: